Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: CDP VS STEAM OIM  (Przeczytany 5391 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sebsn122

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    CDP VS STEAM OIM
    « dnia: Lipca 05, 2011, 15:53:58 »
    JEŚLI CHCECIE UWOLNIĆ SIE OD CDP.
    A nie wierzycie w to że gra na allegro za 10 czy 13zł jest wypełni legalna \
    Oto steam przygotował ofertę 75% zniżki na OIM lub cały zestaw M&B

Kup Mount & Blade: With Fire & Sword
    Stand-alone expansion to the hit RPG Mount & Blade
    OFERTA DNIA! Do końca pozostało 04:26:36
    -75%
    14,99€  - cena do tej pory
    3,74€   -cena aktualna do końca promocji(Cena porównywalna do kluczy z allegro)

39zł cena CDP niekompatybilnej z zachodnią przestarzałej wersji gry.

Nie mam z tego korzyści chce porostu kopnąć w d..pe CDP.

PS;  DO zobaczenia na zachodzie WFAS  Sebsn122
    Polacy znowu w europie.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Odp: CDP VS STEAM OIM
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 05, 2011, 16:40:23 »
    Nie mam z tego korzyści chce porostu kopnąć w d..pe CDP.
    O to się nie martw Talewords już wystawił do wiatru Sich i CDP. Podbiera po chamsku klientów i udaje świętego.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 05, 2011, 16:58:02 »
    Polacy znowu w europie.

Ja bym napisał raczej: "Polacy po raz trzeci są zmuszeni płacić za tę samą grę".

Offline Sebsn122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 05, 2011, 22:54:46 »
    TO jest akurat wina CDP.    podpisania złej umowy i brak informacji dla graczy,
    To CDP wydało OIM i OIM DP na zachodzie jest tylko WFAS. i basta

#. dziwne patche dostępne na innych stronach za opłata z CDP jako wydawcą

4. BANOWANIE za chcąc zakończenia dyskusji.
    Ban za  USER "Nie dyskutuje już z CDP proszę nie ciągnąć ze mną dyskusji"  ADMIN "w takim razie dostajesz bana"

DLACZEGO WARTO ICH OLAC I ZAPŁACIĆ.
     Bo to ostatnia gra jaką u nich kupiliśmy i tyle  Głosujcie portfelem

NIe można zwalać winy na talewords > BO CPD jest oficjalnym wydawcą na Polskę i to u nich kupujemy i od nich wymagamy,
     A kij nas obchodzi że oni nie potrafią wymagać od kontrahentów.
    Poza tym brak informacji od CPD że to Talewordts czy ktoś inny zawala, Nie mówią nic poza tym że tu słowa admina:"dostarczamy gre w takim stanie jakim jest i cdp nie ma obowiązku wydawania patchy".

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 06, 2011, 00:30:38 »
    TO jest akurat wina CDP.    podpisania złej umowy i brak informacji dla graczy,
    To CDP wydało OIM i OIM DP na zachodzie jest tylko WFAS. i basta
    Podpisali umowę z firmą, która stworzyła OiM, OiM:DP w czasach, gdzie o WfaS nie było nawet marzeń. WfaS to OiM: DP tworzone przez TaleWorlds i wiele razy było to opisywane na forum... Zresztą - bez DP nie byłoby tego całego WfaS.
    #. dziwne patche dostępne na innych stronach za opłata z CDP jako wydawcą
    Wszelkie patche do OiM DP dostępne są ZA DARMO na stronie polskiego dystrybutora, no ale jak ktoś ma za dużo pieniędzy...
    4. BANOWANIE za chcąc zakończenia dyskusji.
    Ban za  USER "Nie dyskutuje już z CDP proszę nie ciągnąć ze mną dyskusji"  ADMIN "w takim razie dostajesz bana"
    Pf... na Tawernie za lepsze rzeczy banowali. Zresztą upierdliwców należy tępić w zarodku.
    DLACZEGO WARTO ICH OLAC I ZAPŁACIĆ.
     Bo to ostatnia gra jaką u nich kupiliśmy i tyle  Głosujcie portfelem
    Tak "głosujcie portfelem" i kupcie kolejną grę!
    Tylko nie rzucajcie później kur*ami i ch*jami na lewo i prawo, gdy zostanie wydany patch do DP. Zamiast zająć się czymś bardziej produktywnym, to najwyraźniej niektórzy wolą siedzieć i marudzić na opóźnienia w wydawaniu patcha, jakby ta gra im dupy co noc dawała...
    Założę się, że jeszcze nie jedną od nich grę kupisz, chyba, że lubisz produkty spod ręki Cenegi, czy innego dystrybutora... Zresztą kupując grę na STEAM otrzymasz spolszczenie od CD Projektu (jeśli ową grą się zajmowali), więc tak-jakby też od nich kupujesz...
    NIe można zwalać winy na talewords > BO CPD jest oficjalnym wydawcą na Polskę i to u nich kupujemy i od nich wymagamy,
     A kij nas obchodzi że oni nie potrafią wymagać od kontrahentów.
    Poza tym brak informacji od CPD że to Talewordts czy ktoś inny zawala, Nie mówią nic poza tym że tu słowa admina:"dostarczamy gre w takim stanie jakim jest i cdp nie ma obowiązku wydawania patchy".
    Kupujesz i wymagasz? Generalnie ludzie na odwrót podstępują.
    I tak - dystrybutorzy dostarczają grę w takim stanie, jakim ona jest - nie ma tu żadnej magii, bo to nie oni tą grę stworzyli i to nie oni wydają kolejne patche (chyba, ze to łatki językowe - ale z kolei te są uaktualniane wraz z kolejnym patchem od dewelopera). Skoro jakiś twórca ciągle tworzy JEDNĄ grę, to trudno być z takim "projektem" na bieżąco, tym bardziej, że ma się wiele innych spraw i projektów na głowie... No ale skoro dla niektórych CD Projekt zajmuje się tylko jedna grą...

Ogarnij też swoja pisownię, bo w oczy razi... :P

Pozdrawiam!

Offline Sebsn122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 06, 2011, 11:38:36 »
    Czepliwy zawsze znajdzie zaczep.

"". dziwne patche dostępne na innych stronach za opłata z CDP jako wydawcą
    Wszelkie patche do OiM DP dostępne są ZA DARMO na stronie polskiego dystrybutora, no ale jak ktoś ma za dużo pieniędzy...""

To akurat bzdura bo patch do DP jest dostępny płaty a na CDP go nie ma.

Poza-tym ja wiem co mówię maja bojkot. I nie wmawiaj mi że kupie, bo ja sie -ciach- nie dam no chyba ze ty tak robisz. Powtarzam po raz ostatni nie chodzi o patcha a o brak info i poszanowanie klienta.  etykieta dobrego sprzedawcy wymaga w tej sytuacji słowa przepraszam i informacji

Panuj nad swoim słownictwem.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2011, 13:49:14 wysłana przez Kalpokor »

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 06, 2011, 12:10:42 »
    Akurat jeśli chodzi o wszelkie informacje/pomoc/premiery NIGDY nie miałem problemów z CD Project. Począwszy od pierwszej gry, którą od nich kupiłem (Settlers III), aż po dziś dzień.

Zawsze dokładne info, patche na bieżąco, dobre tłumaczenia. Mamy w Polsce znacznie gorszych wydawców (vide w/w Cenega), i tak ludzie kupują.

Jak chcesz strajkować? Rozumiem, że będziesz pobierał piraty "w imię lepszej sprawy"? Albo czekał w nieskończoność na promocje na steam, gdzie dostaniesz spolszczenie od ... CD Projekt ? ;)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 06, 2011, 12:50:42 »
    NIFN, powiedz mi jedno - co przeciętnego gracza obchodzi jakie CDP podpisywał umowy, z kim i co z nich wynika? Nic. Gracz płaci za grę i ma prawo wymagać, by gra działała jak należy. Nic dziwnego, że swe roszczenia czy pretensje kieruje w stronę dystrybutora - to przecież od niego kupuje w tym przypadku grę, nie od producenta. Właśnie na barkach dystrybutora spoczywa ciężar tego, by gracz z gry był zadowolony, by dostał to, co dystrybutor mu obiecywał. Jeśli trzeba wywrzeć nacisk na producenta, by się zebrał do kupy i przygotował patcha, bo gra jest niegrywalna, to powinien to robić, a nie umywać ręce i odcinać się od sprawy tekstami typu "bo to nie nasza gra". Za coś w końcu bierze te niemałe pieniądze... Jest takie magiczne słowo: "odpowiedzialność". Gdy gracz kupuje grę od ogólnopolskiej firmy, która chce cieszyć się dobrą reputacją, to oczekuje czegoś więcej, niż obsługi i jakości produktu na poziomie jakiegoś ruskiego straganu na miejskim bazarze.

