Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Błędy, Bugi i inne bezeceństwa  (Przeczytany 27812 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    Błędy, Bugi i inne bezeceństwa
    « dnia: Czerwca 11, 2011, 22:17:43 »
    Witam otóż na serwerze wyskakują błędy podaje tutaj linka ze screnem
    http://imageshack.us/photo/my-images/860/2011061100002.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/143/2011061100003i.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/10/2011061100004.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/28/2011061100005.jpg/
    Mat powiedz czyja to wina serwera czy modułu.
    Większa połowa osób to ma pomaga reinstalka serwera , kolega hostuje serwer i spróbowaliśmy reinstalke i zadziałało .
    Ale zawsze nie bendzie sie restartotwać.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2011, 05:04:53 wysłana przez Krystian80 »
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 11, 2011, 23:01:08 »
    Mam to co pan wyżej, przez te komunikaty nic nie widzę. Czy to wina źle zainstalowanego patcha? (Bardzo możliwe : >)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 12, 2011, 09:19:09 »
    Mod wydaje się mieć problemy ze stabilnością,(bądź jest to wina serwera) ponieważ crashe zdarzały się dość często. Grałem jakąś godzinę w okolicach 22:30 - 23:30 (Hofiko też był) i gra była dość utrudniona tymi zawiechami :/

Dodam, że panzershreck jest zaskakująco skuteczny przeciw ludziom, za to czołg jest nim raczej ciężko rozwalić.... W zasadzie, to mam wątpliwości czy czołg w ogóle da się zniszczyć.

Kolejną rzeczą jest to, że frakcje z native powinny być zablokowane, ponieważ walka Niemców z Rhodokami była dość... dziwna :D Ale najdziwniejsze było to, że Rhodokowie wygrywali :D
    Aczkolwiek musze przyznać, że w moda gra się przyjemnie, strzela się całkiem fajnie.

Pozdrawiam.

Offline Kolaczow

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Ja stawiam Ty płacisz!
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 12, 2011, 13:49:50 »
    Wszystko zrobiłem jak trzeba. Zmieniłem nazwę, wypakowałem patcha do folderu moda, jak wczytują się mi tekstury to wyskakują takie błędy http://imageshack.us/g/220/2011061200001.jpg/ jeszcze dodałem zdjęcie zepsutego menu wyszukiwanie serwerów. Wy też macie takie dziwne to menu? Jeszcze tylko dodam że jak chcę się połączyć na serwer który postawiła katapulta to pisze mi że mój moduł jest inny nie wiem co mam robić help. Reinstalowałem moda 3 razy

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    Odp: Błędy, Bugi i inne bezeceństwa
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 12, 2011, 14:03:59 »
    Jeśli chodzi o wyszukiwarkę to też tak mam, w 1866 0.5 jest tak samo, to nie ma znaczenia.

jesli chodzi o nazwę modułu: Zgaduję, że nazwę trzeba było zmienić, ponieważ pierwszy serwer był zahostowany na tej złej nazwie. Ten serwer katapulty o którym mówisz pewnie jest postawiony na dobrej nazwie.

Co do błędu przy ładowaniu. Na pewno masz wersje. 1.134 Warbanda?

Offline Kolaczow

• Użytkownik
    • Ja stawiam Ty płacisz!
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 12, 2011, 14:05:54 »
    A którą miałbym mieć twoje pytanie było dość dziwne. Jak bym grał sparingi z  innymi klanami tak mam wersje 1.134

//Czy ten post był naprawdę konieczny? Mat Berserker
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2011, 14:57:33 wysłana przez Kolaczow »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 12, 2011, 14:16:26 »
    Błąd z errorami serwera został poprawiony, okazało się że sprawcą był nie spatchowany serwer.
    Dodam, że panzershreck jest zaskakująco skuteczny przeciw ludziom, za to czołg jest nim raczej ciężko rozwalić.... W zasadzie, to mam wątpliwości czy czołg w ogóle da się zniszczyć.
    Czołg da się bez problemu zniszczyć, lecz macie racje co do słabej przydatności broni ppanc. W następnym patchu zmniejszę jej ilość, zwiększę celność ale za to zmniejszę pole rażenia dla piechoty. Takie rozwiązanie powinno usatysfakcjonować wszystkich(oprócz czołgistów)
    Kolejną rzeczą jest to, że frakcje z native powinny być zablokowane, ponieważ walka Niemców z Rhodokami była dość... dziwna :D Ale najdziwniejsze było to, że Rhodokowie wygrywali :D
    Miałem to zrobić już dawno, ale zwyczajnie zakochałem się w widoku walczących ze sobą Rhodoków i Czerwono Armistów :)

