Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Piłka nożna - wątek główny  (Przeczytany 77832 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Piłka nożna - dyskusje
    « Odpowiedź #300 dnia: Stycznia 19, 2012, 01:03:52 »
    Tak. Ale on w większości sytuacji poniósł karę. W przeciwieństwie do graczy pewnego katalońskiego zespołu...

EDIT: Tak. Oni oceniają jego zachowanie, nie gre.

EDIT2:

- Pepe to kawał dobrego piłkarza, ale jego postawa schodzi na drugi plan po obejrzeniu niepojętych rzeczy. To moja opinia, z całym szacunku dla kolegi. Śmieszy mnie Rooney, jest wielu świętych, ale jeśli w niebie chce się być świętym, to trzeba dawać przykład. Błądzić jest rzeczą ludzką

Tyle na temat Pepe do powiedzenia miał Guti.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2012, 02:38:28 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #301 dnia: Stycznia 19, 2012, 01:08:03 »
    Tak. Ale on w większości sytuacji poniósł karę. W przeciwieństwie do graczy pewnego katalońskiego zespołu...

Tak? Poniósł karę? Karą za takie zachowanie powinno być co najmniej roczne wykluczenie.

Kopanie po twarzy, wchodzenie z kolanka w głowę, "dobijanie rywali". To jest idiota i większość kibiców Realu to przyznaje. Jesteś inny, nie wiem dlaczego.

I my karę mielibyśmy ponieść? Za to, że naturalną reakcją obronną na Wasze kopanie musiało być pokazywanie tych fauli, bo sędzia by pozwolił jeszcze zabić Messiego albo Villę.

Apropo twarzy Pepe i jej położenia: http://i1111.photobucket.com/albums/h477/intermania71/pepe2.gif

EDIT:

Kolejne pozdrowienia z Twittera dla Pepe (od razu przetłumaczone):

"Pepe, spier***! Nie jesteś piłkarzem!" - Sergio, były piłkarz Deportivo la Coruna.

Nowe fakty - nadal uważasz, że Pepe dobrze zagrał? :P
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2012, 01:26:11 wysłana przez Yoda »

Offline blackhawk

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #302 dnia: Stycznia 19, 2012, 09:54:00 »
    Na pewno wkrótce dostanie jakąś karę nadaną przez Federację , na którą z pewnością zasłużył . Pepe to cham boiskowy co pokazuje nie pierwszy raz . Dziwi mnie , że Rooney tak go krytykuje , kiedy można by ich postawić w jednym szeregu . Rooney jest wykluczony na dwa mecze na EURO2012 za swój pokaz debilizmu .
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #303 dnia: Stycznia 19, 2012, 11:03:26 »
    Pepe to prostak.Pewnie dawno mu nikt ryja nie obił i go nosi.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #304 dnia: Stycznia 19, 2012, 13:19:03 »
    O Pepe to już wszystko zostało powiedziane. Ja się tylko zastanawiam jak sędzia stojąc 2-3 metry od całego zdarzenia, skierowany w stronę leżącego Messiego i dając żółtą kartkę [już nie pamiętam komu] mógł tego nie widzieć ? Albo nie chciał widzieć.... Nie pierwszy raz Pepe zachowuje się jak człowiek bez mózgu. Już nie chcę wklejać linka do tego słynnego filmiku gdzie kopie jakiegoś piłkarza jak zomowiec demonstranta. Ciekawi mnie tylko, kiedy jakaś federacja zrobi z tym porządek... Widocznie musi komuś głowę urwać, może wtedy zareagują....

Z rzeczy niepozytywnych.

"Cheaters, Liers, Actors ??"

To jak z Grey Order nie ? :D

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Stycznia 19, 2012, 13:37:33 »
    Jak  dla mnie to najlepszy na boisku to był Casillas  ,  bardzo dobrze grał Altintop   ,Ronaldo grał dobrze  , rzucacie się na tego Pepe jakby nie wiadomo co zrobił . Futbol to futbol , to twarda gra  , a to że sędzia ślepy to nie jego wina .  Poza tym to szkoda że nie grał Di Maria ,  Ronaldo zaprezentował się lepiej od Messiego . Tyle ode mnie , i właśnie gol Abidala nie był ze spalonego  ?
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #306 dnia: Stycznia 19, 2012, 13:42:46 »
    "pannem et circenses"... To chyba wystarczy za cały mój komentarz na ten cyrk co się obecnie dzieje na boiskach.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #307 dnia: Stycznia 19, 2012, 13:55:11 »
    Jak  dla mnie to najlepszy na boisku to był Casillas  ,  bardzo dobrze grał Altintop   ,Ronaldo grał dobrze  , rzucacie się na tego Pepe jakby nie wiadomo co zrobił . Futbol to futbol , to twarda gra  , a to że sędzia ślepy to nie jego wina .  Poza tym to szkoda że nie grał Di Maria ,  Ronaldo zaprezentował się lepiej od Messiego . Tyle ode mnie , i właśnie gol Abidala nie był ze spalonego  ?

