Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 859305 razy)

Opis tematu:

Offline MachoNG

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #3105 dnia: Czerwca 15, 2016, 16:45:30 »
    Jak widzisz Mrocznych obok ciebie, leć do pierwszego lepszego miasta/zamku żeby tam przenocować ;)
    Wczoraj mnie dopadli (rozkminiłem żeby chować się w mieście) i bez udziału w bitwie (wysyłałem swoich ludzi) udało mi się ich pokonać, nawet trochę na tym zarobiłem. Od tej pory grupki <50 jednostek po prostu uciekają, więc jest dobrze.

Może to być też problem ze sprzętem ? (To wieszanie się gry). Tak czy siak planuję dokupić RAM'u.

Procesor Intel Core i3-4150 CPU @3.50GHz 3.50GHz
    RAM 4GB DDR3 1600MHz
    Grafika Intel HD Graphics 4400
    System Win10 (oryginalny) 64-bitowy.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2016, 18:44:55 wysłana przez MachoNG »

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #3106 dnia: Czerwca 16, 2016, 17:15:01 »
    windows 10 + karta intela ;)
    Śmierć jednego jest tragedią, śmierć milionów jest tylko statystykom. - Józef Stalin
    --------------------------------------------------------------
    Woj­ny zaczy­nają się, kiedy chcesz, ale nie kończą się, kiedy prosisz. - Niccolò Machiavelli
    Na woj­nie ten wyg­ry­wa, kto naj­mniej błędów popełnia. - Napoleon Bonaparte

Offline MachoNG

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3107 dnia: Czerwca 16, 2016, 18:39:48 »
    windows 10 + karta intela ;)

Dlatego mam zamiar kupić nowego peceta, ale najpierw auto. A jak nie masz zamiaru napisać czegoś sensownego, może wiesz jak tym zwiechom zaradzić czy coś innego to po prostu nie pisz, bo syf robisz. ;)

Offline Kavebern

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3108 dnia: Czerwca 17, 2016, 15:09:28 »
    Co do Mrocznych Jeźdźców to nie ma na nich jakiejś taktyki oprócz armii Rhodoków. A pozniej i tak się wydają bardzo słabi więc nic innego jak omijanie ich ci nie pozostało.

Offline You Babka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3109 dnia: Czerwca 18, 2016, 02:15:51 »
    Mam pewien problem nie wiem oco chodzi jedzenie w ogóle mi nie daje morali pisze np chleb +0 do morali kiedy przychodze do jakiegos miasta lub wsi chce cos kupic to nie ma nic nigdzie i każdy sprzedawca ma po 0 denarów wiecie może jak rozwiązać ten problem? I reinstall nie pomógł.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2016, 18:03:09 wysłana przez You Babka »

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #3110 dnia: Czerwca 19, 2016, 02:42:59 »
    Nie każde pożywienie daje Morale. Może po prostu zacznij grać od nowa a itemy/golda daj sobie komendami :)
    Śmierć jednego jest tragedią, śmierć milionów jest tylko statystykom. - Józef Stalin
    Woj­ny zaczy­nają się, kiedy chcesz, ale nie kończą się, kiedy prosisz. - Niccolò Machiavelli

Offline Vanaadis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3111 dnia: Czerwca 20, 2016, 13:39:59 »
    Czy jak gram na oryginalnej wersji gry z patchem 1.168, a mod jest pod wersję 1.153, to tracę coś? Dodam, że mod działa mi normalnie według mnie. Jedynie podczas przyśpieszania czasu trochę muli czasem, ale to chyba normalne. Pytam, bo nie wiem czy nie lepiej się przesiąść na poprzednią wersję gry, aby prawidłowo działał mod.

Offline MachoNG

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3112 dnia: Czerwca 20, 2016, 22:52:10 »
    Czy jak gram na oryginalnej wersji gry z patchem 1.168, a mod jest pod wersję 1.153, to tracę coś? Dodam, że mod działa mi normalnie według mnie. Jedynie podczas przyśpieszania czasu trochę muli czasem, ale to chyba normalne. Pytam, bo nie wiem czy nie lepiej się przesiąść na poprzednią wersję gry, aby prawidłowo działał mod.

Z tego co wyczytałem w temacie mod powinien działać prawidłowo na wersji 1.168. ;) Czyli masz to samo co inni na 1.153

Offline Archded99

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3113 dnia: Czerwca 21, 2016, 16:57:19 »
    Czy jest jakaś alternatywna tekstura do zbroi zjednoczenia która zmienia jej wygląd pasujący pod resztę czyli czarny kolor ?

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #3114 dnia: Czerwca 21, 2016, 18:39:49 »
    Czy jest jakaś alternatywna tekstura do zbroi zjednoczenia która zmienia jej wygląd pasujący pod resztę czyli czarny kolor ?
    Jakbys wycial w poprzedniej wersji to tak

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #3115 dnia: Czerwca 23, 2016, 15:47:05 »
    A ogarnia ktoś gdzie są te pliki tekstury Zbroi Zjednoczenia?
    Bo ja w Modowaniu etc. jestem zielony.

Offline Vanaadis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3116 dnia: Czerwca 26, 2016, 11:28:43 »
    Mam taki problem. A mianowicie, nie działa mi bonus od zbroi Zjednoczenia. Powinien dodawać +5 wytrzymałości, niby w statystykach mam 5 więcej, ale nie przekłada to się na realia, wcale nie mam 10hp więcej. Pozostałe bonusy też mam zaznaczone w statystykach, że je mam, ale czy one działają, czy nie, to też nie mam pojęcia. Czy to jest normalne, czy coś u mnie jest nie tak? Wersja gry 1.168.

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #3117 dnia: Czerwca 27, 2016, 16:22:12 »
    Ogarnia ktoś gdzie dokładnie pojawiają się konkretni najemnicy?
    Bo aktualnie mam tylko 10 Legionistów (20 poległo w obronie zamku Grunwalder). Jest miejsce gdzie najczęściej się oni pojawiają, czy jest to zupełnie losowe?

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #3118 dnia: Czerwca 27, 2016, 19:24:10 »
    Ogarnia ktoś gdzie dokładnie pojawiają się konkretni najemnicy?
    Bo aktualnie mam tylko 10 Legionistów (20 poległo w obronie zamku Grunwalder). Jest miejsce gdzie najczęściej się oni pojawiają, czy jest to zupełnie losowe?

Jest to zupełnie losowe.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #3119 dnia: Czerwca 27, 2016, 23:27:15 »
    Jeżeli komuś nudzi się klasyczna rozgrywka i szuka wyzwań, polecam zagrać po stronie królestwa Nordów ale używając tylko Najemników (sama piechota, bez kawalerii). Strasznie przyjemnie się tym gra, no i jest dreszczyk emocji kiedy na twoją piechote naciera armia Swadian.