Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B 2 !!!  (Przeczytany 87693 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: M&B 2 !!!
    « Odpowiedź #165 dnia: Stycznia 31, 2012, 22:33:45 »
    A to to już w ogóle ze średniowieczem nie ma nic wspólnego :D Wyobrażasz sobie system blokowania czymś takim?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #166 dnia: Lutego 01, 2012, 00:12:50 »
     Walki dwoma broniami odsyłam do fantasy i pokazów jarmarcznych. No i okres rapierów i lewaków ;) Jedyny ,,atak,, jaki mógłby byc możliwy z drugiej łapy to walnięcie rantem tarczy ale ten myk dałbym coś a,la nachylona (troche czasu trzeba odczekac by ponownie to zadac).
     A co do honorowych pojedynków rympcerstwa to bym to zostawil w spokoju bo ludzie wypawiali takie coda niewidy ze naprawde czasem trodno zrozumiec o co im chodzilo. Z jednej strony miazga totalna, gdzie indziej pojedynki, a jeszcze gdzie indziej ,,wesole,, eliminowanie z walki biorac tym samym okup za dobrze urodzonego.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2012, 00:17:33 wysłana przez Filcefix »

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #167 dnia: Lutego 01, 2012, 08:32:40 »
    Blacha podpis pod nickiem czy też avatarkiem to jest z Robin Hood'a ;p

Uderzenie z tarczy to byłoby coś. Efekt mógłby być podobny do kopnięcia czyli chwilowe ogłuszenie bądź odrzucenie przeciwnika.

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #168 dnia: Lutego 01, 2012, 09:30:42 »
    Taaak oderzenie tarczą oczywiscie, ale ja troche rozwinąłbym mozliwosc atakowania tarcza, nie tylko ,,ogłuszając" ale wykonywać normalne uderzenia zadające obrażenia obuchowe(chyba ze na tarczy byłyby ostro zakonczone elementy to wiadomo ze obrazenia kłute)
    No i rzecz jasna im lzejsza i mniejsza tarcza tym wiecej mozliwosci atakowania.

Po za tym wroce do ulepszenie koni,
    Jezeli nadalibysmy realistyki tak jak pisalem to wiadomo, ciezki kon zabije jak przejedzie ale pamietajmy ze kon na wloczni juz sie nie zatrzyma tylko zginie (chyba ze ciezko opancerzony ale wiadomo ze na takiego trzeba zarobic)

