Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Piłka nożna - wątek główny  (Przeczytany 77827 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Piłka nożna - dyskusje
    « Odpowiedź #150 dnia: Października 03, 2011, 23:08:18 »
    Co jak co, ale o Nergalu i tematyce z nim związanej lepiej się nie wypowiadajcie, bo obaj guzik wiecie.

Wszystkich proszę o powrócenie do tematu, który jest o piłce nożnej, gdzie jest piłka, jakieś tam bramki i kilkudziesięciu graczy, nie o Nergalu, dżihadzie, religii, czy partiach politycznych lub zamachach.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Clexane

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Chorągiew Gończa Zakonu Krwi I Miecza
      • CGZKM
    « Odpowiedź #151 dnia: Października 04, 2011, 07:31:51 »
    Wybacz, mój błąd, co dalej nie zmienia mojego twierdzenia.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #152 dnia: Października 04, 2011, 14:11:50 »
    Wracając do piłki - co kibice Legii chcieli przez to pokazać? Pytam całkiem serio bo widzę, że jesteś ze środowiska kibiców i może ty wiesz co kieruje ludźmi, którzy takie transparenty wywieszają. Albo krzyczą do Wengera, że jest pedofilem. Może to artyzm w stylu Nergala?
    PiSowskie poglądy...
    Ależ mnie obraziłeś. Nikt nie wstydzi się poglądów do póki potrafi ich bronić.
    to że darł biblie nie oznacza że jest satanistą
    Ja wcale nie mam do niego pretensji, że jest satanistą (nigdzie nie napisałem że jest), ale o to że nazwał Biblie kłamliwym gównem. Nie ma jednoznacznej granicy, gdzie kończy się wolność słowa. Najprościej powiedzieć że wolność kończy się tam, gdzie zaczynają się prawa drugiego człowieka. Zachowanie Nergala obraża mnie, bo sugeruje że moja religia jest gównem. Tymczasem każdy ma konstytucyjne prawo wolności wyznania i nie może być prześladowany z tego powodu.
    Tak samo powinniśmy filmy cenzurować, gdzie swastyki w Kompani Braci, gdzie pół żywi żydzi w Chłopcu w Pasiastej Piżamie. Toż to czyste zło i jeszcze kogoś uczucia obrazi...
    To tylko pokazanie zła. Tak jak świadek opisujący zbrodnie tylko przedstawia co się wydarzyło. Według twojej logiki albo powinno się ukarać zabójce i świadka, albo nikogo.

Sorry że więcej nie na temat niż na temat.

EDIT. A propos moich "PiSowskich poglądów" - http://www.youtube.com/watch?v=c9-gKrEjsq4. Oglądać od 42 min.
    Wczorajsza debata Kaczyński - Lis. Sam Lis przywołuje sytuacje z transparentem "Dżihad Legia". Pyta, oczywiście retorycznie, czy to jest wolność słowa. Jak widzisz nie tylko pisowcy mają takie zdanie jak ja na ten temat.
    « Ostatnia zmiana: Października 04, 2011, 17:04:22 wysłana przez Drakkainen »

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #153 dnia: Października 04, 2011, 16:37:21 »
    [...]
    Sorry że więcej nie na temat niż na temat.

Prawdę mówiąc napisałeś na temat, gdyż rasizm to nieodłączny (niestety) element futbolu.

http://www.youtube.com/watch?v=Go_z3GTmUQI

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #154 dnia: Października 04, 2011, 19:03:34 »
    Prawdę mówiąc napisałeś na temat, gdyż rasizm to nieodłączny (niestety) element futbolu.

http://www.youtube.com/watch?v=Go_z3GTmUQI

I mamy to popierać?

Piłka nożna powinna łączyć, a nie dzielić. Dość mamy podziałów wewnątrzpaństwowych, podziałów społecznych, jeszcze do tego piłka dochodzi. Po co?

Nagonka na Żydów to już dla mnie kompletnie odlot. Jestem ciekaw, czy którykolwiek z kibiców krzyczących o garbatych nosach widział w życiu Żyda. Czy którykolwiek z KIBICÓW (?!) rozmawiał z Żydem? Odpowiedź jest prosta - 90% idzie za tłumem. Inni krzyczą - ja też pokrzyczę.

