Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Eagle and The Radiant Cross v: C3e na 1.011  (Przeczytany 188186 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dawid199402

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: The Eagle and The Radiant Cross - mod z bronią palną.
    « Odpowiedź #405 dnia: Września 09, 2009, 16:36:27 »
    Mam pytanie te unikalne przedmioty można zdobyć walcząc z jakimś określonym typem przeciwników czy zbobywa sie je losowo

Offline tympod123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #406 dnia: Września 09, 2009, 20:23:40 »
    Mam pytanie te unikalne przedmioty można zdobyć walcząc z jakimś określonym typem przeciwników czy zbobywa sie je losowo

Hmmm... ja znajdywałem unikaty po jakiś ekstremalnie trudnych bitwach - po zdobyciu stolicy jakiejś nacji, rozbiciu armii liczącej 600 jednostek... Z tego co pamiętam (bo już dość długo w TEATRC nie grałem) unikatowe przedmioty miały związek z nacją, z jaką walczyłem (Tromblon zdobyłem po pokonaniu miasta bronionego przez kanonierów, Samopał po walce z armią strzelców... niestety, grałem za krótko, by zauważyć jakąś regułę...).
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)

Offline Kukki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #407 dnia: Września 10, 2009, 11:31:36 »
    Wczoraj udało mi się zdobyć Zepyulosa na korsarzach na terenie król. Lauriańskiego, czyżby był przypisany do bandytów?

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #408 dnia: Września 10, 2009, 11:52:24 »
    Wczoraj udało mi się zdobyć Zepyulosa na korsarzach na terenie król. Lauriańskiego, czyżby był przypisany do bandytów?

Ja też zdobyłem go w tych okolicach na korsarzach lub bandytach leśnych. Więc chyba mamy moby, które dropiom. Niech ktoś jeszcze pozabija korsarzy i może uda nam się to potwierdzić. Zrobimy taką listę oddziałów, które trzeba atakować, aby mieć szansę na znalezienie konkretnego przedmiotu.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #409 dnia: Września 10, 2009, 11:58:06 »
    Panowie, ten loot jest chyba losowy. Mam kilka savevów w tym modzie (najstarszy prawie 800 dni i podbita prawie cała calradia) i nie zauwazyłem żadnej zależności. Ostatnio np. wypadł mi z bohemian maruders (czy jakoś tak) elephant gun - jednostki te używają tylko pistoletów skałkowych.

Gadałem dzisiaj z D'Sparilem - autorem moda. Wspomniał on, że może do weekendu wyjdzie łatka umożliwiająca dołączenie do nowych frakcji a nawet - nowe modele min. polskie czapki ;]
    « Ostatnia zmiana: Września 10, 2009, 16:04:13 wysłana przez Castlebreaker »

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #410 dnia: Września 10, 2009, 22:16:38 »
    Podczas ostatniej wielkiej bitwy ze Swadią (800vs740) zdobyłem Redeemera. Najlepsze jest to, że to wojska moich sojuszników walczyły z moim skromnym wkładem 45 jednostek.
    Tak w ogóle to przyłączyłem się do Haelmar Union, co trochę mnie teraz martwi bo jeden z Lordów chce wypowiedzieć wojnę Grand Duchy. Czuję się źle strzelając do Husarza... To tak jakbym strzelał do Orła w Koronie. 

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #411 dnia: Września 10, 2009, 23:52:44 »
    Podczas ostatniej wielkiej bitwy ze Swadią (800vs740) zdobyłem Redeemera. Najlepsze jest to, że to wojska moich sojuszników walczyły z moim skromnym wkładem 45 jednostek.
    Tak w ogóle to przyłączyłem się do Haelmar Union, co trochę mnie teraz martwi bo jeden z Lordów chce wypowiedzieć wojnę Grand Duchy. Czuję się źle strzelając do Husarza... To tak jakbym strzelał do Orła w Koronie. 

Jak mogłeś dołączyć, skoro to są frakcje bez możliwości dołączenia? (chyba że jako najemnik bo nako wasal to na bank sie nie da). To, że lord tam gadał o wojnie to nic nie znaczy (masz na myśli przy queście o wybuch wojny?) bo to i tak przebiega losowo i w każdej chwili może sie stać.  Co do "polskości" G Duchy....ech...kosynierzy w filcowanych czapkach....łe. Do husarii teżbym się doczepił - jakoś do mnie nie przemawia. Jestem dumny z tego, że jestem Polakiem ale polskawa frakcja w tym modzie jest...niepolska.

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #412 dnia: Września 11, 2009, 00:11:34 »
    Miałem ten dialog z przysięgą wasalstwa i mogę rekrutować jednostki w miastach. Dostałem wieś jako lenno, z której pobieram podatki i buduję w niej szkołę. Chyba na tym polega wasalstwo? 

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #413 dnia: Września 11, 2009, 00:22:58 »
    Miałem ten dialog z przysięgą wasalstwa i mogę rekrutować jednostki w miastach. Dostałem wieś jako lenno, z której pobieram podatki i buduję w niej szkołę. Chyba na tym polega wasalstwo? 

No ok. Ale do Haelmarian Union i Grand Duchy w tej wersji C 0.1 chyba nie da sie zostać wasalem?

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #414 dnia: Września 11, 2009, 08:53:04 »
    Ja Zepulosa zdobyłem jak pobiłem karawanę Szkopów

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #415 dnia: Września 11, 2009, 11:34:35 »

Zaznaczyłem najważniejsze podwójną, czerwoną kreską. Chyba jednak jestem wasalem? ;)

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #416 dnia: Września 11, 2009, 14:26:18 »
    Widocznie do Szwedów da sie dołączyć. Do G. Duchy sie już nie da.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #417 dnia: Września 11, 2009, 14:54:40 »
    Wiem że to będzie bardzo nubskie pytanie ale co mi tam... Czy jest jakaś nowa wersja tegoż moda o której nie wiem ?

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #418 dnia: Września 11, 2009, 18:58:27 »
    W linku w pierwszym poście, na pierwszej stronie jest na razie najnowsza opublikowana wersja.

Offline KotMroku1

• Użytkownik
    • Muwje poplawnie po pOlśkjemó:)
    « Odpowiedź #419 dnia: Września 11, 2009, 19:19:54 »
    Mam problem...Gdy podbiłem już prawie całe królestwo Swadii(Gram na spolszczeniu i mam stare nazwy) wszyscy lordowie itp zgromadzili sie w zamku Teravin...a do niego nie ma dostępu...podjezdżam i armia sie zatrzymuje ponieważ(bajprawdopodobniej)zamek jest na terenie skalnym(góra)i co mam teraz z tym fantem zrobić???(A propos znalazłem zbroje Husarza ale skrzydeł nie umiem nigdzie kupić...wiem że skrzydłą te to niejako hełm poniważ sprawdzałem w edytorze)
    Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam