Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Eagle and The Radiant Cross v: C3e na 1.011  (Przeczytany 188121 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    Odp: The Eagle and The Radiant Cross - mod z bronią palną.
    « Odpowiedź #225 dnia: Maja 19, 2009, 15:14:00 »
    Chyba znowu przyłacze sie  do jakies frakcji bo ciezko jest jak atakuja cie 2 frakcje

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #226 dnia: Maja 19, 2009, 15:17:56 »
    Z tym atakowaniem przez dwie frakcję to nie jest tak źle, jesli oczywiście wytrzymasz tą wojnę, gdy większość bitew wygrasz z tymi frakcjami to bardzo je osłabisz, później Ci lordowie z tych frakcji będą osłabieni tak bardzo, że w większości w ich wojsku będą znajdować się rekruci, więc późniejsza Twoja kampania może byc szybsza i z mniejszymi stratami po Twojej stronie, nie wiem jak z dwoma frakcjami prowadzi się wojnę bo do tego nigdy nie doprowadziłem, ale jedno wiem, ze jeżeli odeprzesz ich ataki później będzie łatwiej ich zdobyć

Offline daro12342

• Użytkownik
    « Odpowiedź #227 dnia: Maja 19, 2009, 15:27:10 »
    Łatwo mowic trudniej zrobic narazie tak czy tak musze do kogos dolaczyc bo mam malo kasiory i mam jeszcze jedno pytanie jak najczesciej kase zdobywales? z handlu, turniejów czy tez z wiezniow

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #228 dnia: Maja 19, 2009, 15:36:30 »
    Mówisz i masz:)
    Faktycznie nie było łatwo grać, a raczej zaczynać swoją przygodę jako rebeliant....ale za to gra nabrała całkowicie innych kolorów i stała się bardziej wymagająca, tym samym ciekawsza. Co do samej rozgrywki, to zacząłem bawić się w jednoosobową armię, walcząc sam przeciw piratom i i rebeliantom, uciekinierom....co to dało??....liczbę wojaków, których mogłem zrekrutować, a ich ilość przekroczyła spokojnie 450....ale to nie było dla mnie priorytetem, ważniejszą rzeczą było wyszkolenie bohaterów...uznałem, że ich zdolności pomogą mi należycie rozwinąć moje małe państewko, i faktycznie miałem racje, patrząc np na rozwój inżynierii mogłem w późniejszym etapie rozgrywki w szybkim tempie budować we wsiach budynki czy prowadzić szybsze oblężenia.....za wyjątkiem tego typu rozwoju, zacząłem inwestować u siebie w ilość możliwego ekwipunku w posiadaniu, a także ilość więżniów w oddziale....przydało się, na pewno na początku rozgrywki, kiedy musiałem nazbierać dużą ilość pieniędzy na wielką kampanie....kiedy już byłem dostatecznie przygotowany na ten ruch, trzeba było zacząć werbować armie....nie byle jaką, skoro Nordowie mają najlepszą piechotę w grze to są najlepsi przy zdobywaniu zamków i własnie do tego byli mi potrzebni, ale żeby to wszystko miało ręcę i nogi wcześniej trzeba było zainwestować w zdolność szkolenie, a także zdecydować się na zadania, które trzeba było wykonywać u sołtysów wiosek, ze względu na szybki pobór nowych członków drużyny....No dobra, mam 250 chłopa w drużynie, mogłem więcej ale najpierw chciałem zobaczyć co taka grupka potrafi, poza tym z czasem ze względu na brak bitew taką armią ( wszyscy uciekają ) moja liczba możliwych do wzięcia wojaków by spadała....no dobra, mój pierwszy ruch padł na Vaegirów i ich zamek przy morzu....nie było cięzko i mogłem się cieszyć w końcu swoimi ziemiami, obsadziłem ludzi i poleciałem do zdobytej wsi, żeby ją troche rozbudować i oczywiście pakowanie w bohaterów zdolności inżynierii dało rezultaty....no i z powrotem na ziemie Nordów, żeby zrobić werbunek, wśród wiosek....następnym ruchem było wyniszczanie Veagirskich armii, chodzących po mapie, jak te barany na zarżnięcie.....dlaczego tak??? żeby ich osłabić, zauważyłem, że ci sami lordowie po kilku bitwach mają coraz słabszą i mniej liczną armię, co mi dawało przewage przy ewentualnym oblężeniu dużej ilości wojsk wroga....i faktycznie później natrafiałem na armie złożone w większości z rekrutów....więc w następnym etapie łatwo poszło z dwoma miastami Rivacheg i Reywaldin....do tego duża ilość wiosek i spory dochód....rozgrywka w późniejszym czasie była prowadzona już samymi bitwami, pieniędzy w bród, armia spora, czyli miasto po miieście i tak wszystkie możliwe do zdobycia tereny padły moim łupem.....a teraz czekam na mod Dedala:)

