Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Piłka nożna - wątek główny  (Przeczytany 77839 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Amadeus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Piłka nożna - dyskusje
    « Odpowiedź #615 dnia: Czerwca 14, 2012, 17:46:31 »
    Witam wszystkich braci kibiców pozdrowienia od Pogoni Leżajsk ;)

Do Boju POLSKO!!!

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #616 dnia: Czerwca 14, 2012, 18:05:53 »
    Akurat "mi się (...)" użyte na początku zdania jest dobrym sformułowaniem. :p

Co do tematu. Jak obstawiacie awansy w ewentualnej grupie z którą reprezentacja Polski ma szanse spotkać się w ćwierćfinale? Niemcy i Portugalia czy inna konfiguracja? Ja osobiście chciałbym, żeby Polska wyszła z drugiego miejsca i trafiła na Niemców w ćwierćfinale. Byłoby pewnie trudniej niż z drużyną Krystyny "a-co-tam-nie-trafię-do-bramki" Ronaldo, ale mógłby to być mecz na który chłopaki niesamowicie by się skoncentrowali i wcale nie staliby na straconej pozycji. Jednak nie ma co gdybać bo możliwe, że na Pepiczkach skończy się ich przygoda na EURO... :|

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #617 dnia: Czerwca 14, 2012, 22:05:48 »
    Mi się znowu podoba, jak Polskie kluby mają przyjaciół w innych klubach. Robią się wtedy piękne wręcz oprawy niektórych meczów. Szkoda tylko, że niektóre grupy nie lubią niektórych grup. Np. będąc we Wrocławiu można zobaczyć napis: "Cracovia, Arka, Lech - ge**w trzech".. No offence to Wrocław, 1/3 życia tam spędziłem. Bardzo mi się podobał mecz ostatniej kolejki w Krakowie, gdzie nawet kibicie Wisły kwizdali na swoich piłkarzy, gdy chcieli wyrównać mecz w końcówce.

Co do Euro - Holandia, totalna porażka. Van Persie coś się nie umie wstrzelić. Nie podoba mi się tylko to, że Smuda za kopnięcie przez Obraniaka butelki z wodą nie wyjdzie na murawę w sobotę. Zdjął go w nieodpowiednim momencie. Dziwne też jest dla mnie, że będzie Szczęsny bronił a nie Tytoń, który gra świetnie w Euro. Może tylko dlatego, że nastoletnie (i nie tylko) panny kwiczą na jego widok :/

EDIT: Jakie kluby "trzymają" z Legią? Bo jakoś często się zastanawiałem, a nikt mi nie potrafił powiedzieć... Jakby cała Polska nie lubiła ich :|

Taaa zgody to coś pięknego w Polskiej piłce...szczególnie zgoda Śląska, Lechii i Wisły;)

Co do Obraniaka. Smudy nie lubię ale Obraniak grał słabo. Smuda go zdejmuje a ten gwiazdorzy...kim on jest by robić takie rzeczy? Co zrobił dla Polski by tak gwiazdorzyć?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #618 dnia: Czerwca 14, 2012, 22:37:58 »
    http://www.youtube.com/watch?v=lmAgjdvkRfA

I znowu nie wyszło.  Czechy 2 - 0 Polska

Offline gorNN

• Użytkownik
    • Piwa: 42
    « Odpowiedź #619 dnia: Czerwca 14, 2012, 22:40:11 »
    http://www.youtube.com/watch?v=lmAgjdvkRfA

I znowu nie wyszło.  Czechy 2 - 0 Polska
    Kurcze, znowu klapa !

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #620 dnia: Czerwca 16, 2012, 16:54:45 »
    Nooo a było tak blisko..jak zwykle...następnym razem dadzą radę;!

