Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ława: Taka nasza Polska  (Przeczytany 130564 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Ława: Taka nasza Polska
    « Odpowiedź #1020 dnia: Stycznia 12, 2015, 17:25:47 »
    Abyś tu mógł mieć swój pseudo staż to zostały zmarnowane pieniądze. Bo niestety pieniądze przechodzą przez łapy urzędasów, którzy za darmo kawy nie piją. Do tego aby dostać dotację trzeba spełnić wymagania a kwota dotacji nie pokrywa nigdy kwoty inwestycji w 100%. W praktyce np. gdy jest dotacja 90% na dajmy na to basen pozostałe 10% trzeba pożyczyć aby ten w sumie nie do końca potrzebny basen mógł powstać a dotację nie przepadły. W praktyce generuję to wielkie długi, które widać jak spojrzymy na budżety samorządów. Bo nie dość, że budujemy coś na co nas nie stać to potem trzeba to utrzymywać bo jest w większości nierentowne. No ale dotacje przepadną przecież !. Zresztą teraz cała ta Unia od 2012 jest nam na nic bo więcej tam wpłacamy niż dostajemy. Do tego euroentuazjm wsród młodych ludzi mnie śmieszy bo to my będziemy spłacać tę całą imprezę przez kolejne dziesiątki lat. No ale po co zadać sobie trud i zastanowić się nad mechanizmami, które stoją za tym, że jakiekolwiek pieniądzę popłyną. Nie ma nic za darmo, nigdy.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #1021 dnia: Stycznia 12, 2015, 17:50:00 »
    I to jest ciekawy argument, zresztą w praktyce niestety wiele z mojego stażu świadczy na niekorzyść takich rozwiązań, ale i tak ten program w którym jestem ogólnie uważam za bardzo dobry. Zaradność ludzi często mnie zaskakiwała, bardzo często wręcz podawali już konkretne kwoty, ogólnie byli lepiej zorientowani w temacie niż ja.   :)
    Oczywiście jeden program to za mało by ocenić całą UE, ale jeśli już poważnie w to się wgłębiamy to problemem nie jest polska "zaradność"co widać po tym jak sprytnie kombinują i urzędnicy i obywatele? Może UE to dobry pomysł, ale łatwy do skorumpowania dzięki "naszej" zaradności.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #1022 dnia: Stycznia 12, 2015, 18:23:40 »
    Unia miała bardzo dobre założenia- wspólnota gospodarcza mogąca być skuteczną konkurencją dla USA i Chin. Tyle tylko że już dawno Unia przestała być wspólnotą. Wiodące państwa wymuszają rozwiązania niekorzystne dla gospodarki państw będących na słabszej pozycji. No i ten absurdalny przerost biurwokracji...
    Ale nie powiem, pewne korzyści są. Np. taka, że jako obywatelka państwa Unii za studia i kursy na uczelniach wyższych płacę tyle samo co obywatele Wielkiej Brytanii. Ale i tak drogo jest :P
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #1023 dnia: Stycznia 13, 2015, 19:21:27 »
    Nie wiem, czy taki temat był już poruszany (może warto założyć osobny wątek), ale co sądzicie o chipach RFID? Czy w Polsce też się pojawią? Kiedy? Prawie wszystkie państwa na świecie są zadłużone, a prywatne firmy już planują wprowadzenie tego do użytku, a że wszyscy są zadłużeni mogą nie mieć wyboru.
    Generalnie chodzi tu o łatwe kupowanie, sprzedawanie i ogólną komunikację w dzisiejszym świecie. Będzie można wszczepić to w czoło, lub w prawą rękę.
    A co mówi o tym Biblia? W Apokalipsie Św. Jana opisane jest, że będzie to znamię bestii. Będzie ono na czole, bądź na prawej ręce. Jest to również związane z liczbą 666.
    Mamy tutaj alfabet. Do każdej liczby dodajemy 6. Teraz po angielsku przeliterujmy chip. Dodajmy do tego skaner, żeby go odczytać. Razem wyjdzie nam 666.
    (click to show/hide)
    Btw. Kiedyś czytałem książkę "Niewidzialna gra". Opisane jest tam to znamię w formie dla młodzieży. Oczywiście w formie opowiadania.
    Co wy o tym sądzicie? Czy to pojawi się w Polsce?

