Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: ASG  (Przeczytany 41151 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: ASG
    « Odpowiedź #60 dnia: Marca 10, 2010, 16:29:37 »
    AK full metal za 412zł? Daj link do tego, bo aż nie wierze :P Mistrz okazji.

Co do tego paintball, to zapewne był to bardzo odpowiedzialny organizator...

W każdym razie pamiętaj o tym, co pisałem wyżej. Replike można kupić za 400zł nie robiąc z nią niczego pod względem tuningu. Pamiętaj jednak, że ona postrzela góra rok i będziesz zmuszony ją przerabiać. Cena każdej repliki prędzej czy później wynosi jakieś 1200zł. Pamiętaj, że na tych 400 się nie skończy.

Szczerze mówiąc ciekaw jestem tego AK... full metal za 400 zł, to pewnie z allegro używany. Jak tak, to doczytaj jaki miał przebieg i czy nie ma uszkodzeń... jak jest ok, to dobra okazja, bo na metalowym korpusie oszczędzasz jakieś 150-200zł. I to się równa cenie sklepowej nowego egzemplarza, która wynosi jakieś 650zł.
    Pamiętaj, że repliki Chińskie za 800zł nie różnią się od tych za 400. Płacisz więcej za jedną z wymienionych w poprzednim poscie rzeczy, czego dam prosty przykład gdy zamówię sobie swoją replike. ;]
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Jezus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #61 dnia: Marca 10, 2010, 17:01:31 »
    Full metal (pomijam kolby, bo te jak nie są z z plastiku to są z drewna) za 400-500 zeta to nie okazja. Popatrz czasem na taiwangunie. Chyba że miałeś na myśli markowe repliki, wtedy nawet fullABS za 400 nie kupisz :>
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #62 dnia: Marca 10, 2010, 18:16:29 »
    Ceny aktualnie poszły w górę, więc jest to okazja. Oczywiście mówię o najnowszej generacji, bo z poprzednimi różnie bywa cenowo.

Teraz AK cymy (model cm028) kosztuje 360zł, a nie jest full metal, choć jest to III generacja z tego co pamiętam i posiada chyba wzmocnione cześci GB w standardzie.

Offline Dzejkobs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Marca 10, 2010, 20:40:57 »
    A co sądzicie o karabinkach na greengas?  W sumie niezły szpan byłby na strzelankach :D Tylko waląc długimi seriami zbankrutować można  ;)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #64 dnia: Marca 10, 2010, 21:00:01 »
    Gazówki:

1. Drogie
    2. Drogie w eksploatacji (nie dość, że kompozyt, to jeszcze gas ;])
    3. Moim zdaniem odrobine większy realizm
    4. Szpan na maxa
    5. Dobre osiągi
    6. O wiele lepszy jeżeli chodzi o system Blow back.
    7. Beznadziejne jeżeli chce się tym strzelać przy ujemnych temperaturach.

Ogólnie jeżeli chodzi o systemy gazowe, to tu akurat mało powiem o sposobie działania i budowie, gdyż zwyczajnie bałem się rozbierać gazówki, aby niczego tam nie zepsuć. Mimo wszystko, wolę zostać prze AEG, ze względu na mniejsze koszta i w zasadzie takie same osiągi (po odpowiednim tuningu, bądź czasem bez)

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #65 dnia: Marca 10, 2010, 21:48:01 »
    Alkh a czemu akurat PMC a nie AT albo JTF ?

I jeszcze jedno te zdjęcia (4strona twój post) to są real czy to są takie pozorowane ? :D

Ehh... ja nie mam kasy na zwykłego ASG a co dopiero na Gaz :/ ale w przyszłym roku na wakacje już będę miał karabinek bo mi się abonament kończy i sobie będe kasiorke odkładał na ciuszki i na karabinek :)
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #66 dnia: Marca 10, 2010, 22:24:49 »
    Ponieważ AT i tego typu jednostki, to jednak nadal jednostki regularne.

Ja postanowiłem być praktyczny i wygodny.

PMC (Private Military Contractors)- Firmy ochroniarskie, choć ja wolę określenie najemnicy, gdyż firma ochroniarksa to może sobie biedronki pilnować. Nie są to wojska specjalnie regularne, nie maja tylu schematów co inne oddziały. W ich przyapdku liczy się wygoda, praktyczność i skuteczność. Są zaangazowani w wiele wojen i są chętnie wynajmowani przez różne państwa. Z tego co wiem, w Afganistanie służy około 100 000 najemników z firm ochroniarskich. Głównie z firmy Blackwater (to może być głupota, jak źle mówię to poprawcie), która jest już bardziej uschematyzowana, gdyż jest opłacana przez rząd USA.

Mimo wszystko zawsze kojarzyli mi się z pewną dowolnością i brakiem jakichś dokładnych schematów dotyczących uzbrojenia, a to mi się podoba.

Aktualnie zamierzam nakupować sporo sprzętu, od różnych mundurów, kamizelek, a w przyszłosci i broni, aby mieć z czego wybierać i dobrze się przygotować na każdy rodzaj misji.
    Nie będę też ukrywał, że poza faktem, iż chcę sprawdzić tą praktyczność, to jeszcze jest to też dosyć tanie, bo nie trzeba kupić wszystkiego od razu, a sprzęt nie musi być koniecznie kontraktowy. Wystarczy broń, kamizelka, spodnie i najemnik jak się patrzy. ;]

Wczesniej robiłem rekonstrukcję Bundeswehr. Wspaniała armia, sprzedałem troche sprzętu, ale po głebszym namyśle pożałowałem tego i znowu sprowadzę sobie rzeczy, które już sprzedałem. Mimo wszystko nie robię rekonstrukcji, ponieważ jak już mówiłem, w życiu nie kupie sobie karabinu G36, a nie chcę też G3, gdyż jest on niepraktyczny.

