Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 225045 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matix1256

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: The Witcher Warband Mod
    « Odpowiedź #1020 dnia: Września 26, 2011, 18:29:53 »
    A właśnie mam pytanie? Nie grałem we wcześniejsze wersje moda więc jak to będzie z Elfami? Dasz im Państwo(dolina kwiatów?) czy oni jako terroryści(czytaj bandyci) będą napadać na gracza i innych?
    No i Pls daj jakiegoś zdjęcie z wojskiem redani w bitwie? Bo Obok Temerii i Nilfgardu zamierzam nimi zagrać jak wyjdzie mod .
    czekam na odpowiedź :0
    pozdrawiam i życze ci powodzenia :)

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #1021 dnia: Września 26, 2011, 19:15:58 »
    A właśnie mam pytanie? Nie grałem we wcześniejsze wersje moda więc jak to będzie z Elfami? Dasz im Państwo(dolina kwiatów?) czy oni jako terroryści(czytaj bandyci) będą napadać na gracza i innych?
    No i Pls daj jakiegoś zdjęcie z wojskiem redani w bitwie? Bo Obok Temerii i Nilfgardu zamierzam nimi zagrać jak wyjdzie mod .
    czekam na odpowiedź :0
    pozdrawiam i życze ci powodzenia :)
    Aktualnie nowymi tesksturami dla Redanii zajmuje się HUtH, więc zapewne wkrótce będą gotowe.
    Elfy to bandyci i najemnicy zarazem, bez państwa.
    Moge jeszcze powiedzieć, że pozmieniałem troche tekstur i np. zbroja niebieskich pasów ma teraz lilie na ramionach itd. Taki mały dodatek.

Offline matix1256

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1022 dnia: Września 26, 2011, 19:28:18 »
    Thx za szybka odpowiedź :). czekam na kolejne newsy. Napisze coś jeszcze bo zaraz mnie skrzyczą że robię z tobą czat hehe ;)
    A właśnie czy zamierzasz wprowadzić do moda Zakon Płonącej róży jako mały kraik (chyba w środku Redani leżą jego lenna) czy też jako jednostki elitarne dla Temerii i Redanii?

Offline matihoda15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1023 dnia: Września 26, 2011, 20:02:19 »
    Thx za szybka odpowiedź :). czekam na kolejne newsy. Napisze coś jeszcze bo zaraz mnie skrzyczą że robię z tobą czat hehe ;)
    A właśnie czy zamierzasz wprowadzić do moda Zakon Płonącej róży jako mały kraik (chyba w środku Redani leżą jego lenna) czy też jako jednostki elitarne dla Temerii i Redanii?

Zakon jest podległy redanii w starej wersji jest on jako jedne z najlepszych redańskich jednostek w temerii ich nie ma i nie będzie.

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1024 dnia: Września 27, 2011, 21:40:20 »
    W czasach w których dzieje się mod , zakon na pewno był w Redanii  ? :>

P.S Wtedy chyba był zakon białej róży ale nie jestem pewny .
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2011, 21:49:50 wysłana przez gracjan96xd »
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline matihoda15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1025 dnia: Września 27, 2011, 22:20:38 »
    W czasach w których dzieje się mod , zakon na pewno był w Redanii  ? :>

P.S Wtedy chyba był zakon białej róży ale nie jestem pewny .

Zakon Białej Róży upadł

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1026 dnia: Września 27, 2011, 22:47:02 »
    Przestał istnieć na rzecz Zakonu Płonącej Róży.

Napisałem dziś nowy skrypt dla "własnej bitwy" więc poza kampanią można tam teraz przetestować wszystkie frakcje z ich jednostkami.

Offline AltairPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1027 dnia: Września 27, 2011, 23:08:11 »
    Mam pytanie,czemu ten temat nie jest w dziale "Polskie mody" ?

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #1028 dnia: Września 27, 2011, 23:30:01 »
    Bo ni jest sprecyzowane, czy ten dział jest tylko dla zagranicznych modów na WB, czy wszystkich, powstał jak było ich może 5 :| Potem niektórzy polscy modderzy umieszczali swoje mody na WB tu, a inni tam. Co to za różnica w sumie?
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline AltairPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1029 dnia: Września 28, 2011, 13:41:00 »
    No żadna.. i ile jeszcze można czekać na tego modaaaa!?! ;D

Offline Grzyborro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1030 dnia: Września 28, 2011, 19:19:28 »
    To jest w tym wszystkim najlepsze, każdy niecierpliwie czeka, wielkie oczekiwania, euforia, złość. A wszystko to podsyca fakt, że mod prawdę powiedziawszy, może wyjść w niedługim czasie. Teraz każdy fan moda, oraz Wiedźmina autorstwa pana Sapkowskiego, codziennie odwiedza tę stronę oczekując na zbawienną wiadomość Venrisa:)

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1031 dnia: Września 28, 2011, 19:30:42 »
    Dobra, to w takim razie, każdy kto chce, niech zada jedno pytanie a ja odpowiem, ale tylko jedno!

