Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ława: Taka nasza Polska  (Przeczytany 130317 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: Ława: Taka nasza Polska
    « Odpowiedź #1035 dnia: Stycznia 13, 2015, 23:53:18 »
    A co mówi o tym Biblia? W Apokalipsie Św. Jana opisane jest, że będzie to znamię bestii. Będzie ono na czole, bądź na prawej ręce. Jest to również związane z liczbą 666.
    Mamy tutaj alfabet. Do każdej liczby dodajemy 6. Teraz po angielsku przeliterujmy chip. Dodajmy do tego skaner, żeby go odczytać. Razem wyjdzie nam 666.
    Jak ktoś dochodzi do takich wniosków, to ma pewnie w domu taką tablicę na której poprzypinane się różne zdjęcia, fragmenty artykułów z gazet, wszystko połączone niteczkami w różnych kolorach, powpinane w to szpilki z krótkimi notatkami i kodami. Coś takiego zajebiście wygląda i coś takiego muszę sobie załatwić!
    Strasznie spodobał mi się kiedyś pomysł z książką wypełnioną drobnym pismem i różnymi wiele mówiącymi zdjęciami. Wziąłem się na poważnie za preparowanie czegoś takiego, ale dałem radę tylko przez 10 stron, potem się już zmęczyłem, ale i tak to fajnie wygląda.
    Jedną z osób, która na poważnie prowadziła właśnie taką księgę był Charles Fort, jego "Księgę rzeczy wyklętych", była dowodem na jego niezwykłą zdolność dostrzegania właśnie tak odległych relacji.
    Jeśli naprawdę spotkamy kogoś kto prowadzi właśnie tak rozległe badania, to z reguły bardzo uprzejmie zgadzamy się z taką osobą.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #1036 dnia: Stycznia 14, 2015, 11:25:22 »
    Będzie można wszczepić to w czoło, lub w prawą rękę.
    A co mówi o tym Biblia? W Apokalipsie Św. Jana opisane jest, że będzie to znamię bestii. Będzie ono na czole, bądź na prawej ręce.
    Jak wszczepię sobie chip w lewą rękę to nie zadziała? Możesz wytłumaczyć ten elektroniczny fenomen?

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #1037 dnia: Stycznia 14, 2015, 14:41:52 »
    Jak wszczepię sobie chip w lewą rękę to nie zadziała? Możesz wytłumaczyć ten elektroniczny fenomen?
    Jak już wspomniałem, nie wiem na ten temat wiele. Bardziej liczyłem, że ktoś może tutaj coś więcej o tym wie. Ja po prostu znalazłem to gdzieś i chciałem zobaczyć, co powiedzą na ten temat inni forumowicze.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1038 dnia: Stycznia 14, 2015, 17:47:08 »
    Czipy nie, opaski czemuż by nie. Było by to ułatwienie. A i tak jesteśmy teraz szpiegowani poprzez telefony i FB. Oczywiście najlepiej gdyby było to dobrowolne. Jednak sądzę, że i tak tego nie unikniemy a więc takie opaski to mogło by być jako najmniejsze zło. Sądzę, że wprowadzą właśnie opaski.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #1039 dnia: Stycznia 14, 2015, 18:10:42 »
    A tam opaski. Wystarczą telefony komórkowe.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #1040 dnia: Stycznia 14, 2015, 21:08:37 »
    A tymczasem w krajach trzeciego świata zupełnie nie rozumieją jak ważne mamy problemy, że my się zamartwiamy czy wszczepić sobie chipa w  lewą czy w prawą rękę, a może komórkę sobie wszczepić? A jak już to w którą rękę, a może chipa w komórkę, a komórkę w lewą rękę, a może w lewą rękę komórkę, w prawą chipa, a łącze USB zamontować sobie w...
    Oni w tych bidnych krajach to ciągle tylko jedzenie i jedzenie - ci to mają prosto. A kto się na losem człowieka z chipem pochyli i zapłacze!?

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #1041 dnia: Stycznia 15, 2015, 21:51:31 »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #1042 dnia: Stycznia 15, 2015, 21:56:26 »
    Tak w nawiązaniu do narzekania na szkolnictwo.

