Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 224993 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bzyk36

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: The Witcher Warband Mod
    « Odpowiedź #420 dnia: Sierpnia 12, 2011, 20:39:36 »
    Pozwól, że Ci odpowiem:
    1. Wiochy w M&B same z biegem czasu się odbudowują.
    2. O ile pamiętam w M&B nie ma banków.
    3. Walcz z innymi? Wykonuj zadania? Sprzedawaj łupy? A w M&B jak zarabiałeś?
    4. W M&B podczas oblężeń bodajże nigdy nie można było zmieniać eq.
    5. Taki urok M&B. Zresztą- mod jest ciągle "WIP", więc może w końcu driady się pojawią.
    6. Znowu- to nie wina moda, tylko M&B.

Mam wrażenie, że chyba nigdy nie grałeś w M&B, a po prostu ściągnąłeś go/ kupiłeś (nie wnikam) i od razu wgrałeś tego moda...

A ja powiem tak- od tego moda dostałem tyle ile chciałem- czyli miałem możliwość jako zwykły setnik lać po mordach psy z Nilfgaardu, o!
    Jakbym chciał sobie pograć wiedźminem, to po prostu włączyłbym "1", albo "2". W tym modzie chodzi nie o granie jakimś tam "zabójcą potworów", a po prostu zwykłym żołdakiem/szlachcicem, czyż nie? ;)

Offline Tubisiowy_Krem

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #421 dnia: Sierpnia 12, 2011, 20:52:44 »
    Przecież bronie, zbroje i konie gonu można dostać po bitwie. Przynajmiej jest tak umie na samym końcu listy zdobyczy ( chodzi o tą liste co można wziąść od pokonanych przeciwnikow) wszystko tam się znjaduje. Tylko szkoda że wsztkie ichitemy mają wartość 0 i są naprawde słabe.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #422 dnia: Sierpnia 12, 2011, 21:13:43 »
    Czytający książke nie czytają spoilera !!!
    (click to show/hide)

Ja uważam, że powinny być wszystkie postacie, które by wprowadziły klimat do gry, nieważne czy zginęły, czy są w równoległych światach i czasach... W modzie nie ma żadnej fabuły tak naprawdę, więc czemu się ograniczać? Więc te wszystkie Milvy, Ciri, Regisy według mnie powinni być jako towarzysze, bądź jako dowódcy unikalnych drużyn na mapie(coś jak w PoPie). Nie wiem jak wy, ale ja chciałbym spotkać w modzie Bonharta, czy samego Vilgefortza, którego można by "odwiedzić" w Stygdze, Stydzdze... no w twierdzy Stygga :P
    Nie trzymają nas żadne ograniczenia dotyczące licencji czy inne pierdoły, więc czemu nie zrobić takiej alternatywnej wersji, w końcu ma być to "for fun".

Offline Senrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #423 dnia: Sierpnia 12, 2011, 22:16:19 »
    1.Jeśli chodzi o wiochy... to się zastanawiam - bo jeśli mam swoją wiochę - lenno, to czy ona też się w końcu podniesie czy nie?
    Bo nie wiem.

4. Szkoda że, z obleganego miasta nie da się wysłać posłańca co by rozniósł wieść że, wielmożny Lord El Feliks Marquez (moja postać) broni zawzięcie Zamku Weyyah (chyba dobrze nazwa?) przed nilfgaardzkimi barbarzyńcami i prosi o wsparcie .
    Jak już wspomniałem , broniłem w iście heroicznym wysiłku zamku mając 90 luda na ponad 500 . Wojacy moi choć znakomicie uzbrojeni i wyszkoleni musieli w końcu jeden po drugim ginąć w obronie głupiego zamku. Choć nikt de facto mi nie dał takiego zadania, ale liczyłem że, jeśli przyjdę z odsieczą i też się zjawią wojska Temerskie (tam służę) i pomogą...

Przeliczyłem się. Jeśli możecie - proszę poprawcie to, milej by mi się broniło mogąc wysłać posłańca po pomoc.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #424 dnia: Sierpnia 12, 2011, 22:20:26 »
    1.Jeśli chodzi o wiochy... to się zastanawiam - bo jeśli mam swoją wiochę - lenno, to czy ona też się w końcu podniesie czy nie?
    Bo nie wiem.

