Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B 2 !!!  (Przeczytany 87714 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    Odp: M&B 2 !!!
    « Odpowiedź #210 dnia: Lutego 04, 2012, 11:40:39 »
    Ja z kolei nie chciałbym żadnej zmiany czasów gry, ani żadnych historycznych krain. Caldaria ma swoje odrębne życie jako fikcyjna kraina i byłoby dobrze gdyby M&B2 zostało takie samo.
    Bez zmian:
    -Ta sama mapa Calradii, może nieco rozszerzona i urozmaicona
    -Swadianie, Rhodocy, Veagirowie, Nordowie, Khegrici, Sarranidzi - to frakcje które są sercem i ikoną M&B
    -Część tych samych lordów

Zmiany:
    -nowe królestwo sąsiadujące z Cardaią (zapewne większość graczy pamięta gdzieś na granicy królestwa Khregritów bodajże formację geograficzną wyglądającą jak rumowisko skał w wąskim wąwozie - to w nowej części mogłoby być przejście na tereny sąsiedniego królestwa na terenie którego walczyłyby o panowanie 4 frakcje
    -więcej opcji dialogowych z npcami
    -więcej opcji zarządzania królestwem, lennami i lordami
    -dodanie po dodatkowej 1-2 jednostkach do drzewka jednostek frakcji
    -paru nowych towarzyszy (przyznam, że zawsze chciałem mieć w swojej armii Kradusa, Drantona i Xerine)
    -więcej nowych pancerzy, broni, koni
    -niczym w modach ulepszony podgląd raportów, pokazujący np. niektóre dane w tabelkach
    -za każdym razem gdy ulepszysz np. wieś o dwór, szkołę czy młyn, to każdy z tych nowo zbudowanych budynków pojawiłby się w wiosce gdybyśmy się po niej przejechali, w tym możliwość wejścia do dworu (mała rzecz a cieszy, gdy wiesz, że Twoje działanie oddziałują w jakimś stopniu na otoczenie)
    -lekko poprawiona grafika oddająca lepiej detale i szczegóły, ale też nie za bardzo by gry działała optymalnie
    -multi jest wporządku, mogliby jedynie dodać więcej oryginalnych map i ze 1-2 nowe tryby rozgrywki bardziej pod rpg
    -ikona lub skrót klawiaturowy przyśpieszający podróżowanie po mapie świata (podobno w warbandzie działa ctrl+spacja, ale chyba nie u mnie)

Czytając Twojego posta można dojść do wniosków, że chcesz kolejnego patcha do Mount&Blade: Warband a nie nowej odsłony gry.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #211 dnia: Lutego 04, 2012, 11:50:12 »
    Nie tyle patcha co moda i to takiego, który już jest (pomijając może kilka wytycznych). Szczerze mówiąc to też wolałbym, aby realia się nie zmieniały. Calradia bardzo przypadła mi do gustu i tego mogli by nie zmieniać. Proponuję rozstrzelać w trybie natychmiastowym tych, którzy chcą M&B2 w czasach bardzo rozwiniętej broni palnej. M&B tak wciąga, bo jest na razie jedyną grą, która nawiązuje do średniowiecza. Zmiana silnika, ulepszenie grafiki, dodanie fabuły, dodanie kilku elementów, o które od lat płaczą fani całkowicie by mi wystarczyło.

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #212 dnia: Lutego 14, 2012, 01:48:23 »
    Wreszcie cos konkretnejszego ;)
    http://www.aa.com.tr/tr/component/pwvideogaleri/?layout=videoview&task=showagencyvideos&vid=5215
    Link wyczajony na forum cRPG.
    Ps.Nie zamierzam tego tlumaczyc na polski.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #213 dnia: Lutego 14, 2012, 10:40:35 »
    No cóż to rewolucji nie będzie na pewno..

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #214 dnia: Lutego 14, 2012, 19:00:16 »
    Czy na tym filmiku sa pokazywane fragmenty z drugiej czesci? blagam, powiedzcie ze nie...
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #215 dnia: Lutego 14, 2012, 19:05:59 »
    skonczy sie na grafie ze skyrima na srednich. ciekawie wyglada
    Retarded are everywhere

Offline Radh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #216 dnia: Lutego 15, 2012, 01:32:39 »
    Czy na tym filmiku sa pokazywane fragmenty z drugiej czesci? blagam, powiedzcie ze nie...
    Wiadomo tylko ze jest to fragment dluzszego programu poswieconego powstajacym nowym tureckim produkcjom (lol).
    Jak dla mnie,oprocz poprawienia grafiki a zwlaszcza optymalizacji tego calego balaganu,naprawde wiele nie trzeba.Choc przyznam ze widok tej samej Caldarii zdziwil mnie cholernie.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #217 dnia: Lutego 15, 2012, 09:49:27 »
    Wiadomo tylko ze jest to fragment dluzszego programu poswieconego powstajacym nowym tureckim produkcjom (lol).
    Jak dla mnie,oprocz poprawienia grafiki a zwlaszcza optymalizacji tego calego balaganu,naprawde wiele nie trzeba.Choc przyznam ze widok tej samej Caldarii zdziwil mnie cholernie.
    A mnie t wszystko bardzo przypomina 0.8 M&B.... Szczególnie ten gościu cofający koniem przy stołach (?) i ta cukierkowa grafika...
    Tworzenie postaci wygląda OK, ale resztę mam nadzieję że zmienią, na lepsze oczywiście... I szkoda że w dziwnym jakimś języku gadają :P