Badania dr. Józefa Pietera nie najlepiej świadczyły o stanie wiedzy międzywojennych absolwentów szkół średnich.
    Głupi jak… przedwojenny student

Według powszechnej opinii jesteśmy świadkami drastycznego obniżenia poziomu prezentowanego przez absolwentów szkół średnich. Jednocześnie za wzór do naśladowania podaje się szkolnictwo wspaniałej Drugiej Rzeczpospolitej. Niektórzy twierdzą wręcz, że przedwojenna matura równa się dzisiejszemu tytułowi magistra! Ludzie żyjący przed wojną na pewno by się z nimi nie zgodzili…

(...)Wiadomości z astronomii błędne (nieznajomość przyczyn zmienności pór roku), z chemii również niedostateczne (tłuszcz bywa nazywany pierwiastkiem). Myliłby się ten, kto myśli, że może chociaż w przypadku wiedzy humanistycznej było lepiej. Nic z tych rzeczy.

Polecam: http://ciekawostkihistoryczne.pl/2013/01/06/glupi-jak-przedwojenny-student/
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1043 dnia: Stycznia 17, 2015, 20:35:20 »
    traktuję powyższy artykuł rzeczywiście jako ciekawostka...

W ogóle nic o strajku górniczym? Nie mamy na forum żadnego górnika widocznie...

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #1044 dnia: Stycznia 17, 2015, 20:59:00 »
    Mamy - ciebie! :)
    Czy górnicy czasem zajmują się np. wydobyciem węgla, czy ta praca polega tylko na strajkowaniu?
    Jaja sobie tylko robię, dwa razy byłem w Wieliczce i chociaż to bardzo bezpieczne napięcie oddziaływało na wyobraźnię, gdybym miał zjechać do prawdziwej kopalni, to tylko w brązowych spodniach.

Offline huth

« Odpowiedź #1045 dnia: Stycznia 17, 2015, 21:05:09 »
    Ta, górnikiem to w sumie chętnie byłbym w takiej państwowej spółce. Najlepiej z inż. przy nazwisku, co by się nie narobić, ale mieć przywileje dołowca. A nawet jako hajer, skoro emerytura wcześniej i w ogóle znacznie lepsze warunki pracy niż kiedyś(bo od tego się te przywileje wzięły, ale stoją w miejscu, a cała reszta idzie do przodu). Ogólnie od upadku komuny nikt się za to nie wziął porządnie, no i mamy to, co teraz...

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #1046 dnia: Stycznia 17, 2015, 21:21:33 »
    Pełno na naszym forum górników. Wystarczy zajrzeć choćby do archiwum ;)
    "kiedy wyjdzie ten mod?" albo "gdzie to pobrać?"

Offline huth

« Odpowiedź #1047 dnia: Stycznia 17, 2015, 21:36:13 »
    Heh :P Bardzo roszczeniowi, nie? :P
    Dobra, ja po samych ludziach, którzy rzeczywiście robią robotę na dole czy na górze nie chcę jechać, raczej po tych na wyższych szczeblach

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #1048 dnia: Stycznia 17, 2015, 21:38:05 »
    Przodownikami pracy wśród forumowych górników są Relkov98 i Rycerz woku, ale nie o tym tutaj mowa.
    Jeśli już jesteśmy przy tych strajkach, to chciałbym zauważyć, że protesty górników moim zdaniem to przesada, niemniej jednak likwidowanie kopalń to nie jest, moim zdaniem, rozwiązanie. Swoją drogą, słyszeliście dosyć zabawne porównanie Kukiza, który twierdzi że obecne strajki górników to odpowiednik ukraińskiego Majdanu? Bardzo zabawny człowiek, tylko muzykę ma kiepską :P

Offline huth

« Odpowiedź #1049 dnia: Stycznia 17, 2015, 21:57:51 »
    Swoją drogą, słyszeliście dosyć zabawne porównanie Kukiza, który twierdzi że obecne strajki górników to odpowiednik ukraińskiego Majdanu? Bardzo zabawny człowiek, tylko muzykę ma kiepską :P
    Heh, Kukiz niezależnie od systemu w jakim żyje zawsze będzie antysystemowy, podziwiam faceta, jest konsekwentny.
    A muza od niego, to zależnie od płyty.

Co do górnictwa, to ja nie rozumiem, dlaczego jakiegolwiek zmiany muszą zachodzić dopiero przy zagrożeniu likwidacją...