Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Błędy, Bugi i inne bezeceństwa  (Przeczytany 27797 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline podest6

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Błędy, Bugi i inne bezeceństwa
    « Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 07, 2011, 01:42:35 »
    Na mapie Wizna, cywile cały czas topią się w rzece.

Wybrałem frakcje Polska i ZSRR na mapie „cholera wie gdzie”, będąc Polakiem miałem do wyboru jednostki oficer SS i jakiś żołnierz. Strona ruska miała tylko rebeliantów, razem z cywilami.

P.S Luger i Vis mają strasznie duże modele. Rewolwer - ok.
    (klik) (klik)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 07, 2011, 10:50:48 »
    Wizna jest mapą polową, totalnie się nie nadaje pod oficera.....

(click to show/hide)

Wiesz w ogóle co to jest tryb oficer? Mógłbyś ustawić Rhodoków kontra Nordów, i i tak będą walczyli Rebelianci z SS-manami.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2011, 11:20:46 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 07, 2011, 11:06:27 »
    Na mapie Wizna, cywile cały czas topią się w rzece.

Wybrałem frakcje Polska i ZSRR na mapie „cholera wie gdzie”, będąc Polakiem miałem do wyboru jednostki oficer SS i jakiś żołnierz. Strona ruska miała tylko rebeliantów, razem z cywilami.
    Grałeś na trybie oficera. Niezależnie od frakcji wybranych pierwsza będzie SS a druga AK. Zwyczajnie mapa nie jest do tego przystosowana, widać zapomniałem je usunąć, mea culpa.
    P.S Luger i Vis mają strasznie duże modele. Rewolwer - ok.
    Ok, postaram się je przeskalować.

Po prostu już wtedy klonowano ludzi. Według mnie powinno się móc leczyć tylko "ogłuszonych" lub wydłużyć to leczenie. To jest denerwujące gdy kogoś zabijasz, a ktoś podchodzi i bum zombie. Dodałbyś też morfinę do trybu oficera to frustrujące gdy się leży ze świadomością że nikt nie może ci pomóc inaczej niż tylko dobijając cie :D chyba że tak chcesz aby było (trzeba po prostu uważać). A co do min to nadają się do tego aby je pochować gdzieś w krzakach lub zablokowania przejścia, nikt normalny na nią nie wejdzie kiedy widać ją jak byk na ulicy.

Morfina została podrożona i aplikacja jej zajmuje 4 sekundy w czasie których nie można się ruszać. Być może dodam szkopom medyka lecz pozbawionego morfiny-tylko leczenie ciężko rannych. Myślałem też na danie tego daru oficerowi, lecz cholernie mi się to nie klei. Miny zostały ukryte lepiej oraz zwiększyłem odległość od gracza przy której się detonują o 10 cm. Na dodatek odkryłem fajną metodę ukrywania ich tak żeby były jeszcze mniej widoczne(wystaje tylko antenka)
    Zabawa w znajdź miny:
    (click to show/hide)
    Jak się przekonaliśmy w trakcie dzisiejszej gry:

a) Gdy samemu uleczymy się morfiną, zaczynamy jeździć po mapie w pozycji leżącej.    Naprawione, brakowało synchronizacji animacji
    b) Miny nie wydają dźwięku przy eksplozji, nie widać też dymu.   Nie mam żadnego dźwięku eksplozji :( Ale rozbryzg ziemi widać?
    c) Po wskrzeszeniu morfiną, ciało pacjenta zostaje rozmnożone - jedno leży na ziemi (ragdoll), drugie żyje i ma się dobrze (gracz).  Ograniczenia silnika, jak wymyślę jak je usunąć to to zrobię.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 07, 2011, 11:17:35 »
    Zły temat, ale nawiązuję do posta wyżej.

A może w oficerze dodać morfinę dla ochroniarzy? Do tego, trzeba by przesunąć czas wygrania rundy po zabiciu oficera (obecnie oficer ginie - natychmiast koniec rundy). W ten sposób, gdy oficer zginie, można go uleczyć, co utrudni nieco sprawę rebeliantom (obecnie mają chyba odrobinę za łatwo).
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 07, 2011, 11:21:21 »
    Musiałbym przerabiać skrypt. Aktualnie kończy się w momencie gdy oficer zostanie zabity. Poza tym już widzę tą armię wskrzeszających się SSmanów. Jeżeli rebelianci mają za łatwo można wrzucić im jeszcze gorsze bronie (ViS to jest to!) lub pogorszyć staty. Jest jeszcze inna opcja, zwiększenie obrony ubrania oficera lub jego punktów HP.

Offline podest6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 07, 2011, 16:20:24 »
    Wizna jest mapą polową, totalnie się nie nadaje pod oficera.....

(click to show/hide)

Wiesz w ogóle co to jest tryb oficer? Mógłbyś ustawić Rhodoków kontra Nordów, i i tak będą walczyli Rebelianci z SS-manami.

Eee... Nie obwiniaj mnie za coś, co stało się nie z mojej winy, skąd miałem wiedzieć na czym polega „oficer”, i że był ustawiony? Wszedłem na gotowy serwer (ten do którego trzeba dodać „_”).

Wchodzę sobie w mapę, gdzie po kilku sekundach jest koniec rundy, bo cywile się topią, no ewidentnie coś jest nie tak, więc to zgłaszam, nie ważne jaki tryb itd.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2011, 17:29:45 wysłana przez podest6 »
    (klik) (klik)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 07, 2011, 16:22:57 »
    Dobrze by było się dowiedzieć, na czym polega dany tryb, zanim go zgłaszasz jako zabugowanego.

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 07, 2011, 17:36:06 »
    Mat przesuń pozycje miny aby spawnowała się o 1 cm niżej albo 2. Bo na bruku to może i jej nie widać ale an zwykłej ziemi tak(chyba że wkopywali ją na gazie).
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 07, 2011, 17:37:08 »
    Mat już to zrobił. W nowej wersji będzie niżej.

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 09, 2011, 13:08:30 »
    Witam gram sobie przez załóż grę a tu wywala błąd  Incorrect  skeleton type for anim 469 .
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 09, 2011, 13:41:16 »
    Sam też trafiłem an ten błąd, chodzi w nim o to że koń też chce zwijać się z bólu po trafieniu, zwyczajnie zapomniałem dodać zabezpieczenia. Zostało to już poprawione, w następnym patchu problem zniknie.

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #41 dnia: Listopada 26, 2011, 17:26:54 »
    Sory, odkopie kiedy ten błąd z skeletonem zostanie poprawiony?

Masz problemy z czytaniem (post wyżej), czy tak sobie po prostu spamujesz gdzie popadnie?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2011, 18:38:31 wysłana przez Daedalus »
    Vivat Pomerania!

Offline Cobeurn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 29, 2012, 21:26:40 »
    Witam . Otóż mój problem jest taki , że w czasie ładowania tekstur wywala mnie do Windowsa i pisze "Could not open textures/Bayonet_specular.dds" . Sprawdziłem to , i faktycznie nie może otworzyć , ponieważ tej tekstury nie ma! Czy mógłby ktoś tą teksturę wrzucić na jakąś stronę w stylu speedyshare.com lub coś?

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 29, 2012, 13:47:28 »
    Buciki wyłażą polskim jednostkom z nogawek. Musisz do kawalerii zmienić mundury, bo te piechoty się nie nadają. Głównie chodzi o spodnie, żeby dać bryczesy dostosowane do długich butów z cholewami.
    Co mi się wciąż nie podoba - dźwięki (jakieś mało przestrzenne są, dziwne) oraz tekstury większych budowli.
    Sława!

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 29, 2012, 13:57:57 »
    Psy są OP. Zbyt wytrzymałe i najwyraźniej zadają za duzo DMG. Hofik-lama wspominał o gryzieniu przez ściane...