Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seriale - dyskusja  (Przeczytany 16296 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    Odp: Seriale - dyskusja
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 03, 2012, 17:43:05 »
    Pierwszy odcinek drugiego sezonu obejrzany. Całkiem przyjemny, trzyma poziom. Oby tak dalej.

Chyba powinnam zacząć oglądać jeszcze jakieś seriale. Tak w ramach prokrastynacji przedmagisterskiej.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 03, 2012, 18:20:41 »
    polecam Supernatural (nie z tego świata);d

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 03, 2012, 20:44:56 »
    Ale nie ostatni sezon bo się z tego jakaś telenowela powoli robi. :/

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 03, 2012, 21:01:56 »
    Gra o tron nie jest przehajpowana :)
    A co do seriali ogolnie, to ze swojej strony moge polecic nastepujace pozycje wszystkim tym, ktorzy lubia dobre seriale:
    - Gra o Tron... a jakze ; ) dla kazdego fana fantasy pozycja obowiazkowa. Solidnie zrealizowana produkcja z niesamowitymi sceneriami, ciekawymi bohaterami i dialogami. Minus to strasznie duzo fakania (by dedal) roznego rodzaju
    - The Walking Dead - serial dla fanow zombie. Porzadnie zrealizowany, genialnie zagrani i ucharakteryzowani zombie, ciekawa fabula
    - Breaking Bad - ciekawy dramat, czasami niesamowite wrecz dluzyzny, ale ogolnie jako calosc stoi na bardzo wysokim poziomie
    - Przyjaciele - kultowy serial komediowy. Pozycja must watch dla wszystkich. Przezabawny, przekomiczny, luzny. Mysle, ze najlepszy serial komediowy ever :) Posiadam wszystkie 10 sezonow na dvd i czesto do nich wracam, bo ilekroć by sie go juz nie obejrzalo, to zawsze potrafi rozśmieszyć
    - Zakazane imperium - kolejna swietna produkcja by HBO. Serial gangsterski z ciekawą i wciagajaca fabula. Minusem tej pozycji jest to, ze akcja tam sie rozwija w masakrycznie slimaczym tempie.
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 03, 2012, 21:19:21 »
    Według mnie produkcje HBO to najlepsze na świecie, nie ma takich drugich seriali.
    Gra o tron, Dynastia Tudorów, Rzym, Rodzina Borgiów to kwintesencja. Wszystkie z przyjemnością się ogląda.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 03, 2012, 22:52:31 »
    Ja gorąco polecam Spartacusa , który także jest emitowany na HBO . Szkoda mi tylko głównego aktora pierwszej serii .

A tak z innej paki  , co sądzicie o serialach Polsatu ?  To jest : Trudne sprawy ,Dlaczego ja ?  , Pamiętnik z wakacji . Jak dla nie to żałosne ,  Słyszałem że koleś w Pamiętnikach z wakacji znalazł 100 euro wykrywaczem metali ...
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 04, 2012, 01:39:54 »
    Ja gorąco polecam Spartacusa , który także jest emitowany na HBO . Szkoda mi tylko głównego aktora pierwszej serii .

A tak z innej paki  , co sądzicie o serialach Polsatu ?  To jest : Trudne sprawy ,Dlaczego ja ?  , Pamiętnik z wakacji . Jak dla nie to żałosne ,  Słyszałem że koleś w Pamiętnikach z wakacji znalazł 100 euro wykrywaczem metali ...
    To nie seriale tylko paradokumenty, inaczej dokumenty dla idiotów.

No z HBO oglądałem jeszcze dwa.Pacyfik i Kompanie braci.Choć trudno nazywać je serialami w porównaniu do prawdziwych seriali, odcinkami sięgające nierzadko tysiąca...
    Ja bym to raczej nazwał filmami dokumentalno-historycznymi oraz akcji składającymi się z 15 części.Wrzucając je do jednej szerokiej grupy wraz z modą na sukces, plebanią, i innymi woła o pomstę do nieba.
    Te filmy spokojnie zasługują na wersję kinową(z niektórymi gniotami mogą spokojnie konkurować).
    Swoją drogą, wybrał bym się na jakiś maratonik ;)

