Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Piłka nożna - wątek główny  (Przeczytany 77829 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Piłka nożna - dyskusje
    « Odpowiedź #315 dnia: Stycznia 20, 2012, 21:34:02 »
    Gdyby rugbysta zrobił taki cyrk to do końca kariery byłby wyśmiewany. W hokeju idzie jeszcze dalej i zamiast płakać jak piłkarz (tzn. panienka) idą rękawice w dół i chłopaki wyjaśniają sobie kto jest twardszy. Dlatego nie dyskryminujcie normalnych zawodników patrząc na nich przez pryzmat tych lalusi kopiących piłkę po boisku.

To sa typowe sporty w którym nie wyobrażam sobie nawet w jaki sposób można symulować faule mając ochraniacze itd;].Roznica miedzy kopaną a np Rugby jest ogromna.Fakt masz racje i to mzoe jest właśnie wyjątek.W piłce nożnej symulowanie po prostu jest bardzo rozpowszechnione przez zysk jaki czerpie się z nich niekiedy znacząco wpływający na losy spotkania i tyle.

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #316 dnia: Stycznia 20, 2012, 21:42:03 »
    od 6 roku zycia ?

W sumie to od 7 roku życia ,  u mnie cała rodzina kibicowała Realowi  , to ja też oglądałem mecze i kibicowałem :D
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #317 dnia: Stycznia 20, 2012, 21:46:29 »
    Ja się włączę do dyskusji jako neutralny obserwator.

Yoda pokazałeś kilka filmików o Pepe jak się zachowuje. Osobiście taki zawodnik powinien ponieść bardzo srogą karę za to co wyprawia na boisku. Walczy dla klubu ? Głupia i śmieszna wymówka . Lecz tak jak fani zauważają brutalność tego piłkarza tak inni zauważają teatr Barcelony i niestety nie zaprzeczysz tego , że sędziowie strasznie krzywdzą Barcelonę czy piłkarze nie udawają. Dowody są na YT i niestety nie można ich włożyć między bajki :) To co robią  piłkarze  Barcelony jest śmieszne i żałosne. Jakieś udawane faule , to nie na tym polega piękno piłki nożnej. Dlatego osobiście nie znoszę Ligi Hiszpańskiej. Dla mnie oba te kluby Real i Barca są mało warte ze względu na ten cały cyrk wokoło.

Widzisz, akurat symulacja jest reakcją obronną na brutalność. Nikogo nie usprawiedliwiam, teatrzyk Busiego w meczu z Interem był żałosny, podobnie jak upadek Pedro z twarzą w dłoniach, kiedy dostał w klatkę.

Ale ma to swoje uzasadnienie - jeśli sędzia nie widzi rywali, którzy kopią, stają na nogach przeciwników, specjalnie ich taranują (po co patrzeć na piłkę), to trzeba zwrócić na to uwagę sędziego.

Sędziowie nam sprzyjają? :) Dobry żarcik. Akurat ostatnio mamy liczne przykłady, kto do czego doszedł. Barcelona nie krzyczy w mediach o sędziach, nie doprowadziła do skończenia kariery przez jakiegoś sędziego, Pep nie lamentuje, Rosell nie krzyczy. Odwrotnie jest w Madrycie. Efekt? Piłkarz Espanyolu wybija piłkę ręką z pola karnego, a karnego nie ma. Mimo szarpanin i fauli, ostatni karny na Messim został podyktowany 13 miesięcy temu. W tym sezonie mieliśmy jednego karnego, przy bodaj 8 Madrytu, mimo licznych ku temu "okazji". Widziałeś "spalonego" w meczu Realu z Mallorką przy golu na 2:0? Widziałeś spalonego w ostatnim GD po podaniu do Alexisa? Nawet rm.pl o tym pisze. I o oszczędzaniu Carvalho, Pepe czy Kłentrao.

Osobiście jakbym miał wybierać między Premier league  , a primera division to wybrał bym premier leauge, tam grają bardziej męski futbol , gracze nie symulują w takim stopniu jak w lidze hiszpańskiej ,  gdyby nie to że Realowi kibicuje od 9 lat to w ogóle bym nie oglądał primera division .

To idź i kibicuje "męskim" piłkarzom. Tam masz większą ilość symulacji niż w PD. I liga silniejsza - czyli największy bullshit, jaki można było wymyślić :) Premiership jest bardziej wyrównane, a nie silniejsze, co widać po pojedynkach między mistrzami na przykład :)

I co do siły premiership - zobaczcie, pussies będące trzonem drużyn poniżej "wielkiej dwójki", czyli Silva czy Kuń, robią w Anglii kosmos. Podobnie czynił Torres za czasów Liverpoolu. Podobnie czynił Arteta. Podobnie czynił Cesc (w mniejszym stopniu, bo trochę szlifu dostał w Arsenalu). A co powiedziecie o mocarnych zawodnikach z ligi angielskiej, grających w primera division? Poza Ronaldo oczywiście, bo to był czołowy piłkarz również w PL. Ale Carvalho? Lass? Ktoś tam jeszcze? Słabo, rzekłbym bardzo słabo.