Z tym trzeba walczyć, to trzeba tępić. To zabija jedność, jaką tworzyła piłka nożna od chwili powstania.

Przy okazji tutaj widać doskonale największą słabość koncepcji państwa Korwin-Mikkego - ale to temat na inną dyskusję.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #155 dnia: Października 04, 2011, 21:45:19 »
    Ja myślę, że te prowokacje, czy jak to nazwać, to efekt poczucia, że w grupie jest się anonimowym i bezkarnym. O ile poczucie bezkarności u ludzi z kręgosłupem moralnym nie powinno powodować większych zmian zachowania (bo zło jest złem nawet jak go nikt nie widzi), to u mniej cywilizowanych "ludzi" może wywołać chęć wyładowania frustracji, np. na kibicach innego zespołu, którzy przyjechali na obcy teren, więc są na straconej pozycji, albo na murzynie, który śmie deptać aryjską trawę. Prawdopodobnie gdyby gość znalazłby się sam na sam z jakimś Arboledą, byłby trochę mniej pewny siebie, więc musi korzystać z okazji. Parafrazując znane powiedzenie, okazja czyni kibolem. Oczywiście to tylko moje wnioski i nie będę się przy nich upierał jeśli ktoś stwierdzi, że jest inaczej.

Wiadomość z ostatniej chwili - Nergal znowu stanie przed sądem z racji wniesionej apelacji od wcześniejszego wyroku.

Rany, weźcie sobie załóżcie jakieś kółko adoracji Nergala czy coś i tam będziecie mogli pisać o nim, jego "aniołkach" na szyi, jego pozwach i przygodach. Nawet o jego gaciach jak chcecie.

Jasne, miałem założyć nowy temat dla tego jednego zdania. Poza tym to zdanie było bezpośrednio skierowane do Clexane'a, który napisał o "artyzmie" Nergala jak o czymś oczywistym. Bezpośrednio nawiązuję do jego postu. Bez niego to co napisałem przestaje być argumentem, a staje się zwykłą informacją.
    « Ostatnia zmiana: Października 05, 2011, 10:29:57 wysłana przez Drakkainen »

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #156 dnia: Października 05, 2011, 17:44:45 »
    I mamy to popierać?

Nie. Przecież napisałem wyraźnie, że niestety. Ale masz rację takie coś powinno się potępiać np. karami finansowymi dla władz klubów.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #157 dnia: Października 16, 2011, 11:45:14 »
    No, świetny wynik Bełchatowa nad Śląskiem. Szczerze, to przed meczem liczyłem na skromne 1:0 dla Bełchatowian. A tu taka miła niespodzianka ! :)
    Zaś Barca odniosła kolejne zwycięstwo 3:0. To cieszy jeszcze bardziej niż porażka słabego (wg mnie) Śląska.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #158 dnia: Października 16, 2011, 13:56:37 »
    Nie zapominaj co było ostatnio w meczu słabego Śląska z twoją niesamowitą Polonią czy nie wiele lepszą Amicą.

EDIT: To nie ja miałem w profilu prowokujące sygnatury.
    « Ostatnia zmiana: Października 17, 2011, 16:23:17 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #159 dnia: Października 16, 2011, 14:57:23 »
    Nie zapominaj co było ostatnio w meczu słabego Śląska z twoją niesamowitą Polonią czy nie wiele lepszą Amicą.

Spokojnie, tego nie zapominam, cały czas o tym pamiętam ;)

Offline Clexane

• Użytkownik
      • CGZKM
    « Odpowiedź #160 dnia: Października 17, 2011, 15:43:28 »

Napinacz.

Offline IPL_Lord_Legionista

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    • ..Z nazwą tego klanu ciągle w sercu żyję..(IPL) .
      • IPL
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #161 dnia: Października 17, 2011, 17:06:11 »
    Wracając do piłki - co kibice Legii chcieli przez to pokazać? Pytam całkiem serio bo widzę, że jesteś ze środowiska kibiców i może ty wiesz co kieruje ludźmi, którzy takie transparenty wywieszają. Albo krzyczą do Wengera, że jest pedofilem

nigdy taka sytuacja niemiala miejsca Wenger jak i sam Arsenal sa bardzo szanowani na  Legi ponieważ gra tam nasz byly Koledzy z Warszawy Wojtek Szczesny i Lukasz Fabianski. Znam ta sytuacje ze olej.pl robi wszystko by oczernic kibicy Legi ehhh ..

oprawy typu "dżihad Legia " Jak i "Boze Chron fanatykow ' ma pokazac jak wielka miloscia kibice darza klub i pilkarz . Tutaj bym sie nie wyszukiwal bym jakis  dziwnych podteksow ze ktos sobie przeczytal nasza ulubiona gazetke na G ktora oczernia kazde oprawy i wyszukuje tu byle oczyms napisac itd

teraz taka mala relacja ze stadionow Ktora osobiscie sie zajmuje od pewnego czasu
    1. Zaczne od przykrej sytuacji ktora miala miejsce w tej kolejce Śmierć 27 letniego kibica Jagiellonii - podczas wyjazdu do Krakowa, wypadł z pociągu. Brat Bratu Bratem! Spoczywaj w pokoju!
    2 Najleprzy wyjazd Zawiszy do Szczencina http://foto.pogononline.pl/fotorelacje/20111015_pogon_zawisza-cob/12.jpg
    3 Legia - Ruch Frekwencja: 7000 Kibiców gości: 916 Legia  wiecej zapraszam na relacje z trybun http://legionisci.com/mecz/566/relacja_z_trybun

więcej info moze cie zbierac codziennie na facebooku :) polecam http://www.facebook.com/kibice i http://www.facebook.com/pages/Doping-Polskich-Kibic%C3%B3w/117293858362730

Jak i rowniez Zapraszam do zapoznania sie z tematem na temat bezpiecznych stadionow http://kibicezabezpieczenstwem.pl/

Podbeskidzie Bielsko-Biała   1:0   Cracovia
     Lech Poznań   1:0   Korona Kielce
     GKS Bełchatów   3:0   Śląsk Wrocław
     Polonia Warszawa   1:1   Górnik Zabrze
     Wisła Kraków   3:1   Jagiellonia Białystok
     Zagłębie Lubin   0:1   Lechia Gdańsk
     Ruch Chorzów   0:1   Legia Warszawa
     Widzew Łódź   -:-godz 18:30   ŁKS Łódź

Pozdrawiam
    Z biało-czerwoną flagą zawsze gotowy do walki My pod sztandarem prawdy, nasz kolor skóry jest biały To my, ci radykalni, ci najgorsi z najgorszych,IPL-owcy

Offline Clexane

• Użytkownik
      • CGZKM
    « Odpowiedź #162 dnia: Października 17, 2011, 18:33:34 »
    Tak, kolejna śmierć na stadionie, jakoś o kibicu Jagiellonii nie mówili w mediach. "Telewizja pokazuje kibiców tylko jak jest zadyma, bo jak nie ma krwi nie ma zadymy, to po co pokazywać" - niedokładny cytat ale ujmuje całość.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #163 dnia: Października 17, 2011, 19:36:08 »
    Z tego co mi wiadomo gość wypadł bo chciał załatwić potrzebę fizjologiczną przy otwartych drzwiach. Rzeczywiście jest się czym chwalić, głupie media jak zwykle nie zajmują się ludzką tragedią, to straszne.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline JATU_Mc_Raider

• Użytkownik
    « Odpowiedź #164 dnia: Października 17, 2011, 21:31:16 »
    Według mnie, legia nie dorasta do pięt innym klubom, tym bardziej że jego "kibice" to banda chuliganów.
    "Krzywdy powinno się wyrządzać wszystkie naraz, aby krócej doznawane, mniej tym samym krzywdziły, natomiast dobrodziejstwa świadczyć trzeba po trosze, aby lepiej smakowały. "