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 04, 2012, 08:08:04 »
    Mi najbardziej przypadł Rzym. Według mnie drugi, najlepszy po "Grze o tron" serial HBO. Szkoda, że nie powstała 3 seria lub jakoś nie rozwinęli wątku...
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 04, 2012, 09:09:47 »
    Panowie... dobra rada... nie oglądajcie Gry o tron na przemian z Allo Allo, zwłaszcza jak jesteście chorzy i gorączkujecie. Dzisiaj przyśnił mi się Joffrey z twarzą Angielskiego Lotnika...
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 04, 2012, 10:44:58 »
    Ciesz się, że nie z twarzą Edith.
    A tak po za tym, nie wiem dlaczego, ale mylę zawsze dwóch aktorów. Guy'a Sinera (Porucznik Hubert z "Allo Allo!") z Nickiem Dunningiem (Thomas Boleyn z "Dynastii Tudorów").
    PS. O nawet nie zauważyłem, że Terra Nova dziś leci na "jedynce". Muszę obejrzeć.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 04, 2012, 10:56:37 »
    Właśnie że Gra o tron jest przehype'owana :p Już jak widzę zapowiedź z tekstem "powrót legendarnego serialu" to aż mi się śmiać chce. Nie żeby serial był słaby bo pierwszy sezon obejrzałem i nie traktuje tego czasu jako straconego, ale nie był to również najlepszy serial jaki oglądałem w życiu. Legendarnym można nazwać takie Z archiwum X, Drużyna A, etc., a nie serial, który miał ledwie jeden sezon zakończony rok temu. Przez ten hype aż nie chce mi się obejrzeć tego pierwszego odcinka, bo nie wiem jaki będzie i tak nie dorówna moim oczekiwaniom po tych szumnych zapowiedziach. Obejrzeć pewnie obejrzę, bo i tak mam ostatnio niedobór w serialach, ale nie spodziewam się niczego ponad pierwszy sezon, który był tylko - i aż - dobry.

Wysłane z mojego Sony Ericsson Neo V za pomocą Tapatalk

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    « Odpowiedź #26 dnia: Listopada 25, 2012, 22:29:13 »
    Mała aktualizacja seriali, które są imo PRO. I moze próba ożywienia wątku.

- Suits - bardzo wciągający serial o ... prawnikach. Bardzo dobrze napisani i zagrani główni bohaterowie. Każdą scenę z Louisem, Harbveyem albo Mikem chłonie się niczym każdy promień słońca w zimne dni. Aktualnie wyszły 2 sezony, do tego 2 sezon został podzielony na dwie części. 2 część 2 sezonu wyemitowana zostanie 2 styczniu. W polsce serial mozna ogladac na canal plus.
    - Homeland - serial o zolnierzu przetrzymywanym w niewoli przez 8 lat. Również dobrze zagrany, ale imo mniej wciągający niż suits. Brakuje troche tego 'czegos'.

A wracając do poprzednich seriali, które wymieniłem, to własnie leci 3 sezon The Walking Dead i... naprawde polecam, 10 razy lepszy i potężniejszy niz 2 sezon.
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #27 dnia: Listopada 26, 2012, 00:16:24 »
    Zgadza się, 3cia seria póki co niszczy 2gą... I najlepsza scena gdy Rick odebrał telefon od swojej zmarłej żony...

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #28 dnia: Listopada 26, 2012, 11:40:28 »
    Tak w samych superlatywach piszecie o tych serialach, chyba trzeba coś zacząć oglądać. Moje oglądanie seriali zakończyło się na Allo Allo..takie crapy jak M-jak Miłość, Barwy Szczęścia, Majka czy tam Julia mnie zniechęciły do oglądania tego typu filmów. Coś tam obejrze..tylko ..cholera nie chce zaczynać od 100 odcinka^^.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #29 dnia: Listopada 26, 2012, 13:39:41 »
    Tak w samych superlatywach piszecie o tych serialach, chyba trzeba coś zacząć oglądać. Moje oglądanie seriali zakończyło się na Allo Allo..takie crapy jak M-jak Miłość, Barwy Szczęścia, Majka czy tam Julia mnie zniechęciły do oglądania tego typu filmów. Coś tam obejrze..tylko ..cholera nie chce zaczynać od 100 odcinka^^.

Nie wymieniłeś żadnego serialu tak naprawdę. Jest przepaść między serialem i operą mydlaną. Serial ma kilkanaście odcinków na sezon (łącznie koło stu, może więcej może mniej), jeden odcinek trwa między godziną a dwie (a nie 15 minut...), i generalnie posiada jakąś fabułę przemyślaną na to żeby miała początek i koniec, a nie trwała 10 lat. ;P Nie warto się sugerować takimi tasiemcami w ocenie seriali jako takich.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński