Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multi] Tryby gry  (Przeczytany 8879 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: [Multi] Tryby gry
    « Odpowiedź #45 dnia: Marca 20, 2012, 19:54:12 »
    Wpadłem na pomysł aby zmodyfikować w pewien sposób tryb oblężenia.
    Można by tak zrobić aby obrońca wybierał w jakiej pozycji ma rozpoczynać grę.
    Wiem że się tak da,ponieważ zauważyłem to na musket modzie.Ten system występował tylko na serwerze 92nd.Była jakby mapa i wybierałeś jakiego punktu chciałeś bronić.Taki sposób na pewno w jakiś sposób umili grę innym.

Spore utrudnienie dla atakujących, ale dodaje element taktyczny. Podoba mi się ten pomysł, i to bardzo. :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #46 dnia: Marca 20, 2012, 20:20:18 »
    Spore utrudnienie dla atakujących, ale dodaje element taktyczny. Podoba mi się ten pomysł, i to bardzo. :)
    Świat się kończy;) Hofikowi coś się podoba;)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Marca 20, 2012, 20:35:47 »
    Świat się kończy;) Hofikowi coś się podoba;)

Przykro mi, że Krystian akurat trafił w samo sedno, nie mam jak się z tym nie zgodzić. :( Ale przy najbliższej okazji postaram się o więcej krytyki, wszak ona jest znacznie bardziej twórcza niż mechaniczne zgadzanie się ze wszystkim. ^^
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline K0z4cz3nk0

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #48 dnia: Marca 22, 2012, 17:46:08 »
    Witam - kiedy tworcy moda planuja wprowadzic CTF?:] I jaka jest szansa na pogranie w tryb Search&Destroy i Headquarters na tym jakze zacnym modzie?
    Dosc pan, wstydu oszczedz.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Marca 22, 2012, 17:49:25 »
    Witam - kiedy tworcy moda planuja wprowadzic CTF?:] I jaka jest szansa na pogranie w tryb Search&Destroy i Headquarters na tym jakze zacnym modzie?

CTF już jest, S&D by się nie sprawdził w nativowskiej formie, a Headquarters nie znam i nie wiem nawet na czym polega. :P

Offline K0z4cz3nk0

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Marca 22, 2012, 17:56:01 »
    Headquarters - Kwatera główna.

Opis: dwie drużyny, jeden punkt strategiczny. Przejmij punkt i zdobądz punkty.
        Zasady:
            drużyny walczą między sobą o zdobycie punktu zaznaczonego na mapie. Po zdobyciu punktu należy utrzymać go jak najdłużej aby uzyskać za niego punkty. Kiedy utrzymamy wystarczająco długo punkt, następuje dodanie punktów dla drużyny losowe pojawienie się punktu do ponownego zdobycia.
            Wygrywa ta drużyna która uzyska najwięcej punktów.  (za strona batalion.eu)

@Hofiko - czemu S&D by sie nie sprawdzil? I na ktorym serwerze mozna popykac w cfta?
    « Ostatnia zmiana: Marca 22, 2012, 18:03:17 wysłana przez K0z4cz3nk0 »

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #51 dnia: Marca 22, 2012, 18:03:56 »
    Widziałeś ten tryb w jakimś modzie do warbanda?.Ja nie, przez to się pytam jeśli go nie było to nie wiadomo czy da rade go zrobić .
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Marca 22, 2012, 18:18:14 »
    Headquarters - Kwatera główna.

Opis: dwie drużyny, jeden punkt strategiczny. Przejmij punkt i zdobądz punkty.
        Zasady:
            drużyny walczą między sobą o zdobycie punktu zaznaczonego na mapie. Po zdobyciu punktu należy utrzymać go jak najdłużej aby uzyskać za niego punkty. Kiedy utrzymamy wystarczająco długo punkt, następuje dodanie punktów dla drużyny losowe pojawienie się punktu do ponownego zdobycia.
            Wygrywa ta drużyna która uzyska najwięcej punktów.  (za strona batalion.eu)

Chyba zbytnio strzelankowy tryb, pasowałby do Festung Breslau, 1866, bądź coś w ten deseń, ale nie wiem czy do Deluga by pasował.

@Hofiko - czemu S&D by sie nie sprawdzil?

Na podstawie Nativa można stwierdzić, że S&D w Warbandzie generalnie średnio sobie radzi, nigdy nie widziałem żeby grały w niego większe rzesze ludzi. Po prostu chyba nie wpisuje się w konwencję gry.

I na ktorym serwerze mozna popykac w cfta?

Niestety, na ogół na żadnym. Niemniej, tryb ten w modzie już jest, i od czasu do czasu można go ustawić na Siege_EU, jeżeli więcej osób o to poprosi.

EDIT: Przyjrzałem się CTFowi i jego ficzerom... Hehe... Drobne smaczki, a cieszą. ^^ Widać pomyśleliście o wszystkim.

EDIT 2: Uruchomiłem CTF na serwerze EU, zapraszam.
    « Ostatnia zmiana: Marca 22, 2012, 19:14:05 wysłana przez Hofiko »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Marca 23, 2012, 16:40:47 »
    Według mnie Bitwy sobotnie na trybie S&D były by dobrym rozwiązaniem bo w końcu walka miała by jakiś cel oprócz wybicia przeciwnika i wymagała by zgrania.Jedna drużyna atakuje druga broni dwa pkty dość daleko od siebie umiejscowione.To kto wygra to chyba nie trzeba rozpisywać.
    na jedna mapę np 6 rund dla jednych 3 ataki i 3 obony.Ta drużyna która ma lepszy bilans wygrywa bitwę.

Offline K0z4cz3nk0

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Marca 24, 2012, 02:04:37 »
    Nic dodac, nic ujac. Search&Destroy to po prostu lekka modyfikacja Bitwy.