Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Eagle and The Radiant Cross v: C3e na 1.011  (Przeczytany 188185 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marat

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: The Eagle and The Radiant Cross - mod z bronią palną.
    « Odpowiedź #135 dnia: Lutego 10, 2009, 20:14:35 »
    moze nazwa Kaiserlich Reich by byla dobra? Aktualnie by to znaczylo "Cesarska Rzesza", co byloby troche niewlasciwe historycznie (IS to w koncu Austria), ale ze staro-niemiecka oznacza to takie maslo maslane czyli "Imperialne Imperium". Ale dopoki sie nie tlumaczy pachnie wielkoscia, doniosloscia i iści germańskim ordnungiem :)

Lepiej pasowała by nazwa Heiliges Römisches Reich lub Deutsches Reich, albo po prostu Cesarstwo Niemieckie,
    a imperial state to z tym będzie duży problem jeżeli chodzi o nazwę  może po prostu Austria?

ps.
    Może zamiast np. Kaiserlicher recruit dam szeregowy Landswehry?
    kaiserlicher infantry - piechur Landswehry
    guard - sierżant

Ale jest to trochę późniejszy okres historyczny i nie chcę mieszać za bardzo, więc jestem otwarty na inne propozycje.

Ellisian Pedes Semissalis - jakaś jednostka, z tego co wynika z danych moda

Jak już to Landwehra, a poza tym formacja ta pojawiła się w Austrii w 1808. W 1813 nazwa przyjęta w Prusach dla określenia pospolitego ruszenia, więc trochę nie pasuje.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 10, 2009, 20:19:26 wysłana przez Marat »
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #136 dnia: Lutego 10, 2009, 22:26:18 »
    Ale ja sugeruję abyście się nie zapędzali z tymi nazwami. Czy ktoś powiedział, że Imperial States to Rzesza, czy jakikolwiek inny kraj? Nie, jest tylko podobne. Nie powinniście tłumaczyć Tego jako Niemcy, Austria czy kij wie co jeszcze, bo to tak jakbyście przetłumaczyli Khergit Khanate na Złota Orda. Niech będzię dosłowne tłumaczenie lub coś w tych okolicach. Chociaż to by brzmiało Stany Imperialne, Stany Cesarskie? Cesarstwo Stanowe ^^ Nigdy nie byłem dobry z języków.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Avis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #137 dnia: Lutego 10, 2009, 22:32:52 »
    Bez przesady z ta historycznoscia. Przeciez to oczywiste ze stworzono fikcyjne panstwa w fikcyjnym swiecie, zeby nikt nie mogl sie przyczepic historycznosci. Inaczej jak bys wyjasnil wspolistnienie Swietego Cesarstwa Rzymskiego Narodu Niemieckiego z Ausrtia Franciszka Jozefa? Poza tym te mega wypasione helmy konnicy IS to totalny XIXw.

Offline jan_boruta

• Użytkownik
    • Swadiańska Marynarka Wojenna gotowa do walki!
    « Odpowiedź #138 dnia: Lutego 11, 2009, 09:41:00 »
    Historyczne nazwy w tym modzie?! Broń Boże coś takiego :P Święte Cesarstwo Swadiańskie (albo Narodu Swadiańskiego), Rzesza/Imperium albo po prostu zostawić Imperial State. Inaczej to zupełnie straci klimat.

Btw, może za parę miesięcy będzie nowa wersja, z jednym-dwoma nowymi państwami. Tak przynajmniej twierdzi autor na forum taleworlds :) http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,44858.630.html
    Nie jestem rasistą, mam kolorowy telewizor!

Offline duumek12

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Lutego 12, 2009, 22:24:51 »
    Moim skromnym zdaniem jest to najlepszy mod do m&b tylko czekam na tę ręczne armatki.Można się porządnie wkręcic

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Lutego 13, 2009, 09:03:40 »
    Moim skromnym zdaniem jest to najlepszy mod do m&b tylko czekam na tę ręczne armatki.Można się porządnie wkręcic

Przy oblężeniach są niezastąpione(podczas obrony), a z faktu ze pikinierzy i ciężka piechota na polu chodzą w formacji można ubić 25 naraz :D

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #141 dnia: Lutego 14, 2009, 18:35:45 »
    Słyszałem, że Twórca w jednej z następnych wersji moda ma zamiar dodać 2 nowe nacje min jedną przypominającą nieco...Polskę! :-) Zna ktoś jakieś szczegóły?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #142 dnia: Lutego 15, 2009, 13:22:49 »

Offline Shimek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Lutego 17, 2009, 07:33:45 »
    Witajcie mam problem z tym modem sciągłem go z strony podanej  tu  http://www.mountblade.info/art.php?r=5   i zainstalowałem... i nic... sie nie zmienilo... może mam złą wersje gry czy coś?? mogłby ktos doradzic?

