Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Piłka nożna - wątek główny  (Przeczytany 77828 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Piłka nożna - dyskusje
    « Odpowiedź #330 dnia: Stycznia 26, 2012, 00:20:15 »
    Wątpiłem bo spodziewałem się tego: http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=37635

Po cichu wierzyłem w ofensywne wyjście i udało się. Dla mnie Real zwyciężył. Właśnie za poświęcenie, za to co zrobili dzisiaj kocham królewskich!

EDIT: Nie chcę się kłócić ale: http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/418627_10150550946499178_160737419177_8624095_1476264110_n.jpg
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2012, 00:23:46 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #331 dnia: Stycznia 26, 2012, 00:28:22 »
    Jakie żebro ?  chyba z dziesięć razy na to patrzałem ewidentnie ręka , no i gol Ramosa , to jak dla mnie 3:2 dla Realu ,  palce abidala to też chyba karny ;]     ,  a te faule na sanchezie to nie faule :P    Wywalenie Coentaro ?  Faul na żołtą  , Ramos wyleciał za nic ..  No ale mecz był bardzo ładny , bardzo dobra gra galaktycznych .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #332 dnia: Stycznia 26, 2012, 00:36:00 »
    Jakie żebro ?  chyba z dziesięć razy na to patrzałem ewidentnie ręka , no i gol Ramosa , to jak dla mnie 3:2 dla Realu ,  palce abidala to też chyba karny ;]     ,  a te faule na sanchezie to nie faule :P    Wywalenie Coentaro ?  Faul na żołtą  , Ramos wyleciał za nic ..  No ale mecz był bardzo ładny , bardzo dobra gra galaktycznych .

Ciekawe, gdzie miałeś 10 powtórek. Ja widziałem żebro i NAJWYŻEJ muśnięcie o rękę. To nie jest karny. Gol Ramos to pociągnięcie Alvesa na glebę, czym stworzył sobie pole do strzału.

I skoro mówisz "to chyba karny" to nie znasz przepisów, proste. Poczytaj, zrozumiesz. Z faulów Pepe też co najmniej jeden zasługiwał na karnego. Coentrao skasował Messiego, gdy ten wychodził na czystą pozycję. Ponownie radzę przeczytać przepisy, bo pewnie nigdy tego nie studiowałeś. A Ramos wyleciał za łokieć, z czego się jeszcze cieszył i nie protestował, warto to zauważyć ;)

Ale dobrze, nie chcę mi się już dalej dyskutować. Mieliśmy dobić rannego zwierza, a tylko go wkurzyliśmy. Teraz Real zacznie golić punkty w lidze i nawet ewentualnie zwycięstwo na CN nic nam nie da.

A Mou ma znowu doskonałą wymówkę :) Pozdrawiam :)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #333 dnia: Stycznia 26, 2012, 01:12:19 »
    Zresztą, nie kłóćmy się. Panowie cóż to był za mecz, cóż za emocje. Piękny futbol;)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #334 dnia: Stycznia 26, 2012, 15:36:40 »
    Ze specjalnymi pozdrowieniami dla Argaleba, dwa gify z wczorajszego meczu:

Sfrustrowany Ronaldo: http://24.media.tumblr.com/tumblr_lydkcrerpE1r2uh6go1_400.gif

I Pepe, dla wszystkich krytykujących Busiego za symulkę: http://im18.gulfup.com/2012-01-26/1327544281791.gif :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2012, 16:08:08 wysłana przez Yoda »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #335 dnia: Stycznia 26, 2012, 16:42:57 »
    http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/418627_10150550946499178_160737419177_8624095_1476264110_n.jpg

Znajdź sytuacje gdzie powinien być karny.

http://www.youtube.com/watch?v=ENOUMz-vyt8&feature=player_embedded

Mistrz symulki? Proszę.

O dziwnych wywrotkach Sancheza, Busquetsa czy Messiego nie wspomnę. Ronaldo znowu lepiej od Messiego;) W kontekście dwóch meczy pod rząd mnie to cieszy.

"Idź świętować z nimi" - słowa Casillasa do arbitra świetnie podsumowują sędziowanie.

Nie chciałem się wdawać w dyskusję ale ok. Sfrustrowany Ronaldo? Ok, widać że mu zależy. Sfrustrowany to był Guardiola skoro cofnął Busquetsa do obrony a za Sancheza wprowadził Mascherano. Taktyka 6-2-2, to jest frustracja. Sfrustrowani byli piłkarze Barcy kiedy rozpaczliwie wybijali piłki nie radząc sobie z naszymi atakami. Wielka Barcelona wczoraj była mała, oby w kolejnych meczach szczęście się do nas uśmiechnęło...

