Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Błędy, Bugi i inne bezeceństwa  (Przeczytany 27722 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Błędy, Bugi i inne bezeceństwa
    « Odpowiedź #60 dnia: Lipca 01, 2012, 12:00:23 »
    Wszyscy to mieszają. Medycyna działa tak:
    -Postać zostaje trafiona i pada na ziemie. Jeżeli jesteś medykiem (trzecia jednostka, inżynier) podchodzisz do niej i naciskasz H. W ręce nie możesz mieć żadnej broni specjalnej ponieważ ma ona wyższy piorytet. Tak więc możesz reanimować kogoś trzymając w ręku karabin, pistolet lub miotacz ognia ale jeżeli trzymasz okop lub minę wtedy ją rozstawisz. Gdy wszystko pójdzie dobrze twoja postać kucnie i po chwili zarówno ty jak i zwijający się z bólu żołnierz wstaniecie.
    -Jak postać zginie masz 30 sekund na podejście do niej z morfiną i użycie jej poprzez kliknięcie H znajdując się koło jego trupa. Wtedy jednostka "powstanie z martwych", może podnieść swoją broń i dalej walczyć.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #61 dnia: Lipca 01, 2012, 12:04:33 »
    Em... A co ja właśnie powiedziałem?

EDIT: To było do Peterova. Teraz kumam. :-P Trochę słabo że trzeba być medykiem (żołnierzy chyba się szkoli do udzielania pierwszej pomocy?), ale niech Ci będzie...
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #62 dnia: Lipca 01, 2012, 12:06:04 »
    Lol, a ja nie mogłem załapać, że w ogóle jest medycyna :p
    Mat wysłałem ci paczkę, ale widzę, że kilka podpunktów odhaczymy...
    pozdrawiam
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Lipca 01, 2012, 18:41:19 »
    Pograłem trochę dłużej i zdecydowałem się ustosunkować do tej wypowiedzi. ;>

- Drzwi są zbyt wytrzymałe - kwestia gameplayu.

10-15 ciosów z karabinu z bagnetem. W dwie osoby, to zajmie około 7 sekund.

- Na mapie snowy village po zniszczeniu płotu/drutu kolczastego nadal pozostaje on w miejscu i nie można przejść.

Nie. Tam po prostu jest druga warstwa drutu kolczastego.

- Panzerfaust i inne tego typu pukawki powinny strzelać od razu, nie po paru sekundach.

Balans by leżał i kwiczał, gdyby dało się z nich strzelić natychmiast. Obecnie jest dobrze.

I od siebie:

- Na oficerze nadal źle liczy punkty. Po kilkunastu rundach grze zupełnie się pie*rzy kto i kiedy wygrywa partię. Poza tym, trzeba wyłączyć spawn partyzantów po zgonie, bo obecny system nie ma większego sensu - respią się bez broni, i mogą najwyżej próbować zdobywać broń na swoich zwłokach, co chyba nie było zamierzone? Nie wspomnę już o tym, że to daje jeszcze mniej szans SS, których misja i tak jest trudna.

(click to show/hide)

- Nie pytaj się mnie co i jak, bo nie wiem. xd

- Od wprowadzenia skryptu zakładania bagnetu, nie ma już sensu istnienie itema <Karabin> z bagnetem. Są takie wersje Mausera 98 i ruskiego Mosina. Można je bez przeszkód usunąć dla większej jasności i przejrzystości wyboru eq.

-Jeżeli położysz się przed usiądnięciem za flakiem / CKMem, leżysz także w trakcie strzelania.

- Należy zablokować kierowcy czołgu możliwość strzelania z działa.

- Animacje trzymania karabinów.... hnnng :-P

Nie osiadaj na laurach Mat, robota czeka. ;>
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #64 dnia: Lipca 06, 2012, 10:53:17 »
    Napiszę to tu.
    Dlaczego przez większość dnia nie ma żadnego serwera od FB? Czym to się wiąże, że nie mogę pograć w niego, tylko raz na jakiś czas jest on postawiony.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #65 dnia: Lipca 06, 2012, 12:23:30 »
     No dobra pysiaczki, 4 grosze ode mnie.
    Tory. Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale raz na ruski rok czasem takie coś się pojawia nad głową, zasłaniając widok:
    (click to show/hide)

Rynek Właściwie na tej mapie dużo jest zbugowanych budynków, niewidzialna ściana na schodach, wejście na strych i pustka, ale... tu za to skradając się przy ścianie, wessało mnie i się utyka:
    (click to show/hide)

Miasto. Zauważyłem że niektóre budynki reagują jak umieszczanie ekwipunku, czyli... upraszczanie oddalających się przedmiotów. O ile na rozgrywkę one nie wpływają to spoko, ale jest pewna dziura... cóż, po prostu nas nie widać, bo uproszczenie zakrywa nas murem -.- Sam zresztą nie wiedziałem że tam jest dziura, dopóki mnie nie zabito z tej miejscówki:
    (click to show/hide)

Po prostu okopy. Od boku za ładnie nie wygląda ta pusta przestrzeń:
    (click to show/hide)

Aha, Mat, popraw Wizne bo się dać nie gra. Znaczy entry pointy poustawiaj bo nie ma 0 oraz 60 - 63.
    Ewentualnie daj obrazek gdzie jedna i druga drużyna i sam to zrobie muhehe.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2012, 12:42:50 wysłana przez Filcefix »

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #66 dnia: Lipca 06, 2012, 12:53:10 »
    Ogólnie Mat musi się zabrać za budynki, bo widać że pamiętają początki moda. Wszystkie grubociosane, z czarnymi wnętrzami, rozciągniętymi teksturami :P W drugiej kolejności kosmetyka, czyli poprawienie dźwięków. Bo często dźwięku nie ma, albo za późno się odtwarza. Ale to już pewnie problem nie mały, bo trzeba by znaleźć dobre darmowe dźwięki do wszystkich bronii.
    Sława!

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #67 dnia: Lipca 06, 2012, 13:04:56 »
    Ogólnie Mat musi się zabrać za budynki, bo widać że pamiętają początki moda. Wszystkie grubociosane, z czarnymi wnętrzami, rozciągniętymi teksturami :P W drugiej kolejności kosmetyka, czyli poprawienie dźwięków. Bo często dźwięku nie ma, albo za późno się odtwarza. Ale to już pewnie problem nie mały, bo trzeba by znaleźć dobre darmowe dźwięki do wszystkich bronii.
    Na strzelnicy nagrać jak do BFa 3 :P
    (click to show/hide)