Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ława: Taka nasza Polska  (Przeczytany 130500 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    Odp: Ława: Taka nasza Polska
    « Odpowiedź #855 dnia: Sierpnia 31, 2014, 16:49:17 »
    No tak lepiej zacytować wyrywek. Korwin wielkorotnie mówił też o biedzie w Rosji. Do tego ja nadal czekam na rozsądną alternatywę dla Korwina wy moi zorientowani młodzi gniewni, nic nadal nic.
    Sam jesteś młody, do starego pryka jeszcze ci daleko. No i Korwinowski classic "wycięte z kontekstu", "wyrywek", "miał na myśli coś innego". XD

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #856 dnia: Sierpnia 31, 2014, 17:03:11 »
    http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/wytykaja-braki-jezykowe-tusk-przewrotnie-obiecuje-i-ll-polish-my-english,463527.html

Już przypał. A tak było gadania, o jezu, JKM jaki akcent, tymczasem najważniejszy reprezentant mówi, że do grudnia sobie poczekają i będzie cacy inglisz.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #857 dnia: Sierpnia 31, 2014, 17:22:35 »
    Szczerze? Odkąd sam wynajduję informacje w necie, czytam programy partii i wypowiedzi to bardziej popieram PiS i w dużej mierze Korwina. Choć Tusk na wysokim stanowisku jest dla Polski szansą to można się zastanowić dlaczego on. Jego poprzednik to Belg który uchodzi za mistrza kompromisów, nic dziwnego, Belgia składa się z Walonów i Flamandów których interesy trzeba godzić. Polityk z państwa będącego federacją, często ma większe doświadczenie w dziedzinie godzenia i kompromisów. Tusk przez te lata pokazał się jako, człowiek bezkompromisowy, trzymający partię za zęby. Polak na tak wysokim stanowisku w obliczu agresywnej Rosji, jest bezcenny ale Polska jest zbyt słaba by mógł przepchnąć nasze interesy, raczej to będzie dalszy ciąg polityki ekonomicznej "współpracy" z Niemcami. Niemiecka gospodarka zgrzyta, może nawet to stanowisko temu zawdzięczamy ( PO dzięki temu zyska na sondażach, tracący na popularności lider będzie dyrygował z 2 planu). Prawdy możemy się tylko domyślać, bo przecież raczej nie dali mu tego stanowiska bo to "elegancki chłopak", czy "Jak Polak to szczyty będą takie, że na czworaka do Berlina wrócisz Angela! No skoro tak mówisz Cameronku...".

Co do PiSu i Korwina,  Kaczyński(rzadko, raczej jego brat był tu bardziej otwarty) i Mikke czasem powiedzą coś głupiego. Jak każdy. Ale czesto media manipulują faktami.
    https://www.youtube.com/watch?v=NRImmWe6QcA
    https://www.youtube.com/watch?v=Iv1JPBNWXcg
    https://www.youtube.com/watch?v=A_r9keHecJw

A tu prawdziwe oblicze jednego z braci. Szkoda, że w tv jak rządził to pokazywali tylko "Irasiady".
    https://www.youtube.com/watch?v=Ya7jpaM5vj8

EDIT.
    Dziękuje za Piwo! PiS miał swoją szansę, ale dlaczego upadł rząd? Przez to, że jedynymi potencjalnymi koalicjantami była Samoobrona i LPR. Była to koalicja trudna. O ile PSL akceptuje swoją rolę jako "Języczka u wagi" w optymistycznym ujęciu, to Andrzej Lepper był inny. PiS miał jednak ten honor by po aferze rozpisać wybory. PO mimo szeregu afer idzie w zaparte.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2014, 17:49:52 wysłana przez Warder »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #858 dnia: Sierpnia 31, 2014, 18:21:52 »
    Oczywiście, że wyciąłeś z kontekstu Trebron do tego opacznie to rozumiesz. Jednak jako, że potrafię zrozumieć, że każdy ma swoją interpretację. Dlatego może Ci się po prostu Korwin nie podobać. W takim razie akceptuję to ale proszę Cię abyś mi podał jakąkolwiek rozsądną alternatywę. Oczywiście milczenie.

