Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Błędy, Bugi i inne bezeceństwa  (Przeczytany 27723 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Błędy, Bugi i inne bezeceństwa
    « Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 29, 2012, 14:08:07 »
    No i jak biegną to stukają jakby podkute były:D
    Sława!

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 29, 2012, 14:10:42 »
    Tekstury budowli to grubsza sprawa, bo są w 90% krzywo/nierówno/zbyt szeroko nałożone. :-P To co według mnie wymaga poprawienia na obecną chwilę to pies. Przeżywa kilka trafień z automatu, zabija na hita i potrafi ugryźć przez ścianę, z odległości 1-2 metrów. Bądź łaskaw albo go wywalić, albo solidnie znerfić... ;-P

A z klasycznych bugów:

- Granaty zostają się na następną rundę, tak jak umocnienia. Jeżeli rzucisz granat w ostatnich sekundach przed końcem rundy, wybuchnie on już w następnej. Czyli, rzucając takim sposobem granat na spawn wrogiej drużyny, zginie ona w całości w pierwszej sekundzie następnej partii.

- Granaty despawnują się po tym, jak wsiądzie się do czołgu/ciężarówki.

- Ekhem... Biała koszula - 8 obrony, biała dziurawa koszula - 18 obrony, habit mnicha 19 obrony. Dafuq?

PS. Frajer Emos nie potrafi znaleźć innych bugów niż te, które ja mu wypunktowałem. ;>
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 29, 2012, 14:19:09 »
    - Przy domyślnych butach niektóre jednostki mają gołe stopy O.o
    - Drzwi są zbyt wytrzymałe - kwestia gameplayu.
    - Panzerfaust i inne tego typu pukawki powinny strzelać od razu, nie po paru sekundach.
    - Uważam, że w AK zbyt często dostają pistolet zamiast karabinów/PM. (znacznie częściej niż volkssturm)
    - Na mapie snowy village po zniszczeniu płotu/drutu kolczastego nadal pozostaje on w miejscu i nie można przejść.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 29, 2012, 15:04:01 »
    Zależy jak na to patrzeć. Volkssturm to nie byli partyzanci a szybko zwoływane oddziały. Zazwyczaj broń długa była. Chociaż często przestarzała, z międzywojny albo I WŚ :P A AK to już partyzanci, tam broń trzeba sobie zdobyć :P
    Sława!

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 29, 2012, 18:07:18 »
    Nikt nie wspomniał o najgorszym bugu ever, czyli:
    Strzelając z CKMa możesz kucnąć i udawać martwego, czyli sterujesz CKMem telepatycznie, a ty leżysz sobie za osłoną.

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 29, 2012, 18:15:02 »
    1. Zdecydowanie i bezapelacyjnie osłabić psa. Jest zbyt potężny, specjalnie zrobiłem sobie mały teścik. Przeżył trzy strzały z MP-40 (ten pistolet maszynowy szwabów, mogłem pomylić nazwę). Choć mogę się mylić, i ty, Mat, chciałeś by był on taki mocny.
    2. To już taki bardziej po mojej stronie - wywala mnie ciągle z serwera tawernianego, przy drugiej próbie pisze że mój nick jest już zajęty... nawet nic się nie wczytuje.

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 29, 2012, 19:19:05 »
    2. To już taki bardziej po mojej stronie - wywala mnie ciągle z serwera tawernianego, przy drugiej próbie pisze że mój nick jest już zajęty... nawet nic się nie wczytuje.

To występuje u mnie przy prawie wszystkich modach :) To raczej problem internetu, a nie moda. Wystarczy połączyć się ponownie ;)

Co do psa, to faktycznie jest to terminator :D prawie nieśmiertelny i zbyt potężny. Chociaż dodaje to też takiego smaczku. Nie dość że musisz się rozglądać by nie dostać kulą w łeb, to z drugiej strony pilnować się aby gdzieś z zza rogu nie wyskoczył pies - terminator :P
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 29, 2012, 19:33:19 »
    Taki niemiecki Szarik :D
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 29, 2012, 19:57:38 »
    Dodaj serwer do ulubionych, u mnie w tym przypadku nie ma żadnego problemu z tym ;)
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 29, 2012, 22:16:56 »
     Okej, to 3 grosze ode mnie.
    Nie wiem czy to bug czy efekt zamierzony, czy tylko ja tak mam, ale nie raz się zdarza że gdy oberwę, lub jakiś wybuch z bardzo bliska jest to nagle miota mną jak szatan. Znaczy ja stoje w miejscu ale ekran się łopoce cały.
     Tu takie cóś. Nie znam się na modelowaniu i teksturowaniu więc nie wiem czy nieuniknione czy przeoczenie:
    (click to show/hide)
    Dziś za to było niecodzienne zjawisko wystepujące w przyrodzie. Latający czołg. A kiedy pojawiły się mastery, to jak gościu wysiadł był na tym własnie czołgu w powietrzu. Jak skakał na główkę też było ciekawie ;)
    (click to show/hide)

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 29, 2012, 22:23:16 »
    Te "trzęsienie" z tego co pamiętam to zamierzony efekt.
    Teraz jak sobie przypominam, to na jakiejś mapie, na której padał śnieg zrespawnowałem się w... powietrzu. A raczej niewidzialnej klatce, z której nie mogłem w nikogo wystrzelić :D No, jakoś udało mi się spaść ale szok pozostał.

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 29, 2012, 22:25:57 »
    Teraz mi się przypomniało. Chwilę przed wyłączeniem serwera była jakaś dziwna mapa. Las, gdzieś za lasem samochodzik, w widoku młyn. Więc na tej mapie obie drużyny... spawnują się obok siebie.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 29, 2012, 23:25:27 »
    Ahh racja... Mapa Cholera Wie... nie ustawiłem Spawnów na tryb bitwa.. poprawię w następnym patchu.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Lipca 01, 2012, 11:44:52 »
    Podobno można pomóc wstać rannemu nie mając medyka ani morfiny, klikając H (info od Mata)? No więc jeżeli tak miało być, to przykro mi, nie da się. :-P
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #59 dnia: Lipca 01, 2012, 11:57:05 »
    Podobno można pomóc wstać rannemu nie mając medyka ani morfiny, klikając H (info od Mata)? No więc jeżeli tak miało być, to przykro mi, nie da się. :-P
    Morfina Pozwala ci na "Wskrzeszenie" trafionego żołnierza na trybie bitwa..Przy pomocy "H" grając trzecią jednostką możesz pomóc ranionemu towarzyszowi udzielając mu I-wszej pomocy.