Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Piłka nożna - wątek główny  (Przeczytany 77837 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Piłka nożna - dyskusje
    « Odpowiedź #210 dnia: Listopada 04, 2011, 20:29:58 »
    Mam wrażenie, że w Twoją stronę nic nie dociera... Nie wiem ile razy muszę jeszcze powtórzyć, że normalny kibic, który - jak nazwa wskazuje - kibicuje drużynie ma u mnie duży szacunek (choć sam kibicem nie jestem). Natomiast bydło demolujące stadiony, robiące burdy na ulicach, w pociągach, szukające przepychanek z policją, wybijające witryny sklepowe, rzucające bruk w stronę porządkowych zawsze będę uważał za podczłowieka i gdy widzę takich patałachów to szczerze żałuję, że Policja nie używa w "tłumieniu" takich zamieszek ostrej amunicji...

Offline Clexane

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Chorągiew Gończa Zakonu Krwi I Miecza
      • CGZKM
    « Odpowiedź #211 dnia: Listopada 06, 2011, 17:21:43 »
    No tak, bo dla Ciebie cała "żyleta" czy "kocioł" to Ci sami ludzie. Zawsze w każdym większym tłumie znajdzie się ileś oszołomów...

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #212 dnia: Listopada 06, 2011, 17:41:09 »
    To dlaczego burdy w miastach robi nie "kilku oszołomów" a całe bandy patałachów? Reszta to pewnie przypadkowi ludzie, którzy trafili do tłumu bijącego się z Policją i demolującego wszystko co wpadnie w ręce... Normalnie słodziutkie aniołki.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #213 dnia: Listopada 06, 2011, 17:48:52 »
    To dlaczego burdy w miastach robi nie "kilku oszołomów" a całe bandy patałachów? Reszta to pewnie przypadkowi ludzie, którzy trafili do tłumu bijącego się z Policją i demolującego wszystko co wpadnie w ręce... Normalnie słodziutkie aniołki.

Idąc tym tropem chudzielec w grupie grubasów jest grubasem. Co prawda nie je tyle co grubas, ale z założenia nim jest... Sensu w tym prawie żadnego. Bo o ile można mieć pretensje do ludzi, którzy zachowują się jak "banda patałachów" to nie można wrzucać wszystkich do jednego worka. Rozumiem, że jakiś procent kibiców z młyna to właśnie ta patologia, która buduje opinie o danej grupie kibicowskiej i pewnie zdziwiłbym się poznając konkretny procent, ale trzeba rozgraniczyć jednych od drugich. Oceniajmy osobno to co się dzieje na stadionie podczas meczu i osobno poczynania tych patałachów.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2011, 18:01:53 wysłana przez Oktawian »

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #214 dnia: Listopada 06, 2011, 19:13:18 »
    Idąc tym tropem chudzielec w grupie grubasów jest grubasem. Co prawda nie je tyle co grubas, ale z założenia nim jest... Sensu w tym prawie żadnego. Bo o ile można mieć pretensje do ludzi, którzy zachowują się jak "banda patałachów" to nie można wrzucać wszystkich do jednego worka. Rozumiem, że jakiś procent kibiców z młyna to właśnie ta patologia, która buduje opinie o danej grupie kibicowskiej i pewnie zdziwiłbym się poznając konkretny procent, ale trzeba rozgraniczyć jednych od drugich. Oceniajmy osobno to co się dzieje na stadionie podczas meczu i osobno poczynania tych patałachów.

Twoja logika mnie powaliła. Wezmę głęboki oddech i spróbuje ci wyjaśnić co jest w twoim przykładzie nie tak. Bycie grubym jest niezależne od tego czy jesteś np. tłumie ludzi jedzących właśnie wysokokaloryczne jedzenie. Możesz dużo jeść ale przez szybki metabolizm będziesz chudy. Kibol robiący burdy czy niszczący otoczenie jest kibolem bo robi burdy i niszczy otoczenie. Bicie kibolem bezpośrednio wiąże się z kibolskimi czynami.

Tu jeszcze zapis w postaci logiki matematycznej :)
    Robisz burdy <=> Jesteś kibolem. (równoważność)
    Mało jesz => Jesteś chudy. (implikacja)

Oby to cię przekonało bo skończyły mi się pomysły jak to prościej i dobitniej wyjaśnić.

Offline Clexane

• Użytkownik
      • CGZKM
    « Odpowiedź #215 dnia: Listopada 10, 2011, 09:58:21 »
    Ale jesteś idiotą. ZROZUMCIE WSZYSCY WRESZCIE ZNACZENIE SŁOWA KIBOL!!!!!!!!!!

Jak już to zrobicie to potem możemy porozmawiać...

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #216 dnia: Listopada 10, 2011, 10:34:43 »
    Twoja logika mnie powaliła. Wezmę głęboki oddech i spróbuje ci wyjaśnić co jest w twoim przykładzie nie tak. Bycie grubym jest niezależne od tego czy jesteś np. tłumie ludzi jedzących właśnie wysokokaloryczne jedzenie. Możesz dużo jeść ale przez szybki metabolizm będziesz chudy. Kibol robiący burdy czy niszczący otoczenie jest kibolem bo robi burdy i niszczy otoczenie. Bicie kibolem bezpośrednio wiąże się z kibolskimi czynami.

Tu jeszcze zapis w postaci logiki matematycznej :)
    Robisz burdy <=> Jesteś kibolem. (równoważność)
    Mało jesz => Jesteś chudy. (implikacja)

Oby to cię przekonało bo skończyły mi się pomysły jak to prościej i dobitniej wyjaśnić.

Po pierwsze chciałbym przeprosić osoby otyłe, za wcześniej użytą nazwę. Moje porównanie nie miało na celu postawienia osób otyłych jako tych " złych". Tak czy inaczej idąc Twoim tropem myślenia można dojść do wniosków, że każdy kibol to chuligan robiący burdy, albo raczej, że każdy chuligan to kibol. A ja swoim przykładem chciałem zobrazować własnie tą różnicę pomiędzy faktem a ślepymi uprzedzeniami. Może przesadziłem z sugestią bo faktycznie, osoba otyła w większym stopniu nie może  kontrolować swojej wagi ( w przeciwieństwie do zachować chuliganów), ale chodziło wyłącznie o zobrazowanie stanu faktycznego. Chuligan to chuligan, dla mnie może wchodzić w skład kibicowski, ale prawdziwym kibicem nigdy nie będzie. Kibol to po prostu powstała w ostatnim czasie nazwa dla najzagorzalszych kibiców, którzy dopingują w młynach. Jeśli w danym młynie "zasiada" średnio  3 tysiące osób, którzy mogą nazywać się kibolami to na te 3 tysiące kibiców w takiej społeczności na pewno znajdzie się kilkadziesiąt/set osób, które są chuliganami.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 10, 2011, 10:38:41 wysłana przez Oktawian »

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #217 dnia: Listopada 10, 2011, 10:37:17 »
    Po pierwsze chciałbym przeprosić osoby otyłe, za wcześniej użytą nazwę. Moje porównanie nie miało na celu postawienia osób otyłych jako tych " złych".
    Aż mi lżej na duszy :) Dzięki za przeproszenie osób otyłych (czyli też mnie), jest mi o wiele lepiej, że nie jestem już postrzegany jako stworzenie diabła siejące zło na tym świecie.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Listopada 10, 2011, 10:43:43 »
    Aż mi lżej na duszy :) Dzięki za przeproszenie osób otyłych (czyli też mnie), jest mi o wiele lepiej, że nie jestem już postrzegany jako stworzenie diabła siejące zło na tym świecie.