Offline Wojan

• Użytkownik
    • Wojan
    « Odpowiedź #218 dnia: Lutego 15, 2012, 10:43:15 »
    Turki na pewno skupią się na singleplayer dodającnowe bajery, a multi zostanie takie jak jest dodając frakcje(jeśli jakąś wprowadzą) i nowe mapy. Oczywiście jak będą jakieś nowe animacje postaci to też wprowadzą to w multi. Ja nie oczekuje nic wielkiego po nowym M&B 2 chodź i tak go kupie,bo to jest moja ulubiona gra i jest 1 z 2 gier na moim komputerze XD

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Lutego 15, 2012, 10:44:46 »
    a ja licze na jakąs fajna fabułe w singlu. Bieganie i robienie cały czas tego samego nudzi :O

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #220 dnia: Lutego 15, 2012, 11:10:59 »
    Bo to w nativie nie masz arcy-ciekawych misji? Od dostarczenia listu, zabicie mordercy, po zebranie podatków. Nie zapominajmy o kampaniach wojennych, tu też są misje, od przepędzenia bydła po zwiad. Czysta adrenalina. Aby odetchnąć od wartkiej akcji można się ożenić, ba, nawet ucztę możemy zrobić jak się nam znudzi zabawa u innego lorda. Czasem mamy dopiero szaleńczą misje"Obóz korsarzy"! Cóż to za akcja powiadam. Wliczmy do tego areny i turnieje, jedźmy w tedy po całej krainie i wygrywamy kasę i prestiż. Po drodze także nam sie nie nudzi, obóz treningowy co by swoich ludzi podszkolić. Banici, dezerterzy, grabieżcy, bandyci, wszystko to czeka nas na trakcie. Możemy nawet eskortować karawanę, tym samym dbamy o rozkwit handlu.
    Jak widać obecny singleplayer obfituje w ciągłą akcje. Misja na misji, czegóż chcieć więcej jak fabułę sami sobie nakręcamy?;)
    Post czysto rozrywkowy;) Pozdrawiam.
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #221 dnia: Lutego 15, 2012, 15:58:32 »
    Turki na pewno skupią się na singleplayer dodającnowe bajery, a multi zostanie takie jak jest dodając frakcje(jeśli jakąś wprowadzą) i nowe mapy. Oczywiście jak będą jakieś nowe animacje postaci to też wprowadzą to w multi. Ja nie oczekuje nic wielkiego po nowym M&B 2 chodź i tak go kupie,bo to jest moja ulubiona gra i jest 1 z 2 gier na moim komputerze XD

Oczywiście jesteś w ekipie że wiesz "na pewno"?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Wojan

• Użytkownik
    • Wojan
    « Odpowiedź #222 dnia: Lutego 15, 2012, 16:29:37 »
    Cytat: Wysłany przez: Argaleb
    Oczywiście jesteś w ekipie że wiesz "na pewno"?
    Oczywiście,że jestem.

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #223 dnia: Lutego 15, 2012, 18:21:02 »
    A ja oczekuję dużych zmian w singlu (Więcej opcji z NPC, rządzenia i takie tam) oraz nowych, bardziej realnych animacji. Co do grafiki to wszystko jedno :o
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Palahniukista
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #224 dnia: Lutego 15, 2012, 18:43:58 »
    Co do filmiku:
    1. Gdzie data dodania?
    2. Pokazanie wszystkiego, a nawet czegokolwiek: np. super konwersji mapy wywołałoby wielki boom, a po premierze... "no fajnie, jest to i tamto, ale o tym to ja już wiem od dawna... gdzie coś nowszego?".
    3. Jestem prawie pewny, że komputerowiec nie prowadził wywiadu. Być może wrzucił pierwsze lepsze materiały. A panowie z TW pokazali coś-tam-kolwiek, aby był jakiś-kolwiek materiał, toż to nie jest interview :P
    4. Brak napisów - nie wiemy, o czym mówi Armagan. Może: "to dopiero wczesna wersja gry" "to stare materiały"... I coś bardziej prawdopodobnego: - prawie zawsze - gdy serwisy o tematyce komputerowej dostają wersję prasową (niepełną, testową) gry do zrecenzowania/ocenienia, mają zabronione publikować czegokolwiek. Żadnych zdjęć i filmików, grę pokażemy w swoim czasie. Może tą zasadą, którą zauważyli u innych producentów oni też się kierowali? Nie pokażą niczego konkretnego do bety/premiery/kampanii reklamowej. Może cokolwiek powiedział, no ale... napisy po angielsku mile widziane :P
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*