Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ława: Taka nasza Polska  (Przeczytany 130579 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Taka nasza Polska
    « Odpowiedź #525 dnia: Maja 18, 2012, 14:04:28 »
    [...]z największych szmatławców lewackich[...]

xD

To ze coś jest stronnicze i trafione to chyba nic złego?

Wiwat obiektywizm, wiwat demokracja, wiwat wolność!
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #526 dnia: Maja 18, 2012, 15:32:23 »
    Zależy co jest stronnicze. To że gazeta prezentuje pewne podejście to nic złego. Gorzej jak stronnicze podejście wkrada się do nauczania historii...
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #527 dnia: Maja 19, 2012, 15:32:53 »
    Zależy co jest stronnicze. To że gazeta prezentuje pewne podejście to nic złego. Gorzej jak stronnicze podejście wkrada się do nauczania historii...

Nie myl stronniczości z filozofią. Stronniczość jest zła zawsze i wszędzie, a w gazetach tym bardziej. Filozofia w mediach jest nie do uniknięcia (bo każdy dziennikarz ma swój światopogląd), problem w tym, że media mają tendencję do podawania faktów zgodnych z założoną tezą i pomijaniu tych niezgodnych. Dlatego dobre media to te jak najmniej interpretujące fakty i dopuszczające wiele odmiennych punktów widzenia, pozwalające na polemikę. Trudno nazwać dziennikarstwem tzw. filmy dokumentalne emitowane późnymi godzinami w TV, które są jednostronnymi tyradami zdeklarowanych postępowców, gdzie przeciwny punkt widzenia jest przedmiotem co najwyżej kpin, a nie konstruktywnej polemiki. Czy takie podejście jest OK?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #528 dnia: Maja 19, 2012, 16:40:58 »
    Trudno nazwać dziennikarstwem tzw. filmy dokumentalne emitowane późnymi godzinami w TV, które są jednostronnymi tyradami zdeklarowanych postępowców, gdzie przeciwny punkt widzenia jest przedmiotem co najwyżej kpin, a nie konstruktywnej polemiki. Czy takie podejście jest OK?

Równie dobrze można napisać, że trudno nazwać emitowane późnymi godzinami w TV filmy dokumentalne, które są jednostronnymi tyradami zaściankowych konserwatystów, gdzie przeciwny punkt widzenia jest przedmiotem kpin (albo udowadniane są jego powinowactwa z szatanem xD), a nie źródłem dyskusji. Takie podejście według ciebie jest już ok?

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #529 dnia: Maja 19, 2012, 18:12:43 »
    Co do późnych godzin i filmów dokumentalnych stronniczych.Ja mam inne doświadczenie.Moze dlatego ze jak oglądam TV to tylko TVP późnym wieczorem i właśnie natykam się na filmy dokumentalne niestronnicze.Bardzo fajne dokumenty czasami lecą.
    Puszczanie późnym wieczorem w TV stronniczych dokumentów/programów nie ma sensu wiec po co to robić;]?

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #530 dnia: Maja 19, 2012, 19:48:05 »
    @proud
    Oczywiście, że nie jest to OK, ale tylko raz spotkałem się z filmem reprezentującym tzw. konserwatywny punkt widzenia. A filmy postępowe starałem się oglądać do końca, ale jeśli jakiś błazen jedzie do friedmanowców tylko po to, żeby się z nich pośmiać nie widząc potrzeby odpowiedzi na to, co faceci mówią to cały film traci sens. Nadaje się tylko do mobilizowania do krucjaty pewnej grupy ludzi, do której się nie zaliczam. Nie mam nic do dokumentu reprezentującego inny pogląd niż mój, ale nie mam zamiaru oglądać coś, co przez godzinę dosłownie mówi mi, że jestem upartym debilem, co najmniej niebezpiecznym dla społeczeństwa, nie dając prawa głosu (z przyczyn oczywistych), ani mojemu "adwokatowi". Po prostu niech autor filmu udaje chociaż sędziego słuchającego stron, a nie wygłaszającego werdykt z uzasadnieniem.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #531 dnia: Maja 26, 2012, 13:35:43 »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #532 dnia: Czerwca 01, 2012, 17:16:07 »