No ale liga hiszpańska jest dla cipek, bo się nie koszą i nie walą po mordach. Niech będzie. Technika i polot to pussies, a walenie się po mordach to jest ultra for men. Co za czasy ...

od 6 roku zycia ?

A co za problem?

Przez mgłę, ale pamiętam EURO 96 czy MŚ 98. 98 oczywiście bardziej, wtedy znielubiłem Francuzów :P

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #318 dnia: Stycznia 20, 2012, 22:20:26 »
    To sa typowe sporty w którym nie wyobrażam sobie nawet w jaki sposób można symulować faule mając ochraniacze itd;].

Oj, mylisz się jeśli twierdzisz, że dzięki ochraniaczom zawodnicy w FA, albo hokeju są bezpieczni. Rozpędzone na lodowisku 90 - 120 kg mięśni wbijające się na bandę z taką siłą, że słyszysz jak wszystkie kości trzeszczą nie jest do powstrzymania przez nawet najlepszy ochraniacz. Nie żebym sam w hokeja grał, ale sport uwielbiam za szybkość, dynamizm, agresję oraz twardość. Kontuzje w hokeju zdarzają się dużo częściej niż w piłce nożnej, z tym wyjątkiem, że - np. taki Belanger z Capitals w tamtym roku podczas meczu stracił 3 zęby, wyjął je z ust, wytarł krew i zagrał mecz do końca - zawodnicy tam grający nie robią z siebie cip. W sumie nawet nie wiem od czego to się zaczęło w piłce nożnej, ale samo oglądanie tych patałachów turlających się po boisku jakby po polu minowym przebiegli i urwało im nogę wywołuje u mnie nic więcej jak współczucie i politowanie. Tym bardziej staje się to śmieszne, gdy oglądasz rozgrywki rugby, gdzie zawodnicy bez ochraniaczy, grają 100 razy ostrzej, a mimo tego żadnemu przez myśl nie przyjdzie robienie z siebie kretyna i niedojdy przed drużyną i kibicami. Piszę o rugby, bo z racji tego, że w FA drużyny grają ledwie 16 meczów w sezonie, które dodatkowo są dość późno ze względu na różnice czasu, więc dość rzadko mam czas oglądać ich mecze. Oczywiście z wyjątkiem play-off'ów które rozgrywają się obecnie, a 5 lutego Super Bowl.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #319 dnia: Stycznia 20, 2012, 22:44:05 »
    Nie chodzi o to ...Tylko o to ze to dwa różne sporty.Jak sobie wyobrażasz symulacje w hokeju:)?
    No nie da sie i nie jest w stylu tego sportu.W hokeju zamiast symulacji jest mordobicie;]

Offline IPL_Lord_Legionista

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    • ..Z nazwą tego klanu ciągle w sercu żyję..(IPL) .
      • IPL
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #320 dnia: Stycznia 22, 2012, 15:43:33 »
    Z biało-czerwoną flagą zawsze gotowy do walki My pod sztandarem prawdy, nasz kolor skóry jest biały To my, ci radykalni, ci najgorsi z najgorszych,IPL-owcy

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #321 dnia: Stycznia 25, 2012, 13:46:14 »
    Dzisiaj kolejne Gran Derbi  ,  jaki wynik typujecie ?    Mi się widzi że znowu będzie niezła komedia .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #322 dnia: Stycznia 25, 2012, 14:30:13 »
    Dzisiaj kolejne Gran Derbi  ,  jaki wynik typujecie ?    Mi się widzi że znowu będzie niezła komedia .
    Visca el Barcelona!
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #323 dnia: Stycznia 25, 2012, 15:01:56 »
    Będzie ciężko, cholernie ciężko. Podobno Mou ma znowu postawić na trivote. Jak tak to jesteśmy bez szans ;(

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #324 dnia: Stycznia 25, 2012, 16:07:16 »
    Będzie ciężko, cholernie ciężko. Podobno Mou ma znowu postawić na trivote. Jak tak to jesteśmy bez szans ;(

To widzę, że nawet jak bardziej wierzę w Real :P

Jeśli wyjdą dzisiaj, po raz pierwszy od czasów Mourinho (!!), w ustawieniu ofensywnym, to może nareszcie, po tak wielu latach obejrzymy ŁADNE Gran Derbi. Gran Derbi bez przemocy, bez przepychanek, bez policzkowania, za to z pięknymi bramkami po obu stronach, walką taką, jaką w ostatnim meczu zaprezentował sam Cristiano.

