Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Eagle and The Radiant Cross v: C3e na 1.011  (Przeczytany 188189 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: The Eagle and The Radiant Cross - mod z bronią palną.
    « Odpowiedź #300 dnia: Lipca 03, 2009, 12:15:26 »
    Jedno mnie drażni w tym modzie: straszne pomieszanie okresów. Broń palna i zbroje płytowe po prostu debilizm. Chyba nie mogli się zdecydować na okres i wybrali najgorszy wariant. Jednostki rzec by można wymieszane z okresu bez mała 1000lat. Mogło być fajnie a tok to porażka.
    Nie ma żadnej porażki, a takie komentarze są po prostu śmieszne. Tak trudno zrozumieć oczywisty fakt, że nie każda gra, a tym bardziej mod do takowej musi być zgodny z okresem historycznym? No proszę, Afagddu, ten mod jest świetny, wystarczy tylko zobaczyć ile już jest zapisanych storn postami, co nie wszystkie super napakowane mody posiadaję, a ten i owszem bo mimo swej prostoty i braku bajerów jest on bardzo grywalny, a spory o to że zbroja płytowa powinna być 10 lat później, że broń palna to już inne czasy są żałosne.

BTW. Ty poczytaj na drugi raz książki, bo jeśli uważasz, że gdy była broń palna nie było zbroi płytowych to jesteś najnormalniej w błędzie.

Offline cinekbi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • M&B jest Bogiem a gra nałogiem xD CSS tez moze być
    « Odpowiedź #301 dnia: Lipca 03, 2009, 13:39:27 »
    Zgadzam się z Proudem. Co prawda w tym okresie nie było dubeltówek na niedźwiedzie, ale rycerze zakuci w hermetyczne pudełka z pistoletami byli. To powiedz mi afagddu jak wyglądał żołnierz z wczesnego Renesansu? Bo to nie było hop-siup, że odrazu mundurki i po dwóch stronach sie naparzali jak kaczki.

Co do moda to mam dwa pytania:
    1. Czy łucznictwo konne wpływa na celowanie z broni palnej? No bo np. rzucanie oszczepami i strzelanie z kuszy to na to odziaływał ten "skill"
    2. Gdzie moge rekrutowac jakichś lepszych żołnierzy bo ci wioskowi mi sie znudzili.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #302 dnia: Lipca 03, 2009, 13:48:50 »
    2. Zostań wasalem jakiejś frakcji. Potem z jej miast będziesz mógł najmować za kasę dobrych żołnierzy frakcji, np. ze Swadii rycerzy, z Lwiego Tronu tych w lśniących zbrojach itp.

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #303 dnia: Lipca 03, 2009, 13:50:48 »
    łucznictwo konne nie wpływa na broń palną, co do rekrutowania nowych jednostek, przyłącz sie do obojetnie jakiej frakcji i w mieście będziesz miał możliwość rekrutowania nowych jednostek..np chorążych
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #304 dnia: Lipca 03, 2009, 14:38:06 »
    Rzeście mnie pocieszyli z tym łucznictwem konnym... wydałem już 4 pkt. i się dziwiłem, czemu też nie ma żadnej poprawy (facepalm). Mam 2 zastrzeżenia: zauważyłem, że strasznie chwalicie tych kanonierów. Jak ja ich mam to strzelają i trafi jeden na 10 i jeszcze jak na złość w jakiegoś osobnego wyrzutka z oddziału... Zauważyłem też że psioczycie na Imperium Ormelińskie (czy jakoś tak...), a ja jak gram przeciw nim Stanem Imperialnym (z ciekawości, a poza tym mam sentyment do broni palnej... nawet gram nią, mimo, że pewnie łuk, byłby bardziej opłacalny) to wycinają mnie aż miło. Siepią tymi łukami, nawet nie dadzą przeładować...

Btw: 2. facepalm. Dopiero teraz zauważyłem, że szybka bitwa pozwala zrobić własną bitwę, wcześniej nawet na to nie patrzyłem :D.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #305 dnia: Lipca 03, 2009, 15:37:51 »
    A ja uważam, że jeździectwo konne wpływa na celność strzałów z siodła. Nie jestem w 100% pewien, ale w Blue&Grey tak było, bo jak sobie zimportowałem postać to strzelał duuużo celniej oraz celownik podczas galopu się "tak bardzo nie rozchodził" jak wcześniej bez importu postaci, więc według mnie wpływa, a jak jest naprawdę? Sami musicie spróbować;)

Offline Alladrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #306 dnia: Lipca 04, 2009, 01:55:50 »
    zauważyłem, że strasznie chwalicie tych kanonierów. Jak ja ich mam to strzelają i trafi jeden na 10 i jeszcze jak na złość w jakiegoś osobnego wyrzutka z oddziału...
    Nie można ich stawiać na górkach, oni są skuteczni chyba tylko na równinach
    Ir Ithil ammen Eruhín
    menel-vîr síla díriel
    si loth a galadh lasto dîn!
    A Hîr Annûn gilthoniel,
    le linnon im Tinúviel!

