Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kozacy  (Przeczytany 28356 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline manisek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Kozacy
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 17, 2009, 13:55:22 »
    Hej, mam pytanie odnosnie kampanii w tej grze. Przeszedlem samouczka i powinny pokazac sie nowe misje, ale nic takiego nie ma... Moze ktos powiedziec co zrobic zeby byly nastepne misje w kampanii?

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #16 dnia: Maja 17, 2009, 15:46:03 »
     A w którą część grasz? Bo w Powrocie na Wojnę nie ma kampanii żadnych, tylko samouczek, ten sam co w Sztuce Wojny. To na tyle, jeśli chodzi o jedynkę.

Offline manisek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Maja 19, 2009, 15:28:09 »
    Hej... mam jeszcze pytanie odnosnie tej gry... gdy minimalizuje a pozniej chce zmaksymalizowac to pojawia sie czarny ekran i pisze wystapil problem z aplikacja dmcr.exe

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #18 dnia: Maja 19, 2009, 21:32:59 »
     To wina gry. Mi też często się tak robiło w Powrocie na Wojnę i Europejskich Bojach. Sztuka Wojny nie przysparzała  takich problemów. Najczęściej się tak robiło przy odjechanych na maksa bitwach multiplayer po ok. 3000-4000 woja z każdej strony...

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #19 dnia: Maja 20, 2009, 09:40:20 »
    Nie wiem dalczego, ale nigdy ta gra nie podeszła mi pod mój gust, faktycznie jestem fascynatem wszelkiego rodzaju strategii, ale pogrywając w nią około 2 godz dałem sobie spokój, choć jak pamiętam ktoś kiedyś mocno polecał mi tą grę....

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #20 dnia: Maja 20, 2009, 12:02:35 »
    Ja w dwójkę też próbowałem, ale jakoś niepasował mi cały pomysł na tą grę oraz totalnie denna kampania o europę, czy jakoś tak.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 16, 2009, 19:12:41 »
    Ja sobie w Kozaków regularnie gram,oczywiście w 1 . Kampanie i misje pojedyncze już chyba wszystkie przeszedłem . Teraz bawię się ściągając albo samemu robiąc bitwy które się wydarzyły w tych latach i gram z kolegą 1 vs 1 . Fajna stronka, gdzie można sobie pooglądać takie bitwy ( rozgrywane przez członków niestety już nieistniejącego klanu FEI) http://kozacy.in4.pl/

Offline kubas246

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 18, 2009, 16:02:58 »
    Ja mam pytanie jeszze co do tego moda. Gdzie on sięwogóle instaluje? Bo ja mam antologie wszystko łądnie i pięknie ale mod nie działa i nie moge nawet znaleś gdzie się zainstalował.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 12, 2009, 14:47:42 »
    Zainstalowałem sobie Kozaków 2 żeby sprawdzić w końcu czemu ludzie tak na nich narzekają... Wszystko fajnie poszło, już odpalam grę i...

W BIOSa wszedłem tak jak jest napisane ale niczego takiego nie mogę znaleźć...
    Mam jakiegoś Phoeniksa na laptopie Acera (może to coś pomoże).
    Ogólnie sprzęt mam nie najgorszy:
    Intel Core 2 Duo T5750 2.00GHz
    RAM 4GB
    Grafika GeForce 9500M GS 512Mb
    No i największy mankament Vista 64-bit
    Ma ktoś pojęcie co mogę jeszcze zrobić, bo aż tak zaawansowanej wiedzy nie posiadam...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 12, 2009, 16:17:22 »
    No i największy mankament Vista 64-bit
    To jest mankament...
    Kup lepiej Windows 7 32-bit

Na 64 niektóre gry nie chodzą po prostu, tak samo jak programy (albo są jakieś problemy).

Edit down:
    Z tego co wiem & jest tylko jedna wersja... 64- bitowa właśnie:-)
    No to źle wiesz...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2009, 16:39:22 wysłana przez Kalsiver »
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 12, 2009, 16:25:56 »
    Z tego co wiem 7 jest tylko jedna wersja... 64- bitowa właśnie:-)
    Ale to nie temat o Windowsie więc... nie prośmy się o ostrzeżenie.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 25, 2009, 22:01:11 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 25, 2009, 21:06:36 »
    W Kozakach główna zabawa jest na multiplayer, jest w kozakach nawet liga w której grają najlepsi na świecie ( LCN), Jednak gra jest zbugowana, i często bazuję się na bugach, również kraję nie są wyrównane, ale zabawa jest przednia i grywalność dobra...

Co do Kozaków 2, bez komentarza, jeśli masz mniejszy odział, a zatakuję cię większy twoi wojacy, uciekają, bez podjęcia walki.. Żenada. To mnie tak strasznie zniechęciło że już więcej do tej gry nie podszedłem.