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Lutego 17, 2009, 07:40:01 »
    Mod według mnie do niczego. Drzewka żołnierzy prawie nic nie zmienione (tylko nazwy i sprzęt), drzewsko "Rhodokow" to tylko rekrut i piechur, niektóre (większość modeli) modele są wręcz obrzydliwe.
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Lutego 17, 2009, 07:58:35 »
    Mod według mnie do niczego. Drzewka żołnierzy prawie nic nie zmienione (tylko nazwy i sprzęt),

A co byś chciał jeszcze zmienić?

drzewsko "Rhodokow" to tylko rekrut i piechur, niektóre (większość modeli) modele są wręcz obrzydliwe.

Każda nacja może werbować jednostki z dwóch źródeł: wioskowe (do kitu) i miastowe (jeżeli dołączysz do frakcji). Po prostu rhodocy mają tutaj ograniczone drzewko wiejskich jednostek a w ramach rekompensaty mają lepsze jednostki, które możesz nabyć w miastach.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Lutego 17, 2009, 09:44:26 »
    Mod według mnie do niczego. Drzewka żołnierzy prawie nic nie zmienione (tylko nazwy i sprzęt), drzewsko "Rhodokow" to tylko rekrut i piechur, niektóre (większość modeli) modele są wręcz obrzydliwe.

Ty, człowieku, o czym ty w ogóle mówisz, jakich rhodoków? Chyba pomyliłeś temat.

Castlebreaker
    Każda nacja może werbować jednostki z dwóch źródeł: wioskowe (do kitu) i miastowe (jeżeli dołączysz do frakcji). Po prostu rhodocy mają tutaj ograniczone drzewko wiejskich jednostek a w ramach rekompensaty mają lepsze jednostki, które możesz nabyć w miastach.

Widzę że sami experci, KJM!, jak wioskowe jednostki są do kitu to proponuje starcie wioskowych laurianskich pikinierów z Cavalary of the radiant Cross, ciekawe kto wygra? :]
    « Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2009, 09:48:00 wysłana przez Messer »

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Lutego 17, 2009, 16:29:01 »
    Widzę że sami experci, KJM!,
    Widzę że sami experci, KJM!,

Możesz rozwinać ten skrót?

jak wioskowe jednostki są do kitu to proponuje starcie wioskowych laurianskich pikinierów z Cavalary of the radiant Cross, ciekawe kto wygra? :]

No ok, ale leuarianie są tu lekkim wyjątkiem bo sam z nimi śmigałem. Umówmy się, że są nieco gorsze i trzeba je trenować od zera ok ? ;]

Offline Kalom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Lutego 17, 2009, 20:39:14 »
    Wie ktoś może jak zdobyć jednostkę "Hand Of The Pope" ?
    Jestem pewien , że jest on od Lion Thorne , patrzałem w mieście czy można go kupić lecz go nie było :(
    "No God. No Kings. Only Man."

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #149 dnia: Lutego 17, 2009, 20:45:32 »
    Jest to jednostka unikalna i możesz ją zdobyć jedynie po bitwie. Jednak przyznam, że to zadanie nie jest łatwe, bo w armii króla widziałem maksymalnie dwóch takich. Jeżeli wygrałem to zazwyczaj oni ginęli, ale za którymś razem udało mi się takiego złapać do niewoli i czekałem aż się zgodzi na dołączenie do armii, jednak format kompa wszystko zawalił. W jednej bitwie zobaczyłem nawet takiego i przyznam że świetnie wyglądają. Widzialem też jak bez trudu pokonał pięciu moich ludzi i w końcu poszedłem do niego, oczywiście zginął, ale przyznam, że z nikim lepszym nie walczyłem. Spróbuj podbić miasto, tam zazwyczaj piętnastu siedziało.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/