Ps najlepszym momentem było zwerbowanie i wyszkolenie 350 Svadian jako kawalerzystów i rozgrywanie bitew tą gartką.....oczywiście limit wojaków podwyższony do 600

P.S. to jest mój tekst z watku "rebelianci łączcie się" z gry Native....poczytaj sobie ten wątek, dużo się dowiesz

Offline daro12342

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Maja 19, 2009, 15:53:39 »
    To jest wiadome ze im wiecej wiosek i miast tym wiecej kasy zbierasz jak narazie to nie prowadze wojaczki tylko zbieram kasiorke z wiezniow turniejow i na handlu szkoda tylko ze te miasta niby sa nadzwyczajne bogate to gora za sprzedane towary zbierze sie ok 7000denarow wedlug mnie powinno byc wiecej choc niedawno zdarzylo mi sie ze w miescie Laurianow-Nordow u płatnerza moglem sprzedawac az mu sie ekwipunek zapelnil ale kase nadal mial a sprzedawalem mu przyprawy blisko moza bardzo duzo mozna na nich zarobic no i w ten sposob u samego platnerza zebralem ponad 5000denarow nie wiem jak mi sie udalo ale raczej to jakis bug

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #230 dnia: Maja 25, 2009, 20:38:27 »
    Ja właśnie dostałem niezłego item po potyczcę z vaegirami gram Swadianami  po walcę dostałem   Odkupiciel-a 6 strzałowa broń palna dośc szybka w przeładowaniu jak na ilośc luf i mocniejsza niż 4-lufówka szacun dla tej broni :D
    « Ostatnia zmiana: Maja 26, 2009, 14:04:07 wysłana przez duumek20 »

Offline 123tomek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Maja 25, 2009, 20:45:17 »
    Wie ktos co zmienic zeby mod pokazywal prawidlowe wartosci kosztow za wojsko (takze te w swoich zamkach i miastach a nie tylko te z oddzialu). Sposob http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,46290.msg1262949.html#msg1262949 dotyczy tylko native i niestety nie dziala.
    Dziala za to sposob z wchodzeniem do inventory i party menu w czesie oblezenia - w pliku menus.txt poszukac: menu_castle_besiege 4096 i zmienic wartosc na 4352

Edit: Hmmm chyba za szybko zapytalem bo z tego co widze to suma kosztow jest prawidlowa (ale mam dopiero jedno miasto).
    « Ostatnia zmiana: Maja 26, 2009, 01:19:46 wysłana przez 123tomek »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Maja 28, 2009, 12:10:47 »
    Wie ktos co zmienic zeby mod pokazywal prawidlowe wartosci kosztow za wojsko (takze te w swoich zamkach i miastach a nie tylko te z oddzialu). Sposob http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,46290.msg1262949.html#msg1262949 dotyczy tylko native i niestety nie dziala.
    Dziala za to sposob z wchodzeniem do inventory i party menu w czesie oblezenia - w pliku menus.txt poszukac: menu_castle_besiege 4096 i zmienic wartosc na 4352

