Do gry single:
Na pewno już większość z Was wymieniła tutaj ważne rzeczy typu jakaś fabuła, nowe rzeczy, frakcje i wg. Nie czytałem poprzednich postów(jest aż 10 stron) i mogę coś powtórzyć: Przede wszystkim powinni podrasować grafikę, ale to, co jest, wygląda ok(wysoka jakość tekstur), chodzi mi o usunięcie sztywności elementów tła(powiewające flagi podczas bitew,gałęzie,trawa pod działaniem wiatru). Kolejną niedoróbką, która rzuciła mi się w oko, to brak możliwości używania maszyn oblężniczych poza wieżą, powinni dodać przynajmniej balisty albo wrzący olej. Gra(jak już wspominaliście) jest nudna i sztampowa, widać, że w 90% działamy według schematu szkol wojsko, stocz bitwę lub przejmij wrogi zamek, szkol wojsko itd., pozostałe 10% to handel, robienie powtarzających się misji, turnieje, konkurowanie o lady i śluby i kilka pomniejszych. Niektóre elementy należy pochwalić, bardzo mi się spodobał motyw z żoną itp. Żeby uniknąć nudy i ciągłości w grze, mam rozwiązanie: Dlaczego zaczynamy jako doświadczony wojo, który w mgnieniu oka staje się wasalem? Jeśli zaczynalibyśmy, jako biedak z kilkoma denarami, mielibyśmy ciekawy początek, zostań złodziejem, popracuj na farmie, ucz się walczyć itp., a dopiero, kiedy nabierzemy doświadczenia zaczyna się główna walka. Jeśli mapa ma się nie zmienić, to powinni ją zmniejszyć i ograniczyć sporą liczbę miejscówek, wyglądają one podobnie i są cienko wykonane. Dodatkowe efekty, jak np. napad watahy wilków, zabójców itp. dodałyby smaku. Zostawię już tego singla, jest jeszcze dużo do poprawy.
Co do multi(i tu mam ciekawy pomysł)
Strasznie mnie denerwuje to, co twórcy zrobili jako ranking, mianowicie ilość zabitych|ilość śmierci, wywaliłbym to od razu, a wprowadził system punktowy. Powiedzmy, że jesteśmy gościem, który ma słaby i szybki miecz, spotykamy dużo przeciwników i zaczynamy siec, trafiliśmy z 10 razy po kilka w każdego z osobna, to nie wystarczyło, żeby zginęli(małe obrażenia) i wpada, jakiś koksik, i zgarnia ich dla siebie, mają końcówkę życia, a on ich z łatwością kosi powiedzmy od tyłu. Kończy się to tak, że my mamy po walce mało hp, 0 zabitych, a ten co ich wykorzystał ma 5. Teraz ta sama sytuacja, ale z systemem pkt.: jedno uderzenie zależne od ilości zabranego hp, czyli hit 1/5 hp = 1pkt., hit 3/5 hp = 3pkt. itd. Trafiamy 10 razy, powiedzmy zabierając każdemu 1/5, jest ich 5, czyli na każdego przypada 2/5. a więc mamy 10 pkt., wpada koksik, zabija ich wszystkich od tyłu, jako, że każdemu zostało 3/5, a jest ich 5, on ma 15 pkt. Ze standardowym system wychodzimy na 0, z systemem pkt. wychodzimy na 10, niewiele gorzej od koksa, który wbił się podczas walki. Za różne akcje moglibyśmy otrzymać dodatkowe pkt.: headshot = (ilość zabranych hp) + 2, za kopniak = 2 pkt., za rozwalenie drzwi = (ilość łącznych obrażeń zadanych(max.2 pkt.)) + 1, prowadzenie wieży oblężniczej = czas pchania(max. 3pkt.) itd. Myślę, że rozumiecie ten sposób, jest on o wiele lepszy niż aktualny. Kar nie powinno być, chociaż można nad tym pomyśleć.