Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 225036 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cziken

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: The Witcher Warband Mod
    « Odpowiedź #360 dnia: Sierpnia 08, 2011, 21:07:33 »
    Mod jest wyśmienity jednak jest sporo niedociągnięć, np. podróżuje sobie po Kaedwen a mi tu nagle Geralt coś o Rivachegu coś zaczyna gadać. Potem chciałem zwiedzić sobie Loc Muinne a Loc Muinne całe w śniegu. Mogły by też pojawić się niewielkie grupki Wiedzminów Renegatów i fajna była by opcja bycia takim Wiedzminem. Ogólnie podobają mi się zbroje Wiedzminów, fajnie pasują. I mam też pytanie, czy w tawernie można spotkać Iorwetha?

Offline gucias

• Użytkownik
    « Odpowiedź #361 dnia: Sierpnia 08, 2011, 21:13:52 »
    Narazie są to magiczne strzały i nic więcej. Bawie się aktualnie ze skryptem magii, ale to czasochłonne, a ja czasu za wiele nie mam niestety.
    pytanko, czy na bełty też działa? :D

no to zaczynam z bugami :P

-wywaliło mnie z gry przy włączeniu turnieju w Aedd Gynvael,
    -podczas ataku mam 4 możliwości
         -wyrusz w pole
         -poprowadź swoje oddziały
         -zaatakuj wroga
         -rozkaż swoim żołnierzom zaatakować bez ciebie
         -odejdź
    z czego 3 pierwsze opcje skutkują tym samym,
    -wiedźmin Caen wspomina o dolinie Suno podjeżdżając do Novigradu,
    -RLG error przy wjeździe do Oxenfurtu
    ,

jako, że większość czasu spędziłem w królestwie Koviru i Poviss to bugi stamtąd...
    -na mapie widzimy śnieg a na polu bitwy czy we wiosce już go niema... mimo to za jazdą pojawia się, niczym tumany kurzu,
    -rozbójnicy tam grasujący wyglądają jak Ci z Nativa, którzy grasowali wtedy na pustyni (pustynni walczą w śniegu),
    -na początku gdy zostałem zaatakowany przez rozbójników Ci z Lancami zachowywali się jakby mieli łuki, starali się uciekać i zachowywali pewną odległość,
    -między Lan Exeter a Pont Vanis, na wybrzeżu jest miejsce nie do przejechania... blokują się tam rozbójnicy,
    -jedne z butów, bodajże "zszywane"(czy coś takiego), noszą nazwę "rękawice",

narazie to tyle :)

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #362 dnia: Sierpnia 08, 2011, 21:54:36 »
    Wszedłem dziś pod baaaaaaaardzo długiej nieobecności na forum i zobaczyłem: "The Witcher Warband Mod". Myślę sobie że znów ktoś zamarzył sobie o uniwersum wiedźminowskim i na tym się skończy. A tu wielkie zaskoczenie. Nie dość że wydana już pierwsza beta to ani razu się nie sypła do tego już zasługuje wg mnie na miano konkretnej modyfikacji. Kawał porządnej roboty. Jedynym wg mnie mankamentem jest że tak to ujmę zróżnicowane poziomy uzbrojenia Nordlingów. Np. Temeria i Redania są można powiedzieć w zaawansowanym średniowieczu czyli pancerze płytowe itp. Ale Kaedwen i Aedrin opierają się bardziej na kulturach wschodnich i ich uzbrojenie jest dość wczesne jeśli wiecie o co chodzi :P a wg. mnie powinny być na takim samym poziomie jak reszta królestw. Na razie zadomowiłem się u boku Henselta i mam zaszczyt być dziesiętnikiem Burej Chorągwi :P Mam nadzieje, że w kolejnych wersjach Bura zostanie rozwinięta o konnice :D Ogólnie jak dla mnie najlepszy mod pod WB :D
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #363 dnia: Sierpnia 09, 2011, 01:33:50 »
    Cóż, kolejny problem, chociaż nie wiem Ven czy to specjalnie czy nie. Nie mogę dostać się do Północnych Rubieży. Zatrzymuję się przed lasem i nie chce iść dalej. Miało tak być?
    Specjalnie ;p. A tak na serio, to Kaedwen jest za wielkie i gdy npc atakują np. Loc Muine, to po prostu nie zdążą z odsieczą w 90% przypadków, a tak szanse są bardziej wyrównane.
    pytanko, czy na bełty też działa? :D