Edit: Hmmm chyba za szybko zapytalem bo z tego co widze to suma kosztow jest prawidlowa (ale mam dopiero jedno miasto).
    W sumie wcześniej tez miałem taki problem ale nie pytałem, więc teraz zapytam. Jak to jest? Normalnie jak trzymamy żołnierzy w miescie lub zamku to płacimy im połowe żołdu, tymczasem wyskakuje jakiś bug że np. mamy 50 piechórów po 25 denarów każdy i jak wszystkich 50 wsadzimy do zamku to jest ok, ale jak weżmiemy do drużyny choćby 1 to odrazu płacimy pełny żołd również za tych co zostali w zamku. Skąd taki problem (może spolszczenie?) i jak to naprawić? Z góry dzięki za odpowiedź.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #233 dnia: Maja 28, 2009, 13:43:10 »
    Nie jestem pewien ale to chyba jest tak: za to co mamy przy sobie płacimy 100% (nawet jeżeli nasze party jest w mieście ale nie zgarnizonowane). Po zgarnizonowaniu żołnieża jego utrzymuje kosztuje 1 zł - ale nie jestem pewien. W tym modzie jest jakoś inaczej.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #234 dnia: Maja 28, 2009, 14:33:34 »
    Nie jestem pewien ale to chyba jest tak: za to co mamy przy sobie płacimy 100% (nawet jeżeli nasze party jest w mieście ale nie zgarnizonowane). Po zgarnizonowaniu żołnieża jego utrzymuje kosztuje 1 zł - ale nie jestem pewien. W tym modzie jest jakoś inaczej.
    No jest 1 denar za głowe ale dopiero jak skoszarujemy daną grupę jednego rodzaju, nie można przenieść np połowy bo dalej będzie trzeba płacić 100% żołdu za tych w druzynie i za tych skoszarowanych w zamku i tu tkwi cały problem, bo strasznie zawyża koszty, wyobraźcie sobie jak się ma kilka zamków i jaki to wtedy jest problem, czekam na propozycje rozwiązania tego, może coś nie tak mam ze spolszczeniami?

edit: No co jest? Nie graliście w tego moda czy co? Nikt mnie nie oświeci? Nic nie da się zrobić?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2009, 16:48:58 wysłana przez Kalpokor »

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Czerwca 04, 2009, 08:56:01 »
    Ogólnie obecna odsłona moda wymaga cholernie mocnego kompa, a bynajmniej dużo mocniejszego niż mój.
    Mam: Sempron 2200+, ATI Radeon 9550, 512 DDR i ogólnie wszystko było fajnie dopóki nie napotkałem większej liczby przeciwników z nowymi teksturami. FPS spadało do 3 i o grze można było zapomnieć. Co zrobiłem? Zainstalowałem alternatywne sterowniki do karty graficznej (Ati omega), podkręciłem pamięć na karcie graficznej i co? I nic, zyskałem 2 fps w tych "najgorszych momentach". Zatem moja rada dla wszystkich, którzy chcą pograć na słabszych kompach w tego moda: od razu podmieńcie te półtoramegowe tekstury na te które znajdują się w katalogu moda (Low o rozmiarze już nie 1,3 MB a 130KB co jednak jest dziesięcio krotną różnicą).

Wypowiedź z pierwszej strony. Miałbym prośbę bo się na tym całkiem nie znam. Jak można podmienić te tekstury? I gdzie one są?

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #236 dnia: Czerwca 04, 2009, 09:49:09 »
    Choleram grac w TEATRC na najwyższym poziomie trudności to katorga. :/ Przeciwnicy ze 100 metrow, nawet zwykły kmieć potrafi mnie z arkebuza postrzelić prosto w głowę :/ Nie mogę tego samego powiedzieć o moich żołnierzach :/
    XXX

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #237 dnia: Czerwca 06, 2009, 21:59:50 »
    Na najtrudniejszym się nie da grac tzn. da,ale trzeba miec dużo cierpliwości,bo ja niestety nie mam dużo

Offline Plopp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Czerwca 11, 2009, 20:28:44 »
    Witam
    Ten wątek chyba jest najodpowiedniejszy na moje pytanie, tyczy się tego samego modu... A mianowicie mam pytanie:

W jaki sposób mogę najmować jednostkę Imperial State o nazwie "strażnik lewiatana".

Dopiero dzisiaj dowiedziałem się o jej istnieniu, najołem ją po bitwie ale patrząc na jej statystyki chciałbym nająć ich trochę więcej:)
    Proszę o jakiekolwiek informację... Z góry dziękuję:):):)

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #239 dnia: Czerwca 12, 2009, 08:18:42 »
    To jest chyba taka sama jednostka jak Hand Of The Pope u Lwiego tronu. Sam miałem ich trzy albo cztery w życiu - są niezwykle rzadkie i jedyną droga uzyskania tej jednostki jest odbicie jej z wrogiej niewoli - ale moge się mylić.