Po kilku dniach grania zauważyłem kilka rażących błędów... jak i ulepszeń.
Jeśli było już o tym to sory.
1. na arenach w miastach Grand Duchów nie ma mistrza... pustki...
2. sceneria przy zdobywaniu zamków od frakcji nad Grand Duchami(nie pamiętam nazwy...) jest przy każdym zamku identyczna... zdobyłem jakieś 4 zamki i każdy zamek i otoczenie wyglądało identycznie...
3. łuk strasznie stracił na znaczeniu... jako że ja wprawiłem się w łuku to trochę to boli... narazie ciągle wałczę łukiem i mieczem, ale coraz bardziej przekonuje się do broni tym bardziej, iż zdobyłem "artefakt" 6 strzałową pukawkę...
4. zdobywanie twierdz, w których jest ponad 200 chłopa, z czego większość z bronią palną jest dość sporym wyzwaniem... W Native można było łucznikiem za jednym podejściem wystrzelać w pojedynkę nawet 300 chłopa wystarczyło troche farta, aby strzały gdzieś zdobyć... tu to raczej nie idzie... o ile jeszcze przy zamkach gdzie teren jest duży można schować wojsko za górką i samemu próbować wystrzelać, co się da to przy mieście gdzie siedzi 300 chłopa a pojawiamy sie przed murem nie ma na to czasu, bo wystrzelają nas jak kaczki :) czyli realniej i trudniej to duży + :)
5. opcja wysłania posłańca w celu zbierania wojska świetna sprawa
6. sporo więcej wojska ginie, w Native można było 100 swadiańskich rycerzy roznieść prawie każdą armię z małymi stratami tutaj straty są o wiele większe i częstsze, ale to też jak dla mnie plus, większa rotacja wojsk :0)
7. 5k złota za to, iż zamek, który zdobyliśmy został oddany komuś innemu tez mi się bardziej podoba
8. drożsi jeńcy, za elitarne jednostki można dostać nawet ponad 350 szt. złota
9. nie podoba mi się stosunek Lordów do mnie, z którym bym nie rozmawiał to tekst o tym, jaki to ja jestem słaby "jak pies" dziwne to trochę... tym bardziej, że mam postać z native ok 41 lvl i ponad 1k reputacji... Mówię oczywiście o lordach z tej samej nacji.
Mam kilka pytań:
1. Czy są "artefakty" typu: zbroja, nagolenniki, rękawice itp? czy tylko broń?
2. Jakie są najsilniejsze przedmioty?
3. Czy sa jakieś dodatkowe opcje, które mogły mi umknąć a nie było ich w native?
Sory za błędy. Ja gram na najłatwiejszych ustawieniach więc moje przemyślenia dotyczą "tej wersji" gry. ;)