Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 225037 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Avenroth

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: The Witcher Warband Mod
    « Odpowiedź #390 dnia: Sierpnia 10, 2011, 14:20:27 »
    Panowie, z tego co czytam, mod jest świetny, a zagram jak wrócę do domu, znaczy w niedziele.

Jeśli mógłbym coś doradzić... jest bardzo ważne żeby utrzymać tego moda w kompatybilności z Warbandem. Ludzie mają steama, gra się sama aktualizuje. Wielu graczy na wstępie się zniechęci jak zobaczy, że mod jest pod starego Warbanda.

Nie wiem jeszcze jak frakcje wyglądają, ale mam nadzieję, że są zróżnicowane. To chyba największa rzecz co odpycha od moda tak fajnego jak Brytanwelda: trzeba kopać w kółko tych samych dziadów.

O, był jeszcze taki mod Sword of Democles: Warlords czy cósik. W zasadzie fajny, ale mapa za duuuuuuuża... tu też by było fajnie tego uniknąć, ale z tego co czytałem chyba sobie z tym poradziliście :)

I też by fajnie było jakbyście nie robili moda zbyt trudnego. W PoP fajnie się gra, ale po 250 dnia pierwszy zameczek... Może się za bardzo przyzwyczaiłem do Blood and Steel.

Macie panowie potencjał, potencjał szczery. Nie zmarnujecie, a wyjdzie wam mod sławy może i światowej, a na pewno polskiej.

Offline Tubisiowy_Krem

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #391 dnia: Sierpnia 10, 2011, 14:41:04 »
    Mam jedną prośbe prosze nie spoilerujcie. Bo ja dopiero czytam sage wiedźminską i posty w tym temacie też bo chce się dowiedzieć jak sie mod rozwija i jakie ma bugi. Wiecie chyba że troche głupio się czyta jak wie się kto umrze itp. Więc prosze róbcie spoilery i zaznaccie że w tym spoilerach jest coś napisane na temat wydarzeń w sadze :D

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #392 dnia: Sierpnia 10, 2011, 18:37:13 »
    Panowie, z tego co czytam, mod jest świetny, a zagram jak wrócę do domu, znaczy w niedziele.

Jeśli mógłbym coś doradzić... jest bardzo ważne żeby utrzymać tego moda w kompatybilności z Warbandem. Ludzie mają steama, gra się sama aktualizuje. Wielu graczy na wstępie się zniechęci jak zobaczy, że mod jest pod starego Warbanda.

Nie wiem jeszcze jak frakcje wyglądają, ale mam nadzieję, że są zróżnicowane. To chyba największa rzecz co odpycha od moda tak fajnego jak Brytanwelda: trzeba kopać w kółko tych samych dziadów.

O, był jeszcze taki mod Sword of Democles: Warlords czy cósik. W zasadzie fajny, ale mapa za duuuuuuuża... tu też by było fajnie tego uniknąć, ale z tego co czytałem chyba sobie z tym poradziliście :)

I też by fajnie było jakbyście nie robili moda zbyt trudnego. W PoP fajnie się gra, ale po 250 dnia pierwszy zameczek... Może się za bardzo przyzwyczaiłem do Blood and Steel.

Macie panowie potencjał, potencjał szczery. Nie zmarnujecie, a wyjdzie wam mod sławy może i światowej, a na pewno polskiej.
    Tak, dziękujemy potencjał mamy my wszyscy Venrisi i reszta :). A tak na serio, to mapa nie jest dużo większa od nativowskiej, sa wprowadzone niedostępne tereny itp, by nie grało się zbyt "rozwlekle". Niestety kompatybilność z najnowszym warbandem zależy od tego, na czym mod stoi, a te mody są pod 1.134. Poziom zdobywania doświadczenia przez postać, jest zwiększony o 25%, ale przeciwnicy sa silniejsi. Poziom trudności jest przybliżony do nativowskiego.

Niewiem czy tylko umie jest taki ale znalazłem taki błąd tekstowy:

(click to show/hide)

jak znajde cos jeszcze to będe wysyłać. Aha i tylko jedno pytanko czy to normalne że normalnie gdy jestem koło naprawde dużej armi wroga to oni i tak mnie nie atakują.
    Już zajmuje się wyeliminowaniem tego błędu.

Mam jedną prośbe prosze nie spoilerujcie. Bo ja dopiero czytam sage wiedźminską i posty w tym temacie też bo chce się dowiedzieć jak sie mod rozwija i jakie ma bugi. Wiecie chyba że troche głupio się czyta jak wie się kto umrze itp. Więc prosze róbcie spoilery i zaznaccie że w tym spoilerach jest coś napisane na temat wydarzeń w sadze :D
    Zgadzam się kolegą.

Prosze odpowiednio zaznaczać spoilery, to boli, tych co czytają, bądź będą czytać!

