Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B 2 !!!  (Przeczytany 87715 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: M&B 2 !!!
    « Odpowiedź #225 dnia: Lutego 15, 2012, 19:32:06 »
    Był to filmik zamieszczony na tureckiej stronie dla tureckiego community więc napisz mi, na cholerę im były potrzebne napisy?

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Palahniukista
    « Odpowiedź #226 dnia: Lutego 15, 2012, 19:45:37 »
    Ehę, a kto mówi o napisach tam? Jakiś gracz z Turcji mógłby zrobić napisy i wrzucić na YT. Zaraz będzie, że napisów po polsku chcę... Nie, angielskie i po problemie. M&B cieszy się na tyle dużym zainteresowaniem, że jednak ktoś pewnie zrobiłby/zrobi angielskie napisy. I wątpię, aby na stronie Anatolii (Google Transalator) siedziało całe tureckie community. Nie zmienia to faktu, że ktoś raczej się tym zajmie. Równie dobrze można pisać, że "materiał z Wiedźmina na polskiej stronie trafiającej do polskiego community, więc po co robić napisy?" a jednak są po angielsku. Na YT chociażby. Wolisz słuchać po turecku?
    PS. Chyba, że napisy już są. Ja o takowych jeszcze nie słyszałem.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2012, 19:52:11 wysłana przez Zowi »
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*

Offline Tot

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #227 dnia: Lutego 16, 2012, 08:52:28 »
    Wreszcie cos konkretnejszego ;)
    http://www.aa.com.tr/tr/component/pwvideogaleri/?layout=videoview&task=showagencyvideos&vid=5215
    Link wyczajony na forum cRPG.
    Ps.Nie zamierzam tego tlumaczyc na polski.

To nie jest o MB2.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #228 dnia: Lutego 16, 2012, 09:36:03 »
    To nie jest o MB2.

A o czym?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #229 dnia: Lutego 16, 2012, 14:55:01 »
    A o czym?

Też chciałbym wiedzieć, jeżeli nie o MB ^^

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #230 dnia: Lutego 16, 2012, 17:54:03 »
    A o czym?

Nom tez pooftopuje i tez chcialbym wiedziec o czym
    Retarded are everywhere

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #231 dnia: Lutego 16, 2012, 17:57:23 »
    A o czym?
    Nom tez pooftopuje i tez chcialbym wiedziec o czym

No to ja też :P
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #232 dnia: Lutego 16, 2012, 17:57:35 »
    Super to się dopakuję do was i od razu odpowiem.

Nikt przecież nie zauważył, że te wszystkie urywki z "jakiejś" gry nie były w ogóle podobne do Warbanda? Całkowicie o inną grę chodziło, zapewne to najnowsza edycja sapera w której będzie można jeździć między wioskami/miastami i wyzywać mieszkających tam mieszkańców na pojedynek w saperze.

Jednak coś mi się wydaje, że jest to podobne do Mount&Blade... hmm..

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #233 dnia: Lutego 17, 2012, 13:40:34 »
    To nie jest o MB2.

Czy tylko mnie się zdaje że to jakaś prowokacja czy coś? Ktoś coś napisze bez argumentacji czy cóś i sobie wyjdzie patrząc potem jak to ludzie się głowią że jak to, o czym? :D

Offline TBSR_Shakyor9000

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -15
    • Tępiciel Dilerów Herbatki Owocowej
    « Odpowiedź #234 dnia: Lutego 17, 2012, 19:01:04 »
    Ja już nie ogarniam,ale nie będe się wtrącał do tej dyskusji i używał nie potrzebnego spamu.Moim zdaniem M&B 2 idzie w dobrym kierunku.Teraz może wygląda jak porażka,ale to dlatego że to są dopiero wersje alpha bądz beta.Swoją drogą,umie ktoś przetłumaczyc tą gatke z Tureckiego na Polski czy Angielski?
    Shakyor9000 - Wielki Mistrz klanu SP
    Co do goka- wziecie go do repry to jak puszka pandory, zawsze cos odjebie i pozniej reprezentacja bedzie miala problem.
    Czy nazwa działu "Klany Warband" powoduje nagły przypływ testosteronu u użytkowników, który nie pozwala zamknąć japę i chociaż jeden dzień obyć się bez przekrzykiwania się?

