Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Baldur`s Gate 1 i 2  (Przeczytany 24555 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Baldur`s Gate 1 i 2
    « dnia: Lutego 26, 2008, 09:50:08 »
    Wątek o tej grze jeszcze nie istnieje, więc otwieram dyskusję o Baldur`s Gate. Chciałbym, żebyście w tym temacie skupili się na Baldursie, nie rozmawiali o Newerwinter Nights. Wiem, że to niby kontynuacja, ale NN jednak dosyć się różni ob Baldursa, więc może niech powstanie o tym osobny temat.

A wracając do tematu to przyznam się szczerze,że w jedynkę nie dane mi było zagrać :( dwójkę natomiast przeszedłem kilka razy i chętnie z wami o niej pogadam. Na wstępie mam takie pytanie. Otóż wiem, że w grze występuje broń o nazwie kostur maga, tylko nie wiem jak i gdzie go zdobyć. Pomoże ktoś?

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Śrama
      • pasztetowa-probably the best in the world
    Odp: Baldur`s Gate 1 i 2
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 26, 2008, 14:11:24 »
    nie grales w jedynke? to koniecznie sobie ja zalatw bo jedynka jest fajniejsza, takie cos niespotykanego wprowadzila, a dwojka to tylko kontynuacja, ale zajebiaszczo dobra kontynuacja musze przyznac. jedynka niestety w porownaniu do dwojki jest troche uboga, ale za to klimacik budowala lepszy (imo).
    no jak dla mnie jest to najlepsze heroic fantasy rpg jakie wyszlo. kurna mi narobiles ochoty, zaraz chyba zainstaluje ;]

drunken masta

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 26, 2008, 14:31:14 »
    Czytałem na insimilionie, że w jedynce jest takie wkurwiające miejsce przez które trzeba przejść, a w którym jest w chuj koboldów. To prawda?

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 26, 2008, 14:37:29 »
    Eee...ale koboldy padają na strzała...

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 26, 2008, 14:46:13 »
    Wiem, tylko możliwe, że na Insimilionie są jacyś nie tego gracze. Bo pisują tam, że pół godziny zajmuje im przejście tych koboldów, i że mało życia mają po walce z nimi. A koboldy są fajne. Głupie dźwięki wydają :)
    O właśnie kogo w dwójce najczęściej do drużyny bierzecie, bo u mnie ZAWSZE jest Korgan, nie tylko dzięki swoim umiejętnościom bojowym z chaotycznym złym charakterze, ale również dzięki jego odzywkom zawsze go mam w drużynie, nawet jak sobie robie drużynę w multiplayerze.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 26, 2008, 15:00:11 »
    Minsc, Jaheira, Aerie, Viconia, Jan

Korgan w porównaniu z Minscem to parówa.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 26, 2008, 15:06:09 »
    Bo co nie ma w grze toporów +5, a są miecze?
    Minsc nie ma takiej wytrzymałości, nie ma takich specjalizacji jak Korgan, za to ma Boo........bez komentarza. :) Jak się Korganowi włączy Berserka to jest nie do zatrzymania. Może Sarevok byłby się nadawał jeszcze jako człowiek od siekania, ale dochodzi dopiero w tronie Baala i ma kilka poziomów do tyłu.
    A tak na poważnie to Minsca też zazwyczaj mam, ale jako drugiego rębajłę, Korgana u mnie nikt nie wyprze jako tego głównego.
    A Viconia to moja ulubiona żeńska postać w BG i osobiście śmieszy mnie jak niektórzy pedzia Anomena uważają za lepszego kapłana od Viconii.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2008, 15:07:50 wysłana przez Arcylisz »

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 26, 2008, 15:11:07 »
    Drugim rębajłem jest moja postać. Do tego dochodzi tankująca w postaci misia Jaheira. Problem jest zawsze na linii cnotka Aerie vs diablica Viconia. Czasem potrafiły sprawić jakąś niemiłą niespodziankę, ale ogólnie aż tak nie wpływa to na grę, żeby ktorąś wywalić. Aerie powoli rozwija się tylko w czarodziejstwie, bo główną kapłanką jest Viconia. Jan wiadomo do czego. Niczym folie kuchenne - Jan Niezbędny.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 26, 2008, 15:16:18 »
    "Zrobię to zaa..... rzepę" :D
    Jan jest świetny.
    Moja postać jest zazwyczaj magiem, więc muszę mieć jakichś wojowników.

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Śrama
      • pasztetowa-probably the best in the world
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 26, 2008, 15:18:00 »
    Jan Jansen to najlepsza postac z npc'ow w bg2. i nie ma chuja we wsi :D mimo to ze sa lepsze postacie w jego klasie to jednak nikt nie zapewnia tyle rozrywki co Jan, szczegolnie jesli mamy jeszcze minsca w druzynie. a jak minscowi zarzucimy lilacora (obureczniak +3) to wtedy dialogi sa przezabawne ;]
    a wlasnie: kto jaka wybiera klase postaci? i jaki charakter?

drunken masta

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #10 dnia: Lutego 26, 2008, 15:28:05 »
    Wojownik lub wojownik/kapłan (uzależnione od tego w co pójdę Aerie) chaotyczny neutralny

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 27, 2008, 07:53:25 »
    Tak konwersacje Minsca z Lilarcorem są takie głębokie w treści...
    Ja cholernie idę w magię. Gram albo magiem, albo nekromantą, albo mistrzem przywołań, ewentualnie jak gram elfem to gram łucznikiem. Ta ostatnia klasa musi być dobra, więc zazwyczaj jestem chaotyczny dobry łucznik. Magiem prawie zawsze gram złym, ew. chaotyczny neutralny

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 09, 2008, 14:40:32 »
    Ja przeważnie chaotycznie dobrym czarownikiem, lubię go bardziej od magów. Z npc najlepsi wg. mnie to Minsc, Sarevok, Viconia, Jan (za teksty :P) i Aerie. Heh, jak zobaczyłem ten topic to aż mnie wzięło żeby sobie zagrać w Baldura od nowa ;p Co do części grałem w obie z dodatkami, ale jakoś 2 mi bardziej podpadła do gustu.

PS: Arcylisz, pamiętam twój niechlubny początek w temacie o ogniem i mieczem, nie było mnie długo, a tu ponad 400 postów i moderator :}

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 09, 2008, 12:48:34 »
    Ktoś doszedł może do końca romansu z Viconią? Bo ja doszedłem do momentu, jak sługi Lloth atakują drużynę i Viconia później nie chce kontynuować romansu. To już jest koniec czy coś się jeszcze potem dzieje?

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 09, 2008, 17:45:45 »
    Ktoś doszedł może do końca romansu z Viconią? Bo ja doszedłem do momentu, jak sługi Lloth atakują drużynę i Viconia później nie chce kontynuować romansu. To już jest koniec czy coś się jeszcze potem dzieje?

To już koniec :). Ciąg dalszy nastąpi...

...w Tronie Bhaala.