Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 225035 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tubisiowy_Krem

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: The Witcher Warband Mod
    « Odpowiedź #375 dnia: Sierpnia 09, 2011, 13:21:52 »
    Btw, jako 4 tom sagi masz na myśli Wieżę Jaskółki, czy Czas Pogardy? (Niektórzy do sagi doliczają dwa zbiory opowiadań i wychodzi z  tego siedmioksiąg)

Czas pogardy :D Przecież te opowiadania nakreśliły cała historie wieć powinno się je określać jako tomy. Czyli Krew Elfów i Miecz Przeznaczenia.

Offline gucias

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #376 dnia: Sierpnia 09, 2011, 14:43:15 »
    Dość często gra wyłącza mi się kiedy z okna postaci bądź opcji chcę wrócić do walki...
    wydaje mi się, że przy innych modach miałem ten problem i związany był z "C++" czy jakoś tak... da rade coś z tym zrobić?

-Zniknęło mi 10 więźniów, razem z lordem.

Edit: Co do elfów to myślę, że można to rozwiązać w taki sam sposób co gon, czyli zrobić hełm który nic nie będzie dawał tylko powiększy uszy. Wtedy łucznicy elficcy będą wyglądać lepiej..
    jedyny problem jest taki, że ich karnację się różnią... np. dziś w oddziale miałem elfa murzyna... kombinacja elf murzyn z białymi długimi uszami będzie wyglądać śmiesznie...
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2011, 16:25:38 wysłana przez gucias »

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #377 dnia: Sierpnia 09, 2011, 18:48:46 »
    Mod jest po 1270 roku, ale jak by to było bez postaci z sagi? No nijako, czyż nie. Dlatego tu i uwdzie pozmieniałem, ot tak dla animuszu :).

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #378 dnia: Sierpnia 09, 2011, 18:54:45 »
    I bardzo się ta waćpanu chwali :D. Bardzo fajnie się gra w mioda, a jak tam skrypty magii idą szanownemu panu koledze?
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #379 dnia: Sierpnia 09, 2011, 19:12:16 »
    I bardzo się ta waćpanu chwali :D. Bardzo fajnie się gra w mioda, a jak tam skrypty magii idą szanownemu panu koledze?
    Cienko narazie, raczej do niewidzialnej broni z efektem się ograniczy.

http://www.gamefront.com/files/20654807/ekrany.rar
    Nowe ekrany, tak jak obiecałem i lekko zmieniona tekstura wiedźminskiej zbroi.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2011, 20:17:29 wysłana przez Venris »

Offline Tubisiowy_Krem

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #380 dnia: Sierpnia 09, 2011, 21:16:33 »
    Niewiem czy tylko umie jest taki ale znalazłem taki błąd tekstowy:

(click to show/hide)

jak znajde cos jeszcze to będe wysyłać. Aha i tylko jedno pytanko czy to normalne że normalnie gdy jestem koło naprawde dużej armi wroga to oni i tak mnie nie atakują.

Offline Senrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #381 dnia: Sierpnia 09, 2011, 22:11:47 »
    Cześć.
    Słyszałem że, z wampira Regisa zrobiliście wiedźmina którego można nająć - to prawda?
    Aha, i podobno nie ma Cirrilli zwanej Ciri ( córka Pavetty, wnuczka Khalente - władczyni Cintry), która mieczem siekła jak mało kto.

Jeśli to prawda - to kijowo. ;)

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #382 dnia: Sierpnia 09, 2011, 22:13:54 »
    Calanthe, nie Khalente. Ciri błąką się po krainie króla Artura, bo rzecz dzieje się dwa lata po akcji sagi.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #383 dnia: Sierpnia 09, 2011, 22:28:08 »
    Shani to nie jedyna postać z błędem, Regis też to ma. Czy wiedźminami nie byli przypadkiem sami faceci?
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #384 dnia: Sierpnia 09, 2011, 22:32:33 »
    A wyżej wymieniona Ciri? Ona była pół-wiedźminką, ale dalej wiedźminka, nie? :D
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline pokolak13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #385 dnia: Sierpnia 10, 2011, 08:13:11 »
    W sumie Ciri przypadkowo mogłaby się przenieść do świata wiedźmińskiego, przecież Regis, Cahir i Coen zmartwychwstali.

Offline Senrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #386 dnia: Sierpnia 10, 2011, 11:05:49 »
    chciałbym zobaczyć jak ta mała powala armie chamów robiąc przy tym te swoje akrobacje i tańce ;]

Chętnie bym zobaczył np. Yennefer, lub Triss Merigold - nie muszą czarować. No, ew. niech sobie wyczarują jakiś przedmiot, czarów nawet niech se nie rzucają..
    Wystarczy że, będą :)
    Właśnie! Czy jest męczydupa i bajarz Jaskier? :D

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #387 dnia: Sierpnia 10, 2011, 12:47:18 »
    A wyżej wymieniona Ciri? Ona była pół-wiedźminką, ale dalej wiedźminka, nie? :D

Ciri nie była wiedźminką. Wiedźmini byli poddawani mutacji. Ciri nigdy jej nie przeszła. W Kaer Morhen nauczono ją jedynie walczyć : )

Calanthe, nie Khalente. Ciri błąką się po krainie króla Artura, bo rzecz dzieje się dwa lata po akcji sagi.

Czy to nie jest aby lekki Spoiler? ; P

przecież Regis, Cahir i Coen zmartwychwstali.

yyy... czyżbym kiepsko przeczytał Sagę? Nie przypominam sobie takiej sytuacji... ktoś mnie oświeci? : P

Ja już pobieram moda : ) Z chęcią poprowadzę nilfgaardzkie wojska, ku chwale Cesarza : )
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #388 dnia: Sierpnia 10, 2011, 12:51:15 »
    Ciri nie była wiedźminką. Wiedźmini byli poddawani mutacji. Ciri nigdy jej nie przeszła. W Kaer Morhen nauczono ją jedynie walczyć : )
    Dlatego nazwałem ją ,,pół-wiedźminką" a nie wiedźminką. Zresztą coś tam na niej próbowali, grzybki, kapustki itp.
    Jacek Piekara

Offline pokolak13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #389 dnia: Sierpnia 10, 2011, 13:27:24 »
    Haller, z tym tekstem o powstaniu z martwych to chodziło mi o to, iż postacie są w modzie, bo w książce Cahir zginął z rąk Bonharta, Regis został zabity przez Vilgefortza, a Coen chyba w bitwie pod Brenną.