Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: ASG  (Przeczytany 41258 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Crusader

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • 7,62mm
    Odp: ASG
    « Odpowiedź #45 dnia: Marca 12, 2009, 18:34:38 »
    Żeby offtopu nie było. W broni typu ASG podoba mi się oddanie kształtu, rozmiaru oraz innych szczegółów, które ładnie odzwierciedlają prawdziwy model broni. Kiedyś kupiłem sobie najgorszy z możliwych ASG - sprężynówkę  imitującą Micro UZI, zabawy starczyło zaledwie na parę miesięcy, ponieważ części wewnątrz pistoletu, odpowiedzialne za mechanizm spust - komora powietrzna wykonane były z kiepskiego abs-u, który porostu pękł. Pomimo, że znajomy wykonał te części ze stali, które pasowały idealnie, to nie udało mi się go naprawić (po złożeniu wystrzeliwał raz i na tym koniec).

Powiem Ci że często lepiej kupić dobrego springa niż taniego AEGa. No ale tak to jest - coraz częściej sprzedaje się odpustowe zabawki dla dzieci jako "sprzęt" do ASG.

" Albowiem Bóg stworzył ludzi, a Samuel Colt uczynił ich równymi.. "

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #46 dnia: Marca 12, 2009, 18:40:31 »
    Wiesz Crusader, w zasadzie spodziewałem się tego, że nie podziała długo, ale urzekła mnie w tym pistolecie skala, składana kolba (tylko nie bij Adminie) i metalowa lufa, która po lekkim oszlifowaniu wygląda jakby była prawdziwa ;). W końcu ok 130zł to nie duży wydatek. Trafne jest więc powiedzenie: jakie pieniądze - taki produkt ;)

Pozdr.

Offline Crusader

• Użytkownik
    • 7,62mm
    « Odpowiedź #47 dnia: Marca 12, 2009, 18:47:41 »
    Za dwukrotność takiej sumy można było jeszcze niedawno kupić w miarę dobrego elektryka z metalowym gearboxem :)
    Ale niestety przyszedł kryzys i ceny poszły w górę.... eh... jeszcze niedawno widziałem AEG MP40 AGM za 289zł... teraz kosztuje ponad 450zł... :/ trzeba poczekać na lepsze czasy ale i tak ASG jest tanie w porównaniu np. do paintballa...

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #48 dnia: Marca 12, 2009, 21:08:13 »
    Przeładowanie tego Steyra to sama przyjemnośc, wciąz opierając karabin o bark unosisz go lekko do góry, nie tracąc z oczu przeciwnika wyjmujesz magazynek i z latwoscia go wkladasz, opsuzczasz lufe i walisz.
    XXX

Offline Crusader

• Użytkownik
    • 7,62mm
    « Odpowiedź #49 dnia: Marca 13, 2009, 17:53:25 »
    Pewnie masz rację... z tymi bullup'ami to mi chodzi o to że nie podobają mi się one z wyglądu - tak jakoś kojarzą mi się z "bronią z przyszłości"... ;)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #50 dnia: Marca 07, 2010, 12:00:09 »
    Dobra, odświeżam temat.
    Jakiś czas temu wyprzedałem prawie całe wyposażenie Bundeswehr jakie miałem. Aktualnie zamierzam zrobić rekonstrukcję PMC (Private Military Contractor).

Mój budżet nie jest wielki, ale na całe szczeście wyposażenie, które jest potrzebne nie musi być koniecznie kontraktowe, co nieco ratuje sprawy finansowe. Czemu akurat firmy ochroniarskie?
    Otóż tym razem postawię na praktyczność, wygodę i mniejsza ilość schematów. Broń którą sobie wybrałem to HK416 od AGM... Jednak tutaj pojawia się problem do którego zmierzam.

Nie wiem jaką kamizelkę taktyczną wybrać. Jeżeli ktoś zna się na temacie niech doradzi jakąś wytrzymałą, wygodną i co najwazniejsze praktyczną kmizelkę.
    Dobrze by było, gdyby była modułowa w systemie Molle...

Upatrzyłem sobie dwie kamizelki typu CIRAS:
    http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=3665 Force Recon
    http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1687 Strike System

Jednak jak zapewne można się domyśleć mój budżet nie pozwala na zakupienie tego oporządzenia, a potrzebuje skompletować do końca marca/ początków kwietnia.

