Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Piłka nożna - wątek główny  (Przeczytany 77829 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kamilos44

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Piłka nożna - dyskusje
    « Odpowiedź #360 dnia: Lutego 13, 2012, 08:48:11 »
    Przykro ci? A może to zazdrość? Real gra twardy futbol i to, że Barca gra "miętki" to nie jego wina.
    Ramos, cóż nad czerwoną można się było pokusić.
    Karny?? Jeśli zagranie piłki obiema rękami to nie karny to w takim razie co to jest??
    Brawo dla CR7 nie gra samolubnie, pracuje na boisku. Wczoraj 3 gole i 1 asysta, i ta piękna atomówka z dystansu nie do obrony mająca nr 4000 na SB.
    Soy un madridista y tengo una alma blanca
    Hala Madrid

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #361 dnia: Lutego 13, 2012, 11:09:28 »
    Jak by nie Ronaldo to z Realem było by krucho;]

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #362 dnia: Lutego 13, 2012, 22:39:50 »
    Przykro ci? A może to zazdrość? Real gra twardy futbol i to, że Barca gra "miętki" to nie jego wina

"Miętki" to może być dydol w słowniku 5-letnich dzieci.

I powiedz mi, ale szczerze - oglądasz piłkę nożną dla kopania? Dla przepychania? Dla "twardej, męskiej" gry? Jeśli tak, to jestem przekonany, że nie jarały Cię ładne, realowe kontry w 25 sekund ani dryblingi Marcelo czy Krysi. Bo jeśli jarały, to czegoś nie rozumiem.

Nie usprawiedliwiaj swojej drużyny. Nie ma we mnie ani krzty zazdrości :) Gdyby była, to bym nic nie pisał, tylko dusił w sobie zazdrość i twierdził, że nic się nie dzieje, ale dzieje się.

Jak chcesz obejrzeć "twardy, męski sport", to czasem puszczają w telewizji MMA. A jeśli jara Cię to zespołowo - piłka ręczna jest nieco mocniejsza.

I czy karny był czy nie, nie interesuje mnie. Po prostu Real go dostał. Za ręce w polu karnym Barcelona wielokrotnie już nie dostała. Statystyki są niestety zatrważające, ale kogo to interesuje - Real przecież jest mistrzem Hiszpanii :)

Jak by nie Ronaldo to z Realem było by krucho;]

Ciiii, zaraz się zacznie o messidependencii. Potem wejdzie na temat "Gdyby nie Xavi i Iniesta". Potem dojdzie do Puyola. Abidala. Valdesa. I wszyscy hejterzy się pogubią ;)

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #363 dnia: Lutego 13, 2012, 22:46:21 »
    Właśnie miałem wcześniej napisać o Valdesie , bo według mnie ostatnio coś z nim jest nie tak , nawet zaczął się bawić w pomocnika . A tak po za tym w ostatnim meczu Barcelony  był odczuwalny brak Xaviego i Iniesty  . Messi tak samo jak każdy inny zawodnik raczej sam meczu nie wygra . Guardiola albo sobie odpuścił i dał pograć juniorom , albo poczuł się zbyt pewny siebie . Jak Barca dalej tak  będzie grała to nie wiem czy nie skończą za Valencią ;x  Mistrzostwo jak dla mnie już w Madrycie , ale zdecyduje o tym kilka najbliższych meczy .

Peace.
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #364 dnia: Lutego 13, 2012, 22:55:14 »
    Za Valencią? Nie przesadzasz aby trochę? Widziałeś tabelę?

Moim marzeniem jest szpaler na Camp Nou, ale do tego czasu Mou nie może się pomylić :)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #365 dnia: Lutego 13, 2012, 23:56:41 »

Ciiii, zaraz się zacznie o messidependencii. Potem wejdzie na temat "Gdyby nie Xavi i Iniesta". Potem dojdzie do Puyola. Abidala. Valdesa. I wszyscy hejterzy się pogubią ;)

Wole Real od Barcy:P Moze jeszcze mam sentyment do tego RM za Zidana,Figo,Raula,Carlosa etc....
    Taka obiektywna ocena.
    Jak by RM miał jeszcze 2-3 takich piłkarzy jak Ronaldo i nie chodzi tu tylko o umiejętności a o zacine do gry to myślę ze oni by byli na miejscu Barcy przez te ostatnie parę sezonów.

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #366 dnia: Lutego 14, 2012, 02:06:01 »
    Jak by RM miał jeszcze 2-3 takich piłkarzy jak Ronaldo i nie chodzi tu tylko o umiejętności a o zacine do gry to myślę ze oni by byli na miejscu Barcy przez te ostatnie parę sezonów.

Przykro mi stwierdzić, ale jeśli Real miałby kilku takich graczy na Ronaldo, to by nadal odpadali w 1/8 finału LM :)

Dopiero w tym sezonie Ronaldo zaczął grać w meczach o wyższą stawkę (zwłaszcza z Barceloną) na poziomie wyższym niż słaby ;)

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #367 dnia: Lutego 14, 2012, 09:01:48 »
    Przykro mi stwierdzić, ale jeśli Real miałby kilku takich graczy na Ronaldo, to by nadal odpadali w 1/8 finału LM :)

Dopiero w tym sezonie Ronaldo zaczął grać w meczach o wyższą stawkę (zwłaszcza z Barceloną) na poziomie wyższym niż słaby ;)
    Wyższy niż słaby?? Ty chyba przyjacielu meczów o CdR nie ogladałes :) przecież to ten nic nie grający w takich meczach CR7 strzelił 2 bramki i zastopował "Alvisa" heh

"Miętki" to może być dydol w słowniku 5-letnich dzieci.