Co do Ciri.
    (click to show/hide)

Proszę również o wypowiedzenie się na temat, kto ma być ostatnią postacią bohatera z karczm, zamiast Ymiry.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2011, 18:55:35 wysłana przez Venris »

Offline Ajax816

• Użytkownik
    « Odpowiedź #393 dnia: Sierpnia 10, 2011, 19:03:30 »
    Na moje powinna być to Milva . A właśnie wy tez macie błąd że gdy bandyci dręczą wioskę to nie jest ich 10,20,30...70 TYLKO 2450!!!!!!!!

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #394 dnia: Sierpnia 10, 2011, 19:19:57 »
    Proszę również o wypowiedzenie się na temat, kto ma być ostatnią postacią bohatera z karczm, zamiast Ymiry.

Ja bym proponował Rayle albo Słodką Trzpiotke :)
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Avenroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #395 dnia: Sierpnia 11, 2011, 12:07:57 »
    Słodka Trzpiotka zdecydowanie.

Swoją drogą, jak się sprawa ma z najemnikami karczemnymi? Zakładam, że się pozmieniali. A więc, czy można będzie spotkać Zerrikańczyków? Było by miło. :)

Nie wiem też jak trudno jest zrobić krasnali... ale by się przydali :D. Może w przyszłości?

Aha, wczoraj tak sobie oglądałem obrazki z moda Blood in the West. Jakby wam się udało z nimi dogadać coby wam swojej elfickiej broni odstąpili... Wygląda ślicznie :)

Offline BezimiennyBohater

• Użytkownik
    « Odpowiedź #396 dnia: Sierpnia 11, 2011, 12:44:38 »
    Słuchajcie a tych buziek nie da się jakoś oteksturować (nie znam się na tym) bo jak zobaczyłem shani i porównałem ją do w1 to ekhm, odruch wymiotny :D Ogólnie ryjki w m&b są szpetne i szkaradne ale shani twarz chudszą trochę przydało by się zrobić a nie takie worki jak u chomiczka :D A jak to jest z podrywaniem u wiedżmina ?:) Bo w  Brytenwaldii było fajne rozwiązanie, można było kelnerke podrywać
    Spojler jest dla osób powyżej 18 :D
    (click to show/hide)
    A co chcecie zrobić z triss, jak z czarami i znakami?

Offline Avenroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #397 dnia: Sierpnia 11, 2011, 12:58:56 »
    Tak apropo czarów...

W "Ogniem i Mieczem" jest chyba z tego co pamiętam animacja upadku po trafieniu kulą z bliska...
    Jakby ją tak "ukraść" jakoś, przerobić i nazwać Znakiem Aard?
    od razu mówię, że nie wiem jakie to trudne jest. Pewnie bardzo trudne. Ale jaki prestiż by był :P
    A i możliwości taktyczne... łamanie szyków i takie tam...

A właśnie, formacje to tu macie?

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #398 dnia: Sierpnia 11, 2011, 13:01:37 »
    A czytać to nie łaska? Przeczytaj cały temat to się dowiesz wszystkiego
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #399 dnia: Sierpnia 11, 2011, 13:02:48 »
    Aard można zrobić tak:

1. Zrobić animację wykonywania znaku.
    2. W określonej odległości od postaci wszyscy wrogowie dostawaliby tak jakby kopnięcie i się przewracali.
    3. Podczas wykonywania znaku byłby kurz (jeśli się da to niebieski).

Gadałem z Matem kiedyś o tym. Podobno nie ma problemu z czymś takim.

Venris, zrobiłem drugą tawernę. Nie mogę PWować w spoilerach a gdy chciałem bez nich, wyskakiwał komunikat o tym, że wiadomość została wysłana. Daję więc rendery tu, bo nie wiem czy dostałeś.

(click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2011, 13:06:46 wysłana przez Make My Day »

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline podest6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #400 dnia: Sierpnia 11, 2011, 15:16:32 »
    Krasnali to zrobić tak, jak każdą rasę w SW modzie (np. jawa).
    (klik) (klik)

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #401 dnia: Sierpnia 11, 2011, 15:17:39 »
    No to dawaj, zrób i wyślij Venrisowi.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline shady

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #402 dnia: Sierpnia 11, 2011, 15:21:22 »
    Venris myslałes o talewords forum.

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #403 dnia: Sierpnia 12, 2011, 00:19:02 »
    Venris myslałes o talewords forum.
    Na myśleniu się skończyło, ktoś musiałby porobić tłumaczenie na ang, bo skrypty nawet pisze po polsku.

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #404 dnia: Sierpnia 12, 2011, 00:40:09 »
    Z tego co widzę nie można wejść do Brokilonu... a chciałem pozarzynać troszkę Driad : ) Czy planujecie robić coś w tej kwestii?
    Jeżeli jeszcze dodany zostanie nowy wygląd Scoia'tael i pofftorki... będę wniebowzięty : D
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."