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #336 dnia: Stycznia 26, 2012, 20:14:44 »

Wyłożył się....Barca ładnie gra ale ta ciotowata taktyka się ośmiesza.

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #337 dnia: Stycznia 26, 2012, 20:46:20 »
    http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/418627_10150550946499178_160737419177_8624095_1476264110_n.jpg

Znajdź sytuacje gdzie powinien być karny.

Trzy klatki, ujęte w taki sposób, że widzisz piłkę NA LINII z rękoma.

Genialne, po prostu genialne. Cały Madryt :)

http://www.youtube.com/watch?v=ENOUMz-vyt8&feature=player_embedded

Mistrz symulki? Proszę.

Pierwsze trzy sekundy Twojego filmiku dobitnie pokazują moją rację - Ramos ściąga Alvesa do ziemi i z tak przygotowanej pozycji strzela bramkę. Jeśli tego nie widzisz, to Twój problem :)

"Idź świętować z nimi" - słowa Casillasa do arbitra świetnie podsumowują sędziowanie.

No, dobitnie pokazują, że sędzia miał dać 5 karnych Realowi, a nie dał żadnego i się Casillas wkurzył :/

http://www.blaugrana.pl/news/8938/krotka_ocena_pracy_sedziego.html - proszę, oto notka z MARKI, promadryckiego dziennika. Podsumowuje występ sędziego w bardzo dobitny sposób. I mało mnie interesuje opinia szeregowego fana, skoro najwięksi potrafią się pogodzić z prawdą :)

Do szeregu pięknych zdarzeń dorzucę to:
    http://www.blaugrana.pl/news/8937/pepe_uderza_ponownie.html
    i to:
    http://www.blaugrana.pl/news/8935/mou_do_sedziego:_lubisz_wkur*iac_zawodowcow.html

Zakończył karierę Friksa, teraz chce kolejnego? Fajnego macie trenera :)

O dziwnych wywrotkach Sancheza, Busquetsa czy Messiego nie wspomnę. Ronaldo znowu lepiej od Messiego;) W kontekście dwóch meczy pod rząd mnie to cieszy.

Ronaldo lepszy od Messiego, który aktualnie jest w fatalnej formie jak co roku - jest się czym szczycić, doprawdy. Znowu zaczynacie pompować balonik, który znowu pęknie po kolejnym wpierdolu. Real grał dobrze, nie zaprzeczam, ale w głównej mierze to Barcelona grała fatalnie, zwłaszcza Pique, który jest winien za obie bramki.

Sfrustrowany to był Guardiola skoro cofnął Busquetsa do obrony a za Sancheza wprowadził Mascherano. Taktyka 6-2-2, to jest frustracja.

Tak się składa, że Busi do końca grał jako pomocnik, a Sancheza zdjął z boiska, ponieważ doznał urazu barku. Nie wiem, czy oglądałeś mecz, ale zaczynam w to wątpić. Kogo miał wprowadzić? Napastnika? W końcówce meczu, gdzie nic nie było rozstrzygnięte? To się nazywa zachowawczość, a nie frustracja. Frustracja to wprowadzanie Pepe do pomocy, żeby łamał kości pomocnikom i napastnikom Barcelony. Frustracja to wyzywanie sędziów za prawidłowe decyzje. W końcu frustracja to opluwanie sędziów, gdy samemu zdobyło się dwa pucharu ligi mistrzów dzięki nim (niesłusznie nieuznana bramka Manchesteru przeciwko Porto w sezonie 02/03 oraz niesłusznie nieuznana bramka Bojana w sezonie 09/10). To jest frustracja i radzę się temu bliżej przyjrzeć, bo Wasz trener ma nierówno z głową.

No ale dzisiaj ma urodzinki, więc wszystkiego najlepszego, dużo pucharów pocieszenia w Anglii życzę :)

Wyłożył się....Barca ładnie gra ale ta ciotowata taktyka się ośmiesza.

Tego nie skomentuję, bo nie warto marnować słów na debilizmy.

