Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warhammer - GRIM AGE  (Przeczytany 42025 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Ostatnia zmiana: Maja 12, 2013, 11:16:44 wysłana przez Ensis »

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    Odp: Warhammer - GRIM AGE
    « Odpowiedź #76 dnia: Maja 12, 2013, 02:47:45 »
    No wreszcie jakieś wieści, ciekaw jestem ile by im lat zajęło gdyby zdecydowali się zrobić moda na podstawie Daw of War - Warhammer 40k?

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Ostatnia zmiana: Maja 12, 2013, 21:25:45 wysłana przez Ensis »

Offline Cichy zgon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #78 dnia: Maja 29, 2013, 19:39:42 »
    Witam.
    Ktoś wie jak idą prace nad modem?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #79 dnia: Maja 29, 2013, 22:44:25 »
    Zobacz na ModDB, dość często są jakieś newsy, screeny, itp.

Offline Asergarth

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Stwierdzam otaku bo Anime,manga,Japonia
    « Odpowiedź #80 dnia: Grudnia 08, 2013, 09:37:37 »
    I jak z modem?
    Gdy człowiek kry­tyku­je cudze ut­wo­ry, czu­je się jak generał. ~Antoni Czechow

http://fc05.deviantart.net/fs71/f/2012/244/f/2/rin_okumura_smile__3__gif__by_magicseditions-d5d8g0t.gif

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #81 dnia: Grudnia 08, 2013, 09:42:59 »
    Twórcy twierdzą, że cały czas praują nad modem, ale nie mają dużo czasu, ponieważ muszą zajmować się też swoimi sprawami ;)

Offline huth

« Odpowiedź #82 dnia: Grudnia 08, 2013, 15:04:19 »
    Taka luźna myśl... ten cały warhammer to jest jakaś licencja, wiadomo że modderzy jej nie wykupią, ale czy dla tych co tą licencją dysponują zrobienie jakiegoś większego moda i wydanie go jak gra budżetowa choćby tylko w necie za 10$ byłoby kompletnie nieopłacalne?

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #83 dnia: Grudnia 11, 2013, 17:51:43 »
    Można legalnie sprzedawać modyfikacje jeśli nie jest się właścicielem licencji modyfikowanej gry? Wątpię czy producent/wydawca M&B siedział by cicho widząc jak ktoś obcy zbija kasę na ich grze. Chyba nie ma tak łatwo;d. Żeby zrobić takiego oficjalnego moda ( tylko że wtedy chyba nazywamy to dlc nie modem:D) trzeba po drodze posmarować hajsem całej rzeszy ludzi. 10$ to sobie złodzieje życzą za dlc pokroju pamiętnej zbroi dla konia do Obliviona:/.
    Jak by taki projekt miał powstać to albo wydali by na szybko jakieś gówno licząc, że dzisiejszemu graczowi każdy shit można wcisnąć albo trochę dopieścili i zażądali jak za najnowsze hity w dniu premiery:/.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #84 dnia: Grudnia 11, 2013, 22:26:38 »
    DLC'y to oszustwa, chłamy i wyzysk graczy. Kiedyś jak się robiło grę (o Tobie mówię, Mass Effect 3) to robiło ją się całą, od początku do końca, opcjonalnie powstawały jakieś fanowskie rozszerzenia, albo patche i fixy bugów. Ale żeby zrobić grę i wydać DLC zmieniające jej zakończenie i jeszcze żądać kasę za to DLC to już gruba przesada :/ chcę poznać historię więc kupuję grę. Okej, rozumiem, że może twórcy od razu nie wpadli na pomysł, albo nagle doznali olśnienia (a jakby dodać jeszcze to i tamto) już po premierze gry, ale żeby ZMIENIAĆ PODSTAWOWĄ FABUŁĘ POPRZEZ DLC to już przesada :/ to nie jest uzupełnienie historii, tylko naginanie jej, byleby zaspokoić niezadowolenie gracza z oryginalnego DLC.

I dlatego właśnie rozumiem piratów, chociaż ich nie popieram - oni nie chcą płacić za takie chłamy i pseudo-ulepszacze rozgrywki. Bo to nam się NALEŻY. Za grę już zapłaciliśmy, firma i tak zarobiła miliony, ale ona jest kapitalistyczna i chce coraz więcej -.-
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline huth

« Odpowiedź #85 dnia: Grudnia 11, 2013, 23:07:06 »
    Można legalnie sprzedawać modyfikacje jeśli nie jest się właścicielem licencji modyfikowanej gry?
    przecież pisałem o 'dysponentach licencji', a nie modderach, przecież jak się może robić coś i wydać pod szyldem jakiejś marki, to wiadomo, że nie jest się luźną ekipą modderów, bo przecież idzie na taką licencję dość sporo kasy pewnie.