Offline Triss

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #859 dnia: Sierpnia 31, 2014, 18:32:49 »
    No to pan premier Tusk jedzie w grudniu do Brukseli. Co jak co - można go lubić lub nie ale jest to pewien awans Polski w UE i dobry znak. Oby to było owocne.
    Wieczna beka z ludzi zapatrzonych w Rosję którzy myślą że to ziemia obiecana, aż dziw mnie bierze że nikt nie jedzie zarabiać na wschód. Oczywiście lepiej nie dramatyzować w drugą stronę bo w większych miastach wcale tam źle nie jest. Dla Korwina chyba całe społeczeństwo rosyjskie jest oligarchami. Przecież wszyscy tacy bogaci a rzeki złotem płyną.

Do teraz traktowałem go jako klauna w polityce ale raczej jego głupota jest zagrożeniem dla kraju.

Sam jesteś młody, do starego pryka jeszcze ci daleko. No i Korwinowski classic "wycięte z kontekstu", "wyrywek", "miał na myśli coś innego". XD
    Teraz dopiero zauwazylam ze Trebron robi sobie jaja. Podobno zostaly juz tylko kiepskie trolle, a jednak Trebron jest idealnym przykladem prawdziwego trolla internetowego :)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #860 dnia: Sierpnia 31, 2014, 21:15:21 »
    bardziej popieram PiS i w dużej mierze Korwina
    Przecież to są zupełnie różne typy myślenia...

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #861 dnia: Sierpnia 31, 2014, 22:48:16 »
          W pewnych kwestiach zgadzam się z PiSem ( np. Polska w Unii) a w pewnych z Korwinem (koniec kultu klęski powstania). 

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #862 dnia: Sierpnia 31, 2014, 23:00:46 »
    Po co nam ta Unia? Schengen to tak ale Unia na cholerę.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #863 dnia: Września 01, 2014, 00:01:34 »
          W pewnych kwestiach zgadzam się z PiSem ( np. Polska w Unii) a w pewnych z Korwinem (koniec kultu klęski powstania).
    No to dobrze, rozsądnie jeśli chodzi o te kwestie, tyle że nie da się popierać PiSu i Korwina jednocześnie, bo chociażby w tych kwestiach, co poruszyłeś zupełnie się różnią(i sporo ludzi przez to nie potrafi poprzeć żadnego liczącego się ugrupowania, bo zawsze w jakiejś istotnej kwestii się nie zgadza, a u nas są niezłe skrajności. stąd też umiarkowane i centrowe PO przy władzy od lat). No ale ty jesteś der Realpolitiker, wybierasz mniejsze zło, czy też raczej, to zło, które się lepiej sprawdzi w danej sytuacji :P

Bez wątpienia chociażby dla unifikacji politycznej i społecznej i stworzenia bytu politycznego, który jest na równi z innymi mocarstwami. W sumie wydaje mi się to sensowne.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #864 dnia: Września 01, 2014, 00:30:33 »
    Nie lubię Kaczyńskiego i części polityków z PiS, a Korwin pomimo tego że ma swoje odpały to potrafi powiedzieć cos sensownego, w dodatku każdy jedzie KNP tylko za niego, mało kto czytał chociażby ich program, według mnie są tam bardzo wporzo ludzie jak np. Dziambor czy Berkowicz, a nie jakieś Macierewicze czy Błaszczaki płaszczaki - tego typa to ja nigdy nie będę trawił :/
    A jak myślicie kto wygra wybory do sejmu? Wydaje mi się że PiS i pójdzie do koalicji albo z przydupasami PSL, albo właśnie z KNP, zobaczymy tylko czy Krul nie odmówi :)
    (click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #865 dnia: Września 01, 2014, 00:42:16 »
    według mnie są tam bardzo wporzo ludzie jak np. Dziambor czy Berkowicz
    A w czym się objawia to, że są "wporzo" według ciebie, hm?