4. Szkoda że, z obleganego miasta nie da się wysłać posłańca co by rozniósł wieść że, wielmożny Lord El Feliks Marquez (moja postać) broni zawzięcie Zamku Weyyah (chyba dobrze nazwa?) przed nilfgaardzkimi barbarzyńcami i prosi o wsparcie .
    Jak już wspomniałem , broniłem w iście heroicznym wysiłku zamku mając 90 luda na ponad 500 . Wojacy moi choć znakomicie uzbrojeni i wyszkoleni musieli w końcu jeden po drugim ginąć w obronie głupiego zamku. Choć nikt de facto mi nie dał takiego zadania, ale liczyłem że, jeśli przyjdę z odsieczą i też się zjawią wojska Temerskie (tam służę) i pomogą...

Przeliczyłem się. Jeśli możecie - proszę poprawcie to, milej by mi się broniło mogąc wysłać posłańca po pomoc.
    My robimy moda, nie całą gre. To co tu piszesz kłóci się dobitnie z mechaniką gry.

A propos. Nilfgaard niesie kulture dla zacofanych Nordligów! - opinia jak najbardziej subiektywna :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2011, 22:29:23 wysłana przez Venris »

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #425 dnia: Sierpnia 13, 2011, 10:28:51 »
    Oks zassałem moda odpaliłem pograłem dwie godzinki i muszę napisać kilka rzeczy:
    1. Chyba to co mnie najbardziej razi nazwy niektórych miast i zamków (wioch też) jak z Native!!!
    Rozumiem że to jeszcze faza wstępna ale to totalnie psuje klimat...
    Za swojej strony mogę zaoferować znalezienie kilku fajnych nazw w książce bądź nie
    2. Równie ważne: Lordowie mają imiona z Native... U temerii mi to nie przeszkadza ale u "tych różowych" jak widze jakiegoś khaergita to mnie zalewa...
    3. Kolory frakcji na mapie: Rozumiem Nilfgaard czarny ale reszta jakoś mi nie pasi... Taki RÓŻOWY na przyklad :( W założeniu klimat ma być mroczny więc może pozmieniać te kolorki na odcienie czerni, bieli, złota, purpury itd.
    4. Scotiatel wyglądają jak Bunduki z łukiem nie wspominając już o kapturach... Jest tyle fajnych zielonych wdzianek nawet w native a przecież pozmienianie teksturek kilku z nich na bardziej "Elfie" (tak jak w TLD, jak ktoś grał to wie :D ) nie jest chyba wielkim problemem szczególnie, że co jak co, ale tekstury robisz świetne Venris
    5. Elfi łucznicy: to samo co z Scotiatel, kto wpadł na pomysł żeby ubrać je w byrnie!!!
    6. Dziwny błąd z lordami, a mianowicie taki Nilfgaardczyk nosił turban (sic!), a "gościu od różowych" hełm Khaergickiej jazdy...
    7. Błąd z bohaterami niektórzy mówią teksty odpowiedników na Nativa (np. Shani gdy byłem koło Oxenfurtu zaczęła opowiadać mi o Suno, winie i ogólnie o Swadii
    A teraz plusy:
    Wielki plus: MUZYKA...
    Nie wiem skąd jest, ale jest zaje*****
    Drugi wielki plus: podmiana obrazków, tła itd. (najbardziej podoba mi się zrujnowane miasteczko ze smokiem nad górami)
    Trzeci plus: cytaty!!!
    Reszta plusów: nowe zbroje i bronie (łuki i masa strzał), kilka nowych koni, każdy poziom jednostki ma inną zbroję, pozmieniane teksty "zarąbał" itd., AI jest takie jakby mądrzejsze jak podjechałem do kolesi na koniu to wyciągli glewie i włócznie zamiast falcjonów i tępych scyzoryków
    Ogólnie plusów jest więcej niż minusów tylko trudniej je wymienić :-)

Najbardziej dobracowanymi frakcjami są Nilfgaard i Temeria, a że Nilfgaardu nie lubię więc głosowałem na Temerię

Ps. to z krasnalowymi ;D bankami to dobry pomysł ale nie mam pojęcia jak to można zrobić...
    Wiem tylko że takie banki były w OiM

Ps2. Apropos miast zamków itd.
    http://wiedzmin.wikia.com/wiki/Kategoria:Forty
    http://wiedzmin.wikia.com/wiki/Kategoria:Zamki
    http://wiedzmin.wikia.com/wiki/Kategoria:Wioski
    http://wiedzmin.wikia.com/wiki/Kategoria:Miasta
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2011, 10:41:15 wysłana przez wolfer »

Offline Bezio45

• Użytkownik
    « Odpowiedź #426 dnia: Sierpnia 13, 2011, 20:27:24 »
    kiedy wyją poprawki ?

