Ponieważ AT i tego typu jednostki, to jednak nadal jednostki regularne.
Ja postanowiłem być praktyczny i wygodny.
PMC (Private Military Contractors)- Firmy ochroniarskie, choć ja wolę określenie najemnicy, gdyż firma ochroniarksa to może sobie biedronki pilnować. Nie są to wojska specjalnie regularne, nie maja tylu schematów co inne oddziały. W ich przyapdku liczy się wygoda, praktyczność i skuteczność. Są zaangazowani w wiele wojen i są chętnie wynajmowani przez różne państwa. Z tego co wiem, w Afganistanie służy około 100 000 najemników z firm ochroniarskich. Głównie z firmy Blackwater (to może być głupota, jak źle mówię to poprawcie), która jest już bardziej uschematyzowana, gdyż jest opłacana przez rząd USA.
Mimo wszystko zawsze kojarzyli mi się z pewną dowolnością i brakiem jakichś dokładnych schematów dotyczących uzbrojenia, a to mi się podoba.
Aktualnie zamierzam nakupować sporo sprzętu, od różnych mundurów, kamizelek, a w przyszłosci i broni, aby mieć z czego wybierać i dobrze się przygotować na każdy rodzaj misji.
Nie będę też ukrywał, że poza faktem, iż chcę sprawdzić tą praktyczność, to jeszcze jest to też dosyć tanie, bo nie trzeba kupić wszystkiego od razu, a sprzęt nie musi być koniecznie kontraktowy. Wystarczy broń, kamizelka, spodnie i najemnik jak się patrzy. ;]
Wczesniej robiłem rekonstrukcję Bundeswehr. Wspaniała armia, sprzedałem troche sprzętu, ale po głebszym namyśle pożałowałem tego i znowu sprowadzę sobie rzeczy, które już sprzedałem. Mimo wszystko nie robię rekonstrukcji, ponieważ jak już mówiłem, w życiu nie kupie sobie karabinu G36, a nie chcę też G3, gdyż jest on niepraktyczny.
Jeżeli chodzi Ci o zdjecia najemników, to tak, są one prawdziwe. Jak sam widzisz nie mają oni raczej mundurów, choć wiem, że zdarzają się takie firmy.
Mam szeroką listę zakupów :D:
Pilne, do końca marca/początku kwietnia:
- Kamizelka przeciw odłamkowa Splitterschutzweste z Bundeswehr
- Hełm Fritz + pokrowiec Bundeswehr
- Kamizelka taktyczna CIRAS Land
- Gogle Bundeswehr
- Nowe Buty Bundeswehr
- karabinek HK416
- Czapka Bundeswehr
Jak się uda to do końca marca:
- Ładownice do G36 (pod warunkiem, że wejdą magazynki od m4/m16), jak nie to wezme niekontraktowe we flecktarnie
- Spodnie BDU olive
- Magazynki do M4/m16
W najbliższym czasie zakupię: (zakupię rzeczy, które wydają mi się przydatne, praktyczne i oczywiście troche chińszczyzny do sprawdzenia)
- Mundur Multicam (drogi cholernie, kopia od helikona, bądź oryginał z demobilu)
- kamizelka pattern 83 (olive, chińska)
- Camelback (obowiązkowo)
- więcej magazynków do m4/m16
- Panel udowy
- Jakieś buty taktyczne
- rzecz jasna- kapelutek ;]
- Ciemne okulary balistyczne
- Plecak wojskowy
- kurde, saperka Bundeswehr sie przyda :|
- Zawieszenie taktyczne Bundeswehr, lecz tym razem w kolorze olive. (tak, żeby było)
- Chwyt przedni do HK416, kolimator
- No i niezbędny tuning karabinu.
- Pewnie jeszcze jakieś pierdoły, jak manierki, światła chemiczne, krzesiwo obowiązkowo, bo już od miesiaca nie mam i takie tam.
Jeżeli ktoś posiada którąś z tych rzeczy i chce sprzedać za niską cene, to pisać.