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #1024 dnia: Stycznia 13, 2015, 19:30:27 »
    A co mówi o tym Biblia? W Apokalipsie Św. Jana opisane jest, że będzie to znamię bestii. Będzie ono na czole, bądź na prawej ręce. Jest to również związane z liczbą 666.
    Mamy tutaj alfabet. Do każdej liczby dodajemy 6. Teraz po angielsku przeliterujmy chip. Dodajmy do tego skaner, żeby go odczytać. Razem wyjdzie nam 666.
    (click to show/hide)
    To żart z tymi numerami i Biblią czy jak? XD Trochę pachnie szukaniem trójkątów w teledyskach - ILLUMINATI CONFIRMED :D:D:D

Pewnie znajdą się ci co to kupią, ale po co wszczepiać w skórę? Nie lepiej zrobić formę przenośną? Coś w stylu kart płatniczych? Niech biorą to jak chcą, dopóki nikt nie wszczepia czipów noworodkom ani nie ma przymusu wszytko jest ok.

Offline firentis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1025 dnia: Stycznia 13, 2015, 19:35:05 »
    Właśnie o to chodzi, że może być przymus. Państwa są zadłużone, więc mogą nie mieć wyboru i będą musiały to wprowadzić. A karty płatnicze niedługo będą niewygodne...dla nich. Chodzi o to, żeby wyeliminować gotówkę, ale potem niżej karty...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1026 dnia: Stycznia 13, 2015, 19:38:28 »
    Brzmisz trochę jak maniak teorii spiskowych. Jeśli jakiekolwiek państwo zechce takie coś wprowadzić musi się liczyć z masowym buntem i sprzeciwem, może nawet własnego wojska. Samobójstwo dla takiego rządu. Ludzie się wkurzyli na ACTA a co dopiero przymusowe chipy lol

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1027 dnia: Stycznia 13, 2015, 19:52:08 »
    Uhm, może dla rozluźnienia pograj sobie w Deus Exa, Firentisie......

Offline firentis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1028 dnia: Stycznia 13, 2015, 20:26:49 »
    Gra wygląda ciekawie xD
    Nie chce tu brzmieć jak heretyk, czy maniak. Chcę tylko poznać wasze zdanie na ten temat. Ja akurat jestem przeciwko takiemu rozwiązaniu, ale chce usłyszeć wasze opinie.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1029 dnia: Stycznia 13, 2015, 20:30:54 »
    Moja opinia to że durne strony internetowe i niezbyt mądrzy ludzie tworzą teorie spiskowe żeby siać niepotrzebną panikę. Do tego chorzy palanci pokroju Davida Icke stojący za filmami pseudodokumentalnymi typu Zeitgeist. Jak czegoś nie pojmują to musi być spisek. Nie wiem gdzie tą paranoję o RFID wyczytałeś ale zweryfikuj źródła :P pewnie kolejna "undergroundowa" strona walcząca ze złymi mediami mainstreamu XD

Offline firentis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1030 dnia: Stycznia 13, 2015, 20:36:04 »
    Pełno tego na yt. Zobaczyłem, co to jest i chciałem poznać wasze zdanie. To wszystko. A te numerki też gdzieś kiedyś mi mignęły, więc szybko spisałem i wstawiłem.
    HUtH, Thx za grę  :P Muszę obczaić.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #1031 dnia: Stycznia 13, 2015, 20:41:33 »
    Czy te filmiki miały żółte napisy?
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1032 dnia: Stycznia 13, 2015, 20:48:52 »
    Hmm... ja jestem katolikiem, nawet Biblię całą przeczytałem, ale to co piszesz firentis to niezły joke :D Zamiast szukać na YT teorii spiskowych (Magig rzyje to prafda obejszyjce muj filmig ktury szybko nakrenciuem pszed  naukom na jotszejszom kartkufke s polskieko!11!) zrób nowy model do moda ^^

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1033 dnia: Stycznia 13, 2015, 20:51:03 »

Offline firentis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1034 dnia: Stycznia 13, 2015, 20:59:03 »
    Czy te filmiki miały żółte napisy?
    Nie, to było to, ale na yt jest pełno takich filmików.
    Hmm... ja jestem katolikiem, nawet Biblię całą przeczytałem, ale to co piszesz firentis to niezły joke :D Zamiast szukać na YT teorii spiskowych (Magig rzyje to prafda obejszyjce muj filmig ktury szybko nakrenciuem pszed  naukom na jotszejszom kartkufke s polskieko!11!) zrób nowy model do moda ^^
    A to się śmiesznie składa. Wjedź na pocztę, bo już od tygodnia Ci to mówię :P Jak ocenisz to, co tam jest, to poprawię i wezmę się za nowe :D
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2015, 21:17:18 wysłana przez firentis »