no to zaczynam z bugami :P

-wywaliło mnie z gry przy włączeniu turnieju w Aedd Gynvael,
    -podczas ataku mam 4 możliwości
         -wyrusz w pole
         -poprowadź swoje oddziały
         -zaatakuj wroga
         -rozkaż swoim żołnierzom zaatakować bez ciebie
         -odejdź
    z czego 3 pierwsze opcje skutkują tym samym,
    -wiedźmin Caen wspomina o dolinie Suno podjeżdżając do Novigradu,
    -RLG error przy wjeździe do Oxenfurtu
    ,

jako, że większość czasu spędziłem w królestwie Koviru i Poviss to bugi stamtąd...
    -na mapie widzimy śnieg a na polu bitwy czy we wiosce już go niema... mimo to za jazdą pojawia się, niczym tumany kurzu,
    -rozbójnicy tam grasujący wyglądają jak Ci z Nativa, którzy grasowali wtedy na pustyni (pustynni walczą w śniegu),
    -na początku gdy zostałem zaatakowany przez rozbójników Ci z Lancami zachowywali się jakby mieli łuki, starali się uciekać i zachowywali pewną odległość,
    -między Lan Exeter a Pont Vanis, na wybrzeżu jest miejsce nie do przejechania... blokują się tam rozbójnicy,
    -jedne z butów, bodajże "zszywane"(czy coś takiego), noszą nazwę "rękawice",

narazie to tyle :)
    Te rozkazy bitewne są warunkowe przez Pre-Battle Orders & Deployment, może to zmienie.
    Wszystko o czym piszesz nie jest jeszcze nawet ruszone. Wkrótce będzie skończone, zapewniam.

Aktualnie robie arty, które pojawiają się przed bitwami. Dodam je podobnie jak tekstury, wrzucane ostatnio, by uniknąć rozpoczynania gry od nowa. Z drugiej zaś strony będzie to aktualizacja mała i może i nieistotna, ale wszystkie ekrany w grze są teraz w stylu tego z menu postaci. Narazie tylko szare, prócz dialogowego, ale też się to zrobi :). Paczka na dniach.

W kolejnej wersji planuje dodać Dol Blathana jako miejsce do najmowania elfów (rekrutów z możliwością rozwoju, wciąż do uzgodnienia jakie będzie ich drzewko) i wyspę Thanned, do magów (tak samo).
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2011, 01:40:57 wysłana przez Venris »

Offline podest6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #364 dnia: Sierpnia 09, 2011, 02:19:49 »
    W kolejnej wersji planuje dodać Dol Blathana jako miejsce do najmowania elfów

Diaboły lepiej dodaj :D

ed:

Uk Uk Uk!
    (klik) (klik)

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #365 dnia: Sierpnia 09, 2011, 10:13:38 »
    Venris planujesz dodać coś w stylu wyboru rasy? Nie mówie tu o krasnalach bo to raczej trudne ale o elfach. Znacznie by to rozwinęło moda i dodało mu skrzydeł.

Offline Bezio45

• Użytkownik
    « Odpowiedź #366 dnia: Sierpnia 09, 2011, 10:18:03 »
    sorry za pomyłke ja mam v1.134 i wywala mi błąd pogram teraz w moda i jak mi wywali błąd to zrobie screna

Offline killerudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #367 dnia: Sierpnia 09, 2011, 10:30:30 »
    swiat robiłeś na podstawie tej mapy http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20110326171105/wiedzmin/images/5/58/World_map.jpg ?
    Mi jako fanowi brakuje twierdzy Stygga w której Geralt i Yennefer zabili vilfegortza ;)

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #368 dnia: Sierpnia 09, 2011, 10:31:35 »
    Odpowiem za niego, tak zrobił. Zagraj to zobaczysz.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline gucias

• Użytkownik
    « Odpowiedź #369 dnia: Sierpnia 09, 2011, 10:32:06 »
    Specjalnie ;p. A tak na serio, to Kaedwen jest za wielkie i gdy npc atakują np. Loc Muine, to po prostu nie zdążą z odsieczą w 90% przypadków, a tak szanse są bardziej wyrównane.

