Zauważyłem temat, to napisze coś. Od dłuższego czasu obserwuje światową scene Warband, sam jestem graczem jednego z europejskich klanów (na literke "W). I sam brałem udział w ENL, pod szyldem bardzo mocnego klanu o nazwie Zakon Krwi i Miecza.
Zacznijmy od dywizji A !
W dywizji A, polską scene reprezentuje Trinity, czyli koalicja trzech najlepszych polskich klanów (WV,PE,ZP). Ich celem, patrząc po rosterze jest wygranie tej edycji ENL. Miejsce na podium to napewno minimum. Będą oni musieli się jednak zmierzyć z silnymi zespołami. Są to RNGD, IG, TeamRushRush i CoR. Takze Inquisition sprawił miłą niespodzienke, ogrywajac w barażach DR,KR i czeski Bohemian Guards. Na farcie, ale jest, Boh gra w dywizji A, gdyż rosyjski Vearingjar wycofał się.
W dywizji A znajduje się również polski klan Refesesesesferes rosyjski klan SYNDICATE_BT_Invisible. Moim zdaniem walka będzie wyrównana a liczyć się będą:
IG
RNGD
Trinity
Zaraz po nich, na czwartą pozycje powalczyć może CoR z Inquisition. Faworytami do spadku jest Bohemian Guard i SYNDICATE_BT_Invisible.
Dywizja B !
Tutaj mamy dwóch polskich przedstawicieli: WSC i REF. Obok nich znajdują sie dwa niemieckie klany - KR i DR, Wolfpack, turecki SoE, Risen to Fight, Order of Malta, Les Chevaliers D'Honneur, Order of the Lion. Według mojej opinii, polskie klany nie mają szansu na awans do dywizji A. Faworycie to DR i LCDH oraz RtF.
Dywizja C prezentuje się naprawde dobrze. Elita byłgo IG - AE, turecki IR, Einharjar, AB, Mongols, a także polski klan Hitmen. Powodzenia dla Hitmenów, chociaż, wątpie, że Ci niedzielni gracze wywalczą przepustke do dywizji B. Jednak, jak każdy wie - dla nich liczy się dobra zabawa, a nie sukcesy.
Szkoda, że w ENLu zabrakło twórców polskiej reprezentacji - HF. Klan z wielkimi ambicjami, z ogromnym skillem (przecież przegrać 15:5 z HB to nie lada wyczyn, czy wygrać z CC walkowerem to też ogromne osiągniecie).
Wszystkim polskim zespołom życzę powodzenia ! Liczę, że nasi spiszą się jak najlepiej !