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #621 dnia: Czerwca 17, 2012, 12:42:22 »
    I nasza super reprezentacja przegrywając z durnymi knedliczkami zakończyła euro na ostatnim miejscu w najłatwiejszej grupie. Ale, żeby Rosja też odpadła, nie spodziewałem sie.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #622 dnia: Czerwca 20, 2012, 09:03:47 »
    Mam wrażenie, że nam brakowało koncepcji na grę... Początek niezły, z pomysłem potem wszystko siadało i na pałę aby do przodu...

Offline Dawidous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #623 dnia: Kwietnia 07, 2013, 21:47:37 »
    Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
    :) Chyba czas to trochę rozruszać, bo najbardziej prestiżowe rozgrywki klubowe są już w wysokiej fazie ćwierćfinałów.
    Jakie są wasze typy? Czy sądzicie że Bayern Monachium ma szanse na potrójną koronę? Może tradycji stanie się zadość i jak co dziesięć lat w finale zobaczymy drużynę z Włoch. A co z ligą Europejską. Tottenham gra tam przepięknie, z niecierpliwością czekam na ich kolejne mecze. Mam nadzieje, że w finale spotkają Chelsea. I będzie chociaż to jedyny plus drużyn angielskich w tym sezonie. Myślę, iż jest spora szansa, aby w Pucharze Europy (zwycięzca Ligi Mistrzów kontra zwycięzca Ligi Europejskiej) był mecz "rewanżowy" FCBM vs. CFC, chociaż według mnie koguty prezentują niezwykle wysoką formę i z Balem na czele dojdą wysoko.

A jak tam okienko transferowe? Szykują się jakieś spektakularne transfery? Kiedy Neymar trafi do Europy? Jak tam wypadnie? Kogo Guardiola widzi w swoim składzie? Czy Robert zostanie w swoim zespole?

Czekam na wasze odpowiedzi.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #624 dnia: Kwietnia 08, 2013, 22:01:54 »
    Jakie są wasze typy?
    Jak zawsze, Barcelona ;)

Czy sądzicie że Bayern Monachium ma szanse na potrójną koronę?
    Sądzę, że Juventus nie jest jeszcze na straconej pozycji i będzie wstanie wygrać z monachijczykami.

Może tradycji stanie się zadość i jak co dziesięć lat w finale zobaczymy drużynę z Włoch.
    Z racji na moje kibicowanie, chciałbym finał Juve - Barca

Tottenham gra tam przepięknie, z niecierpliwością czekam na ich kolejne mecze.
    Nie chce nic mówić, ale Tottenham jest kontuzjowany ;) (If you know what I mean)

Szykują się jakieś spektakularne transfery?
    Podobno dużo klubów ma chrapkę na Alexisa, szczególnie włoskie. Wg. mnie lepszym posunięciem byłoby sprzedanie Villi, gdyż wg. mnie nie jest on już tak dobry jak kiedyś, a różnica lat pomiędzy nim a niedocenianym wg. mnie Tello, oraz coraz lepiej grającym Alexisem, powinna być brana pod uwagę.

No i Barca będzie potrzebowała nowego stopera. Mówi się, o Kompanym, z racji jego zatargów z Mancinim, aczkolwiek wolałbym zobaczyć w ich składzie Matsa Hummelsa.

Kiedy Neymar trafi do Europy?
    Mówi się, że w następnym sezonie trafi do Barcy. Pożyjemy zobaczymy.
    I odpowiadając na kolejne pytanie - myślę, że będzie potrzebował co najmniej roku na "przestawienie się" na Europejską piłkę. Jest porównywany do Ronaldinho - najlepszego "moich czasów" jak nadal dla mnie - choć trzeba pamiętać, że jego nie odkryła Barca, ale P$G ;)

Czy Robert zostanie w swoim zespole?
    Wg. mnie powinien jeszcze rok. W ten rok może się dużo stać - Ronney może odejdzie z MaNU, być może Realowi będzie brakowało zmiennika - no ale właśnie, na jego miejscu nie porywałbym się do klubu, który ma nr. 1 na jego pozycji - byłby to strzał w kolano przy jego możliwościach i młodym stosunkowo wieku.