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #235 dnia: Lutego 20, 2012, 15:40:13 »
    Oglądając ten filmik wiadomo jedno : Kolosalnych urywających dupe zmian nie będzie. Silnik pewnie ten sam, jednak podrasowany. Liczę też na lepszą fizykę (a raczej dodanie jej :p). Patrząc na to co póki co mają, odnoszę wrażenie że przenosiny modyfikacji nie będą zbyt problematyczne i przebiegną sprawnie:D
    Sława!

Offline Wolfar_666

• Użytkownik
    • Wolfar
    « Odpowiedź #236 dnia: Lutego 21, 2012, 08:00:27 »
    1. nie mam multikonta, po prostu zapomniałem hasła i starego e-maila

2. Co mi się marzy(w multiplayer):
    Co nowego?:
     - mizerykordie – cios w plecy lub w leżącego natychmiastowa śmierć, oprócz tego bez wartości bojowej
     - kondycja, – jeśli ktoś ciągle biega i skacze, strzela z łuku, walczy to się męczy, co spowalniałoby poruszanie się, skuteczność w walce
     - złamania – zmniejszające skuteczność w walce w zależności od miejsca
     - uderzanie rękojeścią miecza – przewrócenie przeciwnika(pod warunkiem, że w głowę)
    - kucanie, padanie na ziemię
    - uniki, w zamian za niemożliwość blokowania Bronia 1h broni 2h(tylko bez tarczy oczywiście) z utrudnieniem polegającym na:  jeśli(patrząc ze strony atakowanego) przeciwnik atakuje z prawej to my musimy skierować PPM w lewo i na odwrót
    - wiarygodniejsze blokowanie pchnięcia bez tarczy
    - możliwość wypadów, odskoków(zaoszczędzenie tarczy dla piechurów, którzy bez niej  przy takich warunkach mieliby ciężko)

Kawaleria:
    - możliwość wyrzucenia konnego z siodła bez zabicia go
    - możliwość podcięcia konia włącznią/lancą
    -koń na hit, jeśli dokupiłoby się kropierz to na 2(oszczepem, bronią 1h) bronią 2h zawsze na hit
    - ułatwienia dla konnych np. dłuższe lance, młotki jednoręczne do przewracania przeciwników(rycerz potrafił dać radę kilku piechurom a nawet im uciec)
    - Trzy rodzaje koni: szybki, średni i powolny, ale wytrzymały z możliwością dokupienia kropierza dla każdego. Każdy koń w tej samej cenie.

Zbroje – podział na:
      - ciężkie – uniemożliwiające skakanie, uniki , a także chroniące przed strzałami, dawałyby one wtedy efekt kopnięcia, z minimalnymi obrażeniami, gdzieś czytałem że strzała uderza z siłą 20kg młota lecz nie przebije pancerza
     - lekkie – uniki, skoki możliwe, wolniejsze męczenie się

Bron miotana:
    - oszczepy i toporki do rzucania po jednym, przecież nie nosiło się 4 toporków;
    - Większe obrażenia i celność, – jeśli ktoś dostałby w bok oszczepem no to wątpię ze by to przeżył albo byłby zdolny do walki jeśli zbroja nie byłaby płytówką…
    - możliwość odzyskania z ciał martwych przeciwników, lecz nie w sekundę, ale żeby postać musiała się namęczyć

Strzelcy:
     - odzyskiwanie strzał z zabitych
    - szybkość
     - tylko lekkie pancerze

ale to chyba marzenia ściętej głowy, z drugiej strony urozmaiciłoby to system walki. Za ewentualne błędy przepraszam, dysleksja i mała  ilość czasu.