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 25, 2009, 22:31:26 »
    Tak, pykam sobie w Kozaków 1 od czasu do czasu na multi. Pocinam głównie Ukrainą, tak jak mój dawny mentor, którego nawet nie znam. Zawsze z nim grałem, jakieś takie dziwne szczęście, a on grał Ukrainą, ja próbowałem być jego sojusznikiem i się nauczyłem ;p. Mój największy sukces jako początkującego gracza ? Ja sam, Ukraińczyk przeciwko dwójce Rosjan z Rosją. Ustawili swoje armie przy dwóch granicach, ciągle szpanując ile to oni mają pikinierów ! Na czacie[Tata czytał ;p]. Moi strzelcy ulepszeni na maxa, rozdzieleni na dwa fronty czekali tylko. Jak Francuzi na Niemców. Chce dodać jeszcze, że lewa granica gdzie miałem mniej wojska była skolonizowana przez słabszego gracza. No więc pierwszy sygnał do ataku, wpada na moje ziemie trochę jazdy przeciwnika, rozgromiłem ich.

Potem kontratak z mojej strony, niszcze pikinierów i troszkę strzelców Rosjan, a potem wsparcie od dział i po przeciwniku. Oczywiście potem produkował wiele jazdy by mnie powstrzymać, ale to nic nie dało.

Ten silniejszy, pół swojego wojska z granicy prawej[swojej] sprowadził do sojusznika, jednak było już za późno, jego sojusznik zniszczony. Rozpieprzył mi dużo wojska, zostało mi 15 strzeloków po lewej granicy. W między czasie odpieraniu ataku od niego, moja armia z prawej granicy, wyprowadza konnice którza dziesiątkuje pikinierów, a następnie strzelcy dokańczają dzieło. Dalej raczej się nie trzeba domyślać is dead, a następnie osądzanie o czity...

Teraz gdy świetnie mi już idzie Ukrainą, moim największym osiągnięciem jest:

Ja i sojusznik, Ja - Ukraina, Sojusznik - Anglia.

Przeciwnicy, Lewa Granica - Rosja, Środkowa Granica - Polska, Prawa Granica - Polska.

Mój sojusznik widać było, że nie umie grać no więc poszedł na mięso armatnie, dobrze że był wysunięty ;d. Ja z moją unikalną taktyką w kilka minut gry mam 1000 jeźdźców[Najemnych] i ruszam na Prawą granice, spotykam się z oporem jednak szybko go przełamuje, więc wszyscy rzucają się na moją kawalerię która była tylko początkiem mojego planu. Otóż wiedziałem iż mój sojusznik myśląc, że ich pokona bo są osłabieni ruszył na nich, szybko go zaatakowali, a ja ? Robię armię stzreloków i jazdy.

Sojusznik powoli pada spamiąc na czacie: "HELP HELP HELP !", a ja wyprowadzam potężne uderzenie w kierunku środkowej granicy, wojska od sojusznika mojego się wycofują na moje wojsko, które sobie z nimi nie radzi niestety, jednak za pasem mam 500 jazdy najemnej która roznosi przeciwników. Gdy już zniszczyłem środkową granicę, było łatwo. Trochę oporu było, ale nic wielkiego, niszczyłem ich ;p. Uprzedzam, że nie jest to cała historia, było wiele moich przegranych w małych potyczkach, ale nie będę ich pisał ;d.

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 26, 2009, 10:49:44 »
    Awwww... Kozaaacy... To było coś. Świetna gra w którą pykam do dzisiaj. Niestety , gdzieś mi się zapodziała... albo ją komuś pożyczyłem i nie zwróciła się tak jak M&B... Ale powiem Wam szczerze, że warto ją kupić ponownie.

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Francysh

• Użytkownik
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 26, 2009, 15:14:54 »
    Jedynka nie przemówiła do mnie zupełnie. Może byłem za młody...Straszliwie irytowała mnie gospodarka w tejże grze oraz dośc wyśrubowany poziom trudności. Po kilku latach wróciłem do tej serii tym razem w Kozakach 2. Grało mi się fajnie. Nieco wkurzało tylko ,,namniekazalność" jednostek. Jak szły po drodze mogły się minąć z wrogą jednostką bo im strzelać nie kazano. No właśnie...za przeproszeniem ale co za debil wymyślił, żeby nie było komendy "fire at will"? W dużych bitwach klikanie osobno w każdą formacje i kazanie im strzelać powodowało chaos. I to bynajmniej dobry. Pograłem w II z trzy dni i mi się znudziły. Cóż....może jestem zbyt tępy na gry tego typu :D
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]