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #338 dnia: Stycznia 26, 2012, 23:53:46 »
    Jakby sędzia gwizdał takie faule jak Ramosa przy bramce to wątpię czy padały by bramki z rzutów rożnych .   No jakby sędzia był normalny to jak dla mnie 3 karne dla realu jeden dla Barcelony , gol Ramosa uznany , Lass wylatuje  .   Czy ty sugerujesz że Mourinho wraca do Anglii  ? Nie sądzę . Jak już jesteśmy przy lidze mistrzów to ci przypomnę półfinał (dobrze mówię ? )  z Chelsea Londyn  ,  faul na Drogbie w polu karnym to rzut karny , ale sędzia po meczu zapewne poszedł świętować ze swoją ukochaną drużyną   .    Tyle ode mnie . Pozdrawiam .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #339 dnia: Stycznia 29, 2012, 00:01:34 »
    Real 3 - 1 Saragossa.

Barcelona 0 - 0 Villareal.

Mistrz jest coraz bliżej Madrytu;)

Z dzisiejszych wydarzeń warto jeszcze odnotować mecz Liverpool 2 - 1 Man Utd.

PS: Yoda jesteś redaktorem Blaugrany online?

EDIT:
    (click to show/hide)

EDIT2: Ja bym nie był Gracjan taki pewny;( Dwa potknięcia i przegrane Gran Derbi i koniec. Jeszcze masa czasu do końca, czasu w ciągu którego może się wydarzyć wiele rzeczy;)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2012, 00:18:47 wysłana przez Argaleb »

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #340 dnia: Stycznia 29, 2012, 00:10:05 »
    Właśnie chciałem napisać że już  7 punktów . Coś mi się widzi że Barcelona nie zdoła takiej straty odrobić ;]

Bardzo dobrze że Liverpool  wygrał , nie przepadam za czerwonymi diabłami .

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #341 dnia: Stycznia 29, 2012, 04:27:08 »
    Real 3 - 1 Saragossa.

Barcelona 0 - 0 Villareal.

Mistrz jest coraz bliżej Madrytu;)

A ja czuję, że mistrz jest już w Madrycie.

Mam nadzieję, że tam czują to samo i nieco się rozluźnią :)

PS: Yoda jesteś redaktorem Blaugrany online?

Strona jest blaugrana.pl, ale nazwa to Barcelona On-Line :P

Tak, jestem tam redaktorem i moderatorem. A dlaczegóż pytasz?

Pan w Twoim spoilerze miał dzisiaj dwie miodne piłki meczowe. Nie wiem, jak ich nie wykorzystał :(

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #342 dnia: Stycznia 29, 2012, 11:57:36 »
    Ciekawość, przeczytałem kilka komentarzy (broń Boże pisać :P) i znalazłem Yode;o Zastanawiałem się czy ty i on to jedna osoba;P

Meczu nie widziałem całego ale to w pierwszej połowie jak przerzucił bramkarza i centymetry od słupka:P Ma czego żałować;)

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #343 dnia: Stycznia 29, 2012, 16:43:39 »
    Ciekawość, przeczytałem kilka komentarzy (broń Boże pisać :P) i znalazłem Yode;o Zastanawiałem się czy ty i on to jedna osoba;P

Meczu nie widziałem całego ale to w pierwszej połowie jak przerzucił bramkarza i centymetry od słupka:P Ma czego żałować;)

Tak, to ja. Tam gdzie Yoda + Garfield, to zawsze ja :P

Messi miał w pierwszej połowie właśnie tą przerzutkę, jeszcze w pierwszej IDEALNIE podał do Ceska, który piłkę przyjął jakby miał sprężynę w nodze.

W drugiej połowie sam Messi dostał patelnię i sam na sam z bramkarzem, to przypierdolił z całej siły w niego, zupełnie jak nie on. Dobitka Fabsa na pustą bramkę wylądowała na trybunach.

Generalnie bardzo słabo.

EDIT:
    Po wczorajszym meczu mam tylko do powiedzenia Puyol > Zidane i czekam na komentarz Orłowskiego, który zjechał technikę El Capitano :)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2012, 16:42:05 wysłana przez Yoda »

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #344 dnia: Lutego 04, 2012, 22:35:05 »
    Ja właśnie po meczu  Wybrzeże kości słoniowej - Gwinea równikowa.  Mecz mi się podobał ,  tylko transmisja przerwała w pewnym momencie (śnieg w Anglii ) . Wynik 3:0  dla słoni . Bardzo ładna bramka Yaya Toure  .Niewykorzystany karny Drogby  i dwie bramki tego snajpera Chelsea . Mam nadzieję że Wybrzeże w końcu  wygra Puchar narodów Afryki .