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #533 dnia: Czerwca 01, 2012, 19:12:01 »
    http://www.youtube.com/watch?v=hrIpz0wMhbQ&feature=g-all-u
    To jest POlska, tutaj mass media działają na swój sposób i o tym każdy wie. Chcą przeforsować coś? Nie ma problemu. Powiedz do kamery, że lubisz niebieskie samochody, to w telewizji usłyszysz, że jesteś fanem różowych jednorożców. Polskie media, jako informator ciemnogrodu nadal podchodzą do gier jak jaskiniowiec do ognia. Widzi to od dłuższego czasu, widzi tego efekty, ale nadal ma uprzedzenia i nie do końca rozumie o co chodzi. A jak ktoś nie rozumie, to mówi źle. I tak o to historie o ludziach siedzących przed kompem zbyt długo, o mordercach, o złodziejach internetowych itd. mają przewagę nad przykładami ludzi, którzy dzięki grom się wybili, którym gry pomogły itd.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #534 dnia: Czerwca 01, 2012, 20:19:57 »
    Ja to widzę trochę inaczej.Jak ktoś mądrze powiedział(Staruch?)"Media pokazują to co dobrze się sprzedaje". Albo początek filmu http://www.youtube.com/watch?v=ltzdu2gO7Js

Btw co powiecie o filmie BBC o Polskich kibicach?
    Nie dość ze film jest cholernie jednostronny i pokazuje Polskich kibicow/kiboli w tylko negatywny sposob to jeszcze padaja tam takie komentarze jak nie jedzcie do Polski bo wrócicie w trumnach.Pokazane są materialny z burd z lat 90 czy z początku XXI wieku.Nie ma nic z tego,tamtego czy z trzech ubiegłych lat w tym filmie.
    o to link do filmu http://www.youtube.com/watch?v=rzo3RYCbO5I

Sol Campbell piłkarz angielskiej reprezentacji na podstawie tego materiału zbluzgał Polskę i Polaków.Na podstawie filmu i może ma własne takie zdanie
    Tu link na odp dla Sol'a Campbell'a

http://www.youtube.com/watch?v=HckGeWtFATM

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #535 dnia: Czerwca 01, 2012, 23:02:32 »
    Ten piłkarz jest zwykłym rasistą i tyle. Poza tym odradzam wszystkim oglądanie telewizji bo ta naprawdę potrafi wypaczyć obraz rzeczywistości.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #536 dnia: Czerwca 01, 2012, 23:09:39 »
    Ten piłkarz jest zwykłym idiotą.
    Nie przywiązywałabym do tego programu wielkiej wagi. W końcu w każdy weekend na polskich starówkach bawią się setki podpitych Anglików świętujących wieczory kawalerskie/panieńskie. Co prawda wracają jako trupy, ale nie przez rasistów a przez potwornego kaca.  I nie sądzę żeby jakiś program zdołał zmienić ich opinię o Polsce jako melanżowym raju.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #537 dnia: Czerwca 03, 2012, 11:33:50 »

Racjonalne podejście do legalizacji(kliknij obrazek)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2012, 11:43:56 wysłana przez Rybopiotr »
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #538 dnia: Czerwca 03, 2012, 13:14:14 »
    Ale co ma ta legalizacja w ogóle dać?Moge w ciągu 30 min skoczyć do kolegi i zjarać z nimi dwie lufy zielonego.Co ta legalizacja ma dać?Czy coś to zmieni?Jestem za legalizacja maryśki, ba nawet niech legalizują wszystkie pozostałe używki takie jak koka,hera etc.TYLKO niech ćpunki później lecza się ze swoich składek zdrowotnych a nie publicznych.Mam nadzieje ze mniej idiotów będzie ziemia wtedy nosić.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #539 dnia: Czerwca 03, 2012, 19:21:43 »
    Jak herą przyćpiesz, to może już nie być lekarstwa... Równie dobrze mogliby cały arsenał dać na sprzedaż cywilom bez prawka, podobne zagrożenie.