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #307 dnia: Lipca 05, 2009, 10:41:48 »
    1. Słuchajcie, nie ma mnie u mnie więc nie mam jak sprawdzić dokładnej nazwy, ostatnio po większej bitwie, w jeńcach dostałem: Strażnika Lewiatana (Lewitana, Lewietana?) - i z tego co widzę po statach to epicka jednostka, ale można ją dostać tylko po wielkich bitwach tak?

2. Ostatnio na terenie Swadiańskiego Cesarstwa dorwałem Walecznych Chłopów i jakiegoś tam porucznika Harleya (wybaczcie jeśli się znów pomyliłem). Lubię polować na Warbossów więc go ubiłem (porucznika) a do tego zobaczyłem jaką ma kosę... Mogłem ja podnieść -jest świetna, długość halabardy, a obrażenia - miód. Ja taki ucieszony z nowej broni, a tu nie ma jej w łupach. Nie wiecie, czy można ją gdzieś zdobyć? A jeśli w dropie jest losowo, to ja mam sejwa przed walką to mogę popróbować :D. Jeśli ktoś wie, to proszę o pomoc. Broń nazywa się Fafar (znów chyba). Marzy mi się :).

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #308 dnia: Lipca 05, 2009, 12:53:10 »
    Musisz próbować atakować te jednostki gdyż one sie "respawnuja".
    Ja zawsze chodziłem [zanim mi się save skasował" na jednostki lwiego tronu gdyż... no cóż zawsze dropia świetne armory, helmy, legi a nawet rekawice ;d. A kasy jest po tym uhuhuh. :D

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #309 dnia: Lipca 05, 2009, 20:24:26 »
    No ale jest szansa, że dropnie mi ten miecz?

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #310 dnia: Lipca 05, 2009, 21:42:43 »
    Jest szansa ale lepiej przed jakąś wielką bitwą zrób sobie save i walcz.Jeśli po bitwie Ci nie lootnie (niestety :)) musisz wczytać save i dalej próbować(ja przynajmniej tak robię).A odnosząc się do moda w jednym savie miałem duże szczęście ponieważ po kompanii wojskowej kiedy wracałem do swojego zamku spotkałem 4 odziały Vaegirów(sam nie pamiętam lecz walczyłem z każdym Lordem pojedynczo) i za każdym razem lootnąłem jakiś unikalny przedmiot czyli Brunhildę - miecz jednoręczny wyglądający jak wojskowy, Zepylous - przepiękna wlócznia używana przez Boga (chyba xD), Odkupiciel - wspaniała broń palna posiadająca 7 luf i Samopał - także broń palna, która zadaje 160 dmg.Tak więc miałem dużego farta ale niestety nie mogę wrzucić screena, gdyż wtedy zachwycałem się ekwipunkiem, a teraz zrobił mi się błąd w modzie i musiałem zrobić re-install moda i usunął mi się save(cholera!!!).Teraz dąże do tego samego ale coś słabo mi idzie ;].Myślę, że będziecie trzymać za mnie kciuki, żeby taki wyczyn się powtórzył, a wtedy na pewno wrzucę screena.Pozdro

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #311 dnia: Lipca 06, 2009, 12:20:33 »
    Kurcze, ale miałeś szczęście. Ja jestem za chudy w uszach, żeby iść na solo z jakimś lordem. (chyba że ŚCS, Ci zanim dojdą to ich rozharatam, żelazna logika...) No zrobiłem sejwa to popróbuję, tylko szkoda mi 20 dni...

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #312 dnia: Lipca 06, 2009, 12:48:27 »
    Mod? Rozbudowany ale jak dla mnie... nuudny

Offline Diego

• Użytkownik
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #313 dnia: Lipca 06, 2009, 13:13:08 »
    Mod? Rozbudowany ale jak dla mnie... nuudny
    Podług Tibi to może i nudny.
    Mi się ten mod bardzo podoba i lubię w niego grać.
    Następna wersja tego moda prawdopodobnie będzie miała kilka nowych frakcji np. Polskę.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #314 dnia: Lipca 06, 2009, 19:22:06 »
    Kolego wątpie by nasz ukochany kraj został dodany przez angielskich moderatorów, którzy raczej dodadzą jakieś większe kraje np. U.S.A(choć słabo to widzę) lub coś podobnego do Szwecji itd.