Wszystko zrobiłem jak trzeba. Zmieniłem nazwę, wypakowałem patcha do folderu moda, jak wczytują się mi tekstury to wyskakują takie błędy http://imageshack.us/g/220/2011061200001.jpg/ jeszcze dodałem zdjęcie zepsutego menu wyszukiwanie serwerów. Wy też macie takie dziwne to menu? Jeszcze tylko dodam że jak chcę się połączyć na serwer który postawiła katapulta to pisze mi że mój moduł jest inny nie wiem co mam robić help. Reinstalowałem moda 3 razy
    Błędy przy wczytywaniu nie wpływają na grę, większość pochodzi z Polished Landscapes. pojawiają się tylko gdy ma się włączony Edit mode. Wystarczy je zignorować.
    Okno serwerów pochodzi ze starszej wersji gdzie przyciski były trochę inaczej rozłożone, poprawienie go nie jest moim priorytetem, gdyż da się z tym żyć.
    W sprawie nazwy modułu, upewnij się że nie zrobiłeś jakiejś literówki. Prawidłowa nazwa moda toFestung_Breslau

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 12, 2011, 14:24:19 »
    Według mnie mod jest bardzo fajny, miło się gra jednak jest sporo bugów.

Moje uwagi co do moda:

- Oczywiście błędy skryptu przy każdym strzale. Podobno już naprawione, grałem wczoraj, wtedy jeszcze były.
    - Czasami znikał mi chat.
    - Do serwera podłączam się zazwyczaj przy czwartej próbie, przedtem jest napisane, że utracono połączenie.
    - Czasami wyrzuca mnie z serwera podczas zmiany mapy (tu może wina leży po mojej stronie, tak samo wyżej).
    - Większość nowych map wygląda żadnie.
    - Ogólnie mod pod względem graficznym nie prezentuje się ładnie (jeśli chodzi o tekstury broni,mundurów)
    - Na mapie ruiny można wejść do kamieni, przez co snajper może się ukryć w... kamieniu ;/

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 12, 2011, 14:32:34 »
    Według mnie mod jest bardzo fajny, miło się gra jednak jest sporo bugów.

Moje uwagi co do moda:

- Oczywiście błędy skryptu przy każdym strzale. Podobno już naprawione, grałem wczoraj, wtedy jeszcze były.  Już naprawione, wina nie spatchowanego serwera.
    - Czasami znikał mi chat.                                                                                                                       To wina komunikatów o błędach, zapchały całego chata
    - Do serwera podłączam się zazwyczaj przy czwartej próbie, przedtem jest napisane, że utracono połączenie.    Przypuszczam że serwer nie wyrabiał zwyczajnie
    - Czasami wyrzuca mnie z serwera podczas zmiany mapy (tu może wina leży po mojej stronie, tak samo wyżej).Jak wyżej
    - Większość nowych map wygląda żadnie.
    - Ogólnie mod pod względem graficznym nie prezentuje się ładnie (jeśli chodzi o tekstury broni,mundurów)      Część modeli i textur pochodzi z zamierzchłych czasów i będą sukcesywnie wymieniane
    - Na mapie ruiny można wejść do kamieni, przez co snajper może się ukryć w... kamieniu ;/                            Nie wiedziałem o tym, mogę prosić o screena?

Offline adam1.1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 12, 2011, 17:56:41 »
    Jak próbuję wejść na serwer to nie mogę dołączyć do żadnej z frakcji ,a jak wybieram opcję obserwatora to mogę chodzić po mapie na której nie ma żadnego gracza.Mam zainstalowany patch.reinstalacja gry i moda nic nie dała.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 12, 2011, 18:56:42 »
    Mat - chodzi o te kamienie obok wioski. Oto screeny:

http://imageshack.us/g/641/mb1gk.jpg/

Może zrobiłbyś listę znanych bugów ? Wydaje mi się, że mogłoby Ci to pomóc w ich naprawianiu.

Offline Krzysztofi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 12, 2011, 21:15:05 »
    Dlaczego gracze Wolksstormu nie mają butów?

Offline Horace

• Użytkownik

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 13, 2011, 22:12:39 »
    Kolejne błędy które wyłapałem:

- Banner Trzeciej Rzeszy nad głową jest dziwnie ucięty (moim zdaniem swastyka powinna być w środku, a nie dziwnie ucięta jej górna część)
    - Niepłynna jazda czołgiem
    - Pistolet ma animację przeładowywania pistoletu skałkowego (nie wiem czy jeden, czy wszystkie)

Offline Kolaczow

• Użytkownik
    • Ja stawiam Ty płacisz!
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 14, 2011, 10:30:45 »
    Względem bugów do strasznie dużo zauważyłem ich na mapie Popowice w najbliższym czasie porobię screnny i pokaże ci je. Jeszcze Volkstrum ma tyle broni że w menu zakupy nie widać ich wszystkich
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2011, 11:20:47 wysłana przez Kolaczow »