Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 225071 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ajax816

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: The Witcher MOD
    « Odpowiedź #255 dnia: Lipca 28, 2011, 11:44:09 »
    Wątpie, gdyby były statki to by trzeba zrobic bitwy morskie a nie wiem czy to mozliwe .

Offline Yokizo

• BANITA
    • Użytkownik
    • Służę pomocą w sprawie Wiedźmina :D
    « Odpowiedź #256 dnia: Lipca 28, 2011, 11:51:14 »
    A czemu? Wystarczą chociaż dwa wrogie sobie statki pełne łuczników. I tyle... Ewentualnie jeżeli trzeba zrobić abordaż to podpływamy do wrogiego statku, przeskakujemy przez burtę i... o matko! Czy to wrogi pokład? (Oczywiście zdażyć się może że ktoś "nie wceluje w pokład" i spadnie do wody.)
    Czy robisz kupę, czy robisz hip-hop; rób to do końca!
                                                                                        GrubSon

Offline Horace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #257 dnia: Lipca 28, 2011, 11:55:09 »
    Wątpie, gdyby były statki to by trzeba zrobic bitwy morskie a nie wiem czy to mozliwe .
    W PWmodzie jest to możliwe :)
    Po co strzelanie z działa wystarczy abordaż :)

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #258 dnia: Lipca 28, 2011, 12:22:49 »
    A po co właściwie bitwy morskie skoro wszędzie da się dojść na piechte i wszystkie walki będą na londzie?
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Brasydas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #259 dnia: Lipca 28, 2011, 12:23:14 »
    Pisaliście, że cała akcja odbywa sie długo po wojnie opisanej w książce. Czy nie byłoby lepiej dla fabuły aby działa sie akcja przed wojną opisana w książce? Byłoby mnóstwo postaci z książki, dowódców, m. in Menno Cooehorna, Markusa Braibanta, Joahima de Wetta, Bronibora, Jana Natalisa itd. Wyszłoby dużo realistyczniej. Proponowałbym umieścić czarodziejów, ale coś w stylu NPC, zlecajacych nam jakieś questy itd.

A co do bitw morskich, to po co?? Zajmie to tylko czas twórcom, a efekty moga być mizerne, lepiej żeby zajeli sie ulepszaniem tego co jest. Bitwy morskie są niepotrzebne, przez Jarugę są poprzerzucane mosty, a połączenie lądowe pomiędzy królestwami jest. Pisaliscie, że jest Brokilon, a co z Mahakamem? To też ciekawa kraina.

Offline Yokizo

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #260 dnia: Lipca 28, 2011, 12:39:38 »
    Mahakam... Taaak, dosyć ciekawe... Przypomniały mi się opisy Yarpena. Chodzi o te które odnosiły się do władz tamtejszych. Ale moment! Można by zrobić takiego questa, że krasnoludy obraziły się na ludzi i chcą zalewać swoje kopalnie! A ty musisz pójść do nich i korzystając ze znajomości i perswazji odciągnąć ich od tego pomysłu. Kolejny quest gotowy.
    A co do bitew morskich: może faktycznie nie ma co kombinować. Zresztą wiedźmini nie znali się na potworach morskich, więc to by się kupy nawet trzymało...
                                                                                        GrubSon

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #261 dnia: Lipca 28, 2011, 13:02:15 »
    No pewnie, krasnoludy wprost słyną z zarzucania opłacalnych przedsięwzięć, zwłaszcza uświęconych wielowiekową tradycją. Mam nawet lepszy pomysł! Niech burzą od razu górę Carbon!
    A co do drugiej części, to było już nieraz powiedziane, że NIE GRA SIĘ WIEDŹMINEM i NIE MA POTWORÓW. Więc co do rzeczy ma to, że wiedźmini nie znają się na morskich potworach?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2011, 13:21:34 wysłana przez Zizka »
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Dominoo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #262 dnia: Lipca 28, 2011, 16:27:19 »
    Pisaliście, że cała akcja odbywa sie długo po wojnie opisanej w książce.

Rozgrywa się zaraz po wydarzeniach z książki. Venris pisał:
    Mod ma miejsce po Pokoju Cintrijskim
    Chyba, że to chodzi o dalszą przyszłość. Ale na pewno przed wydarzeniami z gry (Foltest i Demawend żyją)

Można by zrobić takiego questa, że krasnoludy obraziły się na ludzi i chcą zalewać swoje kopalnie!

Trochę przy tym roboty, poza tym taki quest nie może się powtarzać, a w M&B zadania są raczej powtarzalne.

Brakuje mi trochę Lyrii i Rivii w frakcjach. Nie były one za ważne, wiem, ale by się jednak przydały.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #263 dnia: Lipca 28, 2011, 16:48:02 »
    Brakuje mi trochę Lyrii i Rivii w frakcjach. Nie były one za ważne, wiem, ale by się jednak przydały.

Zrobiłem ostatnio zbroje dla lyryjskich łuczników i cintryjskiej jazdy z wyraźnym herbem. Tak na poczatek.