Założę się, że jeszcze nie jedną od nich grę kupisz, chyba, że lubisz produkty spod ręki Cenegi, czy innego dystrybutora...

Co jak co, ale wspaniałymi premierami CDP ostatnio poszczycić się nie może. :) Co wydali w tym roku? Wieśka 2 i Shoguna 2? Chyba tylko tyle z liczących się gier. Aaa, był jeszcze Homefront... ale gra była na tyle tandetna, że zaraz po premierze nawet za 50zł ciężko ją było opchnąć. ;)

Tak sobie myślę, że jeszcze dobrych kilka lat temu taka sytuacja jak z OiM byłaby nie do pomyślenia, zwłaszcza jeśli brać pod uwagę największego i najlepszego wówczas polskiego dystrybutora gier, czyli właśnie CDP. Takie wypięcie się na klientów (bo inaczej tego nazwać nie sposób) byłoby skandalem na tyle wielkim, że niezwykle trudno byłoby firmie wrócić do łask i zmyć plamę na honorze. Straszne jest to, że tego typu "wpadki" CD-Projektu niemalże weszły już do reguły.

Niegdyś mieliśmy dystrybutora, który naprawdę dbał o klienta, przygotowywał wielkie premiery, wspaniałe spolszczenia (ot chociażby fenomenalna robota przy Planescape:Torment). Nie jestem w stanie przypomnieć sobie gry, przy której dystrybucji by nawalili. Byli wzorem dla reszty polskich dystrybutorów. Od pewnego czasu CDP spada jednak po równi pochyłej. Wpadka goni wpadkę, a dobrych i udanych premier ze świecą szukać.

Ogólnie rzecz biorąc to cała seria M&B jest jedną wielką porażką CD-Projektu. Najpierw przesunięta data polskiej premiery, tłumaczona przygotowywaniem spolszczenia, które to znowu okazało się być tak "dobre" i "profesjonalne", jak gdyby przygotowywał je pan Zenek spod budki z piwem... i to na porządnym kacu. Totalna polonizacyjna katastrofa, która mimo wszystko uszła CDP na sucho. Dalej mamy dziwne podchody i "wizję lokalną" moda WFaS, ogłoszenie premiery OiM i skandal w środowisku modderskim (CDP załagodził go licznymi obietnicami, ale z tego co wiem, to na obietnicach się skończyło) oraz samą premierę OiM i skandal co do jej jakości. Potem mamy premierę Dzikich Pól, czyli jawne i oficjalne olanie posiadaczy OiM oraz rozwianie ich nadziei na kolejne patche i wprowadzenie elementów, które przy zakupie OiM były im przez dystrybutora obiecywane (chociażby nieszczęsne formacje i multiplayer). Z okazji premiery DP mieliśmy też wspaniałą Bitwę Narodów, na której CDP również pokazał klasę poprzez ogólne przygotowanie eventu, dostarczenie doskonałych serwerów do gry itd. Skoro już o serwerach mowa, to oczywiście na potrzeby trybu multiplayer DP przygotowano mnóstwo stabilnych serwerów o niskim pingu, by polscy gracze mieli gdzie grać i w pełni cieszyć się rozgrywką wieloosobową, dla której to głównie (ponownie) grę kupili. A teraz jeszcze dochodzi ten cyrk z patchami i brakiem możliwości pogrania swobodnie z resztą świata. Żyć, nie umierać. :) Chyba tylko Warband uchronił się od jakiejś większej wpadki.

Serię M&B w wydaniu CD-Projekt można podsumować jednym zdaniem: "Dajcie nam kasę i się gońcie, bo nie macie prawa od nas niczego żądać czy oczekiwać". Smutne, ale tak właśnie to wygląda.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2011, 13:31:57 wysłana przez Daedalus »

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 06, 2011, 13:18:51 »
    Zachowanie CD-Projektu jest po prostu beznadziejne... Daedalus już wszystko dobrze podsumował.
    Jak chcesz strajkować? Rozumiem, że będziesz pobierał piraty "w imię lepszej sprawy"? Albo czekał w nieskończoność na promocje na steam, gdzie dostaniesz spolszczenie od ... CD Projekt ? ;)
    Nie, po prostu nie będę grał, a tym bardziej kupował żadne polskie wersje gier od CD-Projektu. Nie muszę koniecznie grać po polsku. Zrobię tak dla wyższej sprawy. Do póki oni olewają mnie - ja olewam ich.

