1. nie mam multikonta, po prostu zapomniałem hasła i starego e-maila
2. Co mi się marzy(w multiplayer):
Co nowego?:
- mizerykordie – cios w plecy lub w leżącego natychmiastowa śmierć, oprócz tego bez wartości bojowej
- kondycja, – jeśli ktoś ciągle biega i skacze, strzela z łuku, walczy to się męczy, co spowalniałoby poruszanie się, skuteczność w walce
- złamania – zmniejszające skuteczność w walce w zależności od miejsca
- uderzanie rękojeścią miecza – przewrócenie przeciwnika(pod warunkiem, że w głowę)
- kucanie, padanie na ziemię
- uniki, w zamian za niemożliwość blokowania Bronia 1h broni 2h(tylko bez tarczy oczywiście) z utrudnieniem polegającym na: jeśli(patrząc ze strony atakowanego) przeciwnik atakuje z prawej to my musimy skierować PPM w lewo i na odwrót
- wiarygodniejsze blokowanie pchnięcia bez tarczy
- możliwość wypadów, odskoków(zaoszczędzenie tarczy dla piechurów, którzy bez niej przy takich warunkach mieliby ciężko)
Kawaleria:
- możliwość wyrzucenia konnego z siodła bez zabicia go
- możliwość podcięcia konia włącznią/lancą
-koń na hit, jeśli dokupiłoby się kropierz to na 2(oszczepem, bronią 1h) bronią 2h zawsze na hit
- ułatwienia dla konnych np. dłuższe lance, młotki jednoręczne do przewracania przeciwników(rycerz potrafił dać radę kilku piechurom a nawet im uciec)
- Trzy rodzaje koni: szybki, średni i powolny, ale wytrzymały z możliwością dokupienia kropierza dla każdego. Każdy koń w tej samej cenie.
Zbroje – podział na:
- ciężkie – uniemożliwiające skakanie, uniki , a także chroniące przed strzałami, dawałyby one wtedy efekt kopnięcia, z minimalnymi obrażeniami, gdzieś czytałem że strzała uderza z siłą 20kg młota lecz nie przebije pancerza
- lekkie – uniki, skoki możliwe, wolniejsze męczenie się
Bron miotana:
- oszczepy i toporki do rzucania po jednym, przecież nie nosiło się 4 toporków;
- Większe obrażenia i celność, – jeśli ktoś dostałby w bok oszczepem no to wątpię ze by to przeżył albo byłby zdolny do walki jeśli zbroja nie byłaby płytówką…
- możliwość odzyskania z ciał martwych przeciwników, lecz nie w sekundę, ale żeby postać musiała się namęczyć
Strzelcy:
- odzyskiwanie strzał z zabitych
- szybkość
- tylko lekkie pancerze
ale to chyba marzenia ściętej głowy, z drugiej strony urozmaiciłoby to system walki. Za ewentualne błędy przepraszam, dysleksja i mała ilość czasu.