+ obrazenia za upadek z konia dla jeźdzcy
    Retarded are everywhere

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #169 dnia: Lutego 01, 2012, 11:08:57 »
    No by się jeszcze przydała możliwość zrzucenia jeźdźca z konia tak by jeszcze żył.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #170 dnia: Lutego 01, 2012, 11:17:44 »
    Tak się zastanawiam...realistka w WB. Jeśli ktokolwiek jest w temacie wie że w trakcie pojedynku 1vs1 każdy unikał parowania mieczem ciosu przeciwnika, raz że tracił sporo sił, dwa miecz mógł się złamać. W walce liczyła się technika, siła fizyczna, praca nóg, uderzenia w tzw. odsłonięte. Co więcej każdą bronią walczyło sie inaczej, młot lucereński np. mogłeś nim przewracać oponenta, końcówką ostro-zakończoną przebijałeś płytówkę. Tasaki...tu w grę wchodziły praktycznie zapasy. Powiedzcie mi czy Wb dałby radę to odwzorować?
    Realistyka w grze to towar deficytowy, ktoś napisał że konni byliby w tedy nie do pokonania,tak? Na pewno? Jeden bełt w serce i zakuty rycerz leży, cios nadziakiem był w stanie przebić zbroje, piki skutecznie zatrzymywały konie,nie wspomnę że po jednym ciosie koń powinien leżeć....jak dodamy halabardę, wątpię by konni byli górą. nie wspomnę że pchnięcia mieczy dwuręcznych gdy trafiały w szczeliny zbroi....Jak widać realizm a gra to pojęcia skrajne.
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Filcefix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Lutego 01, 2012, 12:25:18 »
     Nie parowali ciosów bo... nie musieli ;) Mowa tu o full płytowcach. Po to masz zbroję by iśc niewzruszonym i cię broniła a ty tylko siekasz jak możesz. No chyba ze nie mówimy o mieczach tylko czymś bardziej... masakrycznym. No i rzecz jasna o słabo opancerzonych. Po za tym teorię o złamanych mieczach wywalił bym, bo dobry kowal wydaje mi się że przez te kilka miesiecy robił dobry miecz a nie szmirę. Fajnie łamac miecze to można teraz takie chińskie wyroby albo podróbki army. Współczesnie metalu mamy od groma więc producenci moga sobie pozwoli na szmirę.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #172 dnia: Lutego 01, 2012, 12:56:39 »
    Filcu,zauważ że miecze które teraz kują są lepsze,wszak dawniej nie było takiej techniki,jak i możliwości.poza tym piszesz że ciachali w full płytach....ech a wiesz ze cięcie nic nie dawało(mowa o mieczu) i że jak takowy walczył to częściej dźgał,zadawał pchnięcia.poza tym,nie parowali bo jak w wspomniałem był to błąd,walkę takowa wygrywał ten kto przejmie inicjatywę,to jest jak raz uderzył to nie pozwalał na kontratak tylko dalej napierał.System walk dawniej a teraz na inscenizacjach jest delikatnie inny,poczytaj średniowieczne traktaty.
    płytowa zbroja natomiast miała słabe punkty w kilku miejscach:wizjery,pod pachami,dłonie,nie powiesz mi że cięciem dasz radę zranić kogokolwiek zakutego w zbroję.Liczyły się pchnięcia na takiego kogoś.Poza tym uznawano technikę obrony która jednocześnie rozpoczynała atak.tak zwane kontry,finty natomiast to inna baka więc tego bym nie mieszał.
    poza tym obalono już teorię jakoby zakuty w pełną zbroje człowiek był mało mobilny,co więcej zrobiono kilka testów.Jegomość może sam wsiąść na rumaka,wstać z ziemi gdy był powalony.
    Poza tym wiadomo że miecz dwuręczny był w stanie dźgać(w odsłonięte miejsca) ale i skutecznie niszczyć zbroję.Parowanie jako takie nie istniało,według traktatów średniowiecznych nauczycieli wręcz ich odradzano. Nalegano na pracę nóg,ciosy w odsłonięte,i istniała definicja."Gdy rozpocznie się walka zmieniaj postawy,gdy wyczujesz moment uderz i nie oddawaj pola.Zważ na nacisk wrogiego ostrza."
    Coś tam wiem o walce dawniej Filcu;)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #173 dnia: Lutego 01, 2012, 13:13:31 »
    To jest jedynie pomysł, myślę że wielka bitwa pomiędzy Polakami to fajna sprawa. Chce zobaczyć ile ewentualnie osó chciałoby brać w tym udział :P
    (click to show/hide)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #174 dnia: Lutego 01, 2012, 13:37:27 »
    Walki dwoma broniami odsyłam do fantasy i pokazów jarmarcznych.

Ja natomiast odsyłam do Radżputów. Ba! Nawet niektóre źródła podają, że część celtyckich wojowników w ten sposób walczyła.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Lutego 01, 2012, 17:26:52 »
     No ale celtowie to chyba nie ten okres. Jakoś nie wyobrażam sobie rympcerza okutego w żelazo i szarżującego na niego celta... W ogóle te ,,niecywilizowane,, ludy :)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #176 dnia: Lutego 01, 2012, 17:47:55 »
    Pisałem ogólnie o używaniu dwóch broni jednocześnie. ;) Sam chciałbym by opuścili średniowiecze i cofnęli się do wieków wcześniejszych - ze wszystkich okresów, akurat średniowiecze (prócz XVI wieku) jest dla mnie najmniej atrakcyjne. :(

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #177 dnia: Lutego 01, 2012, 17:52:57 »
    Pisałem ogólnie o używaniu dwóch broni jednocześnie. ;) Sam chciałbym by opuścili średniowiecze i cofnęli się do wieków wcześniejszych - ze wszystkich okresów, akurat średniowiecze (prócz XVI wieku) jest dla mnie najmniej atrakcyjne. :(

Mogliby zrobić bieg lat (jak w medivalu) od V do XXVI w. wraz z rozwojem militarnym, gospodarczym itd.
    Bynajmniej w singlu
    Retarded are everywhere

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Lutego 01, 2012, 18:48:13 »
    Średniowiecze jest najmiodniejsze potem starozytność grecy rzymianie itp niechciałbym w mount&blade broni palnej najgorsze co może być to od rozpoczęcia wieku XIV nie grałbym w to a co tu dopiero mówić o czołgach I wojna światowa lipa.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #179 dnia: Lutego 01, 2012, 19:46:13 »
    Średniowiecze jest najmiodniejsze potem starozytność grecy rzymianie itp niechciałbym w mount&blade broni palnej najgorsze co może być to od rozpoczęcia wieku XIV nie grałbym w to a co tu dopiero mówić o czołgach I wojna światowa lipa.

Powiedz to Matowi :D

Ja generalnie również oponuję za średniowieczem, ale jakaś zmiana niekoniecznie musi wyjść na złe.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012