Jeżeli chodzi Ci o zdjecia najemników, to tak, są one prawdziwe. Jak sam widzisz nie mają oni raczej mundurów, choć wiem, że zdarzają się takie firmy.
    Mam szeroką listę zakupów :D:

Pilne, do końca marca/początku kwietnia:
    - Kamizelka przeciw odłamkowa Splitterschutzweste z Bundeswehr
    - Hełm Fritz + pokrowiec Bundeswehr
    - Kamizelka taktyczna CIRAS Land
    - Gogle Bundeswehr
    - Nowe Buty Bundeswehr
    - karabinek HK416
    - Czapka Bundeswehr

Jak się uda to do końca marca:
    - Ładownice do G36 (pod warunkiem, że wejdą magazynki od m4/m16), jak nie to wezme niekontraktowe we flecktarnie
    - Spodnie BDU olive
    - Magazynki do M4/m16

W najbliższym czasie zakupię: (zakupię rzeczy, które wydają mi się przydatne, praktyczne i oczywiście troche chińszczyzny do sprawdzenia)
    - Mundur Multicam (drogi cholernie, kopia od helikona, bądź oryginał z demobilu)
    - kamizelka pattern 83 (olive, chińska)
    - Camelback (obowiązkowo)
    - więcej magazynków do m4/m16
    - Panel udowy
    - Jakieś buty taktyczne
    - rzecz jasna- kapelutek ;]
    - Ciemne okulary balistyczne
    - Plecak wojskowy
    - kurde, saperka Bundeswehr sie przyda :|
    - Zawieszenie taktyczne Bundeswehr, lecz tym razem w kolorze olive. (tak, żeby było)
    - Chwyt przedni do HK416, kolimator
    - No i niezbędny tuning karabinu.
    - Pewnie jeszcze jakieś pierdoły, jak manierki, światła chemiczne, krzesiwo obowiązkowo, bo już od miesiaca nie mam i takie tam.

Jeżeli ktoś posiada którąś z tych rzeczy i chce sprzedać za niską cene, to pisać.

Offline matizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Marca 11, 2010, 14:49:00 »
    Jeżeli się mylę to przepraszam ale najemnicy to nie są normalni ludzie którzy zostają nimi z wyboru tylko to są w większości kryminaliści itp.
    Są takie przypadki że są to weterani z armii itp. tak jak nasi żołnierze z GROM'u którzy zakończyli karierę i wyjechali do Afganu Iraku itp. i zostali ochroniarzami Arabskich szejków itp.

Co do sprzętu to jak już tyle chcesz sobie zakupić to zrób sobie jakieś pomieszczenie taką jakby zbrojownie i tam sobie po uwieszasz broń ciuszki itp. xD (a jak coś takiego będziesz miał to wstaw zdjęcie :D)
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #68 dnia: Marca 12, 2010, 20:05:47 »
    Jest mniej więcej tak, jak mówisz.

Jak będę w stanie pochwalić się jakimiś nowościami, to nie omieszkam tu napisać ;]

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Marca 14, 2010, 06:54:13 »
    Chwila chwila... Broń asg za 412? Przecież nawet prawdziwy ak47 na czarnym rynku kosztuje od 30 do 120 złotych ;p

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #70 dnia: Marca 14, 2010, 11:31:53 »
    Tu nawet nie chodzi o czarny rynek... na allegro magazynki ASG do m16/m4 kosztują po 40/60zł, a oryginalne magazynki do wersji ostrej kupiłem po 29zł za sztukę.
    Magazynki do AK kosztują około 70zł, oryginał dostałem za 45zł.

Bardzo często części ostrej broni znajdziesz o wiele taniej niż sprzęt do ASG.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Marca 14, 2010, 12:19:04 »
    To się zwie "geniusz sowieckiej myśli technicznej" :) Tak na marginesie, niektórzy kupują magazynki z ostrej wersji i przystosowują je pod ASG. Często dlatego, że nie mogą znaleźć stalowego magazynka do upragnionej repliki.
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline matizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Marca 14, 2010, 14:40:48 »
    Hmm... Po co wam magazynki z ostrych wersji do replik ASG ?

Kałacha już w tamtym roku wycofali z produkcji więc na czarnym rynku to są ostatnie sztuki :D

Edit:
    Kałach to niezniszczalna broń zasypiesz piachem odkopiesz i strzela... Nurkujesz z nim i strzela :D Ta broń przetrwa prawie wszystko :D
    « Ostatnia zmiana: Marca 14, 2010, 15:46:18 wysłana przez matizz »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #73 dnia: Marca 14, 2010, 14:49:46 »
    Do ASG kupuje magazynki od ASG, nie bawie się w przerabianie.
    W każdym razie dobrze, że wycofali kałacha, bo to perfidna broń :P

EDIT: Ta, ja już widziałem kałacha który strzela zasypany piachem. Takie stereotypy to są dobre na Bliskim Wschodzie żeby Arabowie się nie podłamali :P.
    « Ostatnia zmiana: Marca 14, 2010, 18:36:36 wysłana przez Alkhadias »

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Marca 14, 2010, 20:18:47 »
    Zasadniczo to wycofali ją dlatego, że liczba sztuk przekroczyła liczbe ludnosci na świecie.
    Mam kolege od ASG. Wydał 3000 zł na to. Ja jak sobie chce postrzelać to od niego pożyczam, gdyż on sam używa tego  z 3 razy rocznie...
    « Ostatnia zmiana: Marca 14, 2010, 20:25:12 wysłana przez Owicz »