Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 862251 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2235 dnia: Sierpnia 12, 2013, 05:50:40 »
    Po wielkich męczarniach udało mi się wrzucić wersję instalacyjną 1.191w2. (Nie wymaga nowej gry jeśli masz zapis na 1.191) Zawiera ona małą poprawkę z duplikowanego surkota w resources i dodaje trochę więcej alternatywnych tekstur. Uwaga - w instalatorze brakuje w kilku zdaniach polskich literek (nie chciało mi się już zmieniać skryptu w NSIS). Co do aktualizacji NO na łatkę 1.158 (coś mi się wydaje że to nie ostatnia) to jej nie będzie, no chyba że ktoś rozwiąże mój problem z hdd. W najbliższym czasie zajmę się poprawkami w tekście i poprawię jeszcze kilka teksturek. Ta aktualizacja nie będzie wymagać nowej gry. Potem zajmę się już tylko Adalonią i małym poradnikiem dla NO W pdf-ku. A na sam koniec dodam komiks "Przygody lorda Bobaska" stworzony na screenach z Nowej Ojczyzny.
    (click to show/hide)

Matigeo - eks-żony Mustafy to też quest

Offline masterlock-1998

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2236 dnia: Sierpnia 12, 2013, 16:06:51 »
    akosmo mam problem ponieważ kiedy gram wyskakują mi jakieś bugi na ekranie pojawiają się czerwone napisy a większość itemów robi się czarna i dość często gra mi się wyłącza
    co zrobić?

Offline MrozUP

• Użytkownik
    • Samemu wojny nie wygrasz...
    « Odpowiedź #2237 dnia: Sierpnia 12, 2013, 18:07:07 »
    Mam ten sam problem, ale jak podejrzewam jest to spowodowane posiadaniem złej wersji gry. I tu nasuwa się moje pytanie. Jak sprawić aby grę w wersji 1.158 przepatchować na wersję 1.153? Dodam że gra jest na steam i standardowe patche z internetu poprostu gry nie czytają, a w steam nie mam opcji zmiany wersji. Dlatego dosyć często mi wywala w bitwie z głośnym ''ping!'' i kończy się to resetem NO...

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2238 dnia: Sierpnia 13, 2013, 03:51:57 »
    akosmo mam problem ponieważ kiedy gram wyskakują mi jakieś bugi na ekranie pojawiają się czerwone napisy a większość itemów robi się czarna i dość często gra mi się wyłącza
    co zrobić?
    Pokaż swój rgl_log.txt (w spoilerze) po tym jak grałeś, zobaczę jaką masz konfigurację i jakie błędy u ciebie wyskakują. (rgl_log jest w folderze z grą a nie z modem) Postaraj się wyrobić do 8.00 rano bo koło 9.00 znikam na kilka dni.

MrozUP możesz zainstalować też wersję normalną (wpisz ten sam klucz) Tu masz link do wersji 1.153:
    a tu do samej łatki:
    Ale podejrzewam że twój problem jest inny. Najlepiej też pokaż rgl_log.txt. Grałem na wersji 1.157 i wszystko było ok, na wersji 1.158 też sprawdzałem ale tylko 1 godzinkę i nie było problemów. Sprawdzałem na Win XP (na tym robię mody) i na Win 7, co do 8 to nie mam i nie wiem jak działa.  Jeszcze jedno sprawdź czy masz zaznaczone w konfiguracji opcję "load textures on demand".

Offline masterlock-1998

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2239 dnia: Sierpnia 13, 2013, 06:22:58 »
    load textures on demand mam zaznaczone
    a tu jest rgl_log.txt
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2013, 06:33:19 wysłana przez masterlock-1998 »

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2240 dnia: Sierpnia 13, 2013, 07:27:47 »
    load textures on demand mam zaznaczone
    a tu jest rgl_log.txt
    (click to show/hide)
    Chciałem zobaczyć rgl_log po tym jak ci pokazuje błędy podczas gry (te na na czerwono, byłyby tu zapisane). Ale i tak powinieneś zjechać z detali bo masz ustawione na 100 a pamięć twojej karty graficznej jest pełna Texture Memory: 1776 ( Available Texture Memory: 1753 ). Poza tym zjedź też trochę z innych detali w opcjach. Możesz też zwiększyć pamięć wirtualną (Tylko jak wiesz jak, inaczej nie ruszaj). NO ma większe wymagania niż zwykły Native.

Offline masterlock-1998

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2241 dnia: Sierpnia 13, 2013, 08:21:18 »
    oki dzięki za pomoc:)

Offline MrozUP

• Użytkownik
    • Samemu wojny nie wygrasz...
    « Odpowiedź #2242 dnia: Sierpnia 13, 2013, 11:24:21 »
    Co do mojego problemu to został on już rozwiązany :) Pobawiłem się plikami i narazie działa bez zarzutów. Co do samego moda to jest świetny!

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #2243 dnia: Sierpnia 13, 2013, 12:33:33 »
    A dla mnie to chyba koniec. Bo teraz za pomoc lordowi z mojej frakcji stosunki z frakcją spadają z 100 do -143, albo do -133 ....
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline sabatonsky

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #2244 dnia: Sierpnia 13, 2013, 14:20:07 »
    fajnie że wyszła nowa wersja, szkoda że ostatnia. ale i tak zabawa przednia! :D

Offline Mario72

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2245 dnia: Sierpnia 13, 2013, 21:27:41 »
    Witam zacnych lordów. Jestem nowy i mam problem.
    Otóż kiedyś grałem w NO i bardzo mi się spodobał ale potrzebowałem miejsca na dysku i musiałem usunąć grę.
    Widzę że jest update moda i znowu pobrałem.
    Wszystko jest spoko do pewnego momentu:
    1. Uruchamiam grę.
    2.Jest filmik.
    3.Gra się ładuje.
    I w tym miejscu mam problem gdyż pod koniec ładowania w momencie gdy przeskakuje na "Obrady królów: czy jakoś tak i po tym gra się automatycznie wyłącza.
    Jeśli ktoś na odpowiedź na ten problem to niech odpisze, z góry dzięki za pomoc.

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #2246 dnia: Sierpnia 13, 2013, 23:31:37 »
    yyyy, muszę pobrać 1.91 czy od razu mogę 1.91w2?

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2247 dnia: Sierpnia 13, 2013, 23:32:55 »
    Od razu 1.91w2, to jest instalator. Całkiem fajnie zrobiony :D
    Ale żeby mod zajmował 1.6GB? Całkiem sporo...
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #2248 dnia: Sierpnia 13, 2013, 23:36:56 »
    Wiesz zapytałem bo na chomiku 1.91 ma +600MB a ten z ostatniego linku Akosmo ma ledwie 550MB.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2249 dnia: Sierpnia 13, 2013, 23:49:51 »
    Tak. Pobierz to drugie. Tam jest instalator. + za free, wystarczy tylko rejestracja (jakieś 5 minut, chyba że link aktywacyjny nie przyjdzie na czas... Ale to skrajne sytuacje).