Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861720 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Persiv

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2265 dnia: Sierpnia 19, 2013, 13:54:30 »
    Ten mod jest zajebisty. Najlepszy w jaki dotąd grałem niestety mam z nim drobne problemy podczas walki często się zwiesza, a szczególnie podczas walki z mrocznymi .
    mam najniższe detale ustawione nie wiem w czym tkwi problem .
    Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu
    pzdr Neitari

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #2266 dnia: Sierpnia 19, 2013, 15:24:17 »
    Nie wiem czemu ale mam podobnie, tyle że mi nie zawiesza, mam ściny podczas walki z Mrocznymi Rycerzami i kolosalne ściny podczas wali z tymi laskami z Aten.

Offline masterlock-1998

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2267 dnia: Sierpnia 19, 2013, 16:16:13 »
    Witam mam kolejny problem z NO coś mi się stało z zapisami gry  i mam bugi w grze
    1 w miastach niema nic do kupienie i handlarze mają 0 złota
    2 w moim  zamku w skrzynie znikneły mi wszystkie przedmioty tylko jest tam jakieś ubranie
    3 jedzenie daje mi +0 do morali oddziału
    co zrobić?
    szkoda mi save bo mam rozegrane około 500dni

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #2268 dnia: Sierpnia 19, 2013, 18:24:08 »
    Witam mam kolejny problem z NO coś mi się stało z zapisami gry  i mam bugi w grze
    1 w miastach niema nic do kupienie i handlarze mają 0 złota
    2 w moim  zamku w skrzynie znikneły mi wszystkie przedmioty tylko jest tam jakieś ubranie
    3 jedzenie daje mi +0 do morali oddziału
    co zrobić?
    szkoda mi save bo mam rozegrane około 500dni
    Nie wiem co z tym zrobić, nie grałem w nową ojczyznę na nowej wersji. Jeśli chodzi Ci o wysoko rozwiniętą postać i jej poziom to ją eksportuj. Kto wie może wyjdzie jakaś łatka eliminująca te błędy.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline MrozUP

• Użytkownik
    • Samemu wojny nie wygrasz...
    « Odpowiedź #2269 dnia: Sierpnia 19, 2013, 21:01:58 »
    Również się dołączam do ''zgłaszania błędów''. Otóż czasami wywala mi grę bez określonego powodu a program mówi że coś się zrypało i przestanie działać. A dzieje mi się to jak wchodzę do bitwy lub portu/miasta/wioski. 2 problem to nie wczytywanie tekstur... Jest to zupełnie losowe i nie wczytuje mi czasem tekstury konia, zbroi, trawy, hełmu i całej reszty tekstur. Z grafą nie powinienem mieć najmniejszego problemu, a modyfikacja jest zainstalowana poprawnie...

Offline Krystian1909

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2270 dnia: Sierpnia 19, 2013, 21:09:32 »
    Dokładnie identycznie mam to samo.
    Bardzo lubię grać w M&B Warband z dodatkiem Nowa Ojczyzna,ale teraz (razem z tymi bugami) zupełnie nie mam ochoty.
    Przegrane mam może ok. 100 dni ale co chwila muszę zapisywać grę ponieważ przez bugi cały czas mi się wyłącza.
    Nie wiem,może to wina tego że gram na DirectX 9 a może powninien grac na 7?Kto wie,a moze jest to wina skompilowania wszystkich skryptów.
    Tego się nie dowiem,prosiłbym tylko autora mod'a o możliwie jak najszybszą zmianę "ostatniej" wersji lub dodanie patch'a który naprawia ten karkołomne bugi i zniechęca innych do gry.

Pozdrawiam

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2271 dnia: Sierpnia 19, 2013, 22:45:57 »
    Ja narazie żadnego bugu nie mam, z tym co ma Rapodegustator to jeszcze nie wiem bo nie mogę dołączyc do frakcji. (strasznie trudny mod gram na max bitwach i siła komputera prędkość walki itp przeciętne i normalnie obrażenia.)

Bardzo lubię grać w M&B Warband z dodatkiem Nowa Ojczyzna,ale teraz (razem z tymi bugami) zupełnie nie mam ochoty.

Chyba w Mount&Blade z dodatkiem Warband na modzie Nowa Ojczyzna...

Offline MrozUP

• Użytkownik
    • Samemu wojny nie wygrasz...
    « Odpowiedź #2272 dnia: Sierpnia 19, 2013, 23:46:48 »
    Ok, po stworzeniu nowej gry i rozpoczęciu jej u Sarranidów gra nie wykazuje żadnych błędów/bugów. Zobaczę jak to się dalej potoczy... A co do frakcji! Jak będąc po stronie Rebelianckiego Swadiania [podbijam w celu obalenia uzupatora] przeciągnąć na swoją stronę jakiś Lordów? Jak na razie zdobyłem 2 miasta i z 6 zamków a mam tylko 1 wasala [jakiś Lolek nie wiadomo skąd]. Na razie jakoś mi idzie bo mam garnizony po 300 ludzi [przygotowałem się zawczasu] ale dalej może być ciężko...