Jedno to twarda gra a co innego zachowanie Pepe.Jak jesteś w temacie to chyba wiesz o co chodzi.Koles czasami zachowuje się jak by miał ADHD.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #308 dnia: Stycznia 19, 2012, 14:53:36 »
    Pepemu odbija nie pierwszy raz ale szanuje go za jego grę i poświęcenie natomiast fauli nie będę komentował...

Altintop zagrał dobrze, ale popełniał masę błędów. Każde jego przejęcie i tak kończyło się podaniem do Barcelony, czym zresztą nie różnił się od reszty drużyny.

Ronaldo pełne poświęcenie, odbiory, podania, bramka. Szacunek, pierwszy raz widzę u niego coś takiego w GD. Dla mnie ważne jest żeby się odblokował i był gotowy na ligę gdzie będzie musiał być liderem i poprowadzić nas do zwycięstwa. Jeżeli nie on to kto?

Ramos kiepskawo, znacznie lepiej prezentował się Carvalho który w pierwszej części gry był jak skała.

Coentrao ogólnie średni występ, ale wobec gry reszty drużyny i tak wypada na plus.

Lass słabo, dwa odbiory na krzyż, walczył ale był po prostu rozklepywany.

Alonso dobra gra w obronie, ale znowu nie robił tego za co w głównej mierze jest rozliczany, nie wyprowadzał akcji...

Higuain niezauważalny, słabo.

Benzema starał się, wychodził z kontrami ale popełniał częste błędy i psuł nam akcje.

Ogólnie wydaje mi się że wina rozkłada się najbardziej między stoperów i atakujących. Szkoda Carvalho ale w drugiej połowie nie szło mu za dobrze. Ramos piach. Jak idzie o atak to wszystko leży u źródła, Alonso gra słabo - Real gra słabo.

EDIT:

"W związku z akcją na Leo Messim chcę powiedzieć, że to było niezamierzone zachowanie. Jednak mimo wszystko jeśli Messi poczuł się urażony, proszę go o wybaczenie, ponieważ próbowałem bronić mojej drużyny i mojego klubu. Angażuję się ciałem i duszą, ale nigdy przez głowę nie przechodzi mi zrobienie krzywdy koledze po fachu" - szacun.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2012, 21:29:11 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #309 dnia: Stycznia 19, 2012, 16:17:23 »
    Już nie chcę wklejać linka do tego słynnego filmiku gdzie kopie jakiegoś piłkarza jak zomowiec demonstranta.

Zrobiłem to powyżej w filmiku Pepe Animal. Tam jest takie piękne kopnięcie. Zresztą podobnie zrobił De Jong z Xabim w finale MŚ. Wtedy to cały Real był STRASZNIE oburzony :)

To jak z Grey Order nie ? :D

Zawsze Ci na szczycie są szykanowani i ludzie na siłę szukają wszystkiego, żeby im tylko dokopać. Bo jeśli nie można w równej walce, to przyrównajmy ich do najgorszych. Tak jest z Realem, psiarską madrycką prasą z Roncero na czele i Moułem :)

Jak  dla mnie to najlepszy na boisku to był Casillas  ,  bardzo dobrze grał Altintop   ,Ronaldo grał dobrze  , rzucacie się na tego Pepe jakby nie wiadomo co zrobił . Futbol to futbol , to twarda gra  , a to że sędzia ślepy to nie jego wina

Kolejny baran. Naprawdę uważasz, że celowe nastąpienie na rękę Messiego, który chwilę wcześniej został ścięty z ziemią, jest walką? Chciał spowodować ból, chciał sprawić, żeby Messiemu odechciało się grać. To jest idiotyzm, kretynizm i kompletnie zezwierzęcenie. Powinno się do psychiatryka zaprowadzić.

Sędzia był odwrócony plecami do Messiego, tak btw. Nie mógł tego widzieć. A federacja nikogo nie ukara, bo jest pod presją słynnych "villarato" i innych takich. Mimo wszystko nie pozwolą sobie, żeby na nich zwalano winę o przesądzenie mistrzowskiego tytułu.

Poza tym to szkoda że nie grał Di Maria ,  Ronaldo zaprezentował się lepiej od Messiego . Tyle ode mnie , i właśnie gol Abidala nie był ze spalonego  ?