DLC'y to oszustwa, chłamy i wyzysk graczy. Kiedyś jak się robiło grę (o Tobie mówię, Mass Effect 3) to robiło ją się całą, od początku do końca, opcjonalnie powstawały jakieś fanowskie rozszerzenia, albo patche i fixy bugów. Ale żeby zrobić grę i wydać DLC zmieniające jej zakończenie i jeszcze żądać kasę za to DLC to już gruba przesada :/ chcę poznać historię więc kupuję grę. Okej, rozumiem, że może twórcy od razu nie wpadli na pomysł, albo nagle doznali olśnienia (a jakby dodać jeszcze to i tamto) już po premierze gry, ale żeby ZMIENIAĆ PODSTAWOWĄ FABUŁĘ POPRZEZ DLC to już przesada :/ to nie jest uzupełnienie historii, tylko naginanie jej, byleby zaspokoić niezadowolenie gracza z oryginalnego DLC.

I dlatego właśnie rozumiem piratów, chociaż ich nie popieram - oni nie chcą płacić za takie chłamy i pseudo-ulepszacze rozgrywki. Bo to nam się NALEŻY. Za grę już zapłaciliśmy, firma i tak zarobiła miliony, ale ona jest kapitalistyczna i chce coraz więcej -.-
    No cóż... rozwój internetu, system sprzedaży przez sieć, kto by kiedyś wydawał tyle małych dodatków w pudełku i na nośniku...
    Nie wszystkie DLC są złe, niektóre są bardzo fajnymi dodatkami, choć wiadomo, że w dniu premiery są zwykle za drogie. Ale strasznie mnie denerwują te wszystkie malutkie pierdołki graficzne jak niesławna zbroja konia, jakieś skiny jednostek(mnóstwo tego w strategiach paradox), które modderzy w setkach za darmochę zrobiliby

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 11, 2013, 23:19:35 »
    HUtH:
    Czytając Twojego posta zrozumiałem, że mówisz o właścicielach licencji na uniwersum Warhamerra.
    Taka luźna myśl... ten cały warhammer to jest jakaś licencja, wiadomo że modderzy jej nie wykupią, ale czy dla tych co tą licencją dysponują zrobienie jakiegoś większego moda i wydanie go jak gra budżetowa choćby tylko w necie za 10$ byłoby kompletnie nieopłacalne?
    Na 100% właściciele licencji nie mogą od tak sobie zrobić i sprzedawać moda. Ale gdyby tak twórcy M&B kupili jakieś ograniczone prawa i zrobili porządnego moda/dodatek z uniwersum WH @_@... Kupił bym w ciemno;d.

Ale żeby zrobić grę i wydać DLC zmieniające jej zakończenie i jeszcze żądać kasę za to DLC to już gruba przesada :/ chcę poznać historię więc kupuję grę.
    To jeszcze nic. Ostatnimi czasy już przed premierą zapowiada się DLC O_o... To jakaś paranoja. To za co ja w chwili kupna kurwa płacę? Nikt nigdzie nie zamieszcza info, że kupuję 2/4 gry a nie całą... Korzenie mojej rodziny sięgają chyba Karaibów bo jak coś takiego widzę to budzi się we mnie Czarnobrody :d. Może to dziwne ale lubię myśleć, że to ich boli jak piracę te zastane dodatki...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2013, 23:39:52 wysłana przez michal3588 »

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 14, 2013, 18:56:56 »
    mam szczerą nadzieje że mod wyjdzie jak najszybciej bo jestem fanem obu uniwersów Warhammer(bardziej 40 ale fantasty też lubię)
    a przy okazji czy jest wiadome kiedy mod ma premierę

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #88 dnia: Grudnia 14, 2013, 23:54:55 »
    Tego to sam "Boski Imperator" nie wie... a sam Khorne nie do pomoże w przyśpieszeniu prac...

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Grudnia 15, 2013, 21:34:49 »
    Ile już tak właściwie robią tego moda? Pamiętam jak pojawiły się pierwsze wzmianki o modzie i pierwsze screeny. Jarałem się tym jak dzieciak :D. Potem kupa czasu minęła i nic. Wracam do M&B po trochę ponad roku, pełen nadziei wbijam do tematu moda na taleworlds a tam dalej nic ;[. Wiem, że taki mod to ogrom pracy ale mogli by zlitować się nad biednymi graczami i chociaż jakąś betę wypuścić. Osobiście jarał bym się choćby nativem z tymi wszystkimi modelami;d.