Witam serdecznie!
W ostatnim czasie naszła mnie chęć utworzenia polskiego serwera duelowego, na którym wszyscy gracz mogliby zmierzyć swoje siły. Jednak chciałem, aby serwer czymś się wyróżniał, dlatego też utworzyłem specjalny skrypt, dzięki któremu każda walka będzie zapisywana, jej wynik będzie przetwarzany i na podstawie tychże wyników będzie utworzony ranking. Będzie on na bieżąco (codziennie o północy) aktualizowany i publikowany na specjalnie do tego utworzonej stronie, na którą każdy będzie miał wgląd. Warto podkreślić, iż ranking nie jest tworzony na podstawie ratio, ale obliczany specjalnych algorytmem na podstawie siły gracza i siły jego przeciwnika.
Tak oto z połączenia tych dwóch myśli powstał serwer o tymczasowej nazwie 0_duel_test (która w chwili uruchomienia serwera dla wszystkich graczy, zostanie zmieniona, o czym poinformuje w niniejszym temacie).
Na serwerze będzie obowiązywała stała i niezmienna dla wszystkich graczy suma 1500 złota. Za te pieniądze będzie można kupić sobie odpowiedni ekwipunek i stanąć do pojedynku.
Podjąłem również współpracę z Matem_Berserkerem, który zmodyfikuje moduł w taki sposób, aby jeszcze bardziej uatrakcyjnić rozgrywkę na serwerze i wyróżnić go od innych tego typu.
Prócz tradycyjnych pojedynków między graczami, zamysłem serwera jest organizowanie regularnych turniejów dla najlepszych graczy. Oczywiście gracze, którzy często i chętnie się pojedynkują, a nie odnoszą na tym polu większych sukcesów, nie pozostaną pokrzywdzeni. W planach jest także organizowanie turniejów dla osób zaproszonych i najbardziej aktywnych.
Nie omieszkam podkreślić, iż zwycięzcy takich turniejów, prócz splendoru, sławy i należytej renomy, będą mogli zdobyć ciekawe nagrody. Więcej informacji postaram się przybliżyć po zakończeniu sesji i zażyciu należytego odpoczynku.
Aktualnie serwer znajduje się w fazie beta-testów i dostęp do niego mają wybrani testerzy, jednakże jeśli wszystko pójdzie dobrze, w ciągu najbliższego tygodnia serwer powinien być udostępniony dla wszystkich.
W związku z tym pozostaje mi tylko zaprosić wszystkich i życzyć miłej zabawy!
Pozdrawiam,
Inco (HITMEN_INCO_PL)
Podziękowania dla
Mat_Berserker'a - który modyfikuje moduł gry
HITMEN_Yoda - rzecznik prasowy serwera ;-)