Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seriale - dyskusja  (Przeczytany 16270 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    Odp: Seriale - dyskusja
    « Odpowiedź #60 dnia: Marca 24, 2013, 19:31:05 »
    Ale gdyby grał, to straciłby głowę:)
    Henio lubił słowo dekapitacja
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline DagmaraL1983

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #61 dnia: Kwietnia 04, 2013, 16:43:48 »
    Akurat Sean Bean w tym serialu nie gra. Grał w filmie fabularnym Henry VIII.

Kolega pisał że w GoT czyli chyba Grze o Tron nie potrzebnie Seana Beana tam wsadzili a w tym serialu w pierwszym sezonie kluczową rolę grał. I jak w każdym filmie zresztą pięknie zagrał śmierć.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #62 dnia: Kwietnia 04, 2013, 18:45:08 »
    Tak w ogóle, to pierwszy odcinek 3 serii nie zachwyca... Część dotycząca Westeros, a szczególnie tego co za Murem - bardzo fajnie, ale Essos... jakieś to nijakie, zero jakiegoś wprowadzenia, pusto, beznadziejny casting na nowe postaci... W dodatku nie ma Belwasa :(

Po przeczytaniu książek strasznie mnie boli rola Stannisa... no cóż, trzeba było nie czytać :D

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #63 dnia: Kwietnia 07, 2013, 09:12:32 »
    Mam nadzieję, że trzecia seria będzie trzymała poziom poprzedniczek. Mam wrażenie, że Sean Bean w każdym filmie umiera. Obejrzałem cztery filmy z jego udziałem. W jednym został zabity przez uruk-hai, w drugim rozerwali go końmi, w trzecim przysypali go ziemią   (żywcem!). A w czwartym miał szczęście - trafił za kratki. No i jeszcze gra o tron. Szkoda bo lubię tego aktora.
    Sorry za drastyczność, ale piszę jak było - nic nie ubarwiam.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #64 dnia: Kwietnia 07, 2013, 12:48:11 »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #65 dnia: Kwietnia 07, 2013, 14:58:00 »
    Nie no, Sean Bean to straszny pechowiec. Może powinniśmy założyć oddzielny wątek dla niego?
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Kwietnia 07, 2013, 16:20:23 »
    W serii filmów o Richardzie Sharpie zdaje się że przeżył. Tak samo w brytyjskim filmie Bravo Zero Two. Mimo że został złapany przez Irakijczyków i brutalnie torturowany, to przeżył (w przeciwieństwie do sporej liczby kolegów z oddziału). W Troi też ostał się do końca. Nie pamiętam jak skończyła jego postać w Skarbie Narodów.

Offline huth

« Odpowiedź #67 dnia: Kwietnia 07, 2013, 16:25:50 »
    No tym Sharpem to sobie te żywoty nieco bilansuje... tyle filmów...

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #68 dnia: Kwietnia 07, 2013, 20:54:19 »
    Co do Sharpe'a, krótkie pytanie. Warto? I jest to to dostępne z lektorem, bądź napisami gdziekolwiek?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Kwietnia 07, 2013, 21:27:08 »
    Warto. Mnie się podobał. A wersja z lektorem/napisami jest z pewnością. Sprawdź na allegro.

Offline huth

« Odpowiedź #70 dnia: Marca 04, 2017, 19:46:46 »
    Wróciłem ostatnio do seriali, ale nie tak, że będę oglądał, to co inni nałogowcy(jak ludzie mają czas na to wszystko?!), ale jak mnie coś po pierwszym/drugim odcinku nie przekona, to odrzucam, nie mówiąc o przedwstępnej mocnej selekcji i odpuszczaniu w trakcie sezonu.
    Na razie weszły Tabu(Taboo) i Zamęt(Quarry). Quarry juz po dwóch odcinkach wygląda na jeden z niewielu wybitnych poważnych seriali nie robionych pod kolejne sezony, nieefekciarskich i nieprzeciąganych. Kolejny raz dziękuję HBO, kiedyś na pewno sobie je kupie, ehem. W sumie kupiłbym już teraz, gdyby mieli formę jak Netflix, a nie że trzeba mieć kablówkę, samo HBO i dopiero HBO GO......
    Taboo po dwóch odcinkach zapowiada się nieźle, to już bardziej rozrywkowe, ale porządnie zrobione, trochę zbyt stylizowane na stereotypy, ale jest w tym jakiś sens.

Offline Raichu

• Użytkownik
    • Przyboczny marszałka
    « Odpowiedź #71 dnia: Marca 11, 2017, 16:09:22 »
    Nałogowym oglądaczem seriali może nie jestem, ale w ostatnim czasie (mniej więcej 5 lat wstecz) obejrzałem kilkanaście tytułów. Gustuję przede wszystkim w thrillerach, horrorach oraz serialach sci-fi. Niedawno oglądałem "22.11.63" z Jamesem Franco. Znawcom tematu pewnie ta data wiele mówi. Tak, to data zamachu na JFK. Serial traktuje właśnie o człowieku, który przenosi się w przeszłość i próbuje powstrzymać zamachowca. Niby banał, ale przedstawione w dosyć oryginalny sposób z wieloma smaczkami spiskowymi.