I powiedz mi, ale szczerze - oglądasz piłkę nożną dla kopania? Dla przepychania? Dla "twardej, męskiej" gry? Jeśli tak, to jestem przekonany, że nie jarały Cię ładne, realowe kontry w 25 sekund ani dryblingi Marcelo czy Krysi. Bo jeśli jarały, to czegoś nie rozumiem.

Piłkę oglądam bo lubię. Nie popieram przepychanek, ale denerwuje mnie to jak niektórzy padają jak rażeni piorunem choć tak naprawdę nic się im nie stało. Jeśli nie "miętki" to jak go nazwiesz?? Oprócz ładnego dla oka dla niektórych, nudzącego dla niektórych i jakiegoś  tam dla niektórych :D
    Moim marzeniem jest szpaler na Camp Nou, ale do tego czasu Mou nie może się pomylić :)

To trochę niezbyt prawdopodobne bo Real na pewno się potknie pytanie tylko kiedy i za ile pkt. Moim jest gol Callejóna na Camp Nou i uciszenie Cules gestem Raula.  http://www.youtube.com/watch?v=9-VIZoWdNQI

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=37936 Dosyć ciekawy artykuł i zgodny z prawdą. Choć mi brak tego http://www.youtube.com/watch?v=H2p7fTl6c1k

Czy wy czasami tęsknicie za tymi czasami?? http://kwejk.pl/obrazek/350141/
    « Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2012, 14:04:51 wysłana przez kamilos44 »
    Hala Madrid

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #368 dnia: Lutego 14, 2012, 22:34:38 »
    Wyższy niż słaby?? Ty chyba przyjacielu meczów o CdR nie ogladałes :) przecież to ten nic nie grający w takich meczach CR7 strzelił 2 bramki i zastopował "Alvisa" heh

Czytanie ze zrozumieniem naprawdę daję bardzo wiele w życiu. Niedługo będzie to tak rzadka umiejętność, że w CV będzie miała duże znaczenie :)

Pragnę zauważyć, grzecznie, że chodziło o "kilka ostatnich lat". Biorąc pod uwagę, jak Ronaldo grał z Barceloną, czy generalnie na wysokim poziomie, do tego roku ... :)

Piłkę oglądam bo lubię. Nie popieram przepychanek, ale denerwuje mnie to jak niektórzy padają jak rażeni piorunem choć tak naprawdę nic się im nie stało. Jeśli nie "miętki" to jak go nazwiesz?? Oprócz ładnego dla oka dla niektórych, nudzącego dla niektórych i jakiegoś  tam dla niektórych :D

Chodziło mi o ortografię. Ponownie odnoszę się do pierwszego akapitu mojej wypowiedzi.

Choć mi brak tego http://www.youtube.com/watch?v=H2p7fTl6c1k

Było to przypadkowe zagrania, które często się zdarza. Zupełnie przeciwnie, do podobnego wybryku ze strony Pepe. Ale każdy powód jest dobry, że wybielić trochę Real, pokazując "zło" Barcelony. Bardzo przykra tendencja ostatnio :)

Propo Raula - jak możesz tęsknić za tymi czasami? Przecież Real gra cudownie, Real "twardą, męską grą" wygrał CdR w zeszłym roku, Ramos dobrze zrobił, że przypierdolił w twarz Puyolowi i Xaviemu, z Pepe media robią zabójcę, ale tak naprawdę jest super! :)

Dzisiaj Raul odwiedził piłkarzy Barcelony w Koeln. Fajna sprawa :)

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #369 dnia: Lutego 15, 2012, 22:50:41 »
    Ac Milan 4 - 0 Arsenal  . Nie spodziewałem się takiego wyniku , Milan rozegrał bardzo spotkanie  .  Kibice Arsenalu z pewnością zawiedzeni  beznadziejną grą Arsenalu w defensywie .  Życzę im powodzenia  w Londynie , chociaż już nie mają szans na awans .  Nawet król Henryk nie pomógł .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #370 dnia: Lutego 16, 2012, 13:26:44 »
    Beznadziejna gra defensywy Arsenalu plus bodajże 100% skuteczność Milanu pod bramką Szczęsnego. Henry swoim wejściem coś tam rozruszał ale to było za mało. Ta trawa była coś podejrzana może to własnie przez nią Walcott i i ten drugi skrzydłowy zagrali tak słabo.
    Hala Madrid

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #371 dnia: Lutego 16, 2012, 14:09:25 »
    Beznadziejna gra defensywy Arsenalu plus bodajże 100% skuteczność Milanu pod bramką Szczęsnego. Henry swoim wejściem coś tam rozruszał ale to było za mało. Ta trawa była coś podejrzana może to własnie przez nią Walcott i i ten drugi skrzydłowy zagrali tak słabo.

Milan tez na niej grał....

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #372 dnia: Lutego 16, 2012, 17:31:19 »
    No tylko, że Arsenal gra dużo skrzydłami. Dobrym przykładem była 1 połowa gdy prawie cały czas nacierali prawym skrzydłem, widziałeś jakieś efekty?? Bo ja nie :)
    Hala Madrid

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #373 dnia: Lutego 16, 2012, 20:11:17 »
    Tak , widziałem dobrą grę defensywy Milanu . Nie ma co zrzucać na trawę bo grali na tej samej .

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #374 dnia: Lutego 17, 2012, 08:39:13 »
    Wisła-Standard 1:1
    Legia-Sporting 2:2
    Ogólnie polskim drużynom brakło niewiele do pozytywnego wyniku. Brawa dla Wisły za walkę w 10
    Hala Madrid