A jak myślicie kto wygra wybory do sejmu? Wydaje mi się że PiS i pójdzie do koalicji albo z przydupasami PSL, albo właśnie z KNP, zobaczymy tylko czy Krul nie odmówi :)

Przetasowań na scenie politycznej może być jeszcze kilka do 2015, jednak po drodze są jeszcze tegoroczne wybory samorządowe. Do niedawna można by sądzić, że rzeczywiście PiS zaczęło przejmować prowadzenie, gdzie się da. Jednak nominacja Tuska do takiej pozycji w UE nie jest pozbawiona znaczenia. Sam ten ruch był zapewne przedyskutowany wcześniej w jakimś zacisznym gabinecie. Wyżej też pisałem o przecieku na kilka dni przed wynikiem. Daje to nową szansę platformie na wybrnięcie z sytuacji. A szkoda, powinni poddać rząd do dymisji, jak PiS niegdyś. Jak niedawno powiedział Komorowski "w demokracji zmiany są naturalnym procesem", szkoda jednak, że te zmiany zachodzą wewnątrz tej samej koalicji i zapewne PO porządzi kolejne kilka lat. No chyba, że coś jeszcze w nich uderzy, ale pewnie jak zwykle wyjdą obronną ręką ..
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #866 dnia: Września 01, 2014, 01:24:54 »
    No myślałem że PiS będzie prowadzić w ostatnich wyborach, nawet byłem jako zastępca jakiegoś tam frędzla w lokalu wyborczym i u mnie PiS wygrał dosyć wysoko, ale okazało się, że PO odniosło sukces
    Co do Dziambora i Berkowicza to napiszę jutro, jak na kompie będę :)
    (click to show/hide)

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #867 dnia: Września 01, 2014, 09:43:46 »
    Tusk szykował się do tego od miesięcy, co wy myśleliście że z nikim o tym nie gadał, nie przekonywał? :)  Ale ogólnie myślę że jego wyjazd był  potrzebny, przyda się PO trochę świeżego powietrza i jakiś nowy lider.

A co do PiS, z koalicją będzie ciężko. Kaczyński nie będzie chciał koalicji z KNP, Mikke też, a PSL może nawet nie wejść do sejmu, bardzo ostatnią tracą w sondażach i "wieczny koalicjant" może się skończyć.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #868 dnia: Września 01, 2014, 09:55:23 »
    Tak przecież lepiej jak Europa pozostanie jeszcze słabsza wobec krajów jak Rosja, Chiny czy nawet USA a nowe problemy między krajami doprowadzą do kolejnych konfliktów... po prostu marzenie. Śmieszy mnie to szukanie wroga u siebie kiedy jest on zdecydowanie na wschodzie. Ciekawe kto ma w podbijaniu takich nastrojów w Europie interes.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #869 dnia: Września 01, 2014, 11:57:47 »
    Unia Europejska nie ma własnej armii, nic nie może zrobić takim Krajom jak USA czy Rosja. Umowy handlowe i układ z Schengen są niezależne od członkostwa w Unii patrz: Szwajcaria. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to istnieje NATO. Nie ma żadnego sensownego argumentu za UE. Chyba, że ktoś wierzy w globalne ocieplenie, uwielbia dawać zarobić skorumpowanym politykom.

Bez wątpienia chociażby dla unifikacji politycznej i społecznej i stworzenia bytu politycznego, który jest na równi z innymi mocarstwami. W sumie wydaje mi się to sensowne.

No nie mogę 4 Rzeszę ktoś chcę tu budować. Nie ma żadnej szansy aby tyle narodów utworzyło jeden byt polityczny. Jest to niewykonalne.