Na awans Realu raczej szans nie ma, ale zobaczymy. Piłkarzy macie mocnych ;)

Także więcej wiary.

Najbardziej mnie martwi występ Pepe - to on może popsuć to widowisko, jak zrobił to ostatnim razem.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #325 dnia: Stycznia 25, 2012, 18:46:08 »
    Jeżeli zagramy z Lass'em, Coentrao i Alonso w środku to można zapomnieć o ofensywie. Jak mamy strzelać to tylko z czterema atakującymi. Ja bym najchętniej widział Kakę, Ozila na prawej, Ronaldo z lewej i Higuaina na szpicy. Zawsze na boki jest gotowy Callejon, a Benzema może grać na każdej z czterech pozycji.

EDIT: Haha, wbrew wszystkim zapowiedziom jest tak jak to sobie wymarzyłem ;) Hala Madrid!
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2012, 21:18:21 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #326 dnia: Stycznia 25, 2012, 23:56:52 »
    Tututu ! 2:2 ;] Barca przechodzi dalej, z wynikiem dwumeczu 4:3 ;)

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #327 dnia: Stycznia 26, 2012, 00:05:10 »
    Tututu ! 2:2 ;] Barca przechodzi dalej, z wynikiem dwumeczu 4:3 ;)

Ale gratulacje dla Realu. Mówiłem Argalebie, że zbytnio w nich wątpisz.

Dzisiaj Real był drużyną lepszą. Pomijam wielbłądy popełniane przez sędziego, bo były one krzywdzące, jednakże Real po dwóch bramkach podniósł i gryzł ziemię.

Gratuluję. Świetnie wykorzystaliście słabość Barcelony.

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #328 dnia: Stycznia 26, 2012, 00:08:59 »
    Jaki ładny mecz  chyba najbardziej wyrównane El clasico jakie oglądałem przez ostatnie 5 lat , początek pierwsze 20 min Real o wiele lepsza gra. Potem Barcelona do 50 minuty dyktowała warunki . Nieuznany  (niesłusznie gol Ramosa) , Real pięknie walczył w drugiej połowie .  Jak dla mnie wynik 2:2 jest niesprawiedliwy , sędzia nie widział karnego dla Realu (ręka w polu karnym ) , i ta nieuznana bramka , Ronaldo grał bardzo dobrze ,Higuain piach , Oezil (tak to sie pisze? )  ładnie huknął w poprzeczke ,Kaka piach , świetna gra Benzemy .   Hala Madrid.

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #329 dnia: Stycznia 26, 2012, 00:16:13 »
    Jaki ładny mecz  chyba najbardziej wyrównane El clasico jakie oglądałem przez ostatnie 5 lat , początek pierwsze 20 min Real o wiele lepsza gra. Potem Barcelona do 50 minuty dyktowała warunki . Nieuznany  (niesłusznie gol Ramosa) , Real pięknie walczył w drugiej połowie .  Jak dla mnie wynik 2:2 jest niesprawiedliwy , sędzia nie widział karnego dla Realu (ręka w polu karnym ) , i ta nieuznana bramka , Ronaldo grał bardzo dobrze ,Higuain piach , Oezil (tak to sie pisze? )  ładnie huknął w poprzeczke ,Kaka piach , świetna gra Benzemy .   Hala Madrid.

Chcesz walczyć na błędy sędziowskie? :)

Która ręka w polu karnym? "Palce" Abidala czy żebro Busiego?

I skoro o karnych - co powiesz o dwóch "bodiczkach" Pepe na Alexisie? Dalej - co powiesz o kolejnym spalonym znikąd na Alexisie? Na Pedro? Co powiesz o niewywaleniu Lassa za faul na Messim (kiedy miał już żółtą kartkę)? Co powiesz na niewywalenie Coentrao przy okazji, kiedy Messi wychodził sam na sam, a Portugalczyk ściągnął go do ziemi?

Pierwsza połowa była wyrównana i Barcelona świetnie wykorzystała to co miała. Druga połowa była przekomiczna w naszym wykonaniu - szczególnie Pique i Pinto. Co się z tym chłopakami dzieje, to ja nie wiem. Czuję się, jakbyśmy to my odpadli.

Mecz do zapomnienia. Z wyjątkiem jednej sytuacji http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/420904_10150511510932684_81267402683_9113840_833885056_n.jpg :)