Czy ktoś może polecić dobre zastępstwo tego oporządzenia? Już nawet nie musi być to kamizelka modułowa. Ważne by pasowała dla PMC i nie była jakąś chińską produkcją typu ACM. Może być uzywana, oby nie zniszczona. Cena jak najniższa. I ważne by posiadała ładownice na magazynki m4/m16

Dam jeszcze fotkę PMC
    http://2.bp.blogspot.com/_pMw2glgvKOs/Rv_gLp-mi_I/AAAAAAAAB00/4-dqgEPqRzg/s400/BlackWater-Iraq.jpg
    http://www.huffingtonpost.com/huff-wires/20081205/blackwater-prosecution/images/42be180d-0d13-4369-b88e-dde650a21cb0.jpg

W ostatecznosci jeżeli ktoś posiada ciekawy sprzet mam jeszcze na wymianę trochę niemieckiego wyposażenia:

kamizelka przeciw odłamkowa Splittershutzweste http://www.mash-japan.co.jp/prd-image/10-10-3100-2.jpg tutaj fotka razem z resztą wyposażenia http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/33/Bundeswehr_G36.jpg

Oraz mundur i szelki taktyczne plus pare dupereli. Wszystko kontraktowe, prosto z niemieckiego wojska. Kamizelka posiada oryginalne wkłady balistyczne.

EDIT: Dobra, odkopałem także Hełm Fritz z pokrowcem Bundeswehr.

Mam tez pytanie, czy ktoś wie gdzie w Polsce można dostać metalowe body do HK416 z oryginalnymi oznaczeniami?

No kuuurcze, co to za archeologia? ;<
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2010, 17:44:47 wysłana przez Arcylisz »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #51 dnia: Marca 07, 2010, 13:24:49 »
    Alkhadias ja bym ci polecił taką kamizele ale ona jest z firmy A.C.M. :)
    Ale jak chcesz to tu masz link
    Jak ci nie pasuje czarna to masz tutaj w koloże Olive

A jak się wystrzegasz jak ognia ACM to masz to
    lub to
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2010, 14:36:37 wysłana przez matizz »
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #52 dnia: Marca 09, 2010, 10:13:01 »
    Ta, ale ta kamizelka pasuje bardziej dla AT, niż PMC... w lesie widać na kilometr.
    Jak już miałbym brać to prędzej coś w Coyote lub Olive, jak na przykład to: http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_kamizelki_taktyczne/kamizelka_typu_plate_carrier_side_cummerbund_system_coyote_a_c_m-1965.html
    Lub to http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_kamizelki_taktyczne/kamizelka_taktyczna_aav_fsbe-olive_a_c_m-1236.html

Przyznam, że nawet się zastanawiałem nad jedną z tych dwóch... ale ACM (nazywane potocznie All China Made) jednak odpada... cena i wygląd kusi, to fakt. Stówka za pełną kamizelkę... ale jednak wiem że byłaby to zmarnowana kasa. Jestem na 100% pewny że te kamizelki nie wytrzymają czołgania po lesie. Wolałbym tego nie kupować, bo o ile chińskiej broni zaufać już można, to jednak osprzętowi nie za bardzo. Nie chciałbym zostać bez kamizelki podczas jakiejś akcji. Z tego co wiem, nawet materiały sa jakieś lewe cholernie, bo świecą się jak psu jajca i latnie w tym po lesie przypomina raczej udawanie tarczy dla wszystki pobliskich snajperów czy oddziałów.

Wolę kupić używaną kontraktową lub używaną markową kamizelkę i mieć pewność oporządzenia. Używana kamizelka, choćby w najgoszym stanie, jest 8x lepsza i trwalsza od tego. Kupię to tylko w najwyższej ostatecznosci, jeżeli do końca marca nie uda mi się zarobić/ uzbierać tyle kasy.

EDIT: No chyba że posiadasz takową i jesteś w stanie zaprzeczyć moim słowom :P

EDIT 2: Dobra, oferty z kamizelką i hełmem oraz wszelkim wyposażeniem Bundeswehr nieaktualne.

Postanowiłem dalej używać i w pewnym stopniu polegać na niemieckim wyposażeniu, choć rekonstrukcji nie robię, bo prędzej dam się ruskom zgładzić, niż kupie sobie G36 :P

Ale to nie zmienia faktu, że nadal zamierzam robić rekonstrukcję PMC, więc potrzebuje wyżej wymienionego sprzetu. I będę zależnie od potrzeb albo zakładał wyposażenie BW, albo będę dostosowywał sprzet do rodzaju misji na zasadzie PMC.