Offline Yokizo

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #264 dnia: Lipca 28, 2011, 18:06:06 »
    No pewnie, krasnoludy wprost słyną z zarzucania opłacalnych przedsięwzięć, zwłaszcza uświęconych wielowiekową tradycją. Mam nawet lepszy pomysł! Niech burzą od razu górę Carbon!
    A co do drugiej części, to było już nieraz powiedziane, że NIE GRA SIĘ WIEDŹMINEM i NIE MA POTWORÓW. Więc co do rzeczy ma to, że wiedźmini nie znają się na morskich potworach?
    Hmm... A czytałeś wiedźmina? Chyba nie, bo tam Yarpen PODKREŚLAŁ, że jeśli ludzie przesadzą z prześladowaniami (czy z czymś innym) to krasnale po prostu zaleją kopalnie i znajdą sobie inne... W końcu mają jeszcze banki!

A co do misji... Czy można będzie wkońcu grać krasnalem albo elfem? Bo już się pogubiłem xD
                                                                                        GrubSon

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #265 dnia: Lipca 28, 2011, 18:21:56 »
    Czytałem sagę, dosyć dawno, jakieś 4 lata temu, po tym jak przeczytałem parę opowiadań w Fantastyce. Nie sądzę, żeby chodziło mu o kopalnie mahakamskie, które w końcu należą do krasnoludów, i też są im potrzebne.

A co do misji... Czy można będzie wkońcu grać krasnalem albo elfem? Bo już się pogubiłem xD
    Przecież widziałeś post Venrisa, nawet sam na niego odpowiedziałeś.

EDIT: Aha, a propos twoich wypowiedzi o tym, jak to fajnie byłoby, gdyby wiedźmini mogli być wasalami, to pamiętaj, że królowa Lyrii nie nadała Geraltowi żadnych ziem, ani armii, a w MB bycie wasalem jest z tym równoznaczne. (Już nie mówiąc o tym, że to był absolutny wyjątek, a wiedźminów jest 3 czy 4). A to, że Geralt był ochroniarzem Foltesta, to już wymysł twórców gry, która nie jest kanoniczną kontynuacją sagi.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2011, 18:38:49 wysłana przez Zizka »
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #266 dnia: Lipca 28, 2011, 20:55:08 »
    (...)to już wymysł twórców gry, która nie jest kanoniczną kontynuacją sagi.
    Zapisać w notesie i podwójnie podkreślić. Tak powiem szczerze, że w growym wiedźminie 2 nie ma wiedźmina... (To ostatnie zdanie nie jest dosłowne.)

Offline Vizimir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #267 dnia: Lipca 28, 2011, 23:17:33 »
    Witam, jestem tu nowy, ale mam pewne pytanko: Kiedy będą gotowe próbki moda do pobrania? Mam nadzieję, że niedługo, bo niecierpliwię się na tego moda :).

Czy można by "ożywić" Cahira Mawr Dyffryna aep Ceallah'a? Mam do niego po prostu WIELKI sentyment, jedna z mych ulubionych postaci Sagi.

Aha, no i frakcje. Czy będą tylko frakcje, o których była mowa na początku? Czy może dodacie jakieś mniejsze państewka np. Verden, Lyria i Rivia? Bo można by było utworzyć np. Verden i dać mu Brugge, Kernack, Bremervoord i Cidaris, żeby to wszystko nie należało tylko do Temerii.

Wiem, że jest dużo pytających postów odnośnie szczegółów gry, ale prosiłbym o odpowiedź na tego posta.  :)

Offline podest6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #268 dnia: Lipca 29, 2011, 00:13:41 »
    Autorze, dodaj muzykę z serialowego wiedźmina, jest bardzo klimatyczna. Albo chociaż odsłuchaj.
    W mojej sygnaturce, bo linku zapomniałem.
    (klik) (klik)

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #269 dnia: Lipca 29, 2011, 00:26:02 »
    Witam, jestem tu nowy, ale mam pewne pytanko: Kiedy będą gotowe próbki moda do pobrania? Mam nadzieję, że niedługo, bo niecierpliwię się na tego moda :).

Czy można by "ożywić" Cahira Mawr Dyffryna aep Ceallah'a? Mam do niego po prostu WIELKI sentyment, jedna z mych ulubionych postaci Sagi.

Aha, no i frakcje. Czy będą tylko frakcje, o których była mowa na początku? Czy może dodacie jakieś mniejsze państewka np. Verden, Lyria i Rivia? Bo można by było utworzyć np. Verden i dać mu Brugge, Kernack, Bremervoord i Cidaris, żeby to wszystko nie należało tylko do Temerii.

Wiem, że jest dużo pytających postów odnośnie szczegółów gry, ale prosiłbym o odpowiedź na tego posta.  :)

Ja też mam sentyment do Cahira. Jest w modzie :). Narazie nie ma więcej frakcji, ale aktualnie pracuje nad pomniejszymi. Mod będzie dostępny niebawem, wersja testowa.

Autorze, dodaj muzykę z serialowego wiedźmina, jest bardzo klimatyczna. Albo chociaż odsłuchaj.
    W mojej sygnaturce, bo linku zapomniałem.

Autor rozpatrzy :).
    « Ostatnia zmiana: Lipca 29, 2011, 00:39:56 wysłana przez Venris »