Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Forumowa Sesja RPG - Rozdział 1  (Przeczytany 20937 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    Odp: Forumowa Sesja RPG
    « Odpowiedź #30 dnia: Lipca 16, 2011, 21:15:50 »
    OK chłopaki, zaczynamy sesję. Jeśli ktoś by zapomniał, macie 2 dni aby odpowiedzieć co robicie. Inaczej, no cóż, you will be kicked out without any goodbay.

Piękny, słoneczny dzień. Wasza szóstka wypoczywa na błoniach Akademii. Nagle przed wami pojawia się zjawa.
    -Jestem Erlorth, syn boga Gostor'a, wasz stwórca. Wybrałem was do zadania, od którego zależy los wszelkiego istnienia, nie tylko na tej planecie. Musicie odnaleźć Miecz Przeznaczenia, zanim zrobi to Apocalypton. Wierzę w was. Ja go zatrzymam, ale nie na zawsze, więc śpieszcie się. Nawet JA nie wiem gdzie on teraz jest. Podczas waszych poszukiwań natraficie na wiele prób i niebezpieczeństw. Jutro otrzymacie zaświadczenia o ukończeniu Akademii oraz pieniądze na podróż. A teraz idźcie odpocząć i się przygotować.
    Bóg zniknął równie szybko jak się pojawił. Wszyscy poszliście do swoich kwater aby wypocząć i się przygotować.

W NOCY

Słyszycie jakieś hałasy, wybuchy, wrzaski i ryki. Co robicie?

Kolejność odpowiedzi dowolna. Macie czas do poniedziałku do godziny 22.00 aby odpowiedzieć. To tyle. Możecie odpowiadać w temacie albo mi na PW.

@DOWN: Może, ale GG tu nie mam a Skype jest do D. Rzeczywiście, byłoby lepiej ale nie sądzę żeby ktoś miał czas. To nie jest długi czas oczekiwania. Przy niektórych PBF'ach jak GM nie ustanowi czasu to można czekać miesiąc aż wszyscy odpowiedzą.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2011, 22:02:03 wysłana przez Archimonde »
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #31 dnia: Lipca 16, 2011, 21:56:48 »
    Budzę się i otwieram oczy. Przez chwilę wsłuchuję się w odgłosy dochodzace z zewnątrz po czym wstaję i ubieram się szybko.
    Wychodzę ostrożnię i próbuję znaleźć pozostałych członków drużyny.

PS: Czy nie lepiej byłoby umówić się na konretny termin na np gadu gadu? Albo skype, rozmowa glosowa? Pare godzinek w czasie rzeczywistym moim zdaniem byloby bardziej zywiolowe niz takie dlugie czekanie na odpowiedz w tym temacie

Offline daw790

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #32 dnia: Lipca 16, 2011, 22:36:52 »
    Czujne elfie uszy wychwyciły hałas o wiele szybciej, więc miałem więcej czasu niż inni by zorientować się w sytuacji. Ubrałem się i z łukiem w ręku wypatrywałem potencjalnego wroga. Niestety, dym zasłaniał widoczność i nie byłem w stanie nic zobaczyć. Wyszedłem na korytarz.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2011, 21:20:15 wysłana przez daw790 »
    Życie jest jak herbata, każdy słodzi inaczej.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #33 dnia: Lipca 16, 2011, 22:52:48 »
    Czujne elfie uszy wychwyciły hałas o wiele szybciej, więc miałem więcej czasu niż inni by zorientować się w sytuacji. Ubrałem się i z łukiem w ręku wypatrywałem potencjalnego wroga. Niestety, dym zasłaniał widoczność i nie byłem w stanie nic zobaczyć. Wyszedłem na korytarz i zobaczyłem stojącego przed moim pokojem Mortisa.

.......... To JA mówię czy coś/kogoś widziałeś czy nie.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Realign

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Lipca 17, 2011, 12:26:59 »
    Zrywam się z łóżka przez chwilę nasłuchując co się dzieje na zewnątrz. (mam dobry słuch) Szybko ubieram się i chwytam mój topór. Podchodzę do drzwi nasłuchując czy dzieje się coś za drzwiami. Jeśli słyszę jakieś dziwne krzyki wywarzam drzwi, jeśli nie ostrożnie otwieram i wychodzę szukać drużyny.

Edit down:  Na forum jest podobna sesja, poczytajcie trochę to dowiecie się jak pisać posty.

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=7286.0
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2011, 12:44:56 wysłana przez Realign »
    Mówisz Justin Bieber - Odpowiadam ACDC<br />Mówisz Miley Cyrus - Odpowiadam Metallica<br />Mówisz Pink - Odpowiadam Iron Maiden<br />Mówisz Pop - Krzyczę Heavy Metal!!!<br />92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Offline Medien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Lipca 17, 2011, 12:35:00 »
    Zerwałem się słysząc odgłosy. Wywarzyłem drzwi, sięgnąłem po miecze i wybiegłem z domu. Było zbyt ciemno by coś dostrzec, więc szedłem przed siebie...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2011, 18:46:35 wysłana przez Medien »

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #36 dnia: Lipca 17, 2011, 12:37:49 »
    Nasłuchując usłyszałem krzyki. Wywarzyłem drzwi, sięgnąłem po topór i wybiegłem z domu. Pozabijałem paru napastników i usłyszałem z daleka odgłosy posiłków wroga teraz pomyślałem co mam zrobić, zaatakować wojsko czy pobiec po drużyne...

