Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Piłka nożna - wątek główny  (Przeczytany 77834 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kamilos44

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Piłka nożna - dyskusje
    « Odpowiedź #390 dnia: Marca 04, 2012, 21:24:23 »
    Argaleb życzę twojemu WKS-owi jak najlepiej, byle tylko nie Legła Warszawa zdobyła tytuł :)
    Soy un madridista y tengo una alma blanca
    Hala Madrid

Offline IPL_Lord_Legionista

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    • ..Z nazwą tego klanu ciągle w sercu żyję..(IPL) .
      • IPL
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #391 dnia: Marca 05, 2012, 12:51:57 »
    Argaleb wierzy w cuda :D (L) Puchar jest nasz puchar do Legii należy :D 2 bramki radovic i 1 wolski Legia ma Mistrza Polski :D:D
    Z biało-czerwoną flagą zawsze gotowy do walki My pod sztandarem prawdy, nasz kolor skóry jest biały To my, ci radykalni, ci najgorsi z najgorszych,IPL-owcy

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #392 dnia: Marca 05, 2012, 15:07:55 »
    Polską piłką się jakoś specjalnie nie interesuje, ale Śląsk wyraźnie pokazuje typowe dla wielu drużyn "spuchnięcie".

Legia, jakkolwiek bym jej nie lubił, jest bardziej doświadczona w bezpośredniej walce i może to wygrać.

Wracając do ciekawszej sprawy - ktoś z madritistów interesował się ostatnimi wypowiedziami Pana Sancheza Arminio? Czy nadal stawiamy zdobycie ligi hiszpańskiej na karb geniuszu Mou? :)

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #393 dnia: Marca 05, 2012, 15:18:14 »
    Yoda mógłbyś przytoczyć tę wypowiedź/wypowiedzi?? (kto to wogóle jest :D)
    Hala Madrid

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #394 dnia: Marca 05, 2012, 16:16:55 »
    Przewodniczący komisji sędziowskiej, i tak stawiamy.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #395 dnia: Marca 05, 2012, 16:47:33 »
    Jako rzecze Argaleb.

Ten człowiek chce zawieszenia Pique na wiele meczów za insynuacje w stronę sędziów.

Na pytanie, czemu nic nie zrobił, kiedy Casillas skomentował pracę sędziów, albo Mourinho zszedł do sędziego na parking i go zwyzywał, stwierdził "Te sprawy były za mało medialne, ta z Pique jest bardziej medialna".

Jak można tak perfidnie i w żywe oczy pokazywać, po czyjej stronie się stoi? :)

Porównując - Barcelona dostała 53 żółte kartki, z tego tylko 20 z fauli, Messi ma tyle samo żółtych kartek co Pepe, dodatkowo Barcelona dostała rzuty karne przy 10 Realu.

Ale przecież to Mou jest geniuszem :)

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #396 dnia: Marca 05, 2012, 17:02:01 »
    Nie nie  przecież jak Barcelona przegrywa  trzeba zganiać na sędziów ;]  A  kto rok temu mówił że Real zgania na sędziów    ?  Pewnie pseudokibice - sezonwocy Barcelony .  Wiem że są normalni kibice tej drużyny , ale większość to dzieci które nawet meczy nie oglądają . 
    No i Andre Villa-Boas  zwolniony z Chelsea bardzo dobra wiadomość  . Może przyjdzie w końcu jakiś normalny trener   .
    « Ostatnia zmiana: Marca 05, 2012, 17:11:41 wysłana przez gracjan96xd »
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #397 dnia: Marca 05, 2012, 17:03:53 »
    A może po prostu Messi nie jest biednym boiskowym dzieckiem a Pepe potworem? Nie mów mi proszę że kartki dla Leo nie były zasłużone...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #398 dnia: Marca 05, 2012, 17:13:30 »
    Nawet jeśli nie były (a były) to np jak ostatnio za zagranie reką.
    Co do tego całego gościa to nie jest normalny :)
    « Ostatnia zmiana: Marca 05, 2012, 17:21:33 wysłana przez kamilos44 »
    Hala Madrid

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #399 dnia: Marca 05, 2012, 17:13:59 »
    Nie nie  przecież jak Barcelona przegrywa  trzeba zganiać na sędziów ;]  A  kto rok temu mówił że Real zgania na sędziów    ?  Pewnie pseudokibice - sezonwocy Barcelony .  Wiem że są normalni kibice tej drużyny , ale większość to dzieci które nawet meczy nie oglądają .