Ja tam z kolei cieszę się, że Abidal wyleczył już raka (drugiego jak by nie było ;) ) i grał ostatnio z Mallorcą. Szkoda tylko, że Messi doznał lekkiej kontuzji i być może nie zagra z P$G, ale zobaczymy. Gorzej się miewa zdrowie dziadka Puyola. Oby również jak najszybciej wrócił - choć na finał ligi mistrzów raczej nie ma co liczyć...
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2013, 22:14:37 wysłana przez Kradus »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #625 dnia: Kwietnia 09, 2013, 18:05:47 »
    Jakie są wasze typy?

W odróżnieniu od kolegi wyżej - Real Madryt ;)

Czy sądzicie że Bayern Monachium ma szanse na potrójną koronę?

Ma. Całkiem spore, liczę jednak że polegną w LM. Nie lubię ich i nie chcę by wygrali, a w Pucharze Niemiec problemów mieć nie będą. Ligę już wygrali.

Może tradycji stanie się zadość i jak co dziesięć lat w finale zobaczymy drużynę z Włoch.

Juventus nie ma szans. Absolutnie żadnych ;)

A co z ligą Europejską. Tottenham gra tam przepięknie, z niecierpliwością czekam na ich kolejne mecze.

Tottenham ogląda się dla Bale'a. Tak to wygląda przynajmniej w moim przypadku. Jego sposób poruszania się, styl gry, bramki, świetny grajek. W Angielskiej poza Tottenhamem lubię sobie popatrzeć na Swansea, ale ogólnie liga jest jak dla mnie zbyt "drewniana". Nie lubię oglądać tego wesołego hasania, od bramki do bramki, relaksować się potem muszę oglądając Ligę Hiszpańską ;)

Co do Neymara. Sceptycznie jestem do niego nastawiony, spodziewam się drugiego Robinho no, ale los pokaże. Lewego nie trawię. Głównie przez kadrę, po prostu nie trawię. Niech sobie gra gdzie chce, byleby nie kaleczył w drużynie narodowej.

A Guardiola jak dla mnie będzie chciał ściągnąć Isco, Muniaina lub Suareza. Jak będzie? Czas pokaże.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #626 dnia: Czerwca 04, 2017, 17:40:53 »
    To skandal, że od 4 lat nikt tu nie pisał. Nie ma sensu zakładać nowego wątku, jak ten ma ponad 40 stron.
    Jacyś fani polskiej piłki chętni na małe typowanie top3 tuż przed startem ostatniej kolejki grupy mistrzowskiej?
    (click to show/hide)

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #627 dnia: Czerwca 04, 2017, 17:44:21 »
    To skandal, że od 4 lat nikt tu nie pisał. Nie ma sensu zakładać nowego wątku, jak ten ma ponad 40 stron.
    Jacyś fani polskiej piłki chętni na małe typowanie top3 tuż przed startem ostatniej kolejki grupy mistrzowskiej?
    (click to show/hide)
    Lew, w ostatniej drużynie zapomniałeś dopisać dwóch literek na końcu :D

(click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #628 dnia: Czerwca 05, 2017, 21:32:53 »
    (click to show/hide)
    Cóż, jakby ktoś chciał przed puszczeniem zakładu w STSie pytać mnie o rady, to się polecam ^^
    A pewnej tawernianej pyrce przypominam o pewnym zakładzie, jaki zawarliśmy na początku tego sezonu Ekstraklasy i o tym, co miał zrobić przegrany. Nieopatrznie usunąłem ss'y, ale liczę że Barbarian jest honorowy, a jak nie, to zawsze Bojar może poświadczyć, jako że przecinał zakład.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #629 dnia: Czerwca 05, 2017, 21:37:50 »
    Ano pamiętam. I liczę na to, że ive ma "zdolność honorową" xD