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #2273 dnia: Sierpnia 20, 2013, 02:16:29 »
    Zapisy gier starszych wersji nie będą prawidłowo działać. Nie tylko będą problemy z kupcami ale też z innymi jednostkami. Co do wchodzenie do portu, miast i wiosek nie widzę żadnych problemów, to samo tyczy się walki z Mrocznymi i Ateankami (Przed chwilą grałem ponad 2 godziny). Wersja 1.191w2 jest kontabilna tylko z 1.191, ale jeśli już wczytaliście zapisy to nie wystarczy wyjść do menu ale trzeba wyjść z gry i ponownie ją uruchomić by zacząć grę.
    A tu odpowiedz dla
    Tego się nie dowiem,prosiłbym tylko autora mod'a o możliwie jak najszybszą zmianę "ostatniej" wersji lub dodanie patch'a który naprawia ten karkołomne bugi i zniechęca innych do gry.
    i innych którzy mają problemy i nie chce się przeczytać wcześniejszych stron (1 lub 2) tematu. Więc napiszę jeszcze raz. Jeśli pomożecie mi naprawić dysk (na którym jest module system NO) to obiecuję że ulepszę moda i zaktualizuję do łatki 1.158. (Nawet zrobię wersję z gorszą grafiką by nie pożerała tyle pamięci ram) ale jeśli liczycie na to że moda mogę dalej robić w item edytorach i innych badziewnych tweakach to liczcie na cud! (Wielki CUD!). Wiem że znowu będę musiał tłumaczyć wszystko od nowa za jakieś 2-3 strony bo komuś nie będzie się chciało przeczytać wcześniejszych wiadomości.

P.S. Mod przed uploadem jest testowany na 3-4 kompach (różne windy i konfiguracje) i jeśli nie było żadnych problemów zostaje on dopiero wrzucony do sieci. Oczywiście najbardziej chodzi o grafikę i skrypty ale wiadomo co do skryptów to zawsze mogą pojawić się problemy po jakimś czasie grania. (Moda sprawdzają 3 osoby, każda około 8-12 godzin grania)

Offline masterlock-1998

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2274 dnia: Sierpnia 20, 2013, 08:33:06 »
    Zapisy gier starszych wersji nie będą prawidłowo działać. Nie tylko będą problemy z kupcami ale też z innymi jednostkami. Co do wchodzenie do portu, miast i wiosek nie widzę żadnych problemów, to samo tyczy się walki z Mrocznymi i Ateankami (Przed chwilą grałem ponad 2 godziny). Wersja 1.191w2 jest kontabilna tylko z 1.191, ale jeśli już wczytaliście zapisy to nie wystarczy wyjść do menu ale trzeba wyjść z gry i ponownie ją uruchomić by zacząć grę.
    akosmo ale to się stało nagle na wersji 1.191w2 grałem bardzo długo jak chcesz zobaczyć save to mogę wrzucić na hosting i dać ci linka to zobaczysz

Offline Gervoh

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -7
    « Odpowiedź #2275 dnia: Sierpnia 20, 2013, 14:36:16 »
    Witam, mógłby ktoś wstawić mirror tegon moda Nowa Ojczyzna, ponieważ konta na chomikuj nie posiadam o tak duzym transferze, a ten drugi mi nie działa bo pisze ''Pobranie Free nie jest dostepne w twoim kraju'' (JESTEM W POLSCE). Bardzo bym prosił o jakąś wstawkę :)

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #2276 dnia: Sierpnia 20, 2013, 20:27:58 »
    Witam, mógłby ktoś wstawić mirror tegon moda Nowa Ojczyzna, ponieważ konta na chomikuj nie posiadam o tak duzym transferze, a ten drugi mi nie działa bo pisze ''Pobranie Free nie jest dostepne w twoim kraju'' (JESTEM W POLSCE). Bardzo bym prosił o jakąś wstawkę :)
    akosmo udostępnił najnowszą wersje moda na  szybki upload masz link, na następny raz patrz strony do tyłu
    http://3gb.pl/plik-10285-3654-nowa_ojczyzna_1-191w2-exe.html
    Śmierć jednego jest tragedią, śmierć milionów jest tylko statystykom. - Józef Stalin
    --------------------------------------------------------------
    Woj­ny zaczy­nają się, kiedy chcesz, ale nie kończą się, kiedy prosisz. - Niccolò Machiavelli
    Na woj­nie ten wyg­ry­wa, kto naj­mniej błędów popełnia. - Napoleon Bonaparte

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #2277 dnia: Sierpnia 21, 2013, 21:12:02 »
    cisza...
    Śmierć jednego jest tragedią, śmierć milionów jest tylko statystykom. - Józef Stalin
    Woj­ny zaczy­nają się, kiedy chcesz, ale nie kończą się, kiedy prosisz. - Niccolò Machiavelli
    Na woj­nie ten wyg­ry­wa, kto naj­mniej błędów popełnia. - Napoleon Bonaparte

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2278 dnia: Sierpnia 22, 2013, 00:36:21 »
    Szkoda że nikt zdolny Akosmo nie chce pomóc. :/ Bo ja sie na tym kompletnie nie znam. :x

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #2279 dnia: Sierpnia 22, 2013, 08:17:17 »
    Ja to powiem tak: można iść z dyskiem do naprawy i zapytać, czy będzie mógł to ktoś naprawiać w twojej obecności. Tylko jest taki problem, że naprawa dysku zazwyczaj trwa kilka dni, także akosmo, nie wiem czy po 1. dałbyś radę tyle wytrzymać, a po 2. czy gościowi by się tak chciało naprawiać kilka dni jakbyś mu sterczał nad łbem te kilka dni :P
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.