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Lutego 21, 2012, 08:07:58 »
    1. nie mam multikonta, po prostu zapomniałem hasła i starego e-maila

2. Co mi się marzy(w multiplayer):
    Co nowego?:
     - mizerykordie – cios w plecy lub w leżącego natychmiastowa śmierć, oprócz tego bez wartości bojowej
     - kondycja, – jeśli ktoś ciągle biega i skacze, strzela z łuku, walczy to się męczy, co spowalniałoby poruszanie się, skuteczność w walce
     - złamania – zmniejszające skuteczność w walce w zależności od miejsca
     - uderzanie rękojeścią miecza – przewrócenie przeciwnika(pod warunkiem, że w głowę)
    - kucanie, padanie na ziemię
    - uniki, w zamian za niemożliwość blokowania Bronia 1h broni 2h(tylko bez tarczy oczywiście) z utrudnieniem polegającym na:  jeśli(patrząc ze strony atakowanego) przeciwnik atakuje z prawej to my musimy skierować PPM w lewo i na odwrót
    - wiarygodniejsze blokowanie pchnięcia bez tarczy
    - możliwość wypadów, odskoków(zaoszczędzenie tarczy dla piechurów, którzy bez niej  przy takich warunkach mieliby ciężko)

Kawaleria:
    - możliwość wyrzucenia konnego z siodła bez zabicia go
    - możliwość podcięcia konia włącznią/lancą
    -koń na hit, jeśli dokupiłoby się kropierz to na 2(oszczepem, bronią 1h) bronią 2h zawsze na hit
    - ułatwienia dla konnych np. dłuższe lance, młotki jednoręczne do przewracania przeciwników(rycerz potrafił dać radę kilku piechurom a nawet im uciec)
    - Trzy rodzaje koni: szybki, średni i powolny, ale wytrzymały z możliwością dokupienia kropierza dla każdego. Każdy koń w tej samej cenie.

Zbroje – podział na:
      - ciężkie – uniemożliwiające skakanie, uniki , a także chroniące przed strzałami, dawałyby one wtedy efekt kopnięcia, z minimalnymi obrażeniami, gdzieś czytałem że strzała uderza z siłą 20kg młota lecz nie przebije pancerza
     - lekkie – uniki, skoki możliwe, wolniejsze męczenie się

Bron miotana:
    - oszczepy i toporki do rzucania po jednym, przecież nie nosiło się 4 toporków;
    - Większe obrażenia i celność, – jeśli ktoś dostałby w bok oszczepem no to wątpię ze by to przeżył albo byłby zdolny do walki jeśli zbroja nie byłaby płytówką…
    - możliwość odzyskania z ciał martwych przeciwników, lecz nie w sekundę, ale żeby postać musiała się namęczyć

Strzelcy:
     - odzyskiwanie strzał z zabitych
    - szybkość
     - tylko lekkie pancerze

ale to chyba marzenia ściętej głowy, z drugiej strony urozmaiciłoby to system walki. Za ewentualne błędy przepraszam, dysleksja i mała  ilość czasu.

Wszystko ładnie, pięknie jeżeli chodzi o realistykę. Ale wtedy równowaga pomiędzy klasami zostałaby niesamowicie zachwiana.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Lutego 21, 2012, 09:16:48 »
    Bym dodał wiecej koni i odzielnie opancerzenie do nich, a przedewszystkim heraldyka dla konia aby banerek bylo widac.
    Retarded are everywhere

Offline Wolfar_666

• Użytkownik
    • Wolfar
    « Odpowiedź #239 dnia: Lutego 21, 2012, 10:21:02 »
    Nie, czemu?

Piechota ma łatwiej walczyć, ale szybko by się męczyła, trzeba by dodać coś takiego że z ciężką zbroją szybciej by się męczyło.
    Racja, bardzo osłabiło by konnych biorąc pod uwagę  to co napisałem, bo zapomniałem o jednym, większe obrażenia od koni, nie wyobrażam sobi żeby przejechał po mnie koń a ja mam 2 siniaki... W sumie i tak kawaleria ma przerąbane.
    A łucznicy tylko z lekkimi zbrojami(można powiedzieć  podstawowymi). W zamian za to odzyskiwaliby strzały.

LOL, gram konnym, a najbardziej osłabiłbym właśnie tą sekcję xD, czy ja jestem dziwny?