Offline Horace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #427 dnia: Sierpnia 13, 2011, 20:32:45 »
    kiedy wyją poprawki ?
    Wyją? ;d

Czyli na tej nowej wersji nie opłaca się w tego moda grać? Trzeba mieć 1.134?

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #428 dnia: Sierpnia 13, 2011, 20:52:12 »
    Ja gram i nic mi nie jest.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #429 dnia: Sierpnia 13, 2011, 20:55:25 »
    Wyją? ;d

Czyli na tej nowej wersji nie opłaca się w tego moda grać? Trzeba mieć 1.134?
    Jeśli dyplomacja i formacje wyjdą na 1.143, to mod zostanie natychmiast zaaktualizowany w tym kierunku.

Kolejna wersja moda zostanie wydania w przeciągu kilku tygodni, może tygodnia, nie będę nic obiecywać. Poniżej zamieszczam kilka usprawnień, które już wprowadziłem:

- w karczmach można nająć większą ilość najemników
    - drzewko najemników zostało powiększone o 5 nowych jednostek (3x kusznicy 1x pikinier 1x lekka jazda)
    - wszyscy lordowie nilfgaardzcy i temerscy mają nowe imiona
    - 30 nowych przedmiotów (głównie elfickie)
    - w przygotowaniu jest również cała frakcja elfów, która będzie neutralna i będzie możliwa tylko do najmu w Dol Blathana
    - możliwe, że pojawi się magia, trwają prace
    - temerczycy mają teraz tarcze z liliami
    - nilfgaard ma tarcze ze słońcem
    - nilfgaardzcy lordowie mają nowe szaty, zarówno jak obywatele i sam Cesarz
    - większość władców nosi swoje korony bez przerwy
    - dużo poprawek w tekstach i samym modzie
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2011, 20:59:29 wysłana przez Venris »

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #430 dnia: Sierpnia 13, 2011, 21:30:56 »
    Widzę że mod rozwija się w dobrym kierunku :) Korony bez przerwy - mocne :D

PROBLEM?

Offline Bezio45

• Użytkownik
    « Odpowiedź #431 dnia: Sierpnia 13, 2011, 21:31:56 »
    bo u mnie same błędy wywala, a konkretnie jeden a mam wersje 1.134

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #432 dnia: Sierpnia 13, 2011, 22:13:22 »
    bo u mnie same błędy wywala, a konkretnie jeden a mam wersje 1.134
    Konkretnie, jaki?

Offline Varkay

• Użytkownik
    « Odpowiedź #433 dnia: Sierpnia 13, 2011, 22:39:42 »
    Jestem wielkim fanem "Wiedźmina",ukrywać nie zamierzam,więc moja ocena może nie być do końca fair.Tak więc pobrałem ów moda i muszę stwierdzić kilka rzeczy,mianowicie (wymienię w plusach i minusach) :

+ Muzyka (po prostu mi się podoba)
     + Mapa (jestem pod wrażeniem tego co zobaczyłem)
     + Itemki (nowe rzeczy to zawsze jakaś nowość)
     + Możliwość stanięcia z drugiej strony barykady (czyli,że nie Wiedźmakiem a zwykłym żołnierzem)
     + Rekrutacja Wiedźminów jest naprawdę czymś co mi osobiście się podoba

- no wg mnie nie ma (patrzę na to,że sam bym takiego moda nie zrobił,a jako fan ciesze się z niego,nawet jeśli by miał setki błędów :) )

Kolego tu nie chodzi o to,że wiedźmin ze szlachtą walczył,a o to by pograć zwykłym człowieczkiem
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2011, 10:13:55 wysłana przez Varkay »

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #434 dnia: Sierpnia 14, 2011, 08:47:40 »
    @up:

Przepraszam, jaka barykada? Że Wiedźmini walczyli ze szlachtą? WTF? Jak się nie rozumie niektórych pojęć, to się używa łatwiejszych, np. ''Fajnie, że można pograć z perspektywy innej osoby niż wiedźmin''.