Po pierwsze - meczy to koza. Pisze się meczÓW.

Po drugie - rok temu, dwa lata temu, trzy lata temu, cała brać kibicowska zazdrosna o sukcesy Barcelony zganiała wszystko na sędziów. NIKT z wysoko postawionych przedstawicieli czy to FIFA, czy LFP czy komitetów sędziowskich nie wspierał tak jawnie Barceony, jak teraz czynią to z Realem, ale jednak kibice wiedzieli lepiej. I podnieśli międzynarodowy bunt.

Teraz wielkie postacie sędziowskie w twarz się śmieją, to kibice nic nie muszą mówić. Siedzą cicho mając nadzieję, że wszyscy zapomną. I zapominają. Po dziś dzień pamięta się błędy na korzyść Barcelony, a na niekorzyść ... zapomina :) Jest to nieco frustrujące, ale rozumiem zaangażowanie kibiców Realu, którzy nie potrafią nic wygrać, to przynajmniej umniejszają wygraną innych :)

A może po prostu Messi nie jest biednym boiskowym dzieckiem a Pepe potworem? Nie mów mi proszę że kartki dla Leo nie były zasłużone...

A może po prostu Messiemu wlepia się kartki za nic, a Pepe nie dostaje za brutalne faule?

Cały Internet wrzał, jak ten idiota stanął na ręce Messiemu. Filmików o jego wybrykach jest naprawdę wiele. Za 3/4 tych zagrań nie dostał kartki.

Więc odpowiadając na Twoją teorię - kartki Messiego nie były zasłużone (komentarze w stronę sędziego? Real co mecz z Barceloną powinien kończyć w 8, gdyby za takie 'dyskusje' dawano kartki), zaś Pepe jest boiskowym potworem, ale nie dostaje kartek. I martwi mnie, że kibic Realu tego nie widzi.

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #400 dnia: Marca 05, 2012, 17:24:16 »
    Pepe nie jest potworem, czasem tylko się w niego zamienia, każdy madridista tak powie. Czasem czyli 1/2 meczów.
    Real w 8 za brutalność Barca w 9 za aktorstwo :)
    Hala Madrid

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #401 dnia: Marca 05, 2012, 17:31:28 »
    Po pierwsze - meczy to koza. Pisze się meczÓW.

Mój błąd .

Odbiegając trochę od tematu co powiesz na symulacje piłkarzy Barcelony ?  Taki Busquets to co on robi to żałosne jest po prostu , i nie tylko on , A sędzie mylił się na korzyść Barcelony przypomnieć ci półfinał w LM Z Chelsea Londyn gdzie najpierw w polu karnym  faulowany przed Abidala (chyba) Drogba ,  a później chyba ze 3 zagrania ręką piłkarzy Barcelony ?  Ale gdy sędziuje Howard Webb na boisku wszystko może się zdarzyć .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #402 dnia: Marca 05, 2012, 17:55:27 »
    Pepe nie jest potworem, czasem tylko się w niego zamienia, każdy madridista tak powie. Czasem czyli 1/2 meczów.
    Real w 8 za brutalność Barca w 9 za aktorstwo :)

Najlepiej zło bić złem. A jak.

Problem w tym, że rzekome 'aktorstwo' Barcelony było odpowiedzią na brutalność, której sędzia nie chciał widzieć. I było kilkakrotnie mniej szkodliwe, niż brutalność, polowanie na kości i prowokacje. Ale co tam, Barcelona aktorzy, więc na pewno jest gorsza od brutali z Madrytu.