Idealista... Choć w pełni podzielam twoje oburzenie.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2011, 13:26:15 wysłana przez sir Luca »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 06, 2011, 13:50:55 »
    A ja nie rozumiem jak sami gracze mogli być tak głupi by dać się nabrać po raz trzeci. Projekt Ogniem i Mieczem od początku był jednym wielkim niewypałem. Doprawdy, zrobić moda do gry i upychać go graczom TRZYKROTNIE za cholernie duże pieniądze to chyba lekka przesada? Nie wiem czy ktoś kupi WFASa ale to byłaby jeszcze większa głupota. Bo wydawać ponownie pieniądze by zagrać w tą samą grę to już są lekkie jaja. Ja na miejscu Polskich graczy olałbym tą produkcję i przeniósłbym się choćby na Warbanda - gdzie darmowy cRPG przebił już o lata świetlne Ogniem i Mieczem jak i samego Warbanda. I dalej grają w niego setki graczy z którymi można bez przeszkód rywalizować.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 06, 2011, 13:52:56 »
    Argalebie, to nie jest przesada a geniusz, marketingowy geniusz. Trzy razy wziąć pieniądze za to samo, każdy przedsiębiorca marzy o takiej sytuacji.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline MikiBar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 06, 2011, 14:16:20 »
    Najlepsze co mogą zrobić Polacy w tej sytuacji to olać CD-P i mieć dożywotni spokój z tymi złoczyńcami, a jak chcą pograć w Dzikie Pola, tylko dużo dużo dużo lepsze to niech kupią zachodniego WFaSa, za bardzo niewielkie pieniążki. CD-Projekt nie wzięło pieniędzy trzy razy za to samo, tylko dwa - a sytuacja jest identyczna jak z podstawka M&B i Warband (pierwsza część sam singiel, w drugiej wchodzi multi). Jeżeli mówisz że my daliśmy się nabrać, to sorry ale Ty dałeś się narbać tak samo. :P Jeżeli ktoś kupi WFaSa wtedy by wydał trzy razy, ale już bez żadnych problemów i nie do tej firmy. Nie wiem gdzie Ty masz Argaleb w cRPGu tak cudowną grafikę, animacje, albo... kucanie? Jeżeli miałbym już porównywać obie gry to prędzej postawiłbym WFaSa obok wfasa moda i MM moda, ale i te nie są tak cudowne, a o tym pierwszym modzie to już nie ma co mówić bo nikt w to nie gra.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 06, 2011, 14:36:52 »
    Nie nie dałem. To była inwestycja: Wziąłem Dzikie Pola od brata, wygrałem ten cały event i dostałem trzy cholernie drogie gry za darmo. Potem go olałem...

Jeżeli nazywasz to słabą grafiką (to nie jest szczyt możliwości, w cRPGu da się osiągnąć lepszy efekt) to pokaż mi screeny z Dzikich Pól na których jest coś lepszego.

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Do tego animacje: jakie animacje? Wszystkie wzięte żywcem z Warbanda, w Warbandowych modach też da się kucać.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline MikiBar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 06, 2011, 14:53:57 »
    Masz nowe animacje... dźganie piką od góry oraz walkę muszkietem wręcz, ale kolbą. Przecież grałem w Warbanda na wielu modach i na full detalach, a w WFaSa gra mi się dużo lepiej. Kwestia gustu, ale i tak sam silnik gry jest udoskonalony (ale tak właściwie to jest ulepszona mieszanka podstawki z wb), czyli tak jak każda kolejna, oficjalna część od TaleWorlds poprawia conieco względem poprzednika, i to nie jest już subiektywna ocena co lepiej wygląda tylko kwestia faktów. Silnik jest poprawiony i bez gadania. :D Nie będę Ci screenów robił bo sam powinieneś wiedzieć, że nie wszystko na nich widać (tak samo jak na normalnych zdjęciach). Musiałbyś sam zagrać, żeby poczuć ten silnik. ;)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2011, 15:30:39 wysłana przez MikiBar »

Offline mateuszmaciejmajor

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 06, 2011, 15:07:58 »
    Oto i nowa wersja WFASA
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)