....................................... ...................... CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM 2 posty przed twoim już komuś to mówiłem. Nie powiedziałem że to wrogowie, ani nawet że coś usłyszałeś.
    Jacek Piekara

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #37 dnia: Lipca 17, 2011, 12:57:33 »
    Powoli wstaję, wsłuchuję się w odgłosy. Podchodzę do szafy w której jest mój ekwipunek, staram się szybko ubrać. Chwytam kiścień i tarczę i wychodzę z pokoju, przyzwyczajam swe oczy do panującej tu ciemności. Następnie powoli zaczynam iść korytarzem z nadzieją odnalezienia kogoś.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #38 dnia: Lipca 17, 2011, 16:33:22 »
    Podnoszę się z łóżka,szybko ubieram się. Następnie cały czas nasłuchując sprawdzam ostrość swoich mieczy...
    Zebraniem kompanów nie przejmuję się nad to, jeśli na zewnątrz dzieje się komuś krzywda należy pomóc w miarę swoich możliwości. Zrobiwszy próbne zamachy wychodzę z pokoju...
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #39 dnia: Lipca 17, 2011, 17:14:51 »
    Mortis -
    Słyszysz jakieś przekleństwa i odgłosy, jakby pół budynku wyleciało w powietrze. Wychodzisz i widzisz wielką dziurę w miejscu, gdzie jeszcze wieczorem znajdowało się Laboratorium. Nad dziurą stoi Mistrz Akademii, a tuż obok niego kilku nauczycieli.
    Daw790 -
    Twoje uszy nie wychwyciły hałasu wcześniej, tylko w tym samym momencie co uszy pozostałych. Dym Ci widoczności nie zasłaniał, a wroga nigdzie nie widziałeś. Zauważyłeś Mortisa gapiącego się na dziurę w miejscu której było niedawno Laboratorium. Na skraju krateru widzisz stojących kilku nauczycieli oraz Mistrza Akademii.
    Realign -
    Słyszysz jak ktoś (chyba Mistrz Akademii) klnie tak szpetnie, że zdenerwowany krasnoludzki szewc by się nie powstydził. Potem kolejna dawka wybuchów i kilka krzyków, ale raczej złości niż bólu. Otworzyłeś więc drzwi i stanąłeś na korytarzu. Po twojej lewej stali twoi przyjaciele, Mortis i Ethail. Gapią się na coś, ale jesteś zbyt zaspany aby załapać o co chodzi.
    Madien -
    Wywarzyłeś drzwi i znalazłeś się na korytarzu. Idąc przed siebie natrafiłeś na miejsce, gdzie powinna być ściana ale zamiast niej była wielka dziura. Za ścianą powinno być laboratorium, ale zamiast niego był tylko krater, a paręnaście metrów dalej był korytarz. Nad kraterem stał Mistrz Akademii razem z kilkoma nauczycielami.
    Solejók -
    Idziesz powoli i znalazłeś czwórkę swoich przyjaciół gapiących się na pewien brak w budynku szkoły. Zamiast Laboratorium mieliście bowiem wielki krater, a na jego brzegu Mistrz Akademii i kilku nauczycieli
    Aldred -
    Wychodzisz i wpadasz na Burluga. Idąc za jego wzrokiem patrzysz na dziurę, w miejscu której powinno stać laboratorium. Nad dziurą stoi Mistrz Akademii w towarzystwie kilku nauczycieli.

Patrzycie, a mistrz akademii stoi i mało z siebie nie wychodzi. ,,Co za kretyni. Co za przeklęci kretyni" wrzeszczy na cały głos, klnąc przy tym jak zdenerwowany krasnoludzki szewc (Mistrz Akademii był krasnoludem, a zanim wstąpił do Akademii i został jej mistrzem był krawcem).
    Jacek Piekara

Offline Realign

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Lipca 17, 2011, 17:45:03 »
    Patrzę chwilę tępo przed siebie po czym wale sobie z liścia w gębę żeby sie dobudzic. Biegne w stronę Mortisa i Ethaila rozglądając się i krzycząc:
    - Co tu sie do cholery stało?! Co ten mistrz tak morde drze! Wyspać się nie idzie!
    Mówisz Justin Bieber - Odpowiadam ACDC<br />Mówisz Miley Cyrus - Odpowiadam Metallica<br />Mówisz Pink - Odpowiadam Iron Maiden<br />Mówisz Pop - Krzyczę Heavy Metal!!!<br />92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Offline Medien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Lipca 17, 2011, 18:01:51 »
    Schowałem Miecze na plecy, i powiedziałem do mistrza:
    - Mistrzu, uspokój się! Co się stało, co z laboratorium? Kto mógł to zrobić lub co mogło to zrobić?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2011, 18:46:47 wysłana przez Medien »

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #42 dnia: Lipca 17, 2011, 18:38:05 »
    Ze stoickim spokojem podchodzę na odległość metra od Mistrza i wysłuchuję go, bądź też moich towarzyszy.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #43 dnia: Lipca 17, 2011, 19:49:47 »
    Bez słowa dołączam do rosnącego kręgu przy mistrzu.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #44 dnia: Lipca 17, 2011, 20:47:48 »
    Chowam miecze i dołączam do reszty. Omal nie wybuchnąłem śmiechem gdy przypomnę sobie jak przed chwilą myślałem że trwa inwazja czy jakaś bitwa. Pozostali także zdradzali oznaki zaskoczenia jakby spodziewali się czegoś innego. Na moje oko wygląda to na efekt nieudanego eksperymentu alchemicznego lub magicznego. Próbuję sobie przypomnieć czy w przeszłości jako strażnik spotkał się z czymś podobnym. Jednocześnie czekam aż mistrz ochłonie i powie co tu się właśnie stało.
    -Pozwólmy mu panowie ochłonąć i niech powie co się tu stało. Przekrzykując się nic się nie dowiemy.
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)