Odbiegając trochę od tematu co powiesz na symulacje piłkarzy Barcelony ?  Taki Busquets to co on robi to żałosne jest po prostu , i nie tylko on , A sędzie mylił się na korzyść Barcelony przypomnieć ci półfinał w LM Z Chelsea Londyn gdzie najpierw w polu karnym  faulowany przed Abidala (chyba) Drogba ,  a później chyba ze 3 zagrania ręką piłkarzy Barcelony ?  Ale gdy sędziuje Howard Webb na boisku wszystko może się zdarzyć .

Przykro mi, ale Busquets już od dawna nie symuluje. Ta teoria stworzyła się po meczu z Interem, gdzie owszem, symulował w sposób najgorszy z możliwych. I zyskał dzięki temu wiele. Gdyby nic nie zyskał, tak jak Pepe w ostatnim meczu z Barceloną, gdzie podobnie dostał w klatkę, zakrył twarz i patrzył przez palce na sędziego, to by nikt o tym nie wspomniał.

W tym sezonie swoim aktorstwem przebija wszystkich Di Maria i Pepe. Dodając jeszcze stale rosnącą brutalność tego ostatniego i Ramosa, macie tam niezły cyrk. I niestety, nie ma kontr argumentu :)

Co do meczu z Chelsea - po pierwsze sędziował Ovrebo. Ale jak ktoś nie widział na żywo meczu, to może nie pamiętać.

Po drugie - WSZYSTKIE faule przeciwko Chelsea były równie "ewidentne", co 90% przepychanek w polu karnym w każdym meczu. Ale ludzie sobie zrobili teorię, bo BARCELONA NIE MOŻE WYGRAĆ. Smutne.

Po trzecie - wszyscy pamiętają oczywiście, jak to sędzia skrzywdził Chelsea. Nikt nie pamięta bardziej ewidentnego od wszystkich fauli w drugim meczu karnego na Henrym w pierwszym meczu. Bo po co. Psuje teorię.

Po czwarte - była jedna sytuacja, w której sędzia powinien odgwizdać karnego dla Chelsea. Była to ręka Pique. I była tylko jedna przez oba mecze. Ale ponownie - możesz nie pamiętać, bo nie oglądałeś.

Po piąte i ostatnie - podsumowując powyższe stwierdzenia, jeśli NIE oglądałeś, a ewidentnie nie oglądałeś i nie wciskaj mi kitu, to nie komentuj. Bo opierasz się prawdopodobnie na licznych jutubowych kompilacjach, które uwzględniają tylko i wyłącznie sędziego na korzyść Barcelony.

Dziękuję, dobranoc.

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #403 dnia: Marca 05, 2012, 18:15:28 »
    Brutale z Madrytu, brutale z Chelsea, brutale z Interu, brutale wszędzie brutale.
    Czerwona Pique słuszna bo faul choć nie był brutalny to wychodził sam na sam. Nie rozumiem tylko oburzenia tego gościa z komitetu.
    Hala Madrid

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #404 dnia: Marca 05, 2012, 18:34:17 »
    Mecz oglądałem , co do sędziego to mogłem się pomylić to było parę lat temu . Co do ręki to była więcej niż jedna i tego jestem na 100 % pewny bo oglądałem ostatnio ten mecz . Co powiesz na brutalny faul na Anelce  ?  Albo po strzale Ballacka piłka trafia w ręke samuela Eto'o  sędzie dokładnie widział sytuacje , ale przecież lepiej się odwrócić i uciekać przed Ballackiem .Albo mecz Barcy z Arsenalem  Londyn  z roku 2010-2011  ?  Van Persie dostaje czerwoną kartkę po tym jak po gwizdku strzelił piłkę w światło bramki .Van Persie nie strzelił 5 sekund po gwizdku tylko od razu, którego nie miał prawa usłyszeć podczas krzyku 95 tysięcy kibiców. Jestem pewny że mecz potoczył by się inaczej , ale przecież Barca musi wygrać w lidze mistrzów ..  Tyle ode mnie ..