Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 226028 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • ...and ideas are bulletproof.
    Odp: The Witcher MOD
    « Odpowiedź #240 dnia: Lipca 27, 2011, 14:35:33 »
    Tak samo wybieranie czy chce sie być wiedźminem czy elfem nie miałoby sensu. Zarówno wiedźmini jak i elfy w tym świecie mają poprostu znikome prawa. Nie mogli by byc wasalami itd.

Offline Yokizo

• BANITA
    • Użytkownik
    • Służę pomocą w sprawie Wiedźmina :D
    « Odpowiedź #241 dnia: Lipca 27, 2011, 14:48:19 »
    Tak samo wybieranie czy chce sie być wiedźminem czy elfem nie miałoby sensu. Zarówno wiedźmini jak i elfy w tym świecie mają poprostu znikome prawa. Nie mogli by byc wasalami itd.
    Moment moment... Jak to wiedźmin nie może być wasalem?? Przecież po tej bitwie o której mówił michal3588 królowa Rivii (tez nie pamietam imienia) uhonorowała Geralta tym, że został jej rycerzem! A to oznaczało w ówczesnym świecie że również i wasalem! Nie wciskajcie mi tu kitów... A co do elfów to i oni bywali wasalami... Na przykład u Nilfgaardczyków. A i w krajach Północy zosawali wojewodami i tym podobnymi...
    Czy robisz kupę, czy robisz hip-hop; rób to do końca!
                                                                                        GrubSon

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #242 dnia: Lipca 27, 2011, 14:53:45 »
    Wiedźmin jako król też mi się nie widzi ale jako dowódca... Przecież podczas bitwy na moście gdy z Cahirem przy pomocy okrzyków i wiązanki bluzgów przejął dowodzenie i powstrzymał żołnierzy przed ucieczką ratując tym samym skórę jakiejś tam królowej(przyznaję bez bicia, że nie pamiętam kto to dokładnie był xD)? Myślę, że gdyby sytuacja tego wymagała to Geralt spisał by się całkiem nieźle w roli dowódcy.

Ja myślę że jako król też by się spisał. Fajnie by było wybierać.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Dominoo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #243 dnia: Lipca 27, 2011, 15:14:06 »
    Królowa Rivii. Wiem, ale to był przypadek. Geralt wcale tego nie chciał.

Offline Yokizo

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #244 dnia: Lipca 27, 2011, 15:42:02 »
    Niby nie chciał ale to jednak możliwe! A to jak zachęcał żołnierzy do bitwy... Epickie! A zresztą wyobraźcie sobie, że w grze Wiedźmin 2 na samym początku SŁUŻYMY jako ochrona samemu Foltestowi! Dla niewtajemniczonych to król Temerii...
                                                                                        GrubSon

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #245 dnia: Lipca 27, 2011, 15:48:36 »
    Hmm a tak troszkę poza tematem marzy mi się jakiś RTS w świecie Wiedźmina :D
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Yokizo

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #246 dnia: Lipca 27, 2011, 16:00:11 »
    Hmm a tak troszkę poza tematem marzy mi się jakiś RTS w świecie Wiedźmina :D
    Jesteś mistrzem ziomuś! xD Chodzi o zmienianie tematów. Ale w sumie... Taka gra byłaby albo najlepszą wszechczasów, albo... cóż, dnem i dwoma metrami mułu... Ciekaw bym był oblężenia Kaer Morhen.
                                                                                        GrubSon

Offline Dominoo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #247 dnia: Lipca 27, 2011, 16:15:46 »
    Nie martw się Yokizo, oblężenie Kaer Morhen zobaczysz w modzie. Biorę się za nie jak skończę Vergen.

Edit
    Czy myślicie, że w Vergen arena powinna być pod ziemią?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2011, 16:58:33 wysłana przez Dominoo »

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #248 dnia: Lipca 27, 2011, 17:51:53 »
    Moim zdaniem Kaer Morhen powinno być ukrytą lokacją, do której dostęp mieli byśmy dopiero po jakimś queście(coś takiego było chyba w SoD z elfią twierdzą). Z tego co pamiętam Kaer Morhen nikt nigdy nie oblegał a jedynie raz wdarł się tam rozwścieczony tłum i wymordował wiedźminów czego oblężeniem chyba nazywać nie można.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #249 dnia: Lipca 27, 2011, 18:00:28 »
    ... Z tego co pamiętam Kaer Morhen nikt nigdy nie oblegał a jedynie raz wdarł się tam rozwścieczony tłum i wymordował wiedźminów czego oblężeniem chyba nazywać nie można.

Ubiegłeś mnie, właśnie miałem to napisać :D Dobrze pamiętasz, oblężenia nie było, tylko wściekła tłuszcza, przy której Scoia'teal to niemowlaki w pieluchach.
    Jacek Piekara

Offline Yokizo

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #250 dnia: Lipca 28, 2011, 09:11:30 »
    Ubiegłeś mnie, właśnie miałem to napisać :D Dobrze pamiętasz, oblężenia nie było, tylko wściekła tłuszcza, przy której Scoia'teal to niemowlaki w pieluchach.
    Co racja to racja... Tylko należy pamiętać że Kaer Morhen oznacza Warownia Starego Morza... Więc może z tym questem to byłoby tak, że udajemy się do jakiejś wsi nadmorskiej. W tawernie spotykamy ciężko rannego wiedźmina, któremu pomóc mogą tylko mutagenty znajdujące się w wiedźmińskim siedliszczu. Wskazuje on nam drogę, my go tam wieziemy i w ten sposób na naszej mapie pojawia się Kaer Morhen! Można też dodać na przykład że zaraz po naszym przybyciu wyżej wymienieni przedstawiciele chłopstwa wraz z czarodziejami rozpoczynają "oblężenie" zamku i mamy pomóc jednej ze stron... Co wy na to?
                                                                                        GrubSon

Offline Brasydas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #251 dnia: Lipca 28, 2011, 09:15:10 »
    pomysł bardzo dobry aby wykorzystać w ten sposób Kaer Morhen. Ogólnie mod zapowiada się znakomicie, ksiażkę Sapkowskiego znam na pamięć, więc w razie pytań służę pomocą.

Offline Yokizo

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #252 dnia: Lipca 28, 2011, 09:18:50 »
    pomysł bardzo dobry aby wykorzystać w ten sposób Kaer Morhen. Ogólnie mod zapowiada się znakomicie, ksiażkę Sapkowskiego znam na pamięć, więc w razie pytań służę pomocą.
    No to jak ja xD. Książka znakomita jeśli już o to chodzi. A właśnie... Tak mi się przypomniało. Co z potworami? W końcu Wiesiek na czymś zarabiać musi... Zrobilibyście parę potworków i macie materiał na kilka nowych questów.
                                                                                        GrubSon

Offline Dominoo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #253 dnia: Lipca 28, 2011, 10:34:21 »
    Już pare razy było o potworach (i magii). Na razie raczej nie.

Offline Yokizo

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #254 dnia: Lipca 28, 2011, 11:16:26 »
    A mam jeszcze jedno pytanie- Czy będzie możliwość pływania na statkach? Albo chociaż promami?
                                                                                        GrubSon