Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kosowo  (Przeczytany 8214 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Kosowo
    « dnia: Lutego 25, 2008, 14:52:16 »
    Nie mogłem się powstrzymać. Muszę się was spytać co sądzicie o ogłoszeniu przez Kosowo niepodległości?

Offline dagoth

• Użytkownik
    Odp: Kosowo
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 25, 2008, 21:44:11 »
    Rosjanie straszą wojną.Ostatnio nic im się nie podoba.Ani tarcza ani Kosowo.Oby z tego wojna nie wyszła bo wtedy i festiwal piosenki rosyjskiej nie pomoże.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 26, 2008, 07:49:57 »
    Akurat w tej sparawie mam podobny pogląd do Rosjan. Ja niepodległości Kosowa nie uznaję, bo przez nich naprawdę może dojść do wojny. Już Palestyna, Baskowie, Katalończycy i Siedmiogrodzianie chcą się oderwać od swoich obecnych państw, dlatego pewnie Hiszpania od razu nie uznała Kosowa. Bośniaccy Serbowie też już zapowiedzieli, że jak większość państw uzna Kosowo, to oni też ogłaszają niepodległość lub przyłączają się do Serbii. Przez pieprzone Kosowo robi się cholerny bajzel na świecie. Poza tym nie wiem z czego się tak cieszą. Prądu po parę godzin codziennie nie mają, bo w całym Kosowie nie ma ani jednej elektrowni, 2/3 ludzi jest bezrobotna, gospodarka jest wcale nie rozwinięta, a się podniecają, że są niezależni od złych Serbów.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 26, 2008, 10:22:15 »
    O zadnym globalnym konflikcie nie ma nawet mowy:/ najwyzej w ciagu 50 lat bedzie kilka lokalnych, na tle niepodleglosciowym. Wkurzajace jest ze o niepodleglosci jakiejs nacji w Europie zdecydowalo USA, mieszkancy kosowa zostali przedmiotem, ktorym mozna wkrzyc Rosje, nic dobrego z tego nie bedzie, stawiam ze ten sztuczny twor albo nie przetrwa 5 lat, albo przez dziesieciolecia bedzie kontynuowana szarpanina, ktora trwa tam od lat 90... nic nowego.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 26, 2008, 10:40:35 »
    Wkurzajace jest ze o niepodleglosci jakiejs nacji w Europie zdecydowalo USA
    Właśnie to jest dobre. Jak ZSRR mówiło innym co mają robić to byli źli, despotyczny itd., ale jak Amerykanie mówią innym co mają robić to jest to prawe i sprawiedliwe. W żadnym razie nie bronię tu Ruskich, ale Amerykanie coraz bardziej zaczynają ich przypominać.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 26, 2008, 10:48:07 »
    Coraz bardziej przypominac? Przeciez i to jest mocarstwo, i to, wiec sila rzeczy ich dzialania musza byc podobne, jesli chca cos znaczyc w tej rywalizacji. Z ta roznica ze Rosja od dawna zajmuje sie glownie swoim podworkiem, w przeciwienstwie do USA ktore od II wojny zrobilo wycieczki chodzby do Korei, Wietnamu, Iraku, Afganistanu (tu wiem, rosja tez). Usa to po prostu druga strona barykady...

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 26, 2008, 11:29:42 »
    W sumie to masz rację, tylko, że Amerykanie niech nie mówią, że Rosja taka zła jest jak sami robią to samo.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 26, 2008, 14:00:24 »
    Nasz rząd uznał niepodległość Kosowa. Oczywiście zdecydowali o tym tylko wybrani. Idź pan w chuj z taka demokracją...

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 26, 2008, 14:04:18 »
    Oficjalnie chyba jeszcze nie uznali, chyba, że dzisiaj przed południem to mogłem jeszcze nie słyszeć o tym

KLIK
    « Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2008, 14:54:39 wysłana przez Puzonix »

Offline marian13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 26, 2008, 21:14:10 »
    Kosowo zapoczątkuje modę na ustanawianie przez rożnego rodzaju zadupia niepodległości, co w przyszłości zaowocuje większą liczba konfliktów i szerzenie sie chaosu na świecie.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lutego 27, 2008, 07:38:59 »
    No i kurcze, nie chcę, ale muszę poprzeć w tej jednej sprawie naszego prezydenta. Ja również nie uznaję i nie uznam niepodległości Kosowa.
    A teraz jak jechałem do szkoły to w radiu usłyszałem, że wielka siostra Ameryka chce, żebyśmy wzmocnili naszą armię, więc pewnie niezwłocznie rząd zacznie gorączkowo szukać forsy na modernizację woja, bo trzeba się Amerykanom podlizać <rzyg>

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 27, 2008, 11:39:02 »
    Dla mnie już to przekracza ludzkie pojęcie. Kosowo NIE JEST w stanie samodzielnie funkcjonować. Oczywiście będą liczyć na pomoc UE i Amerykańców i pewnie ja dostaną...ale na jak długo? Ktoś mądrze napisał na wp, że w takim razie odłącza swoją posesję i sam zadecyduje do jakiego kraju chce przynależeć. Jego? Jego! Kupił ziemię pod budowę? Kupił! Więc, czemu nie? Czekam tylko aż odłączą się Baskowie, Katalończycy, a może i Trynidad i Tobago się rozdzielą? :D

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lutego 27, 2008, 12:49:06 »
    Baskowie i Katalończycy to o dziwo na razie siedzą cicho. Hiszpania galopem nie uznała Kosowa. Jak już to Palestyna odłączy się od Izraela i bośniaccy Serbowie już zapowiedzieli, że jak więcej państw uzna Kosowo to oni ogłaszają niepodległość wobec BiH-u, a w dzień później proszą o włączenie ich do Serbii. Kurwa skoro Kosowo może to i ja ogłoszę niepodległość i będą mnie mogli cmoknąć, tak jak ten gość z wp!

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lutego 27, 2008, 14:23:59 »
    Ja bym jeszcze obstawial ze w Irlandii moze zrobic sie ciekawie (moze IRA sie obudzi...), a moze nawet w szkocji. Chyba nikt na wyspach nie lubi angoili (nawet sami sie nie lubia ]:->)

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lutego 27, 2008, 14:52:21 »
    A tak, słyszałem coś, że Szkotom się przypomniało, że mieli kiedyś swoje państwo. Bałagan jednym słowem.