Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861719 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #915 dnia: Czerwca 09, 2012, 14:51:48 »
    niewiem co robic podbiłem cały sułtan saranidzki lecz to chyba nie wystarcz żeby arła perłowa odzyskała tron co robić dalej pomocy

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #916 dnia: Czerwca 09, 2012, 14:54:50 »
    niewiem co robic podbiłem cały sułtan saranidzki lecz to chyba nie wystarcz żeby arła perłowa odzyskała tron co robić dalej pomocy
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        zapomniałem dodac że ja mam 7 lordów a oni 14

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #917 dnia: Czerwca 09, 2012, 14:58:48 »
    No to ich złap. Jezu, nawet w grze mówi pewnie, "za dużo mają lordów."
    (click to show/hide)

Offline PStalak

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #918 dnia: Czerwca 09, 2012, 15:18:24 »
    A byłaby możliwość w przyszlych wersjach dołączenia do frakcji bandytów lub łowców głów?Bo ja zawsze chciałem być bandytą sprzymierzonym z innymi.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #919 dnia: Czerwca 09, 2012, 16:13:09 »
    Dobry pomysł. Plus jeszcze możliwość dołączenia do templariuszy...

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #920 dnia: Czerwca 10, 2012, 11:24:19 »
    A dałoby się zrobić tak, że np NPC mają swoje ekwipunki do których możemy zbierać łupy? Coś takiego chyba jest w Custom Commander.
    (click to show/hide)

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #921 dnia: Czerwca 10, 2012, 11:32:09 »
    Kurczę, mod wciąż nie jest wolny od bugów - podczas bitwy z mrocznymi najpierw mi się non stop zawieszał, potem klawisze przestały działać, a na końcu wywaliło do pulpitu bez ostrzeżenia. Odnośnie mrocznych - mogliby poruszać się mniejszymi grupami, bo obecnie to przeprowadzają czystkę wśród lordów.

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #922 dnia: Czerwca 10, 2012, 11:57:53 »
    Frakcji bandytów nie będzie, tak samo templariuszy. Bandyci by tu nie przetrwali za długo. Co do ekwipunku podobnego do CC to myślałem już wcześniej o tym, ale musiałbym bym bardzo przebudować mój module system. A co do waszej zgrozy (czyt. mrocznych łowców) to tak jak pisałem wcześniej będą w ostatecznej wersji troszkę słabsi i zmniejszmy oddziałem. Matigeo nie wiem czemu u ciebie i niektórych dzieją się dziwne rzeczy gdy z nimi walczycie, testowałem i walczyłem z nimi kilkanaście razy i było ok, ale przyjrzę się im jeszcze.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #923 dnia: Czerwca 10, 2012, 12:37:33 »
    Czemu teraz u karczmarzy można sprzedawać więźniów tylko za 50? :(
    (click to show/hide)

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #924 dnia: Czerwca 10, 2012, 12:55:31 »
    Czemu teraz u karczmarzy można sprzedawać więźniów tylko za 50? :(
    No cóż, moja wina (konwersja moda pod 1.153). Właśnie teraz zmieniam skrypt.

EDIT: łatka poprawiająca ceny sprzedaży więźniów i troszkę zmniejszająca oddziały mrocznych łowców. Wypakować i zastąpić pliki w folderze z modem. Oddziały mrocznych łowców które są na mapie nie zmniejszą się, ale nowe które pojawią się będą mniejsze. Ach, zmniejszyłem też trochę statystyki mrocznych, ale one w zapisach gry nie będą działać.
    Link: http://www.gamefront.com/files/21824723/patch_ceny_and_mroczni_dla_1175.rar 
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2012, 13:12:25 wysłana przez akosmo »

Offline InferO

• Użytkownik
    « Odpowiedź #925 dnia: Czerwca 10, 2012, 14:47:02 »
    Można jakoś usunąć tą nową twarz (dodaną w wersji 1.175), bo przeciwnicy z nią mają wyciętą, białą głowę?

Offline Morviles

• Użytkownik
    « Odpowiedź #926 dnia: Czerwca 10, 2012, 17:57:18 »
    No cóż, moja wina (konwersja moda pod 1.153). Właśnie teraz zmieniam skrypt.

EDIT: łatka poprawiająca ceny sprzedaży więźniów i troszkę zmniejszająca oddziały mrocznych łowców. Wypakować i zastąpić pliki w folderze z modem. Oddziały mrocznych łowców które są na mapie nie zmniejszą się, ale nowe które pojawią się będą mniejsze. Ach, zmniejszyłem też trochę statystyki mrocznych, ale one w zapisach gry nie będą działać.
    Link: http://www.gamefront.com/files/21824723/patch_ceny_and_mroczni_dla_1175.rar

A Może zamiast tego zmniejszy się ilość tych "lepszych" łowców? Czyli oddział liczący 60 łowców ma 40 mrocznych łowców, 5 strzelców i 5 rycerzy.
    A i czy można by było jako specjalny przedmiot (te co są poukrywane) dać hełm Vadera albo miecz świetlny? Może to by popsuło średniowieczny klimat gry ale kłótni Vani z Rolfikiem i tak nic nie przebije  :D

Offline Strix

• Użytkownik
    • Araneus
    « Odpowiedź #927 dnia: Czerwca 10, 2012, 19:25:48 »
    *facepalm* Akosmo każ im manuala ćwiczyć, a nie będziesz osłabiał mrocznych łowców. Jak się z nimi trochę powalczy, to nie są aż tacy silni, trochę taktyki i można rozjechać ich jak normalnych bandytów

PS.
    Będzie ta inwazja? :>

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #928 dnia: Czerwca 10, 2012, 20:29:55 »
    Przebolałbym mrocznych, jakby był z nich jakiś zysk, a tak to dupcia.
    (click to show/hide)

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #929 dnia: Czerwca 11, 2012, 00:33:06 »
    Aa, właśnie. Nie wiem ,czy już było wspomniane, ale jeśli spacerujemy po twierdzy łowców, to po najechaniu kursorem na drzwi karczmy pojawia się w ramce tylko kropka (zamiast nazwy karczmy czy tez napisu "wejdź do karczmy".

EDIT:
    Jeszcze jedno: te nowe mapki ("zameczek" bandytów zwłaszcza) to się nadają do odrębnej paczki do MP :)