Ronaldo może i zaproponował się lepiej, ale to Messi miał kluczową asystę w meczu, przesądzającą wynik spotkania. Jak na kompletny brak formy, jaki ostatnio prezentuje, całkiem nieźle :)

I sam jesteś spalony ... To, że Real nie umie grać linią, to nie znaczy, że wszędzie są spalone. Już i tak sędzia znikąd odgwizdał spalonego na Alexisie w pierwszej połowie i na Mallorce w Waszym meczu przy bramce na 2:0 dla nich, więc nie kotłuj się. Włóż głowę w garnek z zimną wodą, spójrz w lustro i powiedz "Tak, Barcelona jest lepsza, gratulacje". Na rm.pl nawet to potrafili ;)

"pannem et circenses"... To chyba wystarczy za cały mój komentarz na ten cyrk co się obecnie dzieje na boiskach.

To tylko Madryt i ich wszelkie sposoby na pokonanie najlepszej drużyny w historii :)

Jak nie wychodzi, to stają na nogach przeciwników (Arbeloa na Villi, Ramos na Pedro), biją po twarzy (Ramos Puyola i Xaviego), kopią gdzie się da (Pepe w każdym meczu), faulują bez powodu (Marcelo na Cesku), kopią po twarzach przeciwników (Mourinho Ceska po wcześniej wymienionym faulu), wkładają palec w oko (wiadomo) i plują się w mediach, że sędziowie pomagają Barcelonie (też wiadomo) :)

To tylko Real Madryt. Silna piłkarko drużyna o bardzo słabej mentalności i z psychicznym trenerem :)

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #310 dnia: Stycznia 20, 2012, 16:57:53 »
    Ja się włączę do dyskusji jako neutralny obserwator.

Yoda pokazałeś kilka filmików o Pepe jak się zachowuje. Osobiście taki zawodnik powinien ponieść bardzo srogą karę za to co wyprawia na boisku. Walczy dla klubu ? Głupia i śmieszna wymówka . Lecz tak jak fani zauważają brutalność tego piłkarza tak inni zauważają teatr Barcelony i niestety nie zaprzeczysz tego , że sędziowie strasznie krzywdzą Barcelonę czy piłkarze nie udawają. Dowody są na YT i niestety nie można ich włożyć między bajki :) To co robią  piłkarze  Barcelony jest śmieszne i żałosne. Jakieś udawane faule , to nie na tym polega piękno piłki nożnej. Dlatego osobiście nie znoszę Ligi Hiszpańskiej. Dla mnie oba te kluby Real i Barca są mało warte ze względu na ten cały cyrk wokoło.
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #311 dnia: Stycznia 20, 2012, 17:52:17 »
    . Jakieś udawane faule , to nie na tym polega piękno piłki nożnej. Dlatego osobiście nie znoszę Ligi Hiszpańskiej. Dla mnie oba te kluby Real i Barca są mało warte ze względu na ten cały cyrk wokoło.

To jest nieodzowna cześć futbolu czy gry gdzie przeciwnicy maja ze sobą kontakt fizyczny.I tego nikt nie zmieni.Ale nie zmienia to faktu ze Barca się ośmiesza jak i Pepe.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #312 dnia: Stycznia 20, 2012, 20:14:56 »
    To jest nieodzowna cześć (...) gry gdzie przeciwnicy maja ze sobą kontakt fizyczny.

Wypraszam sobie. ;) To, że piłka nożna jest sportem dla pussies nie oznacza, że każdy sport kontaktowy jest taki sam. Już w NBA wydaje się, że grają twardsi gracze niż w kopanej - nie wspominając o moich ulubionych: hokej, rugby i football amerykański. Jakoś nie widziałem by w tych grach zespołowych ktoś symulował i płakał jak ostatnia ciota - co w piłce nożnej stało się normą. Gdyby rugbysta zrobił taki cyrk to do końca kariery byłby wyśmiewany. W hokeju idzie jeszcze dalej i zamiast płakać jak piłkarz (tzn. panienka) idą rękawice w dół i chłopaki wyjaśniają sobie kto jest twardszy. Dlatego nie dyskryminujcie normalnych zawodników patrząc na nich przez pryzmat tych lalusi kopiących piłkę po boisku.

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #313 dnia: Stycznia 20, 2012, 20:15:59 »
    Osobiście jakbym miał wybierać między Premier league  , a primera division to wybrał bym premier leauge, tam grają bardziej męski futbol , gracze nie symulują w takim stopniu jak w lidze hiszpańskiej ,  gdyby nie to że Realowi kibicuje od 9 lat to w ogóle bym nie oglądał primera division .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline blackhawk

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #314 dnia: Stycznia 20, 2012, 21:29:03 »
    od 6 roku zycia ?
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2