Jeżeli ktoś posiada magazynki do m4/m16 bardzo chętnie kupie.
    « Ostatnia zmiana: Marca 09, 2010, 10:39:18 wysłana przez Alkhadias »

Offline Dzejkobs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Marca 09, 2010, 17:56:17 »
    Alkhadias kamizelki poszukaj na miwo-military.net albo miwo-military.pl. Gwarantuję Ci, że jakość jest świetna.

Offline werbull

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Marca 09, 2010, 21:00:03 »
    Mam pytanie.Czy żeby uczestniczać w meczach musze być członkiem jakiegoś klanu???

Offline matizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Marca 09, 2010, 21:12:50 »
    Mecze czyli duże imprezy sponsorowane itp. ? Jeżeli o takie mecze ci chodzi to chyba tak :D
    « Ostatnia zmiana: Marca 09, 2010, 21:48:31 wysłana przez matizz »
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #56 dnia: Marca 09, 2010, 21:50:53 »
    Mam pytanie.Czy żeby uczestniczać w meczach musze być członkiem jakiegoś klanu???
    Ta... a jak masz za duży ping to Cię wywalają...

To nie jest gra komputerowa. Jak masz odpowiedni sprzęt, to wystarczy że śledzisz odpowednie fora. Tam są wiadomosci o wszelki organizowanych spotkaniach.

Są tylko podstawowe wymogi jak: Skuteczna ochrona oczu. Jak masz poniżej 16 roku życia radzę poczekać. Jak masz 15, to w zasadzie możesz iść, ale musisz mieć odpowednie pismo od rodziców, gdzie wyrażają zgode na udział swojego dziecka w tego typu spotkaniach i że w razie uszczerbku na zdrowiu (zazwyczaj chodzi o takie rzeczy jak strata oka lub zęba) nie wniosą oni sprawy sądowej przeciwko organizatorom.

Jak masz poniżej 15 lat, nie masz czego tam szukać. No i pamiętaj, że nawet jak masz 16 lat i pozwolenie, organizator może Cię nie dopuścić.

I pamiętaj, że to jest drogie zainteresowanie. Na poczatek wystarczy kilkaset złotych, ale potem już tak łatwo nie jest i trzeba raczej liczyć tysiące, gdyż sama replika może kosztować 2000zł. Wszystko zależy od Ciebie.

Offline matizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Marca 09, 2010, 22:17:03 »
    Taa... na początek kilkaset zł ... to chyba na plastikową replikę i gogle na oczy....

Sama replika metalowa mieszana z tworzywem kosztuje od 800 do kilku tysięcy zależy od modelu do tego jeszcze kamizela , ciuchy , ochrona głowy i oczu... więc jak już zaczynać to z dobrym sprzętem więc jak ma się 15-16 lat to zaczekać do 18 i składać kasiore na sprzęt :D

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #58 dnia: Marca 09, 2010, 22:48:48 »
    Znam się troche na sprzęcie od środka i powiem Ci, że replika za 400 zł i replika za 800 praktycznie niczym się nie różni, a bardzo czesto jest po prostu lepsza. Główne zmiany rzeczywiście są pod względem budowy zewnętrznej. Droższe repliki oferują nam metalowe korpusy itp...

Ale jednak, między repliką za 400 i 800 zł nie ma prawie zadnej różnicy, bo to i tak chińska replika. Dobre repliki, z Japonii, czy Tajwanu kosztują od 1000 zł wzwyż. Repliki są lepiej wykonane i w ogóle... Ale jak ktoś zna się na sprzęcie to może zaoszczędzić troche kasy. Jednak jeżeli ktoś nie ma pojęcia na ten temat, radze się nie tykać do rozbierania choćby magazynka.

Ujmę to w prosty sposób:
    Repliki chińskie, nie ważne czy kosztuje ona 350, czy 700zł i tak się szybko posypie, szczególnie jeżeli chodzi o nowszej generacje, które "imponują nam" osiągami.

Repliki markowe, nie posypią się i często mają lepsze osiagi, choć teraz chińczyki spokojnie dorównują markowym produktom.