Jest mi przykro i naprawdę przepraszam za to porównanie. Dałbym sobie nawet 4 ostrzeżenie (na które zasłużyłem bardziej niż na 3 poprzednie):D

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Listopada 10, 2011, 21:59:56 »
    Oktawian, proszę cię, nie chodź już nikogo tropem myślenia. Najlepiej przeczytaj jeszcze raz ostatnią wypowiedź prouda zrozum że nie o młyny tu chodzi tu chodzi.
    Clexane - co do słowa kibol - może i w gwarze poznańskiej oznacza fanatycznego kibica. Ale w całej reszcie Polski (tzn tam gdzie ja mieszkam) to znaczy po prostu "chuligan". Możesz się burzyć i prowadzić kampanie informacyjne, ale niestety - języki tworzą analfabeci, a więc niedouki takie jak ja. Więc wstaw proszę wszędzie gdzie napisałem kibol słowo chuligan i spróbuj zmienić o mnie zdanie.

Offline Clexane

• Użytkownik
      • CGZKM
    « Odpowiedź #220 dnia: Listopada 10, 2011, 22:40:38 »
    Nieprawda, bo i większość Polski, która choć troche nie jest ignorantem w tej sprawie to wie co znaczy słowo Kibol. Słowo Kibol zostało wypaczone przez media, które zrobiły sobie własny twór z niego i jeśli z niego w taki sposób jak oni korzystasz, to współczuje

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Listopada 13, 2011, 21:47:13 »
    W języku polskim jest więcej takich wypaczeń. Jeśli więc używasz języka polskiego to współczuję. Ale żeby się nie spierać o rzeczy niezwiązane z tematem dostosuję się. Chciałbym wrócić do hasła które rzucił Proud: policja powinna tłumić chuligańskie zamieszki przy pomocy ostrej amunicji. Potem kilka osób zaczęło się bulwersować i argumentować odmienną opinię jak dla mnie mgliście i nieprzekonująco. Moje zdanie jest takie: ludzie wychodzący na ulicę w celu palenia samochodów i plądrowania sklepów powinni czuć że narażają swoje życie. Poczucie bezkarności (kara więzienia to żadna kara) na pewno nie pomaga w utrzymywaniu ładu. Myślę że jeśli parę osób zginęłoby z rąk policjantów podczas pacyfikowania chuliganów to inni poważnie by się zastanowili przed pójściem w ślady tamtych śmieci. Jestem tym bardziej skłonny ku takim rozwiązaniom po ostatnich obchodach święta niepodległości. Policja dopuściła do tego że uzbrojone, zamaskowane grupy chuliganów grasowały sobie po ulicach stolicy. Czy to normalne że nie mogę uczestniczyć w marszu niepodległościowym bez obawy o własne zdrowie?

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #222 dnia: Listopada 13, 2011, 22:05:42 »
    A Policji umożliwił to ratusz Warszawy.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #223 dnia: Listopada 21, 2011, 21:56:22 »
    Teraz o ile Śląsk wygra z Wisłą (w obecnej formie to tylko formalność;) chyba że Małecki albo Melikson wrócą do gry) i Legia nie straci głupio punktów zostaną na szczycie dwie drużyny;)

Dla przypomnienia wyniki 14 kolejki:

Zagłebie 1 - 0 Polonia
    Śląsk 2 - 0 Jagiellonia
    GKS 3 - 0 ŁKS
    Ruch 2 - 0 Cracovia
    Legia 3 - 0 Lechia
    Widzew 0 - 0 Korona
    Górnik 1 - 0 Wisła
    Podbeskidzie 0 - 0 Lech

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline IPL_Lord_Legionista

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    • ..Z nazwą tego klanu ciągle w sercu żyję..(IPL) .
      • IPL
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #224 dnia: Listopada 23, 2011, 13:55:17 »
    http://www.youtube.com/watch?v=W4xihAdT7qI   -----> bramka swiata :) Rafal Wolski Legia - Lechia :)
    Z biało-czerwoną flagą zawsze gotowy do walki My pod sztandarem prawdy, nasz kolor skóry jest biały To my, ci radykalni, ci najgorsi z najgorszych,IPL-owcy