Te rozkazy bitewne są warunkowe przez Pre-Battle Orders & Deployment, może to zmienie.
    Wszystko o czym piszesz nie jest jeszcze nawet ruszone. Wkrótce będzie skończone, zapewniam.

Aktualnie robie arty, które pojawiają się przed bitwami. Dodam je podobnie jak tekstury, wrzucane ostatnio, by uniknąć rozpoczynania gry od nowa. Z drugiej zaś strony będzie to aktualizacja mała i może i nieistotna, ale wszystkie ekrany w grze są teraz w stylu tego z menu postaci. Narazie tylko szare, prócz dialogowego, ale też się to zrobi :). Paczka na dniach.

W kolejnej wersji planuje dodać Dol Blathana jako miejsce do najmowania elfów (rekrutów z możliwością rozwoju, wciąż do uzgodnienia jakie będzie ich drzewko) i wyspę Thanned, do magów (tak samo).

no co do tych rozkazów to są inne opcje jeśli atakujesz armie...
    trzy takie same możliwości są tylko przy ataku na rozbójników czy coś w tym stylu :P
    co do moda jest wspaniały, a sam czuję się jak beta-tester xD

Venris planujesz dodać coś w stylu wyboru rasy? Nie mówie tu o krasnalach bo to raczej trudne ale o elfach. Znacznie by to rozwinęło moda i dodało mu skrzydeł.
    to strasznie utrudniło by pracę twórcom. jak wiadomo nikt elfów nie lubił i dialogi które są stworzone pod ludzi nie pasowały by do postaci elfa. Chyba, że na początku dostałbyś -20 do stosunków z większością postaci.

PS. a no jeszcze co do tekstur mapy.. w niektórych miejscach rzeki płyną "pod górę" (takie małe niedociągnięcie) psuję trochę estetykę,
    podczas zakupu pożywienia wszystkie artykuły stają się "prawie" czarne.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2011, 10:41:40 wysłana przez gucias »

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #370 dnia: Sierpnia 09, 2011, 10:59:17 »
    to strasznie utrudniło by pracę twórcom. jak wiadomo nikt elfów nie lubił i dialogi które są stworzone pod ludzi nie pasowały by do postaci elfa. Chyba, że na początku dostałbyś -20 do stosunków z większością postaci.

Zauważ jednak, że był bo to jednak swego rodzaju poziom ekstremalny. Dla lubiących wyzwania. Co do dialogów to masz jednak troche racji, jednak niektóre trzeba przerobić mimo wszystko bo np. Geralt w pewnym momencie zaczyna Ci nawijać o Sargoth.

Offline teri23pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #371 dnia: Sierpnia 09, 2011, 12:38:18 »
    Chlopaki gdzie jest link do sciagniecia tego modu ?

Offline pokolak13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #372 dnia: Sierpnia 09, 2011, 12:49:24 »
    Na samym początku, na pierwszej stronie.

Offline Tubisiowy_Krem

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #373 dnia: Sierpnia 09, 2011, 12:57:38 »
    The Witcher Mod to jeden z lepszych modów w jakie grałem (może dlatego że prawie w mody nie grałem oprócz tych do multi XD). Dopiero co zaczynam moją przygodę z wiedźminską sagą (jestem na 4 tomie) więc mam pytanko czy świat i wydarzenia przedstawiony w modzie dzieją sie po sadze, czy może w jej trakcie? A także mam pytanko czy multi bedzie rozwijane czy bardziej skupicie/skupisz się na singlu ?

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #374 dnia: Sierpnia 09, 2011, 13:02:22 »
    Wydarzenia dzieją się niby po sadze
    - mod ma miejsce w roku 1270, dwa lata po pokoju cintryjskim
    , ale nie jest to potraktowane zbyt poważnie, Geralt żyje i ma się dobrze itd.

Btw, jako 4 tom sagi masz na myśli Wieżę Jaskółki, czy Czas Pogardy? (Niektórzy do sagi doliczają dwa zbiory opowiadań i wychodzi z  tego siedmioksiąg)
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".