W czym leży problem?
    Otóż repliki chińskie:
    1. Są beznadziejnie uszczelnione.
    2. W celu poprawy osiągów stosuje się mocniejsze sprężyny, wykonane z tajemniczych stopów, tylko w Chinach znanych. (Wygląda to tak, że Chińczyk wkłada sprężynę m120 wykonaną w ogóle z jakiegoś aluminium, która po miesiącu użytkowania zbija się totalnie. Nie dość że sprężyny m120 są za mocne w stosunku do reszty cześci Gearbox'a, to jeszcze można porównać ich budowe to plastiku...)
    3. Owa sprężyna sprawia, że optymistycznie zakładając, pójdzie nam sama sprężyna... ale zazwyczaj jest tak, że wytrzymuje ona dłużej i jeszcze zdąży nam zniszczyć cały tłok, zetrzeć zębatki i spalić w rezultacie okablowanie.

Replika Japońska różni się praktycznie tylko tym, że jest droższa, dobrze uszczelniona i ma dobre materiały.

Replikę chińską spokojnie można wzmocnić i sprawić że wytrzyma dłużej niż rok. Tylko jedno jest pewne. Kupując chińczyka, niech nikt sobie nie wyobraża że na tych 300, czy nawet 800 zł się skończy, dam prosty przykład.

Kupiłem replike za 400zł.... byłoby fajnie, bo osiagi niezłe i totalny odjazd... ale i tak trzeba wyłożyć jeszcze kupe kasy:
    1. Po pierwsze na wymiane sprężyny m120, na m110 najlepiej Systema- jakieś 70-100zł
    2. Zakupienie nowej markowej komory hop up, oraz sylikonowej gumki- 130zł
    3. Wzmocnienie GB, czyli wymiana: Głowicy tłoka, zębatek, szkieletu najlepiej oraz wszystkich łożysk- może dojśc nawet do 200zł
    4. Zamontowanie lufy precyzyjnej- 80-100zł
    5. W przypadku replik od AGM, przynajmniej w starszych generacjach wymiana okablowania i styków.
    6. Jeżeli kupiło się replike z ABS to dochodzi wymiana korpusu na stalowy (nie kupować aluminium, choć w sumie można ale mniej trwałe)
    7. i na sam koniec, jeżeli wzmocnimy tak replike, znowu montujemy (markową) sprężynę m120 lub m115 jak się znajdzie.
    8. Jeszcze oczywiscie uszczelnić wszystko odpowiednimi smarami i innymi sposobami!!!

Tym przykładowo z repliki za 400zł mamy wszystko co oferuje nam replika z 1600zł. Na wszystko wydało się +/- 1000zł. Trzeba mieć też szczęście do okazji na allegro... Ale jak ktoś się na tym nie zna, to nie ma szans na wymiane choćby sprężyny.

Oczywiscie można kupić replike za 400zł, ale predzej czy później (prędzej) się ona posypie. Repliki za 800zł, przyznam są lepsze, aktualnie sam taką kupuje, ale to w zasadzie to samo. Oferują one jedynie metalowe body (patrz pkt. 6) i bardzo czesto wzmocnione bebechy itp. (patrz pkt. 3).

Różnica ostatecznie jest taka, ze replika markowa jest sprawna i nie trzeba się bawić w McGyvera, bo jeżeli nie rąbie się nią drzewa to wytrzyma wszystko.
    Replika Chińska jest bardziej opłacalna, ale tylko pod warunkiem, że ktoś jest McGyver i zna się na budowie tych replik. No i wymaga to troche pracy, gdyż wszystko co oferują nam markowe produkty, tutaj trzeba zrobić samemu... w zasadzie wymienia się każdą rzecz w replice na markową.

Jednak w gruncie rzeczy, każdy nowy i tak częściej obrywa niż strzela (czyt. nie przemęcza tak repliki), a więc na początek styknie AK lub G36 za 400zł.

Z resztą co ja się produkuję. I tak najważniejsza jest ochrona oczu, na to lepiej wydać nawet 200zł, a poczekać troche z repliką.

Offline werbull

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Marca 10, 2010, 16:14:38 »
    Ja sobie upatrzyłem AK-47 full metal (czarna) za 412 zł. A tak nawiasem kiedyś mnie wpuścili na paintball od 18 lat z zgodą pisemną (miałem 12 lat!).