Offline Pato66

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1032 dnia: Września 28, 2011, 19:46:57 »
    Dodasz jakieś nowe jednostki jazdy dla Temerii bo jest ich mało?

Offline matihoda15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1033 dnia: Września 28, 2011, 19:52:17 »
    Dodasz jakieś nowe jednostki jazdy dla Temerii bo jest ich mało?

Najlepiej daj więcej kawalerii bo o rycerstwo trzeba trochę grać czy o jakąkolwiek jazde fajnie byłoby coś w stylu harcowników na koniach

Offline Premislaus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1034 dnia: Września 28, 2011, 19:53:31 »
    Long story short - wykorzystanie prac innych ludzi bez pozwolenia i/lub creditsów.

Mod się pojawi, sam zobacz post Venrisa parę postó wyżej, praca wre :P

Jedna rzecz mnie zastanawia, jeżeli wszyscy o to się tak gorączkują, to czemu nikt nie zaproponował by się najpierw Sapkowskiego zapytał o pozwolenie :P? Na którejś stronie dyskusji, jeden z moderów( zapomniałem nicka ale chyba Deadlus) zaproponował, by koleś wysłał e-mail do Skorpika z zapytaniem, czy może użyć jego muzyki. Hmm obracam się trochę w świecie moderskim i do każdej gry ściągam mody i np. w wielu innych społecznościach każdy bierze co chce do moda, ale np. o skrypty i grafiki kolegów moderów zawsze się pyta i uzyskuje pozwolenie. Na przykład jest świetny mod ze świata gry Fallout, do gier strategicznych Hearts of Iron II i Darkest Hour. No i tam koleś użył wielu grafik z filmów pasujących do settingu. Jak coś to by musiał uderzyć do CD Projektu bo Skorpik na pewno nie ma do tej muzyki praw autorskich :), bo pracował na zlecenie firmy, tak samo graficy nie mają praw do modeli i tekstur, a programiści do kodu gry. A firma na pewno nie zgodzi się na wykorzystanie, albo nie odpowie, więc ja bym ich olał i po prostu se wziął :P. Nie przyczepią się bo nie odnosi żadnych korzyści majątkowych z tego tytułu. Podobnie nie wiadomo czy jakby zapytał Sapkowskiego, a ten by mu chciał udzielic zgody ale nie mógł bo by go wiązała umowa z CD Projektem, że oni mają wyłączność... Po prostu chciałem ukazać pewien bezsens. A jakby autor moda strzelił focha, zachował sie po chamsku czy coś, to by po prostu założył stronę w necie i dodawał do moda, co by chciał z innych modów. I nikt by mu nic nie zrobił nawet jakby chciał, wystarczyłoby wykupić jakiś anonimowy hosting, gdzie serwer znajduje się w prywatnym domu na Kostaryce i wchodzić zza TORa i nie przyznawać się :P.

W skrócie rób moda :). Może CD Projekt się zainteresuje i będzie jak z Ogniem i Mieczem.

W pierwszą wersję moda nie grałem, bo mam jakąś ponad półroczną przerwę od Mount&Blade i właśnie rozglądam się za jakimś konkretnym modem.

Chciałbym pochwalić autora za to, że w grze nie gra się wiedźminem, ale normalnym dowódcą najemników. Jak już przerzucisz cały setting( książki i gry), to może pokusisz się o rozwinięcie uniwersum, byleby to logicznie wynikało ze świata gry. jest pełno materiałów na necie, choćby na forum o Sapkowskim, czy grze Wiedźmin. Są też różne wiki do świata wiedźmina jak i gry komputerowej.

Gdzieś mi się o oczy obiło, że można wynajmować Wiedźminów w Kaer Morhen. Według mnie nie powinno się dać, ta szkoła jest zniszczona i nikogo się tam nie szkoli. Powinna być jako ciekawostka w grze, albo jakiś quest.